X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy daj nam znak życia.

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja kupiłam ten laktator w razie czego, na rozkręcenie laktacji jakby były problemy. Nie zamierzam go później często używać ani karmić odciaganym bo i tak nie będę miała za często okazji zostawiać małej komuś pod opiekę.
    O to super że fajnie trafiliście w przychodni :) Co do skojarzonych to ja się trochę ich boję bo po nich największe ryzyko powikłań ale są oczywiście różne opinie na ten temat...

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 10:42

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Issa fajnie że wypoczeliscie :) i gratuluję pozytywnych wiadomości z wizyty :) A na to trzecie usg się wybieracie?
    Mycha a na czym to trzecie usg polega? Ja w Niemczech jestem to wiem że jest jakieś jedno ważne przede mną w trzecim trymestrze, ale czy to to samo to nie wiem

• ALEKSANDRA Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki
    TSH 1,2332
    Prog0,3ng/ml
    DHEA-s 318,3
    Estradiol 74pg/ml
    Testosteron 1,78
    LH 5,84 mlU/ml
    FSH 4,98
    Prolaktyna 4,63 po, 1h 125, po2h 105
    Kortyzol 8,5 ug/dl a nastepnego dnia po tej tabletce 0,5

2010 synuś ❤
    2016 poronienie 7tydz
    2019 marzec poronienie 7t
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa w 3 usg lekarze dokładnie oglądają wszystkie narządy wewnętrzne:mózg serce nerki żołądek itd. To czego nie widać na połówkowym bo za małe widać na tym trzecim. Sprawdzają przepływy w sercu mózgu w łożysku pępowinie, czy łożysko wydolne. Rączki nóżki. Do tego pomiary dziecka czy prawidłowo rośnie. Często w 3d 4d. Ja miałam wszystko sprawdzane ale bez 3d 4d i płaciłam 80 zł a z 3d 4d po 250 z płytą.

Mycha to dobrze że tak trafiłaś z tą lekarką. Szczepionki skojarzone są lepiej tolerowane,nowocześniejsze i mniej zastrzyków. Ja miałam 5w1 i sobie chwalę. Dlaczego dzidzi ma mieć 3 wkłucia i 3 bolące miejsca niż jedno. Na przestrzeni lat i kalendarza szczepień to jest spora różnica ilości. Coś tam koło 21 na nfz a skojarzone 12 czy 14. Ale to wiadomo kosztuje ale jak masz darmowe to bym się nawet nie zastanawiała. Mój jako wcześniak miał jeszcze darmowe rotawirusy. Do tego na ospe zaszczepiłam i zrobie te meningokoki przed szkołą ale jak urodze.

IssaMelissa, malutka_mycha lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Co się zabieram za odpisywanie to coś wyskakuje. Ale czytam na bieżąco. W nocy chciałam napisać to znowu forum się nie lądowało.

Frida też mam ten laktator. Dobry jest, ale do tych szpitalnych porządnych się niestety nie umywa.

Issa fajnie że wypoczeliscie :) i gratuluję pozytywnych wiadomości z wizyty :) A na to trzecie usg się wybieracie?

My wczoraj miałyśmy pierwsza wizytę u pediatry i to jeszcze nie u tego którego wybrałam bo miał urlop. I jestem bardzo pozytywnie zaskoczona że w naszej pipidowskiej przychodni są tacy lekarze. Bardzo sympatyczna lekarka, od razu wiedziała jaka u nas jest choroba, bez problemu wypisala wszelkie skierowania, nawet te których nie było w zaleceniach. I należą nam się te szczepionki skojarzone, za free. Jakie macie o nich zdanie?
    Mycha skojarzone są mniej szkodliwe bo mniejszą ilość tej substancji-rozpuszczalnika dziecko dostaje. Dlatego właśnie wcześniaki mają je refundowane. My mieliśmy refundowane i je podawaliśmy i zero problemów. Wszystkie szczepionki zniosła super. Nigdy nie było żadnego probkemu.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    My byliśmy wczoraj u pediatry z oczami, cięzko stwierdzic czy to alergia czy to z czegoś innego. Dostalismy krople. Podobno w związku z suszą, bardzo dużo dzieci ma jakies objawy alergiczne, choć w rodzinie nikt nie ma skłonności, jakieś kaszle, katary i inne historie w związku z zapyleniem. U nas poszło na oczy ;)

Ogólnie miałam wczoraj intensywny dzień i padłam o 22.

