X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieciekawą masz sytuację. Ale ja wiem z doświadczenia, że z niektórymi ludzmi nie da się porozmawiać po prostu bo nic nie dociera ;) swoją drogą udaną masz tą siostrę :/

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    No nieciekawą masz sytuację. Ale ja wiem z doświadczenia, że z niektórymi ludzmi nie da się porozmawiać po prostu bo nic nie dociera ;) swoją drogą udaną masz tą siostrę :/
    Wiesz vo nie umiem jej czasami zrozumiec bo gdy pojawia sie jakis facet w jej zyciu to zmienia sie o 360 stopni i liczy sie tylko on rodzina nasza idzie w odstawke a najwazniejsza rodzina jest jego z tamtej strony i to sie powtarza juz 3 raz taka sytuacja. Druga siostra powiedziala ze juz ja to nawet nie obchodzi bo przeciez zawsze tak robi ale wiem ze jej tez jest przykro panienski miala w tamtej rodzinie bez siostr swiadkow tez sobie obcych wziela oczywiscie dwoch z rodziny faceta tak jakby miala nas w nosie a jednoczesnie oczekiwala od nad pomocy . Ja sie nie bede prosic o kontakt a widze ze sie zrywa coraz bardziej fakt ze jest mi ciezko juz 3 raz to przerabiam tylko w poprzednich sytuacjach faceci mojej siostry nie odstawiali jej syna a traktowali jakby swoje dziecko a z tym szwagrem w ogole nie mam kontaktu roznica wiekowa to 20 lat i mamy zupelnie inne priorytety.

Najlepsze jest w tym wszystkim to ze skrzywdzila dziecko teraz to wiem na moim zdrowiu tez sie to odbilo zrobila wszystko aby tata biologiczny mial zakaz zblizania sie do dziecks a miala wszystko prace mieszkanie pomoc rodzicow, od 16 roku zycia takie akcje mialam w domu rozwod klotnia policja zaluje ze rodzice pozwolili zeby wszystko to mnie dotyczylo my z druga siostra jestesmy zupelnie inne wartosci rodzinne sa dla nas wazne a dzieci najwazniejsze nigdy nie mialysmy mozliwosci spedzania wakacji z rodzicami bo pracowali i teraz moja druga siostra wszystkie wyjazdy spedza ze swoimi corkami nie wyobraza sobie inaczej zeby bylo i ona nie wchodzi buciaroami w moje i meza zycie wie ze mam problemy wie ze mamy duzo emocji zwiazanych ze staraniami i to rozumie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 08:20

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:01

Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Niektórzy nie doceniają tego co mają... niezła owieczka się trafiła. Fakt kiedys dzieci ( w tym mnie ) się podrzucalo do dziadków na tydzień czy dwa , gdzieś na wieś. Ale to nie było jakoś wymuszone, naturalne. Żeby dzieci troszkę miały z tych wakacji. A Ty jak piszesz to takie wymuszone nachalne.. ciężko mi pisać . Jeśli to nastolatek może jakieś problemy jej sprawia ? Czy po prostu tak bo jej wygodnie. Może o szkole jednak chodzi? Ciężka sytułacjia naprawdę

Adry szalej :)
    Ona z tym nowym facetem sobie lubi podrozowac a moj siostrzeniec im by przeszkadzal..nie raz sie zalil mi ze chcialby z nimi gdzies pojechac a oni romantycznie we dwoje a dziecko w odstawke. Przykre to bardzo . Jak to z nastolatkiem burza hormonow nie chce sluchac itp . Ja rozumiem wszystko ale my z mezem chodzimy do pracy oboje mamy swoje obowiazki. Nie mowie zemoja siostra ma tylko same minusy bo jest goscinna nie jest hytra itp ale wolalabym zeby ta swoja goscinnosc przelala na dowjego syna

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka sprawa z tą twoją siostrą.
    Moja aż takich numerów nie robi - dzieci kocha ale nas - swoją rodzinę traktuje pogardliwie. Nie docenia pomocy mamy, nie okazuje jej szacunku. Ojcu też nie i mi też nie. Mojego męża nie znosi tylko dlatego że nie ma wyższego wykształcenia ani nie jest bogaty. Także doskonale rozumiem twoje rozgoryczenie.

