X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za zamieszanie. Po prostu nie lubie czytac wyzwisk, a te rzucily mi sie dzis w oczy. Postaram sie w przyszlosci czytac bardziej pobieznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Janka ja go sobie odmawiam. Nie zasługuje na niego bardziej niż rok temu. Zasługuje na niego tak samo jak każda bezdzietna.
    Tego nie rozumiem. Nie po tym, co przeszlas.

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cierpliwości do "homo nonsapiens" to okazaliśmy ją. Nie poszło do sądu. To że tu sobie popyskuje nikomu nic nie ujmie.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka wrote:
    Tego nie rozumiem. Nie po tym, co przeszlas.
    Każda z dziewczyn tutaj dużo przeszła i każda zasługuje na szacunek. To że mi się udało to moje ogromne szczęście i każda na nie zasługuje. Ale z szacunkiem nie ma to nic wspólnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 13:20

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka wrote:
    Starsi ludzie miewaja naprawde dziwne przyzwyczajenia i potrafia sie bardzo nieracjonalnie zachowywac, bywaja wrecz irytujace. Mlodszych nie zwalnia to od szacunku, kultury i cierpliwosci, choc nieraz noz sie w kieszeni otwiera.
    Z mojego doświadczenia starsi ludzie to niestety często chamy bez kultury, którzy uważają, że im się należy szacunek tylko z uwagi na wiek i urojoną "mądrość życiową", a sami mają prawo agresywnie obrażać innych bo są starsi i to daje im uprawnienia do robienia co chcą. Czasami to co słyszę w przychodniach czy autobusach to woła o pomstę do nieba.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    No u mnie mieszkanie jest na dwie strony i najpierw słońce wali z jednej, a potem z drugiej strony. Zero drzew i trzecie piętro. Jest to ogólnie plus bo jest ono bardzo jasne i słoneczne cały rok. W lecie za to tragedia. Można spłynąć z gorąca.
    Ja nawet do urzędu pismo pisałam żeby te najbliżej bloku poobcinali bo pełnia lata, słońce świeci a ja w kuchni światło muszę palić. Porażka. Wiedziałam na co się pisze kupując to mieszkanie, ale jednak myślałam że w lato będzie znosnie

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja nawet do urzędu pismo pisałam żeby te najbliżej bloku poobcinali bo pełnia lata, słońce świeci a ja w kuchni światło muszę palić. Porażka. Wiedziałam na co się pisze kupując to mieszkanie, ale jednak myślałam że w lato będzie znosnie
    No właśnie na osiedlach widzę, że często te drzewa są bardzo blisko budynków i zawsze się zastanawiam czy to nie powoduje ciemności w domach. Moi rodzice na 1. piętrze i też im drzewo zasłania światło. Moją mamę to strasznie wkurza, że nie ma słońca w mieszkaniu. Tak źle i tak niedobrze :-) W sumie to wolę mieć to słońce bo i tak u nas przecież większość roku jest zimno i ciemno, a męka trwa zazwyczaj może z 2 miesiące.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry i Multi chyba pomocy potrzebuję. Multi Twój też tak potrafi ssać po 2h, ciumkać i usypiać w trakcie? Na początku super było bo ssał tak maks 40 minut puszczał i usypiał na te 3h. Teraz to ssie z obu nawet 2h usypia w trakcie, smyranie po policzku nic nie daje. Na koniec i tak chce jeszcze ulewa mu sie to mleko wypływa mimo bekania a on nadal chce. :O Już mi położna mówiła że to za dużo więc spróbowałam po prostu go pokołysać tak prawie godzinke i w końcu usnął. Odciągnęłam jeszcze 60ml. Już nie wyrabiam z cyckami bo tyle wcina. 😄

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:03

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Aaa to u nas taki sam układ :D zawsze sprzątam najpierw tam gdzie jest cień i chłodno a potem po południu przenoszę się na drugą część mieszkania. Hahahaha. No wszystko ma swoje plusy i minusy.

Powiem tak, lepsza dyskretna klima, niż wielkie talerze do odbierania tv na balkonach. Nie przestaje mnie to zadziwiać :) pięknie urządzony balkon i... talerz :D mega.
    Dlatego najlepiej nie mieć telewizora :D

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi dałam smoka to wypluł. Może za duży bo to taki 0-6 m-cy. Zadławił się nim mimo że dałam sam czubeczek. W domu mam takie noworodkowe ale mąż ten przywiózł. Zobaczymy.
    No to może z tym spaniem w trakcie się unormuje bo chciałabym tak 30 min karmić i żeby starczało mu i żeby wysysał wszystko. Jak on potrafi te 80 ml zjeść...A ja mimo ssania jeszcze ściągam tyle to przy następnym karmieniu mu daje dokładkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 21:16

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Czekamy, nam się też poszczęściło. Braliśmy kredyt kiedy jeszcze kosztował bardzo malutko, teraz jest coraz drożej. Moja siostra próbuje kupić mieszkanie w Krakowie od 2 lat i ceny tak wzrosły że ciągle im brakuje na wkład własny :/ a gdzie robocizna i urzadzenie, wyposażenie. Masakra jakaś.
    Nam na szczęście odeszła robocizna bo mój tata jest genialny. Ale ceny są kosmiczne, drugie tyle trzeba liczyć za robocizne.