Dzisiaj po pracy idę z dawnym kolegą z biura na naleśniki i kawę. Nie widzielismy się 3 lata.

Issa, 7 kg to całkiem nieźle ;) diametralna zmiana stylu zycia wpływa czy chcesz czy nie. jesz podobnie a spalasz mniej. po porodzie spacery z wózkiem powinny rozwiązac sprawe.
    mi to brakuje tych spacerów, wsadzałam kierowniczke i załatwiałam 100 spraw. dzisiaj nie załatwiam nic... bo kierowniczka ma na wszystko czas i niespiesznie podążana swoimi ścieżkami
    Adry, to by się zgadzało bo moja ma znowu suchy kaszel i znowu robie inhalacje. Chora nie jest a dziś rano aż świszczała tak ma drogi oddechowe podrażnione. Od maja widzę pogorszenie. Chyba faktycznie mocniej pyli czy coś. Jesteśmy chyba skazani narazie na codzienne inhalacje :-/ Wygląda to jak astma alergiczna mimo, że w testach na alergie nic nie wyszło :-/

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry to fakt spalam dużo mniej, bo tam 8 godzin na nogach i to z ustalonym odgórnie tempem, a w domu to kanapę zaliczam bardzo często. Ale jak moja kierowniczka już obejmie swoje stanowisko to wtedy rozpocznie się praca na etacie szofera hihihi.

Adry co do alergii to nie muszą być dziedziczne. U mnie ani rodzice, ani brat, ani nawet wujostwo nie ma żadnych alergii, a mi powychodziły kwiatki na testach alergologicznych plus kilka nietolerancji.

Arienka to ja miałam teraz mniej więcej to wszystko badane, ale normalnym usg, tylko widać było przepływy. Mierzył kości, badał żołądek, pęcherz moczowy, mózg i móżdżek, kręgosłup, pępowinę i parę innych rzeczy. Chciał zrobić jej zdjęcie buźki, ale uparciuszka się nie dała. Czyli to trzecie to może to samo tylko dokładniejsze. W Niemczech są refundowane trzy najważniejsze usg, które są właściwie obowiązkowe- między 8-10 tyg. ciąży, połówkowe i w trzecim trymestrze. Reszta to według uznania lekarza. Jak jest jakieś wskazanie to nie trzeba płacić, ale kasy chorych w większości zwracają te pieniądze, które się zapłaciło. Ja trafiłam na świetną klinikę i mam jak narazie wszystkie usg i zabiegi za darmo, mimo że ciąża przebiega prawidłowo. Oby tak dalej.

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALEKSANDRA wrote:
    Mam wyniki
    TSH 1,2332
    Prog0,3ng/ml
    DHEA-s 318,3
    Estradiol 74pg/ml
    Testosteron 1,78
    LH 5,84 mlU/ml
    FSH 4,98
    Prolaktyna 4,63 po, 1h 125, po2h 105
    Kortyzol 8,5 ug/dl a nastepnego dnia po tej tabletce 0,5
    Aleksandra a masz normy do wyników? Z tego co widzę to tsh ok, dhea w górnej granicy normy, Testosteron ok, stosunek LH do FSH lekko podwyższony ale w miarę ok, Prolaktyna nie wiem, Kortyzol chyba trochę wysoki. Brałam pod uwagę standardowe normy, ale każde labo ma swoje widełki więc przydałyby się normy do wyników.

