Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny. Może jakoś to będzie... Lekarz niby kilka razy ją mierzył i ciągle wychodziło to samo +/- kilka gramów. Mam nadzieję, że te przepływy będą ok i że posiedzi spokojnie w brzuchu do tego 35tygodnia... A najlepiej jak najdłużej i żeby miała chociaż te 2,5kg.
Najgorzej że to nerwy a nic nie mogę zrobić -
malutka_mycha wrote:Frida a Nine wymiezyli na 3500 a miała 3700, raczej w 3 dni tyle nie przybrala. Więc Twoja też niekoniecznie waży 1500
Frida91, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Dzięki dziewczyny. Może jakoś to będzie... Lekarz niby kilka razy ją mierzył i ciągle wychodziło to samo +/- kilka gramów. Mam nadzieję, że te przepływy będą ok i że posiedzi spokojnie w brzuchu do tego 35tygodnia... A najlepiej jak najdłużej i żeby miała chociaż te 2,5kg.
Najgorzej że to nerwy a nic nie mogę zrobićWszyscy mówią, że taka kruszyna z niej była, a teraz niezłe ziółko i sprzedałaby nas. Wygadana, ze ho ho!
Nie da sobie w kaszę dmuchać, oj nie. Po porodzie mimo, że była mała to nie musiała być w inkubatorze ani nic takiego. Jedyne co to trzeba ją było cieplej ubierać bo miała problem z trzymaniem temperatury przez kilka dni. Trzeba tylko kontrolować te przepływy bo nie wiadomo co z tym łożyskiem, że mniej przybiera.
-
Zozo wrote:No wiadomo kazda z nas by sie denerwowala ale nie ma co tak zbytnio wierzyc tak jak dziewczyny pisza . Moja tez miala sie urodzic 2,5 do 3 kg a wyszla 3880 🙄 to zobacz jaka roznica. Niby przy koncu dzieci szybciej masy nabieraja . Moja siostre tez trzymali w szpitalu jak co wizyte byla do tylu ale wszystko ok po prostu synek jej sie drobniutki urodzil i tyle . W sumie mial 3200
Ja miałam 3100
Normalna waga
Dla mnie to duże dziecko bo przyzwyczajona jestem do małych kurczaków
-
No tak a czasem i wczesniaki z 28tygodnia sie rodzą i szybko nadganiaja rówieśników. Wiem,że jest granica błędu no ale i tak coś jest nie tak
Echh no zobaczymy. Lekarz niby dał mi zielone światło na wyjazd tylko mam dużo leżeć i odpoczywać i pilnować ruchów małej. Ale sama nie wiem czy mam na to nastrój...
Na razie pociesza mnie tylko że na ten moment nic strasznego się nie dzieje, mała się rusza i łożysko jest w porządku więc nie ma żadnego zagrożenia. Nawet jakbym miała leżeć w szpitalu to może po prostu będą mnie mocniej obserwować ale może uda się spokojnie ją donosić i będzie ok.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:No tak a czasem i wczesniaki z 28tygodnia sie rodzą i szybko nadganiaja rówieśników. Wiem,że jest granica błędu no ale i tak coś jest nie tak
Echh no zobaczymy. Lekarz niby dał mi zielone światło na wyjazd tylko mam dużo leżeć i odpoczywać i pilnować ruchów małej. Ale sama nie wiem czy mam na to nastrój...
Na razie pociesza mnie tylko że na ten moment nic strasznego się nie dzieje, mała się rusza i łożysko jest w porządku więc nie ma żadnego zagrożenia. Nawet jakbym miała leżeć w szpitalu to może po prostu będą mnie mocniej obserwować ale może uda się spokojnie ją donosić i będzie ok.
