X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    O czekamy dzieki za info :) my wlasnie bedziemy korzystac z doradcy a o tym remoncie fajna sprawa nie wiedzialam o tym :) a to nie jest tak ze mozna wziac z rata stala?
    My mamy w calym domu rolety zewnetrzne jak jest upal zamykam okna opuszczam rolety nie musza byc nawet do konca i fajnie chronia mieszkanie przed nagrzewaniem mamy chlodno :)
    Nigdy nie będzie stała rata. To zalezy od WIBORu, tego jak złotówka stoi, od gospodarki wzrostu zarobków. Raz możesz mieć super, a raz rata podskoczy. Nie ma tak, że będziesz przez 30 lat płacić cały czas po 1500zł ;-)

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Wlasnie nie wiem Adry jak to jest z tym mieszkaniem... moj ma na stale od pazdziernika ale jakby to mieszkanie nam sie podobalo to dopiero oni gdzies maj czerwiec 2020 r beda chcieli sprzedac. Zobaczymy czy uda sie zawyzyc cene moze jak ta dzialka rekreacyjna jest to dzieki temu sie uda . Wiem ze mozna zawyzyc na wklad wlasny bo moja szwagierka tak zrobila. Ze tyle ile bylo wymagane wkladu wlasnego sprzorzadzili umowe ze niby kupujacy dostali od nich. Zobqczymy jak to bedzie :D
    Ja dzisiaj ide do kosmetyczki w koncu cos z ta buzia ogarnac juz mi schodza te pryszcze naszczescie nowych nie ma ale slady zostana
    a no tak to mozna sie dogadać, faktycznie ;) a potem oddać tę kasę z kasy z remontu ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    O czekamy dzieki za info :) my wlasnie bedziemy korzystac z doradcy a o tym remoncie fajna sprawa nie wiedzialam o tym :) a to nie jest tak ze mozna wziac z rata stala?
    My mamy w calym domu rolety zewnetrzne jak jest upal zamykam okna opuszczam rolety nie musza byc nawet do konca i fajnie chronia mieszkanie przed nagrzewaniem mamy chlodno :)
    tak, ale to jest co innego. bierzesz kredyt z ratą stałą lub malejąca. My mamy z malejącą. Polega na tym, że miesięcznie płacimy przez 15 lat 1000zł miesiecznie, a potem przez ostatnie 15 lat 500zł miesięcznie. Albo np płacisz od razu przez 30 lat 750 zł miesięcznie. Ale te kwoty się zmieniają w zależności od stopy gospodarczej (to jest jakiś wskaźnik nie pamietam jak sie on nazywa). I nawet jak sobie wybierzesz ze bedziesz płacić 750 zł miesięcznie. To to jest Twoja kwota stała, ale ona się niestety zmienia co kwartał (bo ona wynika z tego przelicznika który sie co kwartał zmienia). I np przez pierwsyz rok bedziesz płaciła 750 miesiecznie, potem wzrosnie troche to bedziesz płaciła w drugim roku juz 780 miesiecznie, potem w 3cim roku 800miesiecznie i tak Ci może dojść do 1600 miesięcznie np po 15 latach. Rozumiesz mniej więcej? A ciągle spłacasz tą samą kwotę, więc tutaj nie skraca Ci się czas kredytu, pomimo tego ze placisz więcej, tylko kredyt rośnie :(
    Bo kredyt czyli ta kwota 750 to są dwie składowe: oprocentowanie banku ktore zawsze jest stałe + stopa gospodarcza która jest zawsze zmienna. I dlatego kwota kredytu w ciągu 30 lat Ci się zmieni. Może też spaść, ale tego nigdy nie wiadomo. To zależy od rzadu naszego i ich decyzji. A my płacimy. Cóż. Też sama byłam w szoku jak mi pierwszy raz to doradca tłumaczył :D Generalnie jest tak, że raczej żeby aż 2x podskoczyła rata kredytu to jest rzadkość, ale no trzbea byc i na taką ewentualnosć przygotowanym, że czasem lepiej te raty rozłożyć na wiecej lat i miec mniejsze niż nie miec kasy na spłacenie. Bo kredyt też mozesz nadpłacać. Jak sobie np uzbieracie wiecej, to mozecie jednorazowo zapłacic bankowi 7 tysi i wtedy ta rata wam się automatycznie przelicza i zmniejsza (o ile macie taką opcję w banku, my na to bardzo patrzyliśmy, żeby za nadpłacanie kredytu nie było dodatkowych oplat). No kredyt to jest mega skomplikowana sprawa :D

