X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi extra! Miałaś ciemne włosy o ile się nie mylę?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi super :) Fajna zmiana i pewnie od razu lepiej się czujesz. A jak tam włosy ogólnie,nie wypadają po porodzie?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:03

Frida91 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Multi, ekstra włosy! Na pewno czujesz się super tak odpicowana :-)

Frida - to kłucie to ja miałam wcześniej bardzo często i nic ono nie robiło z moją szyjką. Teraz jakoś nie czuję już tego. Za to teraz stawia mi się często macica. Nawet dziś dzwoniłam do lekarki, ale jej to nie niepokoi. Powiedziała, że jestem szczupła i będę niestety tak to odczuwać. Mogę wrócić do Duphastonu jeśli mnie to niepokoi. Ustaliłyśmy, że raz dziennie będę brać. Tak dla spokoju ducha. No i łykam dalej magnez.

Arienka - oj musiałaś się najeść stresu z tymi badaniami i wynikami u małego :-( No ale ważne, że macie tam opiekę. Dobrze, że biorą to poważnie. Lepiej dmuchać na zimne.

Ja od środy nie mam czasu bo walczę z gorączką u młodej. Ma minimalny katar i boli ją gardło. O dziwo w ogóle nie kaszle. No i ta temperatura. Wczoraj przeszłam przez mękę, a byłam z nią sama. Dziś zresztą też same jesteśmy do prawie północy. Lekarz mówi, że wygląda narazie na wirus i jak przez 3 dni gorączka nie zejdzie to przyjść znowu :-/ Dziś minęły 2 doby. Oby się z tego nie zrobiła angina :-/

A poza tym to mam już dość ciąży :-D Mam wielki brzuch, w domu upał, pocę się strasznie, dziecko marudzi, a ja ledwo za nią biegam z tym bebzolem. Tyle mam roboty, że zapominam o jedzeniu. No ale matki mają tą moc i jakoś o dziwo daję radę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 18:35

Frida91 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavedne- ja chetnie wezme twoja ciaze. Serio ;]

I jak sie czuje?.. powinnam być szczęsliwa ale po prostu myslałam, że bedzie ich więcej. A tak -mam 4 szanse na ciąże. Szczególnie przy 13 zaplodnionych komórkach.

Hiperki nie ma. Wszystko okej.

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    U nas dzis pochmurnie i narazie 16 stopni tylko po takim upale ale fajne powietrze.
    Ja mialam przymusowe spotaknie z siostra :D powiedziala ze sie nie staralali jeszcze dopiero za jakis czas mieli zamiar i ze tak samo wyszlo... ze sie strasznie zle czuje ciagle mlodsci, w nocy spac nie moze a w dzien by spala caly dzien, mega zachcianki ... i mowi wam tez sie uda na pewno ja to czuje . A ja do niej zeby mi nie mowila „wam tez sie uda” bo dziala na mnie to jak plachta na byka ostatnio to ona, ze ok probuje cie jakos pocieszyc ale jak sobie chcesz :/ nie bede mowic juz nic .
    I widzialam po jej minie ze juz foch :D juz te pierwsze zlosci i zazdrosc mi przeszla jakos z kazdym dniem oswajam sie z tym faktem.
    Powoli zaczynamy starac sie o kredyt obok nas koles ma tanio mieszkanie na sprzedaz ale dopiero jakos na maj przyszly rok, mamy sie umowic zobaczyc jak wyglada w srodku chociaz mysle ze pewnie nie bedzie mi sie podobac wystroj bo to takie wiesniaki ale niby nie osadza sie po wygladzie :) aaa i maja w cenie mieszkania tez blisko tu dzialke rekreacyjna wiec cena na prawde jest korzystna . :)
    Zawsze mozesz wyremontować i zrobić po swojemu. polecam jak już bierzecie kredyt to weźcie troche wiecej od razu tez na remont ;) nawet chociaz jakieś pomalowanie ścian czy założenie paneli. My tak zrobiliśmy i z babcinego mieszkanka mamy swoje przytulne. Relatywnie poszliśmy tanim kosztem ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 7 czerwca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 wrote:
    Z 20 pobranych komorek 16 dojrzalych
    13 zaplodnionych
    Zamrozone zostaly (tylko) 4 zarodki w stadium blastocysty
    4AA 2x4BB i jedna 3..

To dylematy moralne ile dzieci mozemy mieć a ile ew.pozostawionych zarodkow oddac do adopcji minely. Bedziemy brać wszystkie.
    Ładnej jakości macie te zarodki :)
    Nie martw się, że mało. Liczy się JAKOŚĆ a nie ilosc! Pamietaj o tym ;) A poza tym zawsze moga sie trafić bliźniaki :D :D :D heheh :D :D :D

Ja też się chetnie z Tobą Lavende zamienie :D bedziesz mogla biegać i szaleć bez odrobiny zmęczenia ;) i bedziesz mieć płaski brzuch <<kuszę>> :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 20:54

Lavende86 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewuszki życzę Wam takich brzuchów! Oby już niedługo do Was zawitały :-) Ja nie narzekam ogólnie. Cieszę się, wiadomo, ale ja z tych troche jak Adry - lubię panować nad wszystkim i mieć ogarnięte, a teraz to czuję, że czasami ledwo ledwo.