Na mnie od kiedy zaszłam w ciąże patrzyć nie może, po urodzeniu też tylko raz na małą spojżała. Rozumiem (sama stara się o trzecie chyba) ale boli jak cholera (ja się bardzo z jej ciąż cieszyłam mimo świadomości że prawdopodobnie jestem bezpłodna).
    Jak się ostatnio widziałyśmy to jedyną jej reakcją na dziecko było po mojej prośbie o żeby nie krzyczeli tylko mówili normalnie bo obudzą mi córkę było żądanie żeby ją wynieść do drugiego pokoju...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 09:10

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Ciężka sprawa z tą twoją siostrą.
    Moja aż takich numerów nie robi - dzieci kocha ale nas - swoją rodzinę traktuje pogardliwie. Nie docenia pomocy mamy, nie okazuje jej szacunku. Ojcu też nie i mi też nie. Mojego męża nie znosi tylko dlatego że nie ma wyższego wykształcenia ani nie jest bogaty. Także doskonale rozumiem twoje rozgoryczenie.

Na mnie od kiedy zaszłam w ciąże patrzyć nie może, po urodzeniu też tylko raz na małą spojżała. Rozumiem (sama stara się o trzecie chyba) ale boli jak cholera (ja się bardzo z jej ciąż cieszyłam mimo świadomości że prawdopodobnie jestem bezpłodna).
    Ja rowniez cieszylam sie z jej ciazy pamietam nie moglam sie doczekac wtedy ale za duze mialam oczekiwania liczylam ze siostre wybierze jako chrzestna bo ja gowniara 16 lat mialam a tu zonk bo tamta rodzina cudowna a my beee bo tamta ciocia lepsza . Wdziecznosci do mojej mamy tez nie miala ciagle wymyslala jakies szkolenia a mama zajmowala sie dzieckiem albo ja. Nie raz slyszlam ze moja mama zle wychowuje jej syna strasznie mnie to zaczynalo irytowac mowilam mamie zeby sie nie godzila na takie rzeczy ale wiadomo to wnuk bardzo go kochala coz zrobic.
    A jesli chodzi o terazniejsza ciaze no to wiadomo ze tamta rodzina wspaniala poza tym szwagier ma chyba 5 siostr wiec my oczywiscie w odstawke nie potrafie sie teraz cieszyc z jej ciazy wiedzac jak z siostrzencem bylo. Nawet sobie nie potrafie wyobrazic tej sytuacji tym bardziej teraz jak sie zachowac. Nie wykluczone ze szwagra pobije jak powie ze tak sie robi dzieci bo to kolejny raz jak nas upokorzyl a bardziej mojego meza. Przestalismy chodzic na urodziny bo mialam dosyc jego zachowania w stosunku do nas.

A Twojej sie dziwie jak mozna nie moc spojrzec na siostre co to ma byc napewno dlugo siw staraliscie a tu takie cos dla mniebto wszystko nie pojete jest.

Jeszcze jedna sytuacja mi sie przypomniala moja kuzynka po 5 latach starania o dziecko llicznych przejsciach in vitro poronieniu rozstala rozwiodla sie z mezem pamietam jak to uslyszlam jak mnie to dobilo a moja siostra powiedziala ze to dobrze sie teraz rozstali bo to pizdek z tego faceta a ja fo niej ale jak tak mozna mowic bardzo chcieli dziecko to nie jest ich wina ze nie wyszlo mi jest szkoda ze pary sie rozsataja wtwdy zrozumialam ze ma w nosie ze ktos ma problemy ze przezywa walke nie tylko o dziecko ale i o malzenstwo ona nie ma z tym problemu to tego nie rozumie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 09:15

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz mu kochana że zrobić to byle pies potrafi albo żul z mózgiem wypalnym przez alkoholem (bo to nie osiągniecie tylko kwestia szczęścia) ale żeby być rodzicem to trzeba czegoś więcej i niech się zastanowią czy to mają kiedy wam syna podrzucają (nie istotne w tym wypadku czy to jego biologiczny czy nie). Macie problemy natury medycznej ale rodzicami będziecie lepszymi od nich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 09:29

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo się staraliśmy. Po 3 latach się udało a poród o mało nie skończył się moją śmiercią, wtedy przez chwilę była milsza, 2 razy rozmawiałyśmy telefonicznie ale potem znowu nic, pustka.

