X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida a Nine wymiezyli na 3500 a miała 3700, raczej w 3 dni tyle nie przybrala. Więc Twoja też niekoniecznie waży 1500

Frida91 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Może jakoś to będzie... Lekarz niby kilka razy ją mierzył i ciągle wychodziło to samo +/- kilka gramów. Mam nadzieję, że te przepływy będą ok i że posiedzi spokojnie w brzuchu do tego 35tygodnia... A najlepiej jak najdłużej i żeby miała chociaż te 2,5kg.
    Najgorzej że to nerwy a nic nie mogę zrobić :(

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Frida a Nine wymiezyli na 3500 a miała 3700, raczej w 3 dni tyle nie przybrala. Więc Twoja też niekoniecznie waży 1500
    Dokładnie. Często jest spora różnica. Chociaż mi robił dzień przed cc usg taki magik, że wyszło mu CO DO GRAMA! Po zważeniu małej położne patrzyły w kartę i nie mogły uwierzyć i się śmiały, że chyba pierwszy raz ktoś tak wcelował jak w mordę strzelił bo on wpisał 2340 i tyle dokładnie co do grama miała :-D

Frida91, malutka_mycha lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Może jakoś to będzie... Lekarz niby kilka razy ją mierzył i ciągle wychodziło to samo +/- kilka gramów. Mam nadzieję, że te przepływy będą ok i że posiedzi spokojnie w brzuchu do tego 35tygodnia... A najlepiej jak najdłużej i żeby miała chociaż te 2,5kg.
    Najgorzej że to nerwy a nic nie mogę zrobić :(
    Będzie dobrze. Popatrz na moją małą :-D Wszyscy mówią, że taka kruszyna z niej była, a teraz niezłe ziółko i sprzedałaby nas. Wygadana, ze ho ho! :-P Nie da sobie w kaszę dmuchać, oj nie. Po porodzie mimo, że była mała to nie musiała być w inkubatorze ani nic takiego. Jedyne co to trzeba ją było cieplej ubierać bo miała problem z trzymaniem temperatury przez kilka dni. Trzeba tylko kontrolować te przepływy bo nie wiadomo co z tym łożyskiem, że mniej przybiera.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    No wiadomo kazda z nas by sie denerwowala ale nie ma co tak zbytnio wierzyc tak jak dziewczyny pisza . Moja tez miala sie urodzic 2,5 do 3 kg a wyszla 3880 🙄 to zobacz jaka roznica. Niby przy koncu dzieci szybciej masy nabieraja . Moja siostre tez trzymali w szpitalu jak co wizyte byla do tylu ale wszystko ok po prostu synek jej sie drobniutki urodzil i tyle . W sumie mial 3200
    3200 to nie taki drobny :-P Ja miałam 3100 :-D Normalna waga :-D Dla mnie to duże dziecko bo przyzwyczajona jestem do małych kurczaków :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak a czasem i wczesniaki z 28tygodnia sie rodzą i szybko nadganiaja rówieśników. Wiem,że jest granica błędu no ale i tak coś jest nie tak :/
    Echh no zobaczymy. Lekarz niby dał mi zielone światło na wyjazd tylko mam dużo leżeć i odpoczywać i pilnować ruchów małej. Ale sama nie wiem czy mam na to nastrój...
    Na razie pociesza mnie tylko że na ten moment nic strasznego się nie dzieje, mała się rusza i łożysko jest w porządku więc nie ma żadnego zagrożenia. Nawet jakbym miała leżeć w szpitalu to może po prostu będą mnie mocniej obserwować ale może uda się spokojnie ją donosić i będzie ok.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida myśl pozytywnie :)

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No tak a czasem i wczesniaki z 28tygodnia sie rodzą i szybko nadganiaja rówieśników. Wiem,że jest granica błędu no ale i tak coś jest nie tak :/
    Echh no zobaczymy. Lekarz niby dał mi zielone światło na wyjazd tylko mam dużo leżeć i odpoczywać i pilnować ruchów małej. Ale sama nie wiem czy mam na to nastrój...
    Na razie pociesza mnie tylko że na ten moment nic strasznego się nie dzieje, mała się rusza i łożysko jest w porządku więc nie ma żadnego zagrożenia. Nawet jakbym miała leżeć w szpitalu to może po prostu będą mnie mocniej obserwować ale może uda się spokojnie ją donosić i będzie ok.
    Frida - trzeba patrzeć co jest lepsze dla małej. Jeśli trzeba będzie iść do szpitala to też nie jakaś tragedia. Ja tam cieszyłam się, że jesteśmy pod kontrolą. 3 razy dziennie miałam ktg, liczenie ruchów i co kilka dni usg. Moja siostra też leżała kilka dni i niby wszystko było ok, na drugi dzień miała iść do domu, a tu nagle ni z gruchy ni z pietruchy złe ktg wyszło, tętno spadało małemu bardzo i miała na szybko cc robione. Gdyby była w domu to nie chcę myśleć co mogłoby się stać. Słuchaj zaleceń lekarza.