Promyk - 4 zarodki to dobry wynik :-D Ja bym tylu dzieci nie ogarnęła :-D To kiedy transfer? Kolejny cykl? Już niedługo będziesz z brzuchem biegać, zobaczysz ;-)

Czekamy - Ty też :-) Endo ogarnięta - i do dzieła.

Śpię z córą i co chwilę mierzę jej temperaturę jak wariatka. Jak jej nie minie to oczywiście zostaje świąteczna bo moje dziecko zawsze robi tak, żeby być chorym na weekend :-D Będzie z niej idealny pracownik kiedyś :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Czekamy a mozna tak wziasc sobie wiecej na remont ? Czy bank wycenia mieszkanie i da tyle ile chca za mieszkanie ? My i tak bedziemy zawyzac cene mieszkania bo nie mamy tyle wymaganego wkladu wlasnego :/
    Można wziąć więcej żeby było na remont. My tak robiliśmy.

Zozo, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też słońce, co oznacza, że będę miała saunę w chacie. Na przyszły sezon montujemy klimę jak bum cyk cyk. Teraz już firmy mają zawalone terminy. Moje dziecko wstało o 6:40 i pobudziło nas. Na szczęście gorączka odpuściła. Za to mnie trochę boli gardło i nie wiem czy się zaraziłam czy to od zgagi.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    To nie jest tak, że i tak bank wysyła swojego rzeczoznawcę, żeby ocenił wartość mieszkania?

A jak jest wyższa cena to nie wzrasta też potrzebny wkład własny?

Twój facet od kiedy ma umowę na stałe?
    U nas tak było. I nie mogliśmy wziąć więcej niż wartość mieszkania, ale lapalismy się na dofinansowanie więc może dlatego.

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieszkanie osłonięte przez drzewa, na parterze więc mamy fajny chlodek. Ale przez drzewa mamy też mniej światła i w zimę musimy więcej grzać. Takie oto plusy i minusy :)

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja mam mieszkanie osłonięte przez drzewa, na parterze więc mamy fajny chlodek. Ale przez drzewa mamy też mniej światła i w zimę musimy więcej grzać. Takie oto plusy i minusy :)
    No u mnie mieszkanie jest na dwie strony i najpierw słońce wali z jednej, a potem z drugiej strony. Zero drzew i trzecie piętro. Jest to ogólnie plus bo jest ono bardzo jasne i słoneczne cały rok. W lecie za to tragedia. Można spłynąć z gorąca.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Czekamy a mozna tak wziasc sobie wiecej na remont ? Czy bank wycenia mieszkanie i da tyle ile chca za mieszkanie ? My i tak bedziemy zawyzac cene mieszkania bo nie mamy tyle wymaganego wkladu wlasnego :/
    można wziąc więcej na remont. Załóżmy dla prostego rachunku. Mieszkanie kosztuje 300tys., Ty masz wkładu własnego np 50, bierzesz kredyt na 250 bo tyle Ci brakuje do mieszkania i mozesz wziac sobie jeszcze np 35 na remont (czy ile tam sobie wymyślisz, lepiej wziac wiecej bo to sa najmniej oprocentowane kredyty na rynku, z chwilówki czy skoku takiego nie dostaniesz). Tylko jak weźmiesz kredyt na remont to potem z tego remontu sie trzeba rozliczyc (na zasadzie ze albo zdjecia robisz i wysyłasz do banku po remoncie, albo jakis gość przychodzi i ocenia czy faktycznie był remont, wiadomo, że to wszystko tak mniej wiecej, nikt tam nie rozlicza z pieniedzy, tylko patrza czy faktycznie cokolwiek w mieszkaniu zrobiłaś). Aha i trzeba w dniu podpisywania kredytu (jak już tam wszystko załątwicie) złożyć taki wniosek, żeby od razu spłacać kredyt z remontem, bo tak to przez pierwsze pół roku do momentu rozliczenia remontu płacisz tylko odsetki (co jest lipą straszna, wiec trzeba pamietać o tym świstku żeby nie płacić pieniedzy bankowi za darmo!). My tak zrobiliśmy i dzieki temu przy pierwszej racie już zaczynaliśmy spłacać kredyt, ale pamietam, że nasz doradca sto razy nam o tym wniosku przypominał :D aaaa no i polecam skorzystac z jakiegoś fajnego doradcy kredytowego, bo oni za darmo doradzaja najlepsze oferty na rynku jeśli chodzi o banki. Bo jest często dużo promocji, z których warto skorzystać o których się nie wie. Jest mnóstwo ubezpieczeń i jakiś innych pierdół które dodatkowo do kredytu trzeba kupic, wiec warto zeby Wam to jakiś doradca rozpisał. Tak jak u nas ,mielismy taką tabelkę co w którym banku i jak i ile trzeba zapłacić. Jakbyś miala jakieś pytania to mozesz na priv pisać, my rok temu braliśmy kredyt wiec jeszcze coś tam pamiętam :)
    A no i najważniejsze o czym nie mialam pojęcia - kredyt to jest kwota zmienna!!! Zalezy od jakiegoś wskaznika gospodarczego. Ja jak bralam to byla najniższa od lat, ale patrząc na niestabilność gospodarczą jaką mamy obecnie na rynku będzie rosnąć. Jak to się ma do kredytu? Ano, że przy takiej samej kwocie która pozyczylas od banku (czyli 250+35 założmy), miesiecznie mozesz zaczac spłacac np 700zł raty, a po 5 latach bedziesz płaciła już 1400zł i to tez trzeba wziac pod uwage, czy w razie podskoczenia tej stopy gospodarczej będziecie w stanie tyle udźwignąć. Bo jednak kredyt bierzesz na lat 30, a nie na 2.

