Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRacja maz tez powiedzial ze nie moze nasz szantazowac domem bo wbtym domu nie jestesmy szczesliwi nie ma cxegos takiego jakby naszw miejsce i tak zrobilismy remont pomalowalismy sciany to maz do dzisiaj wysluchuje ze tacie sie nie podoba jak zrobil nie chce juz naprawde tego komentowac bo jest takie przyslowie nie pamieta wol jak cieleciem byl nawet trawe pokosilam tez mu nie padowalo a przeciez zrobilam to zeby tata nie napierdzielal z kosiarka i najlepsze jest to ze moj maz nieba by tacie uchylil zdecydowanie byl lepszy dla niego jak ja o co go prosil to robil a potraktowal go strasznie. Moi rodzice byli specyficzni izolowali sie od ludzi czesto klocili dla nich najwazniejsza byla praca nawet nie rodzina tylko praca sie liczyla zawsze im cos nie pasowalo a gdy siostra wziela rozwof tak juz mialam przerypane bo mi sie tez nie uda skoncze jak siostra i takie gadanie viagle walkowali mi to fo glowy ale pytam sie po co...
-
nick nieaktualnyCo do upalow to mi tam w sumie one nie orzeszkadzaja wiadomo ze czlowiek slabszy jest ale ogolnie to nie lubie narzekac na pogode bo nie mam na nia wplywu
komarow u nas tez jest tak duzo ze do dzisiaj noga przy stopie boli.
Mycha dokladnie tak jak dziewczyny pisza trzeba o siebie zadbac tym bardziej ze dziecko musi miec mame silna wiec wez sie za siebie.
Najlepsze.tez jest to ze brat mojego taty identyczna sytuacja dom i oczywiscie pomoc sybom a cora miala zostac przy nich w kwietniu rozwod oczywiscie doszly problemy bo nie mogla zajsc w ciaze tak jak ja... wujek jak przychodzil do taty na kawe to wszystkie rozmowy slyszalam bylo okropne jak wyrazal sie o mezu kuzynki jaki to pizdek i nieudacznik moj tato nic nie gafal bo wiedzial ze jestem nie rozumiem zamiast sie cieszyc z tego co jest ewentualnie mlodych nakierunkowac to takie akcje... -
Tylko to nie jest tak że ja nie mam czasu. Właśnie mam go sporo bo Nina jest grzeczna. Tylko tak mi się przez ten pierwszy miesiąc żołądek skurczyl że ha głodu nie czuje. Koło 17 się zaczynam zastanawiać czy coś dzisiaj jadłam. Musiałabym sobie chyba budzik nastawiac
Te cholerne komary mi całą radość z lata odbiorą. Wieczorem nie ma mowy żeby posiedzieć w spokoju w ogrodzie. Macie jakieś super preparaty? Albo kadzidełka? Cokolwiek -
malutka_mycha wrote:Tylko to nie jest tak że ja nie mam czasu. Właśnie mam go sporo bo Nina jest grzeczna. Tylko tak mi się przez ten pierwszy miesiąc żołądek skurczyl że ha głodu nie czuje. Koło 17 się zaczynam zastanawiać czy coś dzisiaj jadłam. Musiałabym sobie chyba budzik nastawiac
Te cholerne komary mi całą radość z lata odbiorą. Wieczorem nie ma mowy żeby posiedzieć w spokoju w ogrodzie. Macie jakieś super preparaty? Albo kadzidełka? Cokolwiek
@Zozo - grad?? Auta cale? Mam nadzieje, że to do Polski nie dojdzie
@Czekamy - a co u was?Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
My już w domu od wczoraj. Synek jest grzeczny cichutki, rzadko kiedy płacze. W nocy dość często się budzi za to popołudniu gdzieś od 14 15 śpi do 19. Ale dziś nie udało mi się wykorzystać tego na sen.
Dziewczyny które rodziły naturalnie i miały pęknięcie czy nacięcie-jak to się goi?? Mi się chyba to rozeszło rana ma prawie 2cm szerokości i jest jakaś żółta wydzielina-ropa? bez zapachu. Jestem załamana.Jutro położna przychodzi to niech oceni. Przecież jak mi wczoraj szwy zdejmowali chyba ze 2,3 bo reszta się wykruszyła to widzieli jak to wygląda.
Myślałam że będzie jakaś kreska tak jak rana brzegi złączone a wygląda to jak mielonka szeroka na prawie 2cm nawet brzegów nie umiem rozróżnić. Ja nie wiem czy to tak ma wyglądać.
Nie boli ale wygląda okropnie. Zobacze co położna powie i dzwonie do mojego gina że ropieje w końcu on widział jak to szył i stwierdzi najlepiej czy się rozeszło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 23:06
-
Promyk89 wrote:
@Czekamy - a co u was?
skierowanie na rezonans załatwiłam, nie sposób się dodzwonić do szpitala w którym chce to zrobić. No ale cóż. Maila im napisałam, ponoć bardziej na maile odpisują niż odbierają telefony. Więc zobaczymy.
Szwy ściągnięte. Jestem już praktycznie po miesiączce (końcówka) i za chwilę zaczynamy kołowrotek emocjonalny
Na razie mam rozkminy czy robić ten rezonans czy nie robić, kurde już sama nie wiem, bo doktorka odradziła się tym zajmować na razie. Z drugiej strony troche strach tak pozostawić to wszystko samemu sobie... Już zgłupieliśmy z mężem i nie wiemy co robić. Zobaczymy też jakie terminy będą. A może sie uda zajść w tą cholerną ciążę i wtedy problem się odwlecze na jakiś czas.
