Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAdry wrote:A z czego wynikała nadwaga? Czemu nie do zabicia?
Adry lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:Bez norm krucho coś więcej powiedzieć, ale nie jest bardzo źle jak mi się wydaje.
Dobranoc dziewczynki . U mnie miły dzień.
Oglądaliśmy film Wyścig z 2013 poświęcony kierowcom f1 , nawet fajny jak ktoś lubi klimat ( mąż uwielbia i mnie wkręca w temat ;p) . To tak odnośnie śmierci Nikiego Laudy . W Austrii był bardzo lubiany, do tej pory pewnie jest . W czerwonej czapce zawsze.Multiwitamina lubi tę wiadomość
2010 synuś ❤
2016 poronienie 7tydz
2019 marzec poronienie 7t -
nick nieaktualnyAdry wrote:Eh Issa, nawet nie wiesz jak rozumiem problem braku motywacji przy braku efektów
mam do siebie pretensje, że nie wprowadziłam sobie zdrowyvc nawykow jeszcze zanim pojawiła się mała.
U mnie też działają głodówki. Ale na dłuższą metę nie ma to sensu.
Powiem Ci, że niesamowicie irytuje mnie jak słyszę, że mając dziecko i pracując zawodowo można codziennie poświęcić godzinę na ćwiczenia2 razy w tygodniu jestem w stanie ta godzinę wyszarpac, ale codziennie...
Teraz to i tak cud, że jest codziennie obiad i chata lśni czystością, ale jest to kosztem tego, że nie siadam do odpoczynku nawet na 10 minut po powrocie z pracy. Więc zapieprz od 8 rano do 22hahaha
Jest rozwiązanie żebyś wynalazła godzinę na ćwiczenia, godzina mniej snu, ale z tego co piszesz to już wnioskuję że śpisz 2-3 godziny na dobę. Brak czasu to jest choroba dzisiejszych czasów. Ja się zastanawiam czasem czy jak moja doba trwała by 36 godzin to by mi starczyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 22:26
Adry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa ogółem też jestem wdzięczna losowi za to co mnie spotyka, pomimo tego że często nie otrzymuję tego co bym chciała, ale nie można mieć wszystkiego. Bardzo wiele akceptuję jakie jest. Ja ogółem potrafię być wredna choć staram się tego nie okazywać i też najczęściej nie przejmuję się tym co ludzie mówią, ale nie radzę sobie gdy ktoś trafia w mój najczulszy punkt czyli waga właśnie i gdy jest chamski w stosunku do mnie w taki perfidny sposób bez szczególnej przyczyny. Wtedy zaczynam się kulić w sobie.
Kochana niespanie to nie jest rozwiązanie braku czasu. Potem jak chorowałaś ze zmęczenia ,to straciłaś trzy razy tyle, niż jakbyś miała normalnie funkcjonować. Pamiętaj że wydajność jest większa im człowiek jest bardziej wypoczęty. Ale nie zapominaj też o sobie, o chwili wytchnienia bo kiedyś zwariujesz. Ja gdy pracowałam intensywnie po 12-14 godzin na dobę to miałam jedno małe postanowienie. Choćby się waliło i paliło przeznaczam 15 minut dziennie tylko dla mnie i na moją przyjemność. To było coś co w tym pędzie dawało mi siłę, a nie zajmowało wiele czasu. Taka odskocznia od wysiłku i zmęczenia. Polecam, jak Ci to wejdzie w nawyk to docenisz każdą taka małą przerwę tylko dla siebie. Taka forma egoizmu jest każdemu wskazana. -
nick nieaktualny
-
U nas postęp, powoli może zaczynam ogarniać swoje dziecko. Już wiem że to że zaczyna stekac nie znaczy że się wybudza i nie muszę iść i jej przebierać i karmić. Ostatnie noce tak robiłam i sama ja rozbudzalam. A dzisiaj chwilę poczekalam, Nina znowu zasnęła i miałyśmy tylko jedna pobudke w nocy. Szok
I trzy razy kaszlnelaja już mam wizję zapalenia pluc
-
nick nieaktualnyZozo tak właśnie jest z ludźmi. Wszyscy wymagają od innych super wyglądu pomimo że sami mieli by sobie dużo do zarzucenia. Ja tu w Niemczech pod względem wyglądu czuję się o wiele lepiej. Pomimo że na Bawarii jest też wiele ładnych Niemek, ale nie ma takiego zaszczucia na czyjeś mankamenty, oni tak nie oceniają. To jest ich ogromny plus.
