Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
No nieciekawą masz sytuację. Ale ja wiem z doświadczenia, że z niektórymi ludzmi nie da się porozmawiać po prostu bo nic nie dociera
swoją drogą udaną masz tą siostrę
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:No nieciekawą masz sytuację. Ale ja wiem z doświadczenia, że z niektórymi ludzmi nie da się porozmawiać po prostu bo nic nie dociera
swoją drogą udaną masz tą siostrę
Najlepsze jest w tym wszystkim to ze skrzywdzila dziecko teraz to wiem na moim zdrowiu tez sie to odbilo zrobila wszystko aby tata biologiczny mial zakaz zblizania sie do dziecks a miala wszystko prace mieszkanie pomoc rodzicow, od 16 roku zycia takie akcje mialam w domu rozwod klotnia policja zaluje ze rodzice pozwolili zeby wszystko to mnie dotyczylo my z druga siostra jestesmy zupelnie inne wartosci rodzinne sa dla nas wazne a dzieci najwazniejsze nigdy nie mialysmy mozliwosci spedzania wakacji z rodzicami bo pracowali i teraz moja druga siostra wszystkie wyjazdy spedza ze swoimi corkami nie wyobraza sobie inaczej zeby bylo i ona nie wchodzi buciaroami w moje i meza zycie wie ze mam problemy wie ze mamy duzo emocji zwiazanych ze staraniami i to rozumieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 08:20
-
nick nieaktualnyMultiwitamina wrote:Niektórzy nie doceniają tego co mają... niezła owieczka się trafiła. Fakt kiedys dzieci ( w tym mnie ) się podrzucalo do dziadków na tydzień czy dwa , gdzieś na wieś. Ale to nie było jakoś wymuszone, naturalne. Żeby dzieci troszkę miały z tych wakacji. A Ty jak piszesz to takie wymuszone nachalne.. ciężko mi pisać . Jeśli to nastolatek może jakieś problemy jej sprawia ? Czy po prostu tak bo jej wygodnie. Może o szkole jednak chodzi? Ciężka sytułacjia naprawdę
Adry szalej -
Ciężka sprawa z tą twoją siostrą.
Moja aż takich numerów nie robi - dzieci kocha ale nas - swoją rodzinę traktuje pogardliwie. Nie docenia pomocy mamy, nie okazuje jej szacunku. Ojcu też nie i mi też nie. Mojego męża nie znosi tylko dlatego że nie ma wyższego wykształcenia ani nie jest bogaty. Także doskonale rozumiem twoje rozgoryczenie.
Na mnie od kiedy zaszłam w ciąże patrzyć nie może, po urodzeniu też tylko raz na małą spojżała. Rozumiem (sama stara się o trzecie chyba) ale boli jak cholera (ja się bardzo z jej ciąż cieszyłam mimo świadomości że prawdopodobnie jestem bezpłodna).
Jak się ostatnio widziałyśmy to jedyną jej reakcją na dziecko było po mojej prośbie o żeby nie krzyczeli tylko mówili normalnie bo obudzą mi córkę było żądanie żeby ją wynieść do drugiego pokoju...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 09:10
-
nick nieaktualnyWróbel wrote:Ciężka sprawa z tą twoją siostrą.
Moja aż takich numerów nie robi - dzieci kocha ale nas - swoją rodzinę traktuje pogardliwie. Nie docenia pomocy mamy, nie okazuje jej szacunku. Ojcu też nie i mi też nie. Mojego męża nie znosi tylko dlatego że nie ma wyższego wykształcenia ani nie jest bogaty. Także doskonale rozumiem twoje rozgoryczenie.
Na mnie od kiedy zaszłam w ciąże patrzyć nie może, po urodzeniu też tylko raz na małą spojżała. Rozumiem (sama stara się o trzecie chyba) ale boli jak cholera (ja się bardzo z jej ciąż cieszyłam mimo świadomości że prawdopodobnie jestem bezpłodna).
A jesli chodzi o terazniejsza ciaze no to wiadomo ze tamta rodzina wspaniala poza tym szwagier ma chyba 5 siostr wiec my oczywiscie w odstawke nie potrafie sie teraz cieszyc z jej ciazy wiedzac jak z siostrzencem bylo. Nawet sobie nie potrafie wyobrazic tej sytuacji tym bardziej teraz jak sie zachowac. Nie wykluczone ze szwagra pobije jak powie ze tak sie robi dzieci bo to kolejny raz jak nas upokorzyl a bardziej mojego meza. Przestalismy chodzic na urodziny bo mialam dosyc jego zachowania w stosunku do nas.
