X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    I pojechalo moje dziecko w swiat 😭 ale sie boje, jej pierwsza podroz samolotem jeszcze beze mnie :( na dodatek nie ma miejsca obok wujka tylko za nia to mnie jeszcze bardziej dobilo, moze ktos sie zlituje i sie zamieni.
    Kuzwa i co ja mam robic posprzatane, poprane, pogody nie ma zwariuje hehe dopiero o 20 naszego czasu bedzie na miejscu :(
    Jest taka strona w internecie ze na mapce mozesz sledzić dany samolt gdzie juz jest. Moze bedziesz spokojniejsza?:-) jest skyradar i cos tam jeszcze :-)

Hmm.. pobolewa mnie lekko podbrzusze. Czasami. Jak wariatka sie przejmuje. Oby małe zostało z nami.

Multiwitamina, Samosiowa88, czekamynadzidzie, IssaMelissa, Lavende86 lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida ja sie zgodze z Toba nikt nie moze narzucac i chyba nie narzuca bo w konsekwencji Bog dal nam rozum i w ostatecznosci to my podejmujemy decyzjeto my ponosimy konsekwencje czesto czujemy sie rozdarci prosimy o rady nie wiemy co zrobic wtedy pijawiaja sie te rady nie mozemy miec tez pretensji ze moga one byc rozne z naszymi pogladami ale z drygiej strony nie rozumiem takiego ataku i mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi o takie straszenie jak nie zrobisz tego to Bog Cie ukaze albo ponizanie Co Ty mozesz wiedziec o wychowywaniu dzieci skoro ich nie masz ( ehh to po co pyta o rade) mozna to jeszcze inaczej ugryzc z tematem nieplodnosci nie moge miec dziecka leczymy sie itp a druga strona radzi to adoptujcie ( jak ona mogla mi powiedziec o adopcji jest malo empatyczna co ona wie o dlugoletnich staraniach).
    Mi sie wydaje ze my ludzie chyba za bardzo chcemy zeby innj mieli podobne zdanie jak my i pytamy sie zeby tylko to potwierdzic a czasem okazuje sie inaczej i sa konflikty, zale, pretensje.

I chyba doszlam do wniosku ze nie ma najlepszej rady ze kazda rada moze drugiego czlowieka skrzywdzic i juz chyba nie warto ich udzielac moze wina tkwi w sposobie powiedzenia moze gdybysmy inaczej to formuowali w kontekscie swoim to moze by bylo inaczej. Prosty przyklad nikt nie lubi jak sie mu mowi co ma robic z drugiej strony chcemy zeby nam doradzil no i tu naprzyklad wezcie wyluzujcie kogo to w zyciu nie wkurzylo. Moze nalezy przestac pytac o te rady tylko samemu decydowac o swoim zyciu.

Odnioslam tez wrazenie ze czesto pytajac sie o rade mowiac o problemie nawet nie chodzi nam o porade tylko o slowa wsparcia zrozumienia pocieszenia. Wydaje mi sie ze tego wlasnie potrzebowalas Czekamy od mamy zeby Cie przytulila i nic nie mowila nic nie radzila. Nie wiem moze sie myle.

Moze chodzi o to zeby mowic wprost nie potrzebuje porady chce pocieszenia tak jak do faceta ja im zazdroszcze tego my kobietey to czesto myslimy ze ktos sie czegos domysli tutaj Bog sie nie popisal chyba bardzo skomplikowane jestesmy :D
    Tam tez bylo u tego ksiedza ze zona napisala kartke mezowi ze posprzatala pokoj przedpokoj nie zdazyla kuchni i lazienki my kobiety myslimy no ze posprzata facet a on odczytal to tak ze ona posprzata jak wroci :D ale sie ubawilam ale tak naprawde jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 10:53

pumka, Frida91, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa masz rację, czasami po prostu chcemy się wygadać, chcemy wsparcia, bez konkretnych rad. Raczej mówiąc rodzinie o problemie niepłodności nie liczymy że nas wyleczą, czy podadzą cudowny sposób na zapłodnienie. Gorzej jak w ogóle nie chcemy niczego a ktoś sam się wtrąca z dobrymi radami.
    A nieraz tak jak mówisz, liczymy na potwierdzenie, ze myślimy słusznie i denerwujemy się, że ktoś się z nami nie zgadza. A w sumie tej osobie pytanej o zdanie też czasem ciężko powiedzieć coś mądrego, zwłaszcza, jeśli sama nie miała takiego problemu...

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Samosiowa masz rację, czasami po prostu chcemy się wygadać, chcemy wsparcia, bez konkretnych rad. Raczej mówiąc rodzinie o problemie niepłodności nie liczymy że nas wyleczą, czy podadzą cudowny sposób na zapłodnienie. Gorzej jak w ogóle nie chcemy niczego a ktoś sam się wtrąca z dobrymi radami.
    A nieraz tak jak mówisz, liczymy na potwierdzenie, ze myślimy słusznie i denerwujemy się, że ktoś się z nami nie zgadza. A w sumie tej osobie pytanej o zdanie też czasem ciężko powiedzieć coś mądrego, zwłaszcza, jeśli sama nie miała takiego problemu...
    W takim razie bardzo skomplikowani jestesmy i powiem Wam ze ja sobie to zapisze nie udzielac rad wysluchac :D siostra moja poradzila sie kiedys mnie w sprawie dziecka ja jej powiedzialam bo przeciez pytala w konsekwencji ona sie obrazila chyba na mnie ja na nia bo mi powiedziala ze nie mam dzieci to nie moge sie wypowiadac nastepnym raxem powiem fakt ciezka sytuacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 11:06