Mimo wszystko myślę, że będzie wszystko ok. U mnie do końca było dobre ktg i przepływy. Nikt nie wie czemu mała tak wolno rosła. -
Mój mały za to dziś ma lenia i mniej się rusza. Chyba sporo śpi. Teraz się zacznie - panikowanie czy się rusza czy nie
Końcówka też potrafi być stresująca. Czasami mam schizy i jakieś myśli, że przestanie się ruszać, a ja nie zauważę tego w porę, owinie się pępowiną albo bóg wie co jeszcze. Staram się odganiać te myśli bo zeświruję...
-
Lavende podobno dzieci mniej się ruszają w te upały... Choć u mnie akurat to się nie sprawdza bo moja fika dużo
Masakra ile to się kobieta nadenerwuje w tej ciąży... Najpierw nie mogłam zajść, potem tyle stresu miałam cały 1 trymestr,potem względny spokój a teraz znowu coś... Dobrze,że już chociaż ten tydzień ciąży w miarę bezpieczny w razie czego. -
Frida - no mój jakiś taki leniwy dzisiaj. Aż przed chwilą nie wytrzymałam i zaczęłam go klepać żeby dał znak
Coś tam się rusza ale leniwie. No ale to facet to czego się spodziewać
Multi - szkoda, że odeszła z forum, ale co zrobić. Każdy ma wybór. Widocznie już jej nie pasowało tu przebywać. Też mam nadzieję, że jej się ułoży.
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Promyk89 wrote:Mam problem. Pomoźecie?
Mam BMI 18, a wiec raczej szczupła. Ale dziś odkryłam celulit na udach... jak to!!! Czy to przekroczenie granicznej 30stki?
Co polecicie? Ja zaraz pdpalam chodakowską i mel b na uda ... ale jakieś balsamy, masaże, domowe sposoby?
Może to śmieszne bo ja zawsze chudziutka byłam/jestem a tu takie cuda. Może to kwestia stumulacji? Bo rok temu tego nie widzialama może schudłas ostatnio i stąd to? Ponoć masaże bańkami chińskimi są swietne na celulit, ale jakoś nigdy nie byłam na tyle systematyczna żeby to stosować
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Frida moja przyjaciółka tez miala problem z małą, w ogóle nie przybierała na wadze przez kilka tygodni, musiała leżeć na patologii ciąży i ostatecznie malutka się urodziła, zdrowiutka, rozwija się nad wyraz dobrze. Obecnie ma prawie rok. Ponoć często to się zdarza, a potem dzieci się rodzą zdrowe
może nadrobi to jeszcze
nie denerwuj się niczym
Frida91 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nie martw się, w bloku ani w domu nic Ci burza nie zrobiPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Zozo - daj mi trochę tego gradu tutaj
Wytarzam się w nim
U nas deszczu ani widu ani słychu od dawna. A w pokoju mam darmową saunę. Na darmo brałam prysznic bo już cała spocona jestem
Wysłałam męża do piwnicy po wiatrak bo oszaleję zaraz. Modlę się o deszcz to by trochę ten miejski beton ochłodził.
-
czekamynadzidzie wrote:Frida moja przyjaciółka tez miala problem z małą, w ogóle nie przybierała na wadze przez kilka tygodni, musiała leżeć na patologii ciąży i ostatecznie malutka się urodziła, zdrowiutka, rozwija się nad wyraz dobrze. Obecnie ma prawie rok. Ponoć często to się zdarza, a potem dzieci się rodzą zdrowe
może nadrobi to jeszcze
nie denerwuj się niczym
-
Frida91 wrote:A urodziła w terminie ostatecznie czy musieli szybciej zrobić cesarkę?
-
czekamynadzidzie wrote:ja jestem mega chuda i też mam celulit
a może schudłas ostatnio i stąd to? Ponoć masaże bańkami chińskimi są swietne na celulit, ale jakoś nigdy nie byłam na tyle systematyczna żeby to stosować
jakiś dramat.
Mel b 10 min na uda+peeling. Grunt to żebym była systematyczna... ale jak zajde w ciąże chyba zrezygnuje z ćwiczeń. Na wszelki wielki.
Zozo ja też nie lubię burzy...
A to w niemczech takie anomalie teraz?
I jak? Przetrwałyście?
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472