X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Wybacz złośliwość ale... To urocze że twoi rodzice postanowili poświęcić twoje życie dla własnego dobra ale ty wcale nie musisz się na to zgadzać
    Wiesz ja w sumie nie mialbym nic przeciwko zeby sie nimi opiekowac niestety mam zmarla i na tyle ile moglam bylam przy niej w chorobie nawet chcialam rzucic prace kupilismy z mezem samochod maly abym mogla jezdzic z mama na chemie mialam taka nadzieje ze jeszcze nic straconego niestety u nas w rodzinie szczegolnie ze strony mamy nowotory nie daja rokowan choc staczamy walke niestety zawsze jest przegrana. Lecz slowa taty podczas choroby ta bezradnosc i zlosc na mnie ehh i ciagle ta zlosc widze po tym jak mame stracilam i dwa razy w szpitalu lezalam w ogole sie mna nie przejal nawet gdy doszlo do krwawienia wewnetrznego z powodu cp i szybkiej operacji mojemu mezowi dogryzal ze nie umie dzieci robic oczywiscie powiedzialam ze to nie maz jest do kitu tylko Twoja corka wtedy zamilkl. Domyslam sie ze nie lubi mego meza bo dzieci nie mamy i tarktuje go jak obca osobe a moj maz tyle razy sie staral jego wzgledy zdobyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 20:41

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa oczywiście jesteś dobrą córką i chętnie pomagasz, rodzice mogą oczekiwać pomocy ale nie tego że poświęcisz im całe swoje życie. Ujełam to trochę złośliwie ale twój ojciec zachowuje się tak że włosy na karku dęba stają.

npV2p1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    a dawno braliście kredyt? Faktycznie teraz sprawdzam i single też mogą. To musiało mi się coś pomylić. Albo może wtedy jak ja brałam to były inne warunki. Nie wiem. Już nie pamietam az takich szczegółów, tym bardziej, że my nie braliśmy tego dofinansowania, bo nam się to zwyczajnie nie opłacało.
    aaaaa jak wy braliście kredyt na rodziców to pewnie jeszcze inaczej było. To faktycznie pokombinowane :)
    2 lata temu. Kredyt na rodziców, dofinansowanie na mnie i mieszkanie też na mnie. Gdyby mnie ktoś wcześniej spytał to bym powiedziała że tak nie można, a jednak można :) pokombinować ale to wszystko nam właśnie babeczka w banku doradzila.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa staraczka wrote:
    Dziewczyny jak u Was wyglada mieszkacie z rodzicami czy sami ? My po 5 latach mamy dos maz postawil warunek ze sie wyprowadzamy pomimo iz dom przepisany na mnie nie umiemy zyc pod jednym dachem z moim tata jeszcze do nie dawna mialam watpliwosci ale maz mi postawil warunek albo idziemy albo rozwod i nie mialam wyjscia
    my mieszkaliśmy z moimi rodzicami rok pod jednym dachem. I to był koszmar. I też miałam momenty, że się chciałam wyprowadzać, nawet sama bez męża. Jak mu dobrze to niech sobie tam zostaje. Ale odkąd jesteśmy na swoim jestem dużo szczęśliwsza :)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i powiem CI Samosiowa, że wbrew pozorom odkąd poszliśmy na swoje, już takie "całkiem swoje" to relacje z rodzicami nam się poprawiły. Raz, że rodzice zaczęli nas doceniać. Dwa, że przestaliśmy mieć spiny o takie bzdety codziennego życia. Trzy nie wtrącają się juz do niczego, bo zwyczajnie im już głupio. A tak to wszędzie na każdym kroku słyszałam "cudowne" rady.