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:22

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ten ksiądz to Szustak nie Szostak i też bardzo go lubię 😊
    A byłam przekonana ze przez "o" :) dzieki za sprostowanie ;)

Frida91 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka wrote:
    W sumie racja.
    Tylko że jak osoba nie mająca dzieci wtrąci się w wychowanie obcego dziecka to zazwyczaj słyszy teksty w stylu: ty nie masz dzieci co o tym możesz wiedzieć albo zobaczymy jak będziesz miała swoje.
    Osobie która nie była w danej sytuacji jedynie teoretycznie lub z obserwacji może się wypowiadać na dany temat. Dotyczy to nie tylko księży wypowiadających się o małżeństwie ale np też osób które z poczęcie nie miały problemu albo miały niewielki a udzielają rad o wyluzowaniu albo innych osobom które starają się latami. 😉
    To tez zalezy od czlowieka. Mam dwie kolezanki ktore z zajsciem w ciaze nie mialy problemów, a naprawde bardzo sensowne rady daja (nie typu:wyluzuj). Sa wyjatki czasem ;) i ten ksiadz mysle ze takim wyjatkiem jest ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja napisalam Szostak nie wiem skad mi sie to wzielo sorki za pomylke :) milego dnia ;)

Wysłany: 28 czerwca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 28 czerwca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 28 czerwca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo - rozumiem Cię, że masz stresik :-) Tak jak ja. Teraz widzę, że niepotrzebnie :-) Nasze córy są odważne i lubią jak coś się dzieje. To tylko w naszych głowach jest niepokój :-P Musimy to zwalczyć. Ja teraz widzę, że nie było o co się martwić.

Niedawno wróciłam z wizyty. Mały wg. pomiarów wyszedł 2345g! Spora różnica. Przepływy ok i wszystko inne. Dr stwierdziła, że jak tak dobrze idzie to widzimy się za 3 tygodnie z hakiem. Trochę sporo czasu. Mam nadzieję, że wytrzymam. Myślałam, że teraz wizyty będą częściej. No ale jakby coś się działo zawsze mogę dzwonić. Widziałam małego w 3D i jest mega podobny do siostry. Ta sama buzia :-D hihi

Frida - a Ty co ile masz teraz wizyty?

Adry, Frida91, Multiwitamina, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przez ten miesiąc przytyłam aż 100g :-D Od początku ciąży na plusie mam 4,100. Ta pijawka wszystko ze mnie wyssie :-D Nie wiem jak to jest możliwe bo on tyje sporo :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja już będę miała teraz co 2 tyg wizytę przez to że Rozalka tak mało przybierała to musimy to teraz kontrolować. Najbliższą mam we wtorek. Super że Twój maluch taki już duży i że mało przytyłaś. Ja mam już 10kg na plusie ;) Choć nadal nie wiem za bardzo gdzie to jest, głównie brzuch mi urósł.

Lavende86 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Będzie zapas na kp :)
    I na zimę :D

Lavende86, Adry lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 28 czerwca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 12:29

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Iza-K Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golenie nóg to w sumie pikuś. Gorzej, jak po wydepilowaniu wzgórka po 1-2 dniach widzisz, że właściwie trzeba by jechać od początku. :>

Co do kosmetyczek, które są przyzwyczajone do wszystkiego , to jednak okazuje się, że do wszystkiego przyzwyczajone nie są. Ostatnio byłam na kobiecej imprezce, gdzie była znajoma kosmetyczka. I po paru winach zaczęła opowiadać, że brzydzi ją depilacja jąder, a coraz więcej facetów przychodzi do niej na taki zabieg! :)

malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Tylko się cieszyć. :) Po porodzie będziesz pewnie z 6 kg do tyłu w stosunku do wagi sprzed ciąży :)
    I będziesz miała jedno zmartwienie mniej jak się doprowadzić do porządku po ciąży :)
    No wychodzi na to, że to ta nadprogramowa waga sprzed ciąży mi wspadła bo widzę bo ciele, że z ud, dupy i rąk sporo mi zeszło. Może wrócę do wagi sprzed 1. ciąży :-D To by był cud! Tylko jak się nie roztyć na macierzyńskim??? :-D haha Teraz mam kiepski apetyt, mdłości i zgagę to łatwo się nie przejadać, a potem będę musiała się pilnować!

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo - ja też depilatorem muszę pojechać tak co kilka dni kilka razy na początku, ale potem jest już lepiej i coraz rzadziej trzeba to robić bo włosy się osłabiają. Mimo to myślę, że dłużej niż 2 tygodnie nie pociągnę bez depilowania. No i i tak jadę co jakiś czas golarką żeby nic nie wrastało i dla poprawy efektu. Teraz w ciąży nie olałam depilator i żałuję bo maszynką można się zajechać. Chociaż zauważyłam, że w obu ciążach włosy na nogach mi wolniej odrastały. Ja niestety mam sporo włosów na nogach, ale na głowie też mam gęste i mocne także chyba coś za coś.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - siostra też zna kosmetyczki i mówiły, że jak czasami któraś wywali im zapuszczone stopy jak u konia to też nie jest miło i mają nie raz dość :-D Hihi No nie dziwię się :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