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Długo się staraliśmy. Po 3 latach się udało a poród o mało nie skończył się moją śmiercią, wtedy przez chwilę była milsza, 2 razy rozmawiałyśmy telefonicznie ale potem znowu nic, pustka.
    Ojej to mialas przejscia naprawde Ci wspolczuje dobrze ze sie tak skonczylo wiadomo czlowiek oczekuje wsparacia od bliskiej osoby a tu niestety czasem wielkie rozczarowanie, ja dzisiaj z mezem rozmawialam to jesli nawet uda nam sie zajsc w ciaze to nie pochwalimy sie sami zobacza jesli sie tylko uda jedyna osoba ktorej powiem bedzie to ciocia od strony meza wczoraj do mnie dzwonila i od razu mmjakos mi tak lzej uwielbiam ja ciesze sie ze jest.

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że masz chociaż taką jedną dobrą duszę obok siebie.

Samosiowa staraczka, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

npV2p1.png

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Powiedz mu kochana że zrobić to byle pies potrafi albo żul z mózgiem wypalnym przez alkoholem (bo to nie osiągniecie tylko kwestia szczęścia) ale żeby być rodzicem to trzeba czegoś więcej i niech się zastanowią czy to mają kiedy wam syna podrzucają (nie istotne w tym wypadku czy to jego biologiczny czy nie). Macie problemy natury medycznej ale rodzicami będziecie lepszymi od nich.
    rewelacyjny argument! Zapamiętaj to sobie Samosiowia, lepiej tego nie można było wymyśleć :) i głupio mu się powinno zrobić :P

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zapowiadali burzę, ale na razie ani widu ani słychu, a bałam się że jak bede wracac rowerem to zmoknę :D
    Multi może wszyscy w pracy, Arienka a Ty jak tam z młodym? Kiedy wychodzicie na wolność ? :D

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas grzmi ale jeszcze nie leje.

Byłyśmy dzisiaj u kardiologa (na szczęście wszystko ok) a później szybko dom ogarnialam bo goście przychodzili. A teraz dycham :)

Ja się na temat rodziny nie wypowiem bo mam wspaniała. A Wy dziewczyny taka sobie stworzycie i wtedy cała reszta może się wypchac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 23:55

Samosiowa staraczka, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 7 czerwca 2019, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry brzmi super :) relaksuj się :)

Multi trochę tego jest. Gastrolog, genetyk , audiolog, neurolog, neurologopeda, fizjoterapeuta, ortopeda. Aż się boję co jeszcze nam dojdzie.

My dziś znowu grilla robimy, jak ja lubię lato, przebywanie na działce, leniwe wieczory.

f1d9680377.png

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka to chyba z każdym dzieckiem jest latanie po lekarzach ;) bo to trzeba sprawdzić, tamto trzeba sprawdzic itp.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry fajnie że dobrze się bawisz :) Zazdroszczę!

Zozo byłoby super kupić wreszcie coś swojego. Na wystrój nie patrz bo na pewno i tak zrobicie wszystko po swojemu.

U mnie też dziś pochmurno ale ja tam się cieszę, bo męczą mnie te upały. Jeden chłodniejszy dzień dobrze mi zrobi.
    W ogóle martwię się trochę bo ostatnio tak jakby kluje mnie szyjka. Zwlaszcza jak pochodzę, myślałam, że to mała tak napiera ale wczoraj podczas siedzenia też mnie kłuło... Już mam schizy że się skraca czy co... Dobrze, że we wtorek mam wizytę to zapytam lekarza co się dzieje.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo no to umowcie się na oglądanie :) A jeszcze inne jakieś macie na oku?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