Ostatnio mój mąż coś przebąkiwał, ze może jak nam dziecko nieco podrośnie to by JEGO MAMA zamieszkała z nami. NO WAY! Nie będę tego samego po raz drugi przechodzić :/ a poza tym najpierw to to dziecko by się przydało ZROBIĆ :D

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:04

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe no widzisz Multi mój mąż tego nie potrafi. Poinformować gdzie jest :/

No masz rację. Z jednej strony rodzice są u siebie, wiec dlaczego mieliby zmieniac swoje zasady, z drugiej strony dzieci też by chciały mieć swobodę. I mieszkając razem bardzo cieżko to osiągnąć. Ze współlokatorami na studiach też nieraz cieżko się dogadac ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę, że lepiej mieszkać osobno. Ja zaczęłam mieszkać sama jeszcze w 3 klasie liceum, szybko musiałam się usamodzielnić i już nie wyobrażam sobie powrotu do rodziców a już tym bardziej nie swoich, choć bardzo lubię swoich teściów. Ale wiadomo, każdy ma swoje przyzwyczajenia,chce czuć się w domu swobodnie.
    U niektórych może się sprawdza takie rozwiązania życia kilku pokoleń pod jednym dachem, ale to już zależy od charakteru i usposobienia rodziców, młodych no i od samego domu, jego wielkości itp.
    Jeśli ma się rodziców którzy lubią się wtrącać to moim zdaniem nawet mieszkanie na tym samym piętrze w bloku to za blisko i lepiej się ewakuować gdzieś dalej :P
    Uważam trochę jak Wróbel,że to moja rodzina tj.mój mąż a potem mąż i dzieci powinna być najważniejsza, żeby te relacje były zdrowe.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby moja mama zyla juz dawno by mnie nie bylo w domu przyjezdzalabym tylko w odwiedziny i takie byly plany a plany sie pokrzyzowaly mama zachorowala i tata zostal sam teraz ciezko opuscic dom a maz.juz tej sytuacji z siostra z tata ms dosyc bo zajmujemy sie cudzym zyciem a nie swoim tak mi oficjalnie powiedzial

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Mamy opcje mieszkac z moim rodzicami odeszlo by nam duzo kasy i mozna bylo by odlozyc ale ja wiem, ze to nic dobrego by nie wyszlo.
    No ja się raz dałam na to nabrać. I z perspektywy czasu mówię "nigdy wiecej". Lepiej już wziąć nadgodziny w pracy :D

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa staraczka wrote:
    Gdyby moja mama zyla juz dawno by mnie nie bylo w domu przyjezdzalabym tylko w odwiedziny i takie byly plany a plany sie pokrzyzowaly mama zachorowala i tata zostal sam teraz ciezko opuscic dom a maz.juz tej sytuacji z siostra z tata ms dosyc bo zajmujemy sie cudzym zyciem a nie swoim tak mi oficjalnie powiedzial
    nie dziw mu się. Jest u obcych to raz. NIe czuje się swobodnie. Dwa nie dogaduje się z Twoim tatą. Więc kolejny dyskomfort. Podejrzewam, że zrobił to dla CIebie, ale ta sytuacja go przerasta i już dłużej nie wytrzyma. Wyprowadźcie się. Zobacz, Twój ojciec i tak nie docenia tego co robisz dla niego. I jeszcze robi spięcia z Twoim mężem. Więc ja się pytam: w imię czego się tak męczyć? Tym bardziej, że masz jeszcze rodzeństwo. Nie jesteście jedynymi na których można liczyć. Za bardzo patrzysz na innych, a za mało na siebie. Tak mi się wydaje. I przez to nie jesteś do końca szczęśliwa. Rodzice to nie małe dzieci. Jak ojciec taki mądry to niech sobie sam radzi. Może zmądrzeje, może nagle doceni to, że byliście zawsze blisko. Często taka terapia szokowa bardzo pomaga.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaly mi jeszcze dwa okna do umycia w tym tygodniu meble spakuje musze miejsce zrobic na dokumenty bo rachunki mimo wszystko bede placic tacie, jestem bardziej pod tym wzgledem poukladana bo zawsze ja sie tym zajmowalam.
    Jemu ten dom.zostawie i niech sobie mieszka od czasu do czasu bede go odwiedzac. Nie wiem czwmu tak potraktowal meza wypomnial wszystko od a do z co robilismy mieszkajac ani nie sprowadzamy znajomych coraktycznie w domu to tylko spimy. Najgorsze bedzie pakowanie ciuchow tyle mi sie nagromadzilo macie jakis pomysl na to a mam jedna szafe w mieszkaniu dls siebie jak sie zmiescic :D

