Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny.
Multi, ekstra włosy! Na pewno czujesz się super tak odpicowana
Frida - to kłucie to ja miałam wcześniej bardzo często i nic ono nie robiło z moją szyjką. Teraz jakoś nie czuję już tego. Za to teraz stawia mi się często macica. Nawet dziś dzwoniłam do lekarki, ale jej to nie niepokoi. Powiedziała, że jestem szczupła i będę niestety tak to odczuwać. Mogę wrócić do Duphastonu jeśli mnie to niepokoi. Ustaliłyśmy, że raz dziennie będę brać. Tak dla spokoju ducha. No i łykam dalej magnez.
Arienka - oj musiałaś się najeść stresu z tymi badaniami i wynikami u małegoNo ale ważne, że macie tam opiekę. Dobrze, że biorą to poważnie. Lepiej dmuchać na zimne.
Ja od środy nie mam czasu bo walczę z gorączką u młodej. Ma minimalny katar i boli ją gardło. O dziwo w ogóle nie kaszle. No i ta temperatura. Wczoraj przeszłam przez mękę, a byłam z nią sama. Dziś zresztą też same jesteśmy do prawie północy. Lekarz mówi, że wygląda narazie na wirus i jak przez 3 dni gorączka nie zejdzie to przyjść znowuDziś minęły 2 doby. Oby się z tego nie zrobiła angina
A poza tym to mam już dość ciążyMam wielki brzuch, w domu upał, pocę się strasznie, dziecko marudzi, a ja ledwo za nią biegam z tym bebzolem. Tyle mam roboty, że zapominam o jedzeniu. No ale matki mają tą moc i jakoś o dziwo daję radę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 18:35
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Lavedne- ja chetnie wezme twoja ciaze. Serio ;]
I jak sie czuje?.. powinnam być szczęsliwa ale po prostu myslałam, że bedzie ich więcej. A tak -mam 4 szanse na ciąże. Szczególnie przy 13 zaplodnionych komórkach.
Hiperki nie ma. Wszystko okej.Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Zozo wrote:U nas dzis pochmurnie i narazie 16 stopni tylko po takim upale ale fajne powietrze.
Ja mialam przymusowe spotaknie z siostrapowiedziala ze sie nie staralali jeszcze dopiero za jakis czas mieli zamiar i ze tak samo wyszlo... ze sie strasznie zle czuje ciagle mlodsci, w nocy spac nie moze a w dzien by spala caly dzien, mega zachcianki ... i mowi wam tez sie uda na pewno ja to czuje . A ja do niej zeby mi nie mowila „wam tez sie uda” bo dziala na mnie to jak plachta na byka ostatnio to ona, ze ok probuje cie jakos pocieszyc ale jak sobie chcesz
nie bede mowic juz nic .
I widzialam po jej minie ze juz fochjuz te pierwsze zlosci i zazdrosc mi przeszla jakos z kazdym dniem oswajam sie z tym faktem.
Powoli zaczynamy starac sie o kredyt obok nas koles ma tanio mieszkanie na sprzedaz ale dopiero jakos na maj przyszly rok, mamy sie umowic zobaczyc jak wyglada w srodku chociaz mysle ze pewnie nie bedzie mi sie podobac wystroj bo to takie wiesniaki ale niby nie osadza sie po wygladzieaaa i maja w cenie mieszkania tez blisko tu dzialke rekreacyjna wiec cena na prawde jest korzystna .
nawet chociaz jakieś pomalowanie ścian czy założenie paneli. My tak zrobiliśmy i z babcinego mieszkanka mamy swoje przytulne. Relatywnie poszliśmy tanim kosztem
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Promyk89 wrote:Z 20 pobranych komorek 16 dojrzalych
13 zaplodnionych
Zamrozone zostaly (tylko) 4 zarodki w stadium blastocysty
4AA 2x4BB i jedna 3..
To dylematy moralne ile dzieci mozemy mieć a ile ew.pozostawionych zarodkow oddac do adopcji minely. Bedziemy brać wszystkie.
Nie martw się, że mało. Liczy się JAKOŚĆ a nie ilosc! Pamietaj o tymA poza tym zawsze moga sie trafić bliźniaki
heheh
Ja też się chetnie z Tobą Lavende zamieniebedziesz mogla biegać i szaleć bez odrobiny zmęczenia
i bedziesz mieć płaski brzuch <<kuszę>>
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 20:54
Lavende86 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Hehe dziewuszki życzę Wam takich brzuchów! Oby już niedługo do Was zawitały
Ja nie narzekam ogólnie. Cieszę się, wiadomo, ale ja z tych troche jak Adry - lubię panować nad wszystkim i mieć ogarnięte, a teraz to czuję, że czasami ledwo ledwo.
Promyk - 4 zarodki to dobry wynikJa bym tylu dzieci nie ogarnęła
To kiedy transfer? Kolejny cykl? Już niedługo będziesz z brzuchem biegać, zobaczysz
Czekamy - Ty teżEndo ogarnięta - i do dzieła.
