X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja zwykle też ale w tym roku jakoś mniej :P
    u Ciebie to akurat zrozumiałe ;)
    ja to się powinnam urodzić gdzieś we Włoszech albo Hiszpanii. Ten bocian co mnie transportował musiał ewidentnie pomylić drogę i tutaj wylądowałam ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja zwykle też ale w tym roku jakoś mniej :P
    No raczej :-D
    Kurde, albo zimno albo upał, że spłynąć można :-P
    Ide łyknąć syrop na zgagę i spać :-D Heh

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie też bym wolała żyć w cieplejszym kraju :) Nie cierpię takiej pogody jak u nas jest 3/4 roku - szaro, mokro i pochmurno. Dla mnie cały rok mogłaby być taka wiosna, albo lato. Normalnie nigdy na upały nie narzekałam :) Ale teraz to wiadomo,ciężko znoszę. Nie.mogę długo siedzieć na słońcu bo zaraz mi ciężko albo słabo jakoś.
    W niedzielę pojechaliśmy nad jeziorko i musiałam od razu iść w cień a i tak zaraz miałam dość bo na siedząco na kocu bez oparcia to zaraz mi wszystko cierpło, leżeć na plecach odpada... Ostatnio mam jakiś kryzys.
    Mam nadzieję, ze nie sprawiam nikomu przykrości tym marudzeniem...

Jutro.mam wizytę i okaże się, ile mała przybrała. Mam nadzieję, że podskoczy trochę w centylach bo ostatnio się martwiłam tym. No i zobaczymy czy doktorek da mi zielone światło na wyjazd :)

Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - doskonale Cię rozumiem. Mi też już jest ciężko. Niby nie jest źle. Cała ta ciąża nie była dla mnie łaskawa i łatwa i jestem wdzięczna, że nie mam teraz poważniejszych komplikacji, ale łatwo nie jest. Zgaga mnie męczy już dzień w dzień mimo, że mało jem, jak leżę to ciężko mi oddychać, gorąco mi, źle śpię, mały od czasu do czasu uciska mi coś z lewej pod brzuchem, że czasami aż płakać z bólu się chce i muszę go popychać do góry żeby wylazł stamtąd :-D Poza tym czasem jakiś taki nieokreślony niepokój mnie ogarnia. No ale na codzień nie narzekam - zniosę to wszystko i staram się cieszyć mimo wszystko tym stanem bo to moja ostatnia ciąża :-D Jestem wdzięczna za to co jest nawet jeśli muszę spiąć poślady i zagryźć zęby :-P Damy radę! Trzymaj się i daj znać co i jak po wizycie :-)

Frida91 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo,damy radę ;) Caly czas się pocieszam, że już bliżej niż dalej. Cieszę się ogólnie mega z tego że udało mi się w nią zajść i jestem wdzięczna za brak komplikacji czy jakichś poważnych dolegliwości. Ale brakuje mi nawet takich drobiazgów jak założyć swoje normalne ciuchy albo podbiec czy poderwać się szybko z łóżka. A czuję się jak niepełnosprawna. Ciężko wstać, oddychać a leżeć niewygodnie...
    Choć mimo wszystko mam nadzieję, że to nie moja ostatnia ciąża :P Ale już się śmiałam do.mojego, że w razie następnych starań od października do stycznia je zawieszamy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 00:34

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:04

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi fajnie że synek dał pospać. Ciekawe jaki dzień będziesz miała teraz ;)

A jak tam Adry i powrót do rzeczywistości?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 11 czerwca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już jest 28 stopni :-D Będzie ciekawy dzień. Wybieramy się na spacer do parku, a mała bierze rowerek póki jest jako tako znośnie. Potem chyba tylko koczowanie w domu zostanie bo będzie ponad 32 w cieniu, a w domu.... sauna :-D I tak to teraz wygląda :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też mega gorąc. Ledwie żyję. Ale nie od gorąca tylko chyba od okresu się strasznie słabo czuję (zawsze tak mam). A gorąc to pewnie jeszcze potęguje. i głowa mnie boli. Może z odwodnienia. Ciężko stwierdzić. Na szczęście już się powoli kończy, więc za chwilę odżyję i będę się mogła cieszyć tą pogodą <3

Nefre skasowała konto :(

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde... Mała jest na granicy hipotrofii... Cały czas byla w dolnej granicy normy ale teraz juz jest 2 tyg do tyłu wielkością. Niby ruchy i przepływy wszystko ok więc nie wiadomo dlaczego...
    Mam przyjść za tydzień na kontrolę i jak dalej będzie kiepsko to szpital :(

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem. Pomoźecie?
    Mam BMI 18, a wiec raczej szczupła. Ale dziś odkryłam celulit na udach... jak to!!! Czy to przekroczenie granicznej 30stki?:-(
    Co polecicie? Ja zaraz pdpalam chodakowską i mel b na uda ... ale jakieś balsamy, masaże, domowe sposoby?

Może to śmieszne bo ja zawsze chudziutka byłam/jestem a tu takie cuda. Może to kwestia stumulacji? Bo rok temu tego nie widzialam :-(

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Kurde... Mała jest na granicy hipotrofii... Cały czas byla w dolnej granicy normy ale teraz juz jest 2 tyg do tyłu wielkością. Niby ruchy i przepływy wszystko ok więc nie wiadomo dlaczego...
    Mam przyjść za tydzień na kontrolę i jak dalej będzie kiepsko to szpital :(
    Frida, a ile teraz waży malutka?