Zozo co do spadku wagi może wprowadź teraz trochę zdrowszego odżywiania i efekt może utrzyma się na dłużej. -
Adry wrote:Mycha!!!! Teraz zauważyłam. Wszystkiego najlepszego dla Niny z okazji ukonczonego miesiąca. Koniecznie zrób jej zdjęcie z cyferka jeden
hehehe
-
nick nieaktualnyZ tymi obiadami to rozumiem w 100% bo ja nie jestem szczególnie miesożerna, a w ciąży to już mogę go wogóle nie jeść, a małż to by tylko kawał mięcha na obiad chciał. Mi się nie chce dla dwóch gotować więc zjem dodatki, podziubię mięso i resztę on dojada hahaha😂😂😂
-
Ja też mam problem z mięsem. Raz w tygodniu mi starczy. Za to mój to by chciał codziennie kotlety z kurczaka. Nawet w restauracji zamawia kotlet z kurczaka z frytkami zamiast coś ciekawego zamówić. Ja to już wolę nawet schabowego, do znudzenia te kurczaki. Ja za to ryby uwielbiam i makarony i pierogi. 😊
Dziś akurat mam powtórkę z wczoraj tj naleśniki. Wczoraj jeden ze szpinakiem a drugi na słodko z twarogiem i sosem truskawkowym. Uwielbiam truskawki ale na razie są drogie i takie sobie.
W ogóle masakra nie mogę oglądać reklam z dzidziusiami bo łzy jak grochy lecą heh. 😊 37 zaczynam, pięknie. 😃IssaMelissa, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaaa Arienka cudnie. To już taki bezpieczny czas dla was obojga. Teraz tylko czekać aż się rozpocznie. A jak szyjka? Skraca się?
Mój mąż lubi odmianę. Kocha ryby, owoce morza, ale jedzenia jarskiego niebardzo. Ja znów mogę od czasu do czasu owoce morza, a bezmięsne prawie na okrągło i to nie ze względów ideologicznych. Po prostu tak mi smakuje. Mąż jak nie dostanie mięsa co drugi dzień to zaczyna przebąkiwać że kotleta by zjadł. Teraz ma trochę gorzej bo lubi krwistą wolowinę, albo kaczkę, a ze wzgledu na mnie nie ma tego tak często jak by chciał. Czyli jakiś kompromis mamy 😉 -
Mój to tylko kurczaki.
Ewentualnie kotlet z piersi indyka. Ja lubię różne np schabowe, kaczke, jakąś pieczeń, rolady wołowe.
Issa nie wiem bo ostatnio już nie mierzył na usg bo już nie ma sensu. Sprawdzał tylko ręcznie czy siedzi w pessarze i siedzi. Wcześniej miała 13mm. Ja przy aplikacji luteiny czuję że jest tak jak było. Jedynie brzuch częściej pobolewa okresowo jak więcej pochodzę. Położenie się pomaga albo nospa. Synek mi pcha nóżke w żebra po prawej że już mam całe obolałe. Biodra i plecy, krzyże też bolą wieczorem. Ale to nic, niech posiedzi jeszcze w brzuchu i rośnie sobie.
-
nick nieaktualny
-
Cześć! Dopiero teraz mam siłę troche napisac. Ten wpis w pamietniku pisalam polprzytomna z bolu...
Jestem juz w domu. Mąż sie mna niesamowicie opiekuje. Jest najcudowniejszym facetem pod sloncem. Życzę wszystkim z was takiego wsparcia w mezu jakiego ja dostalam od mojego. Siedział ze mna caly dzien w szpitalu (a dwa dni wczesniej sam byl pod kroplowka i ledwo zyl- jelitowka, dlatego poświęcenie podwojne). Czuje sie srednio. Bardzo mnie boli brzuch. Lykam tramal. Musze sie zmuszac do chodzenia ale jest ciezko. Najbardziej sie boje kupy bo kazde napiecie miesni brzucha powoduje koszmarny bol.