Pytam mojej pani dr co potem jak już urodze i przestane karmic piersią, a ona na to: "no jak to co, trzeba szybko robić drugie"takze bedzie hardcor. a potem trzecie i mamy 6 lat na macierzyńskim
mąż się zatyra
Adry, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Mycha sa takie spiralki na komary. One są jak kadzidełka, podpalasz i ponoć ich dym odstrasza komary. Ostatnio siedzieliśmy na dworze i nie gryzły, więc chyba działały. Kumpel włożył pod stół
zapach mają calkiem przyjemny i bardzo delikatny.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Zozo wrote:Arienka mi sie ladnie goilo problemu nie bylo.
Oj dziewczyny nie wiem czy byscie chcialy takie burze hehe rano wstaje a tu szyb w aucie nie ma chyba ze macie garazu nas teraz fajny wiatr sie zerwal chlodno mozna mieszkanie wywietrzyc.
Adry ja juz czarna wystarczylo mi 2 godziny opalania na balkonie i juz u mnie oplanizna gotowa. Nie bede przesadzac bo musze dbac zeby zmarsczki nie wyszly a dopiero lato sie zaczyna to i tak mimo to sie opale nad woda ale zeby specjalnie lezec to juz nie bede . Zreszta twarzy nie opalam to pozniej glupio wyglada cale cialo czarne a buzia bialaa zawsze mialam ciemną karnację. teraz jak się na mnie patrzy to nikt mi nie wierzy, że byłam kiedyś ciemna
co to się porobiło
no ale tak to jest jak sie siedzi non stop w pracy, wieczorami sie człowiek nie opali już nic
Zozo ja już kończę miesiączkę, zaraz zaczniemy jazdębardzo miałam bolesną, skrzepów było tyle samo co zawsze. Ja nie wiem czy laparo cokolwiek pomogła
ale może chociaż te jajowody przetkała lekko i może coś pyknie... noż kurde... mogło by
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyAdry wrote:Hej, hej.
Dziewczyny, bardzo Was przepraszam za to,że się nie odzywam, ale nie mam nawet 2 sekund, żeby odpalić forum, a już cokolwiek się rozpisać bez szans
Wakacje bardzo się udały. Wróciliśmy cali i zdrowi. We wtorek zaczęlismy od razu z grubej rury, mała do żlobka a my do pracy. Wczorajwieczorem skoczyliśmy na zakupy, bo lodówka pusta, dzisiaj mieliśmy bilans 2 latka (mała ma 91 cm i waży 12,9 kgsuper wynik), a potem miałam paznokcie, w tzw. międzyczasie robię górę prania i mam nadzieję, że uda mi się ogarnąć łazienkę, bo w niedzielę impreza urodzinowa, a my dalej w powijakach.
Na szczęscie przyjeżdża w piątek wieczorem teściowa, to będzie mi dużo lżej. Z powodu pracy brakuje mi tak 5 godzin dziennie na podomykanie spraw i wciąż jestem niewyrobiona
Frida, nie martw się na zapas. Wiem, że łatwo mówić, ale na tym etapie trzeba uzbroić się w cieprliwość, wierzę, że lekarze zrobią wszystko, żeby mała urodziła się zdrowa i o czasie
Samosiowa, trzeba zadać sobie pytanie, jak będzie wyglądało Twoje życie, jesli nic w nim nie zmienisz..., tak na dłuższą metę się nie da.
Multi, jestes lepsza petarda ode mniedziecię, dach, gotowanie, plewienie, podaruję Ci złoty paszport polsatu w nagrodę
Lavende, siedz cały dzien w wannie z zimną wodąmoże troche da CI ochłody i ulgi hehe
Zozo, ja to bym chciała te burze u nas, bo gorąc nieziemskijak tam pobyt nad wodą? opaliłaś troszkę ramionka?
Promyk trzymam kciuki za dzieciątka!!Adry lubi tę wiadomość
-
Adry chodze po domu w tych majtach siateczkowych i z podkładem bella. Mycie na kiblu na tej desce po każdym siku i psikanie Octeniseptem. Rivanol jeszcze mam. To jest chyba pęknięcie a nie nacięcie.
Dziś synek spał od północy jakoś do 4rtej i butla z moim mlekiem. Usnął od razu i spał do 6tej. Bajka. Ja jedynie o 1szej musiałam odciągnąć. Teraz też dałam cyce coś tam possał ale nie jest dużo głodny i nie chciało mu się ssać.Teraz pije moje z butli i też na lenia ledwo to pije. Jeszcze bym pospała ale on to nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 07:00
Adry lubi tę wiadomość
-
dziś upałów ciąg dalszy, ale mi się mieszkanie nagrzało, zapomnialam wczoraj okien pozamykać na dzień i mam
Adry dzięki aż sie łezka w oku zakręciła :*Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Ale się dziś wyspałam
Rewelacja! Szkoda, że tylko do 7:00, ale i tak jestem jak nowonarodzona
Czekamy - no przydałyby się tutaj jakieś dwie kreski bo ostatnio posucha i nic nowego się nie pojawia. Także liczę na Ciebieczekamynadzidzie lubi tę wiadomość