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Czekamy, a nie jest korzystniej brak kredyt bez ślubu właśnie?
    zależy od zdolności finansowej danych osób. Nie wiem czy ślub ma jakiekolwiek znaczenie. Ale na pewno znaczenie mają dzieci, bo sie wliczają do rodziny i wtedy tracisz na zdolnosci finansowej, bo dziecko to osoba ktora nie zarabia a trzeba na nią wydawać. Chyba ślub niewiele ma do rzeczy, ale nie jestem pewna. Wiem, ze tego dofinansowania z rządu nie dostaniesz bez ślubu.
    Bo ja rok temu brałam ten kredyt, my bylismy u róznych doradców, az znaleźlismy najlepszego, bylismy wiele razy. O wsyzskto musielismy dopytać. On nam też takie fajne tabelki podrukował, gdzie wsyzstko bylo czarno na bialym. No wiesz kredyt to zobowiazanie na całe życie niemal, wiec musielismy byc zorientowani w 100% albo i wiecej, zeby wiedziec na co się piszemy ;) rozważalismy różne opcje, liczylismy która nas wyjdzie najlepiej, w jakim banku. Z kilka miesiecy nam to zajeło, w miedzyczasie szukalismy mieszkania :) u nas jeszcze byl problem ze świeżą firmą męża. Bo lepiej miec umowe o prace niz np umowe zlecenie dla banku :) firma tez jest problemem, szczególnie taka nowa. No mielismy troche skomplikowana sytuacje, ale ostatecznie się udało :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Czekamy, a nie jest korzystniej brak kredyt bez ślubu właśnie?
    teraz tak jeszcze myślę. Korzystniej jest wtedy jesli np małżonek nie pracuej, to wtedy zaniża Ci zdolność kredytową bo jesteście rodziną i jakby kredyt i tak jest wspólny. A gdybyscie nie byli małżeńśtwem i np partnerka nie pracuje tylko partner to wtedy on moze wziac kredyt tylko na siebie i sie bardziej oplaca (bo nie ma wliczanej partnerki ktora nie pracuje i by zaniżała zdolność kredytową). To w takim przypadku się bardziej kalkuluje wtedy nie być małżeńśtwem ;) i chyba tez oprocentowanie zależy od Twojej zdolności finansowej - im masz większa, tym mniejsze oprocentowanie (ale nie jestem tutaj tego pewna)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 11:17

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi kredytami to dużo zalezy od aktualnych promocji. W zeszłym roku banki sobie życzyło 20% ale wtedy bez problemu w każdym dostajesz kredyt. Tak jak pisałam przy mniejszym wkłądzie tez dostaneisz, ale już restrykcyjniej patrzą i nie każdy bank chce dać.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kredytów to się nie wypowiem. Mój mąż brał kredyt na nasze mieszkanie po teściach jak jeszcze byliśmy tylko parą nawet nie narzeczeństwem. Teściowie kupili dom a jemu odstąpili mieszkanie za połowę ceny.

Noc masakra. Dali mi małego koło 1szej z tych lamp. Ssał cycki do 3ciej już myślałam że nie uśnie. Ssie i usypia więc to długo trwa. :/ Wzięli go po tej 3ciej na lampy. Ja nadal czułam napięcie więc odciągnęłam i 80ml odciągłam. :O Laktator wyparzałam tak zeszło do 4rtej i spać. 5.20 już mi go dali dałam odciągnięte zjadł 60!!😨 i usnął i ja też do 7mej. Spał dalej a ja cycki pełne więc odciągnęłam i znowu 80. Skubany po 8mej zjadł te 80!! 😲i śpi do teraz. Cycki mi eksplodują i nie wiem czy odciągać czy czekać na niego. Ze snu zero bo ciągle ktoś się kręci albo współlokatorki synek płacze. Masakra jak on tyle już zjada. 😂 Potem go znów na lampy dadzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 11:55

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja mam już dość tej dzielnicy. Miejsc do parkowania malutko. Jedyna ulica w okolicy bez parkomatów a obok metro, SGH, polibuda, jakaś szkoła teologiczna oraz duża knajpa. Parkują wszyscy i mieszkańcy mają problem, samochody pouszkadzane przez studentów mających wszystko w "D", część Osów robi sobie z ulicy "parking parkuję i jedź". Dodatkowo w bloku mieszka jakąś baba zgłaszając każdy samochód odrobinę nieprawidłowo zaparkowany (a miejsc w cholerę mało). Poza tym w jednym miejscu ulicy 30 lat temu było przejście dla pieszych które przeniesiono 15 metrów dalej, przy ulicy gdzie kiedyś było to przejście w pełni legalnie parkują samochody. Jest jednak jeden dziadyga który nie przyją do wiadomości że przejście jest gdzie indziej i regularnie niszczy wycieraczki samochodów tam parkujących - "bo przejście zgadzają". Dziś mój miał z nim ostrą scysję.
    Zobaczył że ten znowu szarpie to podleciał do niego i w żołnierskich słowach poprosił o natychmiastowe zaprzestanie działań. Wywiązała się pyskówka (mąż został komunistą) i dziad do niego z łapami skoczył i podał mu koszulkę. Poza tym groził że nam samochód zniszczy. Ale tym razem miał pecha bo niedaleko była straż miejska. Mąż ich zawołał, stare próchno próbowało go oskarżyć o pobicie ale znowu miało pecha bo było kilku świadków, ponadto debil przyznał przy strażnikach że groził uszkodzeniem samochodu. Na razie po uświadomieniu przez strażników "kwestii prawnych" obiecał że przestanie niszczyć - zobaczymy czy dotrzyma.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka może lepiej odciągnij bo nawał będziesz miała