No i co... ta moja psychika i brak wyluzowania ma inna nazwe. Endometrioza 2 stopnia. Mam ochote wybic zęby wszystkim co tak mowili ze sie stresuje i to dlatego. Najgorszy ten guzek naciekajacy na odbytnice(jest duzy) . Musze zrobic rezonans i czeka mnie operacja jak Nefre przechodziła (nie az tak rozlegla,ale tez skomplikowana)... bo jak guzek rozwali sciane jelita to mamy stan zagrozenia zycia i kto mnie wtedy zoperuje w mojej wiosce...ale ze względu na to ze jestem swiezo po zabiegu i po koagulacji tych malych ognisk to trzeba sie starać... bo potem moje szanse znowu spadna jak guzki sie zaczna odnawiac
i jeszcze tez mysle co bedzie jak ten zostawiony guzek peknie a ja w
ciazy bede... takze mam w sobie tykajaca bombe, ktora jak peknie to moge nie przezycczemu mnie to spotyka
Tak... jestem zaskoczona diagnoza mimo ze podejrzewalam endomende ale chyba nie w takiej postaci... jest mi ciezko i fizycznie i psychicznie... chcociaz psychicznie chyba do mnie to calkiem nie dotarlo... Mąż nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji albo nie daje tego po sobie poznac...
Przepraszam ze tak chaotycznie napisalam ale, ciaglea jeszcze jestem w szoku... miala byc laparoskopia i max zrostypowiem wam ze juz lepiej jakbym miala niedrozne jajowody
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Wiem ze moglo byc gorzej, moglam miec raka - chociaz nie wiadomo bo wynik histopatologii bedzie dopiero za miesiac. Moglam miec 3 albo 4 stopien. Chyba najbardziej teraz martwi mnie ten cholerny guzek który juz gleboko nacieka na sciane odbytnicy... eh...Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:Wiem ze moglo byc gorzej, moglam miec raka - chociaz nie wiadomo bo wynik histopatologii bedzie dopiero za miesiac. Moglam miec 3 albo 4 stopien. Chyba najbardziej teraz martwi mnie ten cholerny guzek który juz gleboko nacieka na sciane odbytnicy... eh...
Kochana!
Najważniejsze, ze wiesz z kim walczysz!!! i mozesz sie starać naturalnie - ewentualnie pomoc naturze przez inseminacje.
Teraz najwazniejsze bys wrocila do zdrowia. Jestes bardzo dzielna!!!
Psychika wiele daje. Próbuj się czymś zająć - serial, film, książka.
Wiem co czujesz i doskonale Cie rozumiem.
Jak chcesz to pisz na priv.
Na kupe polecam świeżo wycisniety sok z jablka na czczo i duuuzo wody.
Buziaki!!!!!
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
2007 - syn.
Starania 10lat o rodzeństwo.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
2019.05 - start IVF krótki protokół.
17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
FET- może kiedyś się doczekam..
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
13.05.2022 beta hcg 19949
19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
06.06.2022 serduszko nie bije [*]
Aniołek 10tc
20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.
Koniec przygody ze staraniami -
Issa będzie Wojtuś.
Dziś się wzięłam za szafkę z butami. Na razie jedną bo mamy dwie. Jeny ile butów. Już jedna reklamówka zapełniona do wywalenia. Miałam wywalić wszystkie butki synka co za małe. Ale kurde szkoda mi bo po wyczyszczeniu mleczkiem jak nowe. Tzn zużyte np adidaski do kosza ale np takie kapcie do przedszkola w ogóle niezużyte jak nowe. Sandały skórzane sie zastanawiam ho jednak do nogi się dopasowały. Ale też mam takie materiałowe bardziej to jak nowe. To samo zimowe też nie skórzane to się nie odkształciły i też do czyszczenia. Tylko gdzie to bede trzymać heh.
Czekamy nie panikuj.Jak jajowody niedrożne to wtedy jest przewalone. W trakcie ciąży endometrioza jest uśpiona, to jak lekarstwo. Guzy się nie powiększają a nawet zmniejszają. Ja mam guza endo po cc. Zero dolegliwości, na początku ciąży czułam pod skórą że się zmniejsza. Twraz nie wyczuwam bo macica za duża albo mi znikł.
Macie teraz dobry czas na starania bo wyczyścili wszystko. Nie wiem gdzie miałaś te guzki ale albo blokowały owulacje albo drogę plemnikom. Beatrix też ma endo i jakoś zaszła. 2gi stopień to nie jest źle. Najlepiej jakbyś się z Nefre skontaktowała.czekamynadzidzie, IssaMelissa lubią tę wiadomość
-
Z Nefre mam kontakt caly czas, bardzo mnie wspiera
wiecie na razie jestem w szoku, potrzebuje czasu na ochloniecie.
Mamy plan działania. To w sumie najwazniejsze. no i trzeba diete zmienić.sialalaKoniczynaDwa, Promyk89, Arienkas83 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Arienka Wojtus sliczne imie, tez bym dala tak synkowi
Arienkas83 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