Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Mycha ja kupiłam ten laktator w razie czego, na rozkręcenie laktacji jakby były problemy. Nie zamierzam go później często używać ani karmić odciaganym bo i tak nie będę miała za często okazji zostawiać małej komuś pod opiekę.
O to super że fajnie trafiliście w przychodniCo do skojarzonych to ja się trochę ich boję bo po nich największe ryzyko powikłań ale są oczywiście różne opinie na ten temat...
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:
Issa fajnie że wypoczelisciei gratuluję pozytywnych wiadomości z wizyty
A na to trzecie usg się wybieracie?
-
Mam wyniki
TSH 1,2332
Prog0,3ng/ml
DHEA-s 318,3
Estradiol 74pg/ml
Testosteron 1,78
LH 5,84 mlU/ml
FSH 4,98
Prolaktyna 4,63 po, 1h 125, po2h 105
Kortyzol 8,5 ug/dl a nastepnego dnia po tej tabletce 0,52010 synuś ❤
2016 poronienie 7tydz
2019 marzec poronienie 7t -
Issa w 3 usg lekarze dokładnie oglądają wszystkie narządy wewnętrzne:mózg serce nerki żołądek itd. To czego nie widać na połówkowym bo za małe widać na tym trzecim. Sprawdzają przepływy w sercu mózgu w łożysku pępowinie, czy łożysko wydolne. Rączki nóżki. Do tego pomiary dziecka czy prawidłowo rośnie. Często w 3d 4d. Ja miałam wszystko sprawdzane ale bez 3d 4d i płaciłam 80 zł a z 3d 4d po 250 z płytą.
Mycha to dobrze że tak trafiłaś z tą lekarką. Szczepionki skojarzone są lepiej tolerowane,nowocześniejsze i mniej zastrzyków. Ja miałam 5w1 i sobie chwalę. Dlaczego dzidzi ma mieć 3 wkłucia i 3 bolące miejsca niż jedno. Na przestrzeni lat i kalendarza szczepień to jest spora różnica ilości. Coś tam koło 21 na nfz a skojarzone 12 czy 14. Ale to wiadomo kosztuje ale jak masz darmowe to bym się nawet nie zastanawiała. Mój jako wcześniak miał jeszcze darmowe rotawirusy. Do tego na ospe zaszczepiłam i zrobie te meningokoki przed szkołą ale jak urodze.IssaMelissa, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Co się zabieram za odpisywanie to coś wyskakuje. Ale czytam na bieżąco. W nocy chciałam napisać to znowu forum się nie lądowało.
Frida też mam ten laktator. Dobry jest, ale do tych szpitalnych porządnych się niestety nie umywa.
Issa fajnie że wypoczelisciei gratuluję pozytywnych wiadomości z wizyty
A na to trzecie usg się wybieracie?
My wczoraj miałyśmy pierwsza wizytę u pediatry i to jeszcze nie u tego którego wybrałam bo miał urlop. I jestem bardzo pozytywnie zaskoczona że w naszej pipidowskiej przychodni są tacy lekarze. Bardzo sympatyczna lekarka, od razu wiedziała jaka u nas jest choroba, bez problemu wypisala wszelkie skierowania, nawet te których nie było w zaleceniach. I należą nam się te szczepionki skojarzone, za free. Jakie macie o nich zdanie?malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:My byliśmy wczoraj u pediatry z oczami, cięzko stwierdzic czy to alergia czy to z czegoś innego. Dostalismy krople. Podobno w związku z suszą, bardzo dużo dzieci ma jakies objawy alergiczne, choć w rodzinie nikt nie ma skłonności, jakieś kaszle, katary i inne historie w związku z zapyleniem. U nas poszło na oczy
Ogólnie miałam wczoraj intensywny dzień i padłam o 22.
Dzisiaj po pracy idę z dawnym kolegą z biura na naleśniki i kawę. Nie widzielismy się 3 lata.
Issa, 7 kg to całkiem nieźlediametralna zmiana stylu zycia wpływa czy chcesz czy nie. jesz podobnie a spalasz mniej. po porodzie spacery z wózkiem powinny rozwiązac sprawe.
mi to brakuje tych spacerów, wsadzałam kierowniczke i załatwiałam 100 spraw. dzisiaj nie załatwiam nic... bo kierowniczka ma na wszystko czas i niespiesznie podążana swoimi ścieżkamiWygląda to jak astma alergiczna mimo, że w testach na alergie nic nie wyszło
-
nick nieaktualnyAdry to fakt spalam dużo mniej, bo tam 8 godzin na nogach i to z ustalonym odgórnie tempem, a w domu to kanapę zaliczam bardzo często. Ale jak moja kierowniczka już obejmie swoje stanowisko to wtedy rozpocznie się praca na etacie szofera hihihi.