npV2p1.png

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra co za ludzie no nie?
    Ja mialam w zeszłe wakacje taką sytuację: myjemy z mężem okna, było lato, piękna pogoda, mieszkaliśmy jeszcze w domku u rodziców. Więc myjemy te okna, myjemy, ja patrzę a tu gość stanął przed moim domem. Na MOIM TRAWNIKU rozpina rozporek, wyciąga siura i sika. Ja w szoku mówię do męża "Ty patrz co za debil". Mąż patrzy i drze się do niego "panie co pan sikasz na moim trawniku". A gość niespeszony z ryjem do mojego męża "ja się urodziłem dużo wcześniej niż Ty gówniarzu to sobie mogę". Gość na oko nie wiem z 60 lat, moze mial 50 ale raczej niezbyt zadbany jak na swój wiek, mąż 30. Słuchajcie ja nie wiem skąd tacy ludzie się biorą. Z mózgu to tam nawet orzeszka nie zostało :/
    A kiedyś wracałam z pracy, a gość normalnie naprzeciwko mojej bramy (wprawdzie to już teren sąsiada) - ściągnał gacie i zaczął robić kupę pod drzewkiem. Z jeden strony pełno aut (bo rodzice mieszkali przy bardzo ruchliwej ulicy), z drugiej strony normalnie ścieżka, domki, ludzie chodzą, a ten bez skrępowania, zachciało mu się to szast prast. Ja czasem to się zastanawiam czy my naprawdę nie żyjemy w średniowieczu :>

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Wywiązała się pyskówka (mąż został komunistą) i dziad do niego z łapami skoczył i podał mu koszulkę. Poza tym groził że nam samochód zniszczy. Ale tym razem miał pecha bo niedaleko była straż miejska. Mąż ich zawołał, stare próchno próbowało go oskarżyć o pobicie ale znowu miało pecha bo było kilku świadków, ponadto debil przyznał przy strażnikach że groził uszkodzeniem samochodu.
    Och, Wrobel, rozumiem twoje zdenerwowanie i bardzo wspolczuje nieprzyjemnosci. Prosze jednak o unikanie na forum tak dosadnych inwektyw pod adresem osoby, ktora moze i winna, ale przed takimi obelgami w sieci nie ma szans sie bronic.

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady - wulgaryzmów nie użyłam a "wielce szanowny" niech się cieszy że sprawy w sądzie o napaść i uszkodzenie mienia nie ma. Osoby którym niszczył samochody pod ich nieobecność też się bronić nie mogą.

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starsi ludzie miewaja naprawde dziwne przyzwyczajenia i potrafia sie bardzo nieracjonalnie zachowywac, bywaja wrecz irytujace. Mlodszych nie zwalnia to od szacunku, kultury i cierpliwosci, choc nieraz noz sie w kieszeni otwiera.

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś na mnie pluje to nie będę tego nazywać deszczem niezależnie ile ma lat. To że ktoś jest starszy nie oznacza że tylko z tego względu zasługuje na szacunek. Tak naprawdę każdy, nawet małe dziecko, nastolatek czy ktoś 40 letni zasługuje na szacunek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 12:58

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osoby starsze i dzieci dodatkowo wymagaja calego morza cierpliwosci, bo robia rzeczy, ktorych reszta populacji zwyczajnie nie akceptuje. Nikt "normalny" nie sika przeciez na trawniku, a dziecko czy starzec tak, z braku kontroli nad pecherzem pewnie ;-)

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie dawno uważano że matki zasługują na znacznie większy szacunek niż bezdzietne. Zostałam matką i co? Nagle zasługuje na więcej szacunku? Chyba nie bardzo prawda?

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:03

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrobel, kazda matka zasluguje na szacunek i nikt ci go nie odmawia.

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwość nie oznacza że nie mogę na nikogo złego słowa powiedzieć. Nie poleciałam go pobić prawda? A to że mam o nim złe zdanie to moje prawo i nie muszę tego ukrywać.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka ja go sobie odmawiam. Nie zasługuje na niego bardziej niż rok temu. Zasługuje na niego tak samo jak każda bezdzietna.

npV2p1.png
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