Wysłany: 10 czerwca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Samosiowa zostaw część w domu . Gdzieś gdzie nie bd przeszkadzały. A weź te które po selekcji będziesz chodzić. Ja ostatnio w szafie zrobiłam porządek to i półki lżejsze i ładniejsze niż taka zapchane. A ciuchy złożyłam do kartonu i czekam na garderobę kiedyś je przejze i wywale albo zostawię .
    Za dużo mam ubrań. Ostatnio od mamy znowu dostałam 2 pary spodni i bluzki. Takie większe rozmiarowo już . Nie wiem po cholerę trzymam to w kartonach serio. Cześć mama mi podszeptuje żeby zostawić. Czas ja już sama widzę że żałuję A zbiera się tego i zbiera .. W tamtym roku wpadłam na strych i przetrzepalam . Kilka znalazłam sztuki co sciagnelam . Kurcze istny lumpeks robię ..
    U mnie ciuchy w 1 pokoju mielsmy cala gore dla siebie wiec musialam to jakos zagospodarowac i tak juz niezle przetrzepalam bo zostawilam z 3 torebki porzadne ale chyba tak zrobie zostawie w szafie w domu mysle ze tata sie nie obrazi jak czesc rzeczy zostanie choc ja uznaje zasade biore wszystko albo nic ... wiec musze to przemyslec

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak też skłaniam się ku temu, że lepiej nie mieszkać z rodzicami ani teściami. Mimo, że z jednymi i drugimi mamy bardzo dobre relacje to jednak każdy ma swoje życie, swoje upierdliwe przyzwyczajenia i ciężko czasem to wszystko pogodzić. Czasami zostaję na noc u rodziców i potrafi mnie wkurzać, że np. ojciec kąpie się po nocach hałasując i tarabaniąc się po mieszkaniu. Uważam, że młodzi najkorzystniej mają gdy są na swoim. Ma się tą prywatność, nikt się nie wtrąca, nie ocenia. Wiadomo, że są też plusy mieszkania z kimś, zwłaszcza mając dzieci. Zawsze jest ktoś dodatkowy do przypilnowania, do pomocy itd. Samemu czasami jest ciężko. Mimo to nie zrezygnowałabym z tej swobody mieszkania na swoim. Najlepiej mieć rodzinę w miarę blisko, ale nie w tym samym domu :-D

Szczerze to nie wyobrażam też sobie żeby kiedyś mi się do domu jakiś facet córki wprowadził :-D Chcę odchować dzieci i niech idą na swoje, a my z mężem pokorzystamy jeszcze z życia i własnej przestrzeni :-D Coś się starym od życia też należy :-P Jednak to obca osoba w domu i mimo, że ją lubimy to człowiek nie czuje się swobodnie w 100%.

U nas upały i ciężko wytrzymać. Dziś byłam tylko chwilę na placu zabaw i zjarałam ramiona na czerwień. Na szczęście dziecko już mi śpi i mogę w końcu trochę wyciągnąć nogi i odpocząć :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 20:31

czekamynadzidzie, Samosiowa staraczka lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa, najlepiej na raty. ja podczas wyprowadzki nagle odkryłam ile to ja mam rzeczy w szafie, w których nie chodzę :P

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to uwielbiam taką pogodę <3

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Samosiowa, najlepiej na raty. ja podczas wyprowadzki nagle odkryłam ile to ja mam rzeczy w szafie, w których nie chodzę :P
    Oj napewno u mnie tez tak bedzie ;)

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Ja to uwielbiam taką pogodę <3
    Ja zwykle też ale w tym roku jakoś mniej :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