Adry co do alergii to nie muszą być dziedziczne. U mnie ani rodzice, ani brat, ani nawet wujostwo nie ma żadnych alergii, a mi powychodziły kwiatki na testach alergologicznych plus kilka nietolerancji.
Arienka to ja miałam teraz mniej więcej to wszystko badane, ale normalnym usg, tylko widać było przepływy. Mierzył kości, badał żołądek, pęcherz moczowy, mózg i móżdżek, kręgosłup, pępowinę i parę innych rzeczy. Chciał zrobić jej zdjęcie buźki, ale uparciuszka się nie dała. Czyli to trzecie to może to samo tylko dokładniejsze. W Niemczech są refundowane trzy najważniejsze usg, które są właściwie obowiązkowe- między 8-10 tyg. ciąży, połówkowe i w trzecim trymestrze. Reszta to według uznania lekarza. Jak jest jakieś wskazanie to nie trzeba płacić, ale kasy chorych w większości zwracają te pieniądze, które się zapłaciło. Ja trafiłam na świetną klinikę i mam jak narazie wszystkie usg i zabiegi za darmo, mimo że ciąża przebiega prawidłowo. Oby tak dalej.Adry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyALEKSANDRA wrote:Mam wyniki
TSH 1,2332
Prog0,3ng/ml
DHEA-s 318,3
Estradiol 74pg/ml
Testosteron 1,78
LH 5,84 mlU/ml
FSH 4,98
Prolaktyna 4,63 po, 1h 125, po2h 105
Kortyzol 8,5 ug/dl a nastepnego dnia po tej tabletce 0,5 -
IssaMelissa wrote:Aleksandra a masz normy do wyników? Z tego co widzę to tsh ok, dhea w górnej granicy normy, Testosteron ok, stosunek LH do FSH lekko podwyższony ale w miarę ok, Prolaktyna nie wiem, Kortyzol chyba trochę wysoki. Brałam pod uwagę standardowe normy, ale każde labo ma swoje widełki więc przydałyby się normy do wyników.2010 synuś ❤
2016 poronienie 7tydz
2019 marzec poronienie 7t -
Adry wrote:A no widzisz Issa, czyli nie wiadomo do końca co od czego się dziedziczy a co nie.
U nas w rodzinie w sumie nikt nie ma.
Teraz dopiero skojarzyłam, że jednego dnia ma mniej czerwone oczka, innego dnia wcale, a ostatnio po bardzo długim spacerze całkiem mocno.
Niezła jaja
Kierowniczka Cię tak przeczochra, że te kilogramy znikną raz, dwaNa szczęście da się to opanować lekami. Moja mała też nie wiadomo po kim bo my z mężem nic takiego nie mamy.
-
Sniło mi się, że urodziłam córke
No coż. Oby oby
Dzień stymulacji -dzis 4. Jutro kontrola.
Czekamy- żyjesz?
Koniczynka - jak sie czujesz?Multiwitamina, IssaMelissa, Zozo, Adry, Arienkas83, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
nick nieaktualnyAdry ja się średnio znam na leczeniu dzieci, ale wiem że są specjalne krople do oczu dla alergików. Sama używałam. One są bez recepty, jeśli nie ma przeciwwskazań to spróbuj z nimi, a jak nie to może wapno by trochę pomogło.
Ja nawet trochę liczę że w kwestii szoferiwania to mi kierowniczka nie da taryfy ulgowej hihihi. Niech lecą te kg, bo ja przed ciążą miałam nadwagę praktycznie nie do zbicia, a co dopiero teraz jak tyję.
Promyk może to jakiś znak 😉 oby, oby...
Kurczę czekamy tak mi przykro. Tak bardzo chciałam żeby u ciebie powtórzyła się moja historia, że nic nie znajdą i zaraz się uda wam zajść. Trzymaj się kochana. Modlę się o twoje zdrówko i siły dla was obojga. Przejdziecie to -
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Issa nie będę się powtarzać, Arienka wszystko napisała. Nie badają nic nowego, tylko pewne ewentualne wady widoczne są podobno dopiero jak narządy są odpowiedniej wielkosci
-
Przeczytałam wpis Czekamy.
Potwierdza sie powiedzenie, ze nie ma ludzi zdrowych, są tylko niezdiagnozowani..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 15:35
Adry lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
malutka_mycha wrote:Issa nie będę się powtarzać, Arienka wszystko napisała. Nie badają nic nowego, tylko pewne ewentualne wady widoczne są podobno dopiero jak narządy są odpowiedniej wielkosci
Dokładnie tak. Do tego jak pracuje łożysko bo zdarza się że trzeba dziecko wyciągać wcześniej bo źle pracuje w tym 3cim trymestrze.IssaMelissa, malutka_mycha lubią tę wiadomość