f1d9680377.png

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    zależy od zdolności finansowej danych osób. Nie wiem czy ślub ma jakiekolwiek znaczenie. Ale na pewno znaczenie mają dzieci, bo sie wliczają do rodziny i wtedy tracisz na zdolnosci finansowej, bo dziecko to osoba ktora nie zarabia a trzeba na nią wydawać. Chyba ślub niewiele ma do rzeczy, ale nie jestem pewna. Wiem, ze tego dofinansowania z rządu nie dostaniesz bez ślubu.
    Bo ja rok temu brałam ten kredyt, my bylismy u róznych doradców, az znaleźlismy najlepszego, bylismy wiele razy. O wsyzskto musielismy dopytać. On nam też takie fajne tabelki podrukował, gdzie wsyzstko bylo czarno na bialym. No wiesz kredyt to zobowiazanie na całe życie niemal, wiec musielismy byc zorientowani w 100% albo i wiecej, zeby wiedziec na co się piszemy ;) rozważalismy różne opcje, liczylismy która nas wyjdzie najlepiej, w jakim banku. Z kilka miesiecy nam to zajeło, w miedzyczasie szukalismy mieszkania :) u nas jeszcze byl problem ze świeżą firmą męża. Bo lepiej miec umowe o prace niz np umowe zlecenie dla banku :) firma tez jest problemem, szczególnie taka nowa. No mielismy troche skomplikowana sytuacje, ale ostatecznie się udało :)
    Czekamy a ja dostałam dofinansowanie bez ślubu. Kredyt był brany na moich rodziców ale dofinansowanie dostałam ja. Już nie wiem jak to było rozwiązane ale trafiliśmy na super babkę w banku która znała wszelkie kruczki i zamiast robić tak żeby bank zarobił to robiła tak żeby nam było jak najlepiej :)

f1d9680377.png

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Co do kredytów to się nie wypowiem. Mój mąż brał kredyt na nasze mieszkanie po teściach jak jeszcze byliśmy tylko parą nawet nie narzeczeństwem. Teściowie kupili dom a jemu odstąpili mieszkanie za połowę ceny.

Noc masakra. Dali mi małego koło 1szej z tych lamp. Ssał cycki do 3ciej już myślałam że nie uśnie. Ssie i usypia więc to długo trwa. :/ Wzięli go po tej 3ciej na lampy. Ja nadal czułam napięcie więc odciągnęłam i 80ml odciągłam. :O Laktator wyparzałam tak zeszło do 4rtej i spać. 5.20 już mi go dali dałam odciągnięte zjadł 60!!😨 i usnął i ja też do 7mej. Spał dalej a ja cycki pełne więc odciągnęłam i znowu 80. Skubany po 8mej zjadł te 80!! 😲i śpi do teraz. Cycki mi eksplodują i nie wiem czy odciągać czy czekać na niego. Ze snu zero bo ciągle ktoś się kręci albo współlokatorki synek płacze. Masakra jak on tyle już zjada. 😂 Potem go znów na lampy dadzą.
    Arienka szok!! To moja tyle je jako 1,5 miesięczniak :)

f1d9680377.png

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    No właśnie na osiedlach widzę, że często te drzewa są bardzo blisko budynków i zawsze się zastanawiam czy to nie powoduje ciemności w domach. Moi rodzice na 1. piętrze i też im drzewo zasłania światło. Moją mamę to strasznie wkurza, że nie ma słońca w mieszkaniu. Tak źle i tak niedobrze :-) W sumie to wolę mieć to słońce bo i tak u nas przecież większość roku jest zimno i ciemno, a męka trwa zazwyczaj może z 2 miesiące.
    Dokładnie, a zawsze jakieś rolety czy klime można zamontować.

f1d9680377.png

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Multi dałam smoka to wypluł. Może za duży bo to taki 0-6 m-cy. Zadławił się nim mimo że dałam sam czubeczek. W domu mam takie noworodkowe ale mąż ten przywiózł. Zobaczymy.
    No to może z tym spaniem w trakcie się unormuje bo chciałabym tak 30 min karmić i żeby starczało mu i żeby wysysał wszystko. Jak on potrafi te 80 ml zjeść...A ja mimo ssania jeszcze ściągam tyle to przy następnym karmieniu mu daje dokładkę.
    Arienka na początku wypluwaja, moja po kilku dniach zalapala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 23:25

Arienkas83 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek już ma wodniste kupy z tego picia. Teraz ssał godzine dostał 60ml odciągniętego i nadal pakuje łapki. Więc poszłam na dokarmianie zjadł i wszystko wyleciało. 😂 Normalnie do zżygania. 😊Ale w końcu śpi. Ja odciągam i też idę spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 09:55

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - żeby jej cyce nie wybuchły.
    Arienkas niezły łakomczuch...:)

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale co mam zrobić jak on mimo ssania cycków dalej chce? Mam z nim 3h siedzieć na bolącym kroczu? 😕 To już wole dać reszte odciągniętego i opróżnić laktatorem do końca. Może z czasem będzie efektywniej ssał te 20 min i się najadał. A on przysypia w trakcie i się denerwuje np po godzinie bo może już mniej leci.
    Dziś rano zjadł 100 bo miałam 2 porcje odciągnięte a cycki puste. Obudził się gdy skończyłam odciągać a już nie chciałam czekać bo by eksplodowaly. Zjadł 60ml z nocy i 40ml z drugiej porcji z rana. Teraz siedzi mi na cyckach właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 10:00

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie chce zeby mniej leciało bo on je jak smok. Nadwyżek nie mam i nie wylewam. Teraz zjadł 60 i ssał 1,5 h w końcu usnął.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