Mimo wszystko myślę, że będzie wszystko ok. U mnie do końca było dobre ktg i przepływy. Nikt nie wie czemu mała tak wolno rosła.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende nie no jasne, jak będzie trzeba to mogę leżeć w szpitalu i do końca, mogę mieć i cc i co tylko będzie trzeba żeby malutka była bezpieczna.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały za to dziś ma lenia i mniej się rusza. Chyba sporo śpi. Teraz się zacznie - panikowanie czy się rusza czy nie :-/ Końcówka też potrafi być stresująca. Czasami mam schizy i jakieś myśli, że przestanie się ruszać, a ja nie zauważę tego w porę, owinie się pępowiną albo bóg wie co jeszcze. Staram się odganiać te myśli bo zeświruję...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende podobno dzieci mniej się ruszają w te upały... Choć u mnie akurat to się nie sprawdza bo moja fika dużo :P
    Masakra ile to się kobieta nadenerwuje w tej ciąży... Najpierw nie mogłam zajść, potem tyle stresu miałam cały 1 trymestr,potem względny spokój a teraz znowu coś... Dobrze,że już chociaż ten tydzień ciąży w miarę bezpieczny w razie czego.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:04

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - no mój jakiś taki leniwy dzisiaj. Aż przed chwilą nie wytrzymałam i zaczęłam go klepać żeby dał znak :-D Coś tam się rusza ale leniwie. No ale to facet to czego się spodziewać :-P

Multi - szkoda, że odeszła z forum, ale co zrobić. Każdy ma wybór. Widocznie już jej nie pasowało tu przebywać. Też mam nadzieję, że jej się ułoży.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 wrote:
    Mam problem. Pomoźecie?
    Mam BMI 18, a wiec raczej szczupła. Ale dziś odkryłam celulit na udach... jak to!!! Czy to przekroczenie granicznej 30stki?:-(
    Co polecicie? Ja zaraz pdpalam chodakowską i mel b na uda ... ale jakieś balsamy, masaże, domowe sposoby?

Może to śmieszne bo ja zawsze chudziutka byłam/jestem a tu takie cuda. Może to kwestia stumulacji? Bo rok temu tego nie widzialam :-(
    ja jestem mega chuda i też mam celulit :/ a może schudłas ostatnio i stąd to? Ponoć masaże bańkami chińskimi są swietne na celulit, ale jakoś nigdy nie byłam na tyle systematyczna żeby to stosować :P

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida moja przyjaciółka tez miala problem z małą, w ogóle nie przybierała na wadze przez kilka tygodni, musiała leżeć na patologii ciąży i ostatecznie malutka się urodziła, zdrowiutka, rozwija się nad wyraz dobrze. Obecnie ma prawie rok. Ponoć często to się zdarza, a potem dzieci się rodzą zdrowe ;) może nadrobi to jeszcze ;) nie denerwuj się niczym ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martw się, w bloku ani w domu nic Ci burza nie zrobi ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo - daj mi trochę tego gradu tutaj :-D Wytarzam się w nim :-D U nas deszczu ani widu ani słychu od dawna. A w pokoju mam darmową saunę. Na darmo brałam prysznic bo już cała spocona jestem :-D Wysłałam męża do piwnicy po wiatrak bo oszaleję zaraz. Modlę się o deszcz to by trochę ten miejski beton ochłodził.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Frida moja przyjaciółka tez miala problem z małą, w ogóle nie przybierała na wadze przez kilka tygodni, musiała leżeć na patologii ciąży i ostatecznie malutka się urodziła, zdrowiutka, rozwija się nad wyraz dobrze. Obecnie ma prawie rok. Ponoć często to się zdarza, a potem dzieci się rodzą zdrowe ;) może nadrobi to jeszcze ;) nie denerwuj się niczym ;)
    A urodziła w terminie ostatecznie czy musieli szybciej zrobić cesarkę?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A urodziła w terminie ostatecznie czy musieli szybciej zrobić cesarkę?
    To chyba zależy od konkretnego lekarza. U mojej siostry nie mieli zamiaru robić cc szybciej mimo, że mały był malutki. U mnie była inna decyzja. Mówili, że nie ma na co czekać bo na zawnątrz lepiej będzie przybierać i nie ma co jej trzymać już. Może coś się zmieniło w podejściu albo inny lekarz i inne zdanie...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    ja jestem mega chuda i też mam celulit :/ a może schudłas ostatnio i stąd to? Ponoć masaże bańkami chińskimi są swietne na celulit, ale jakoś nigdy nie byłam na tyle systematyczna żeby to stosować :P
    Ja wcześniej nie miałam... :-( jakiś dramat.
    Mel b 10 min na uda+peeling. Grunt to żebym była systematyczna... ale jak zajde w ciąże chyba zrezygnuje z ćwiczeń. Na wszelki wielki.

Zozo ja też nie lubię burzy...
    A to w niemczech takie anomalie teraz?
    I jak? Przetrwałyście?

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