Adry, Zozo lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    nie ma znaczenia zawyżanie ceny. Bo przychodzi gość z banku który wycenia po swojemu, wiec nic Wam zawyżanie ceny nie da. Jak potrzebujecie kasy to wiecej na remont mozecie wziac. No to zalezy od banku i wkładu własnego, minumum sobie żądają 20% wkładu własnego. I wtedy bez problemu dostajesz kredyt. Są banki które dają przy mniejszym wkładzie własnym, ale to już jest zależne od waszej zdolności finansowej. I wtedy restrykcyjnie na to patrzą. My mieliśmy te 20%, bo rodzice nam troche pomogli wiec sie uzbierało. I my kupowaliśmy mieszkanie jeszcze przed tym skokiem cenowym i oszczedzilismy na tym 100tys zł. Przypadkiem, los nam chyba sprzyjał :)
    najlepiej z doradcą pogadać, bo on wam powie po pierwsze jaka macie zdolnosc kredytową, ile kredytu mozecie dostać, jakie oprocentowanie, na ile lat to wam mozna rozlozyc (w zaleznosci od raty jaką chcecie płacić miesięcznie) itp, itd. To jest niezobowiązujące spotkanie, całkiem za darmo, a naprawde dużo pomaga. My bylismy chyba kilka razy zanim wzielismy kredyt

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    To nie jest tak, że i tak bank wysyła swojego rzeczoznawcę, żeby ocenił wartość mieszkania?

A jak jest wyższa cena to nie wzrasta też potrzebny wkład własny?

Twój facet od kiedy ma umowę na stałe?
    tak dokładnie. Nie można sobie zawyżyć albo zaniżać. Inaczej jeśli cena się dużo różni od potencjalnej to bank sobie to jakoś reguluje, ale nie wiem na jakich zasadach. My nie mielismy takiego problemu. No i wkład własny wzrasta bo to zawsze 20%

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - u nas telerz został wyniesiony na dach bo z balkonu nie łapał sygnału :-D (na szczęście). No ale mamy NC+ i bez talerza się nie da.

Czekamy - my braliśmy więcej i bank nie sprawdzał czy robiony był remont. No ale to już było trochę lat temu. Chyba 8 lat już. Na początku robiliśmy taki mały remont żeby odświeżyć to i owo, a na kapitalkę zdecydowalismy się dopiero po paru latach i wtedy już wszystko zmienialiśmy. Kuchnia, łazienka, wc, nowe kaloryfery, cyklinowanie parkietów w pokojach, gładzie, sprzęty agd. Salon znowu w tym roku zmienialiśmy. No i jak się robi remont to trzeba liczyć tak minimum 1000zł za metr. Nas remont 65m mieszkania ze sprzętami kosztował na pewno ponad 60 tysi.

Dziecko mi na szczęście chyba ozdrowiało.

Adry, malutka_mycha lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    U nas tak było. I nie mogliśmy wziąć więcej niż wartość mieszkania, ale lapalismy się na dofinansowanie więc może dlatego.
    oooo i to dofinansowanie. Generalnie się nie opłaca, bo dostajesz wyższe oprocentowanie (wiecej musisz bankowi oddać). Nie mozesz sprzedac przez 10 lat tego mieszkania potem, a jak sprzedasz wczesniej to musisz cala kase ktora dostalas oddac. No chyba ze nie masz wyboru, no to wtedy bierzesz. Ale wbrew pozorom wcale to nie jest takie super. No i jak nie macie dzieci to jest to mała kwota. A... no i trzeba byc małżeństwem, bo tak to dofinansowanie nie obejmuje. Wiec u Zozo lipa, chyba ze sie hajtnie na szybkości :D ale Zozo jako ze nie pracuje to tez zaniża zdolność kredytową, więc też kiepsko. Eh. Skomplikowane to generalnie :D u nas wyszło, że tyle ile dostaniemy z dofinansowania to o tyle wiecej musimy bankowi zapłacić z powodu wyzszego oprocentowania (chore). Wiec bezsens, nie wzielismy :P

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