Śpię z córą i co chwilę mierzę jej temperaturę jak wariatka. Jak jej nie minie to oczywiście zostaje świąteczna bo moje dziecko zawsze robi tak, żeby być chorym na weekendBędzie z niej idealny pracownik kiedyś
-
Zozo wrote:Czekamy a mozna tak wziasc sobie wiecej na remont ? Czy bank wycenia mieszkanie i da tyle ile chca za mieszkanie ? My i tak bedziemy zawyzac cene mieszkania bo nie mamy tyle wymaganego wkladu wlasnego
Zozo, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
U nas też słońce, co oznacza, że będę miała saunę w chacie. Na przyszły sezon montujemy klimę jak bum cyk cyk. Teraz już firmy mają zawalone terminy. Moje dziecko wstało o 6:40 i pobudziło nas. Na szczęście gorączka odpuściła. Za to mnie trochę boli gardło i nie wiem czy się zaraziłam czy to od zgagi.
-
Adry wrote:To nie jest tak, że i tak bank wysyła swojego rzeczoznawcę, żeby ocenił wartość mieszkania?
A jak jest wyższa cena to nie wzrasta też potrzebny wkład własny?
Twój facet od kiedy ma umowę na stałe?Adry lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Ja mam mieszkanie osłonięte przez drzewa, na parterze więc mamy fajny chlodek. Ale przez drzewa mamy też mniej światła i w zimę musimy więcej grzać. Takie oto plusy i minusy
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Zozo wrote:Czekamy a mozna tak wziasc sobie wiecej na remont ? Czy bank wycenia mieszkanie i da tyle ile chca za mieszkanie ? My i tak bedziemy zawyzac cene mieszkania bo nie mamy tyle wymaganego wkladu wlasnego
aaaa no i polecam skorzystac z jakiegoś fajnego doradcy kredytowego, bo oni za darmo doradzaja najlepsze oferty na rynku jeśli chodzi o banki. Bo jest często dużo promocji, z których warto skorzystać o których się nie wie. Jest mnóstwo ubezpieczeń i jakiś innych pierdół które dodatkowo do kredytu trzeba kupic, wiec warto zeby Wam to jakiś doradca rozpisał. Tak jak u nas ,mielismy taką tabelkę co w którym banku i jak i ile trzeba zapłacić. Jakbyś miala jakieś pytania to mozesz na priv pisać, my rok temu braliśmy kredyt wiec jeszcze coś tam pamiętam
A no i najważniejsze o czym nie mialam pojęcia - kredyt to jest kwota zmienna!!! Zalezy od jakiegoś wskaznika gospodarczego. Ja jak bralam to byla najniższa od lat, ale patrząc na niestabilność gospodarczą jaką mamy obecnie na rynku będzie rosnąć. Jak to się ma do kredytu? Ano, że przy takiej samej kwocie która pozyczylas od banku (czyli 250+35 założmy), miesiecznie mozesz zaczac spłacac np 700zł raty, a po 5 latach bedziesz płaciła już 1400zł i to tez trzeba wziac pod uwage, czy w razie podskoczenia tej stopy gospodarczej będziecie w stanie tyle udźwignąć. Bo jednak kredyt bierzesz na lat 30, a nie na 2.Adry, Zozo lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
najlepiej z doradcą pogadać, bo on wam powie po pierwsze jaka macie zdolnosc kredytową, ile kredytu mozecie dostać, jakie oprocentowanie, na ile lat to wam mozna rozlozyc (w zaleznosci od raty jaką chcecie płacić miesięcznie) itp, itd. To jest niezobowiązujące spotkanie, całkiem za darmo, a naprawde dużo pomaga. My bylismy chyba kilka razy zanim wzielismy kredytPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:To nie jest tak, że i tak bank wysyła swojego rzeczoznawcę, żeby ocenił wartość mieszkania?
A jak jest wyższa cena to nie wzrasta też potrzebny wkład własny?
Twój facet od kiedy ma umowę na stałe?Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry - u nas telerz został wyniesiony na dach bo z balkonu nie łapał sygnału
(na szczęście). No ale mamy NC+ i bez talerza się nie da.
Czekamy - my braliśmy więcej i bank nie sprawdzał czy robiony był remont. No ale to już było trochę lat temu. Chyba 8 lat już. Na początku robiliśmy taki mały remont żeby odświeżyć to i owo, a na kapitalkę zdecydowalismy się dopiero po paru latach i wtedy już wszystko zmienialiśmy. Kuchnia, łazienka, wc, nowe kaloryfery, cyklinowanie parkietów w pokojach, gładzie, sprzęty agd. Salon znowu w tym roku zmienialiśmy. No i jak się robi remont to trzeba liczyć tak minimum 1000zł za metr. Nas remont 65m mieszkania ze sprzętami kosztował na pewno ponad 60 tysi.
Dziecko mi na szczęście chyba ozdrowiało.Adry, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:U nas tak było. I nie mogliśmy wziąć więcej niż wartość mieszkania, ale lapalismy się na dofinansowanie więc może dlatego.
ale Zozo jako ze nie pracuje to tez zaniża zdolność kredytową, więc też kiepsko. Eh. Skomplikowane to generalnie
u nas wyszło, że tyle ile dostaniemy z dofinansowania to o tyle wiecej musimy bankowi zapłacić z powodu wyzszego oprocentowania (chore). Wiec bezsens, nie wzielismy
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