Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAdry mieliśmy szczęście bo tylko jeden dzień padało na 5 dni pobytu. Dwa dni były tak ciepłe że na krótki rękaw chodziliśmy i nawet złapaliśmy trochę opalenizny. Choć rozmawiałam ze słoweńcem i mówił że od 2 tygodni tam padało non stop. Czyli jednym słowem mieliśmy fuksa.
Adry lubi tę wiadomość
-
Zozo dla pewności poczekaj ten jeden cykl. Organizm może być jeszcze osłabiony czy coś.
Ja byłam po synka w przedszkolu bo teściowa nie mogła dziś. Okazało się że ma za małe tenisówki. Więc pojechałam do ccc i kupiłam tenisówki oraz sandałki i kapcie do przedszkola bo też za małe. Zanim mąż by pojechał to by się upał zrobił. Mam nadzieje że sobie nie zaszkodziłam ale zmęczyłam się to fakt.
Przyszedł nowy materacyk dla maluszka. No jest różnica, ten stary już wywaliłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 16:43
-
Multiwitamina wrote:Cześć witaj.
Ja chyba nie gadałam nie pamiętam już. Ale dziewczyny na bank robią to badanie . Miałaś jakieś inne zlecone ?2010 synuś ❤
2016 poronienie 7tydz
2019 marzec poronienie 7t -
ALEKSANDRA wrote:Amh,fsh,prolaktyna,glukoza,insulina wszystkie tarczycowe,lh,ogólną morfologie .mocz ogolne,biocenoze2010 synuś ❤
2016 poronienie 7tydz
Adry wrote:
Z tym przejmowaniem się masz rację, że nie powinnam, ale ostatnio jakoś tak zaczelam wątpić w ideę że dobro powraca i bycie miłym dla wszystkich (nie mówię o forum ale ogólnie) wcale nie procentuje. Eh. Mój światopoglądu trochę runął i nie za bardzo wiem jak powinnam go odbudować.Adry lubi tę wiadomość
-
Zozo wrote:Hej Aleksandra . Ja nie miałam tego badania akurat zleconego. A jak ci wyszły wyniki, które robiłaś ?
Tylko na AMH czekam dwa tygodnie2010 synuś ❤
2016 poronienie 7tydz
Zozo wrote:No pewnie pisz śmiało
a ile się już staracie ? Ja Mam podobna przeszłość do ciebie tez dziecko 8 lat . W styczniu prawdopodobnie biochemiczna i teraz maj poronienie w 8 tyg
a staramy się od wakacji 2017.
2010 synuś ❤
2016 poronienie 7tydz
Zozo wrote:No to sporo
a leczyłas się już, przebadałas ? Czy dopiero teraz jesteś na etapie leczenia ?
2010 synuś ❤
2016 poronienie 7tydz
nick nieaktualnyWitaj Aleksandra! Kortyzol bada się przy zbyt wysokich wynikach hormonów męskich (testosteron, dheas i androstedion) żeby właśnie wykluczyć guzy lub wypalanie nadnerczy lub guza przysadki bodajże. Ja miałam to badanie zlecone przy zbyt wysokim dheas
Adry dziękuję. Czuję się całkiem dobrze, ale przeraziłam się dziś jak stanęłam na wagę. 7kg na plusie😭 Szok po prostu, ale tak to jest jak miałam dosyć wymagającą fizycznie pracę, a teraz siedzę w domu i choćbym chciała to tyle nie będę się ruszać. Muszę bardziej zwracać uwagę na to co jem i pomyśleć o zwiększeniu ilości spacerów. A poza tym będzie na 100% dziewuszka i chyba będzie Aleksandra właśnie. Małżowi też się podoba choć nie ustaliliśmy tego na pewno. Mała jest zdrowa, choć chyba uparta, bo nic jej nie zmusiło żeby się odwróciła twarzą do głowicy usg. Ręcznie próbował ją odwrócić, a ona bez reakcji hahaha. Tak poza tym to mam lekką infekcję, kurczę chyba pierwszą w życiu(wiem wiem szczęściara że mnie hihihi).
Zozo ponoć po ciąży organizm sam dąży do ponownego zajścia. Płodność jest ponoć podwyższona nawet do pół roku od straty, więc możesz spokojnie odczekać ten cykl i w następnym owulka też najprawdopodobniej się samoistnie pojawi. Cieszę się że podchodzisz do tego wszystkiego co cię spotkało z takim dystansem. Lepiej dla ciebie. A to co ludzie powiedzą jest mało ważne. Ludzie gadali i zawsze będą gadać. Płaczesz źle, nie płaczesz też źle. Nigdy wszystkim nie dogodzisz. Najważniejsze jak ty się z tym czujesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 23:19
Frida91, Zozo, Adry lubią tę wiadomość
-
pumka wrote:Aleksandra ja mam skierowanie na ten kortyzol drugi raz w życiu.
Poprzednim razem miałam dobowy raport czyli pobieranie krwi co 6 h albo co 8. Nie pamiętam
A teraz mam jednorazowy wynik 8 h po zażyciu pabi dex...... Coś tam.2010 synuś ❤
2016 poronienie 7tydz
Co się zabieram za odpisywanie to coś wyskakuje. Ale czytam na bieżąco. W nocy chciałam napisać to znowu forum się nie lądowało.
Frida też mam ten laktator. Dobry jest, ale do tych szpitalnych porządnych się niestety nie umywa.
Issa fajnie że wypoczelisciei gratuluję pozytywnych wiadomości z wizyty
A na to trzecie usg się wybieracie?
My wczoraj miałyśmy pierwsza wizytę u pediatry i to jeszcze nie u tego którego wybrałam bo miał urlop. I jestem bardzo pozytywnie zaskoczona że w naszej pipidowskiej przychodni są tacy lekarze. Bardzo sympatyczna lekarka, od razu wiedziała jaka u nas jest choroba, bez problemu wypisala wszelkie skierowania, nawet te których nie było w zaleceniach. I należą nam się te szczepionki skojarzone, za free. Jakie macie o nich zdanie?Adry lubi tę wiadomość