A Twojej sie dziwie jak mozna nie moc spojrzec na siostre co to ma byc napewno dlugo siw staraliscie a tu takie cos dla mniebto wszystko nie pojete jest.
Jeszcze jedna sytuacja mi sie przypomniala moja kuzynka po 5 latach starania o dziecko llicznych przejsciach in vitro poronieniu rozstala rozwiodla sie z mezem pamietam jak to uslyszlam jak mnie to dobilo a moja siostra powiedziala ze to dobrze sie teraz rozstali bo to pizdek z tego faceta a ja fo niej ale jak tak mozna mowic bardzo chcieli dziecko to nie jest ich wina ze nie wyszlo mi jest szkoda ze pary sie rozsataja wtwdy zrozumialam ze ma w nosie ze ktos ma problemy ze przezywa walke nie tylko o dziecko ale i o malzenstwo ona nie ma z tym problemu to tego nie rozumie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 09:15
-
Powiedz mu kochana że zrobić to byle pies potrafi albo żul z mózgiem wypalnym przez alkoholem (bo to nie osiągniecie tylko kwestia szczęścia) ale żeby być rodzicem to trzeba czegoś więcej i niech się zastanowią czy to mają kiedy wam syna podrzucają (nie istotne w tym wypadku czy to jego biologiczny czy nie). Macie problemy natury medycznej ale rodzicami będziecie lepszymi od nich.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 09:29
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWróbel wrote:Długo się staraliśmy. Po 3 latach się udało a poród o mało nie skończył się moją śmiercią, wtedy przez chwilę była milsza, 2 razy rozmawiałyśmy telefonicznie ale potem znowu nic, pustka.
-
Wróbel wrote:Powiedz mu kochana że zrobić to byle pies potrafi albo żul z mózgiem wypalnym przez alkoholem (bo to nie osiągniecie tylko kwestia szczęścia) ale żeby być rodzicem to trzeba czegoś więcej i niech się zastanowią czy to mają kiedy wam syna podrzucają (nie istotne w tym wypadku czy to jego biologiczny czy nie). Macie problemy natury medycznej ale rodzicami będziecie lepszymi od nich.
i głupio mu się powinno zrobić
Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
U mnie też zapowiadali burzę, ale na razie ani widu ani słychu, a bałam się że jak bede wracac rowerem to zmoknę
Multi może wszyscy w pracy, Arienka a Ty jak tam z młodym? Kiedy wychodzicie na wolność ?Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
U nas grzmi ale jeszcze nie leje.
Byłyśmy dzisiaj u kardiologa (na szczęście wszystko ok) a później szybko dom ogarnialam bo goście przychodzili. A teraz dycham
Ja się na temat rodziny nie wypowiem bo mam wspaniała. A Wy dziewczyny taka sobie stworzycie i wtedy cała reszta może się wypchacWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 23:55
Samosiowa staraczka, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Adry brzmi super
relaksuj się
Multi trochę tego jest. Gastrolog, genetyk , audiolog, neurolog, neurologopeda, fizjoterapeuta, ortopeda. Aż się boję co jeszcze nam dojdzie.
My dziś znowu grilla robimy, jak ja lubię lato, przebywanie na działce, leniwe wieczory. -
Malutka to chyba z każdym dzieckiem jest latanie po lekarzach
bo to trzeba sprawdzić, tamto trzeba sprawdzic itp.
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry fajnie że dobrze się bawisz
Zazdroszczę!
Zozo byłoby super kupić wreszcie coś swojego. Na wystrój nie patrz bo na pewno i tak zrobicie wszystko po swojemu.
U mnie też dziś pochmurno ale ja tam się cieszę, bo męczą mnie te upały. Jeden chłodniejszy dzień dobrze mi zrobi.
W ogóle martwię się trochę bo ostatnio tak jakby kluje mnie szyjka. Zwlaszcza jak pochodzę, myślałam, że to mała tak napiera ale wczoraj podczas siedzenia też mnie kłuło... Już mam schizy że się skraca czy co... Dobrze, że we wtorek mam wizytę to zapytam lekarza co się dzieje.