Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWróbel wrote:Wybacz złośliwość ale... To urocze że twoi rodzice postanowili poświęcić twoje życie dla własnego dobra ale ty wcale nie musisz się na to zgadzać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 20:41
-
czekamynadzidzie wrote:a dawno braliście kredyt? Faktycznie teraz sprawdzam i single też mogą. To musiało mi się coś pomylić. Albo może wtedy jak ja brałam to były inne warunki. Nie wiem. Już nie pamietam az takich szczegółów, tym bardziej, że my nie braliśmy tego dofinansowania, bo nam się to zwyczajnie nie opłacało.
aaaaa jak wy braliście kredyt na rodziców to pewnie jeszcze inaczej było. To faktycznie pokombinowanepokombinować ale to wszystko nam właśnie babeczka w banku doradzila.
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Samosiowa staraczka wrote:Dziewczyny jak u Was wyglada mieszkacie z rodzicami czy sami ? My po 5 latach mamy dos maz postawil warunek ze sie wyprowadzamy pomimo iz dom przepisany na mnie nie umiemy zyc pod jednym dachem z moim tata jeszcze do nie dawna mialam watpliwosci ale maz mi postawil warunek albo idziemy albo rozwod i nie mialam wyjsciaPrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
A i powiem CI Samosiowa, że wbrew pozorom odkąd poszliśmy na swoje, już takie "całkiem swoje" to relacje z rodzicami nam się poprawiły. Raz, że rodzice zaczęli nas doceniać. Dwa, że przestaliśmy mieć spiny o takie bzdety codziennego życia. Trzy nie wtrącają się juz do niczego, bo zwyczajnie im już głupio. A tak to wszędzie na każdym kroku słyszałam "cudowne" rady.
Ostatnio mój mąż coś przebąkiwał, ze może jak nam dziecko nieco podrośnie to by JEGO MAMA zamieszkała z nami. NO WAY! Nie będę tego samego po raz drugi przechodzića poza tym najpierw to to dziecko by się przydało ZROBIĆ
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
hehehe no widzisz Multi mój mąż tego nie potrafi. Poinformować gdzie jest
No masz rację. Z jednej strony rodzice są u siebie, wiec dlaczego mieliby zmieniac swoje zasady, z drugiej strony dzieci też by chciały mieć swobodę. I mieszkając razem bardzo cieżko to osiągnąć. Ze współlokatorami na studiach też nieraz cieżko się dogadacPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Ja też myślę, że lepiej mieszkać osobno. Ja zaczęłam mieszkać sama jeszcze w 3 klasie liceum, szybko musiałam się usamodzielnić i już nie wyobrażam sobie powrotu do rodziców a już tym bardziej nie swoich, choć bardzo lubię swoich teściów. Ale wiadomo, każdy ma swoje przyzwyczajenia,chce czuć się w domu swobodnie.
U niektórych może się sprawdza takie rozwiązania życia kilku pokoleń pod jednym dachem, ale to już zależy od charakteru i usposobienia rodziców, młodych no i od samego domu, jego wielkości itp.
Jeśli ma się rodziców którzy lubią się wtrącać to moim zdaniem nawet mieszkanie na tym samym piętrze w bloku to za blisko i lepiej się ewakuować gdzieś dalej
Uważam trochę jak Wróbel,że to moja rodzina tj.mój mąż a potem mąż i dzieci powinna być najważniejsza, żeby te relacje były zdrowe. -
nick nieaktualnyGdyby moja mama zyla juz dawno by mnie nie bylo w domu przyjezdzalabym tylko w odwiedziny i takie byly plany a plany sie pokrzyzowaly mama zachorowala i tata zostal sam teraz ciezko opuscic dom a maz.juz tej sytuacji z siostra z tata ms dosyc bo zajmujemy sie cudzym zyciem a nie swoim tak mi oficjalnie powiedzial
-
Zozo wrote:Mamy opcje mieszkac z moim rodzicami odeszlo by nam duzo kasy i mozna bylo by odlozyc ale ja wiem, ze to nic dobrego by nie wyszlo.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Samosiowa staraczka wrote:Gdyby moja mama zyla juz dawno by mnie nie bylo w domu przyjezdzalabym tylko w odwiedziny i takie byly plany a plany sie pokrzyzowaly mama zachorowala i tata zostal sam teraz ciezko opuscic dom a maz.juz tej sytuacji z siostra z tata ms dosyc bo zajmujemy sie cudzym zyciem a nie swoim tak mi oficjalnie powiedzialPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyZostaly mi jeszcze dwa okna do umycia w tym tygodniu meble spakuje musze miejsce zrobic na dokumenty bo rachunki mimo wszystko bede placic tacie, jestem bardziej pod tym wzgledem poukladana bo zawsze ja sie tym zajmowalam.