Ja tak miałam z córką więc Cię rozumiem, że masz stres. Pamiętaj, że dane z usg to tylko statystyki. U nas hipotrofia wyszła w 34tc i zostałam skierowana na wszelki wypadek na sprawdzenie do szpitala. Przepływy u lekarza były idealne, a w szpitalu wyszło, że jeden przepływ był zły. Powiedzieli, że mnie już nie wypuszczą mimo, że później miałam co chwilę usg i za każdym razem dobre przepływy. Tylko raz wyszedł ten zły i już dmuchali na zimne. Spędziłam w szpitalu 3 tygodnie do cc. Przeszłam nieziemski stres bo mała coraz bardziej była do tyłu. Rosła, ale mało. CC było w 37tc. Stwierdzili, że nie ma co jej dłużej trzymać w brzuchu bo rośnie mega wolno. Teraz z perspektywy czasu wiem, że niepotrzebnie tyle nerwów sobie narobiłam bo wszystko skończyło się dobrze. Córka urodziła się mała (2300), ale szybko nadrabiała i w wieku 6 czy 7 miesięcy nie odstawała już za bardzo od dzieci w swoim wieku. Teraz jest przeciętnym trzylatkiem :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo niby jest szczupła ale urodzilam sie 4200. Mam nadzieję, że to tylko taka "uroda"... No ale niepokojące jest to, że się pogarsza bo 4tyg temu była o tydzień do tyłu a teraz już o 2...

Lavende mała waży teraz 1500g. Jest ruchliwa bardzo i niby nic nie wygląda żeby teraz jej zagrazalo... No ale lepiej teraz to kontrolować. Zobaczymy co tam wyjdzie za tydzień... Mam nadzieję, że chociaż wróci do tego co było tj.tylko ten 1 tydzień do tyłu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 17:24

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 wrote:
    Mam problem. Pomoźecie?
    Mam BMI 18, a wiec raczej szczupła. Ale dziś odkryłam celulit na udach... jak to!!! Czy to przekroczenie granicznej 30stki?:-(
    Co polecicie? Ja zaraz pdpalam chodakowską i mel b na uda ... ale jakieś balsamy, masaże, domowe sposoby?

Może to śmieszne bo ja zawsze chudziutka byłam/jestem a tu takie cuda. Może to kwestia stumulacji? Bo rok temu tego nie widzialam :-(
    Celulit nie zależy od tuszy. Mam grube koleżanki bez ccelulitu i chude z mega celulitem. Wiem, że hormony mają duży wpływ. Ja na tabletkach anty miałam okropny, a po odstawieniu zniknął. Teraz trochę mam jak marszczę nogi rękami, ale jak stoję to go nie widać.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Zozo niby jest szczupła ale urodzilam sie 4200. Mam nadzieję, że to tylko taka "uroda"... No ale niepokojące jest to, że się pogarsza bo 4tyg temu była o tydzień do tyłu a teraz już o 2...
    To zazwyczaj jest tak, że się zwiększa ta różnica. U mnie też było tydzień do tyłu, potem 2 a na końcu chyba z 4. U siostrzeńca to samo tyle że wszyscy na to lali bo siostra ma 148cm i lekarze mówili, że może to po niej.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - to też zależy od ułożenia dziecka bo mogą być różnice w pomiarach. Mnie lekarka wysłała do szpitala to jej w 34tc waga 2300 wyszła, a w szpitalu zrobili usg i wyszło im 1700!! A to było dzień później. Jak to usłyszałam to się przeraziłam o na 34tc wydawało mi się to bardzo mało. No i w te 3 tygodnie dobiła do 2300 i tak się urodziła. Mi się wydaje, że u ciebie nie jest aż tak źle. Może będzie tak, że do terminu jeszcze dobije z wagą. Może będzie poprostu poniżej 3kg i tyle. Nie każde dziecko rodzi się z wagą 3600. Teraz statystyki są zawyżone moim zdaniem bo wiele kobiet takie klocki rodzi, ze głowa mała :-D To mierzenie jest trochę zbyt stresujące. Kiedyś też się mniejsze dzieci rodziły i kobiety nie wiedziały ile będzie i były spokojniejsze.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida z waga Twoja i małej to nie ma co porównywać. Ja byłam malutka a urodziłam klocka. Ważne że przepływy ok i że będziecie kontrolowac. Nie stresuj się na razie, nie masz na to wpływu. Lekarze zrobią wszystko tak, żeby było jak najlepiej.
    Nina duża w brzuchu a teraz słabo przybiera, też się stresuję ale lekarka dzisiaj powiedziała że pomimo tego że ten przyrost jest mały to niedozywiona nie jest. Więc taka jej uroda. W Waszym przypadku może być podobnie.

Promyk ja sobie bardzo chwale firmę Perfecta, mają balsam wyszczuplające krio serum (mrozi, fajne na lato) i coś rozgrzewające (to stosuje zima). Jak używałam regularnie to cellulit się zmniejszył.

f1d9680377.png

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