• ALEKSANDRA Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa wrote:
    Aleksandra a masz normy do wyników? Z tego co widzę to tsh ok, dhea w górnej granicy normy, Testosteron ok, stosunek LH do FSH lekko podwyższony ale w miarę ok, Prolaktyna nie wiem, Kortyzol chyba trochę wysoki. Brałam pod uwagę standardowe normy, ale każde labo ma swoje widełki więc przydałyby się normy do wyników.
    No i tu jest problem bo na wypisie nie ma norm,dopiero dowiem się konkretnie jak pójdę z wynikami do pani doktor!

2010 synuś ❤
    2016 poronienie 7tydz
    2019 marzec poronienie 7t
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    A no widzisz Issa, czyli nie wiadomo do końca co od czego się dziedziczy a co nie.
    U nas w rodzinie w sumie nikt nie ma.
    Teraz dopiero skojarzyłam, że jednego dnia ma mniej czerwone oczka, innego dnia wcale, a ostatnio po bardzo długim spacerze całkiem mocno.

Niezła jaja

Kierowniczka Cię tak przeczochra, że te kilogramy znikną raz, dwa :)
    Adry, a łzawią jej oczy na dworze? To może być od pyłków. Syn koleżanki tak ma. U nas oczy ok, ale wszystko idzie w kaszel. U mnie w rodzinie też nikt nie ma alergii (dziadkowie, rodzice), a moja siostra ma wziewne na wszystko i też nie wiadomo po kim. Po nikim :-) Na szczęście da się to opanować lekami. Moja mała też nie wiadomo po kim bo my z mężem nic takiego nie mamy.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sniło mi się, że urodziłam córke :P

No coż. Oby oby :)
    Dzień stymulacji -dzis 4. Jutro kontrola.

Czekamy- żyjesz?
    Koniczynka - jak sie czujesz?

Multiwitamina, IssaMelissa, Zozo, Adry, Arienkas83, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472

Wysłany: 22 maja 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry ja się średnio znam na leczeniu dzieci, ale wiem że są specjalne krople do oczu dla alergików. Sama używałam. One są bez recepty, jeśli nie ma przeciwwskazań to spróbuj z nimi, a jak nie to może wapno by trochę pomogło.

Ja nawet trochę liczę że w kwestii szoferiwania to mi kierowniczka nie da taryfy ulgowej hihihi. Niech lecą te kg, bo ja przed ciążą miałam nadwagę praktycznie nie do zbicia, a co dopiero teraz jak tyję.

Promyk może to jakiś znak 😉 oby, oby...

Kurczę czekamy tak mi przykro. Tak bardzo chciałam żeby u ciebie powtórzyła się moja historia, że nic nie znajdą i zaraz się uda wam zajść. Trzymaj się kochana. Modlę się o twoje zdrówko i siły dla was obojga. Przejdziecie to

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa nie będę się powtarzać, Arienka wszystko napisała. Nie badają nic nowego, tylko pewne ewentualne wady widoczne są podobno dopiero jak narządy są odpowiedniej wielkosci

Arienkas83 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Issa nie będę się powtarzać, Arienka wszystko napisała. Nie badają nic nowego, tylko pewne ewentualne wady widoczne są podobno dopiero jak narządy są odpowiedniej wielkosci
    To pewnie to to które jest obowiązkowe jako trzecie. Wybieram się jak najbardziej. Ja terminy mam do końca ciąży już ustalone. Więc mogę sobie fajnie wszystko rozplanować. Kochanie a jak wam tam w domu? Mała je ładnie? Jak się czujecie?

• Promyk89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam wpis Czekamy.
    Potwierdza sie powiedzenie, ze nie ma ludzi zdrowych, są tylko niezdiagnozowani..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 15:35

Adry lubi tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Dokładnie tak. Do tego jak pracuje łożysko bo zdarza się że trzeba dziecko wyciągać wcześniej bo źle pracuje w tym 3cim trymestrze.

IssaMelissa, malutka_mycha lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 22 maja 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