Jemu ten dom.zostawie i niech sobie mieszka od czasu do czasu bede go odwiedzac. Nie wiem czwmu tak potraktowal meza wypomnial wszystko od a do z co robilismy mieszkajac ani nie sprowadzamy znajomych coraktycznie w domu to tylko spimy. Najgorsze bedzie pakowanie ciuchow tyle mi sie nagromadzilo macie jakis pomysl na to a mam jedna szafe w mieszkaniu dls siebie jak sie zmiescic -
nick nieaktualnyMultiwitamina wrote:Samosiowa zostaw część w domu . Gdzieś gdzie nie bd przeszkadzały. A weź te które po selekcji będziesz chodzić. Ja ostatnio w szafie zrobiłam porządek to i półki lżejsze i ładniejsze niż taka zapchane. A ciuchy złożyłam do kartonu i czekam na garderobę kiedyś je przejze i wywale albo zostawię .
Za dużo mam ubrań. Ostatnio od mamy znowu dostałam 2 pary spodni i bluzki. Takie większe rozmiarowo już . Nie wiem po cholerę trzymam to w kartonach serio. Cześć mama mi podszeptuje żeby zostawić. Czas ja już sama widzę że żałuję A zbiera się tego i zbiera .. W tamtym roku wpadłam na strych i przetrzepalam . Kilka znalazłam sztuki co sciagnelam . Kurcze istny lumpeks robię .. -
Ja jednak też skłaniam się ku temu, że lepiej nie mieszkać z rodzicami ani teściami. Mimo, że z jednymi i drugimi mamy bardzo dobre relacje to jednak każdy ma swoje życie, swoje upierdliwe przyzwyczajenia i ciężko czasem to wszystko pogodzić. Czasami zostaję na noc u rodziców i potrafi mnie wkurzać, że np. ojciec kąpie się po nocach hałasując i tarabaniąc się po mieszkaniu. Uważam, że młodzi najkorzystniej mają gdy są na swoim. Ma się tą prywatność, nikt się nie wtrąca, nie ocenia. Wiadomo, że są też plusy mieszkania z kimś, zwłaszcza mając dzieci. Zawsze jest ktoś dodatkowy do przypilnowania, do pomocy itd. Samemu czasami jest ciężko. Mimo to nie zrezygnowałabym z tej swobody mieszkania na swoim. Najlepiej mieć rodzinę w miarę blisko, ale nie w tym samym domu
Szczerze to nie wyobrażam też sobie żeby kiedyś mi się do domu jakiś facet córki wprowadziłChcę odchować dzieci i niech idą na swoje, a my z mężem pokorzystamy jeszcze z życia i własnej przestrzeni
Coś się starym od życia też należy
Jednak to obca osoba w domu i mimo, że ją lubimy to człowiek nie czuje się swobodnie w 100%.
U nas upały i ciężko wytrzymać. Dziś byłam tylko chwilę na placu zabaw i zjarałam ramiona na czerwień. Na szczęście dziecko już mi śpi i mogę w końcu trochę wyciągnąć nogi i odpocząćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 20:31
czekamynadzidzie, Samosiowa staraczka lubią tę wiadomość
-
Samosiowa, najlepiej na raty. ja podczas wyprowadzki nagle odkryłam ile to ja mam rzeczy w szafie, w których nie chodzęPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Ja to uwielbiam taką pogodęPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualny