Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzi3wczyny jest tu któraś która zaszła w ciążę biorąc lanette? Jak czytam ulotkę... to jestem przerażona...Starania od 2018
💃93
🤵91
2018-2020: 3x CB❌❌❌
2021: 3x IUI ❌❌❌
2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
2024:
°4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
°11/24: transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
°Badania po nieudanym transferze:
--> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
--> Cytokiny rozjechane 🆘
--> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
--> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
--> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
--> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘
18/02/2025 ❄️4AA. 6dpt beta 6,7. 8dpt beta 33.8. 10dpt beta 111.9, 13dpt beta 399.80, 15dpt 810,20 17dpt 1545 20dpt 4214 22dpt 6464 27dpt 15553,50 30dpt mamy serducho ❤️ 8t2d aniołek 😢 -
nick nieaktualnypumka wrote:A mnie śmieszy fakt jak ksiądz może się wypowiadać o małżeństwie. A tym bardziej co oni mogą wiedzieć o ivf. I o emocjach jakie temu towarzyszą i przez co w głównej mierze kobieta musi przejść.
Dodam że całe życie byłam przeciwna invitro. To wielki wyczyn się zdecydować i podjąć ten trud.
Aaa i jestem głęboko wierząca i praktykujaca jakby ktoś pytał.
https://youtu.be/jUoiLz3aSMc
Mozna sie czasem usmiacma wiele racji szkoda ze tak malo takich ksiezy jest
Ma wiele porad
Czekamy a o in vitro nie sluchalam zobacze jutro dzisiaj z me,em sluchalam i mezowi tez sie podobalo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 22:59
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa spotkanie od tego ksiedza z checia bym pojechala
mysle ze po obejrzeniu tego inna energia w nas wstapila ogladalam tez jego film o toskycznych relacjach z rodzicami i to co dziewczyny radzilyscie on wszystko dokladnie mowi wyjasnia tak po ludzku
oczywiscie Wy t ekstra zrobilyscie
ale fakt polecam nie wiem jaka ma tez inna tematyke bo nie dawno go odkrylam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 10:46
-
nick nieaktualnyAdry wrote:Klapki okazały się porażką, nawet rozmiar większy jest po prostu albo uszyty źle, albo nie na moją stopę.
Jutro odsyłam i poszukam czegoś innego. -
Adry wrote:ja nie brałam, ale jak mam lek który musze wziąć bez dyskusji to nie czytam ulotek
Nawet na zwykłym antybiotyku jest tego tyle, że człowiek ma wrażenie, że umrze
Nie wspominając o antydepresantach. Lista działań niepożądanych bez endu i to takie hardcorowe, a jak brałam to nic mi nie było z tego co tam wypisali...
czekamynadzidzie, Adry lubią tę wiadomość
-
Adry wrote:a podobno niektórzy tak mają
jak dla mnie nie należy się tym kompletnie przejmować, robisz sobie stópki sama i jest cacy,
ja z kolei mogę być poddawana wszelkim zabiegom i jest mi zawsze bardzomiło i przyjemniepocząwszy od robienia stópek u kosmetyczki po depilację laserową rowka
-
pumka wrote:A mnie śmieszy fakt jak ksiądz może się wypowiadać o małżeństwie. A tym bardziej co oni mogą wiedzieć o ivf. I o emocjach jakie temu towarzyszą i przez co w głównej mierze kobieta musi przejść.
Dodam że całe życie byłam przeciwna invitro. To wielki wyczyn się zdecydować i podjąć ten trud.
Aaa i jestem głęboko wierząca i praktykujaca jakby ktoś pytał.czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Ja znowu wstałam o 3 do łazienki na siku i już pewnie nie zasnę do rana... I już dzień zwalony. Uwielbiam to
Też nie przepadam za rożnymi zabiegami. Lubię mieć robione paznokcie albo jakieś zabiegi na twarz ale stóp bym nie dała bo mam łaskotkiJa nawet do fryzjera w ogóle nie chodzę, bo nie cierpię jak ktoś mnie dotyka po głowie. Nawet bliska osoba
-
nick nieaktualnyAdry wrote:Zamówiłam sobie też balerinki na promocji z 139 na 69 i jestem mega zadowolona
Czasem wtopy się zdarzają, ale ja mam bardzo mało czasu na latanie po sklepach więc podejmuje ryzyko zakupów online
Czekamy a co do relacji rodzinnych no to napewno poczulas sie zraniona przez mame niestety ludzie czesto rania nas ale starszych jak to mowi ten ksiadz lisow nie da sie zmienic i nie probuj bo szkoda Twojej energii na to czujemy sie wtedy gorsi a przeciez nie jestes gorsza to ze teraz nie masz dziecka nie pozwol zeby nawet mama zabrala Ci sile do walki ona nie wie jakby sie zachowala jakby to ona byla w takiej sytuacji jak Ty nie staraj sie przekonywac do swojej racji ja bym nawet nie mowila ze rezygnujesz zleczenia po co masz glowe w piasek chowac Bog taki nie jest kocha wszystkie dzieci a straszenie nim jest nie na miejscu wybacz swojej mamie ale juz wiecej nie zwracaj sie do niej z tym tematem sama zauwazy ze blad zrobila sa inne tematy wiem ze teraz tym zyjesz ale moze lepiej pogadac z nia o pierdolach albo sama niech opowiada a Ty sluchaj jesli bedziesz ciagnac to to uwierz mi ze rany beda powstawac wieksze Ty w koncu bedziesz miala wyrzuty sumienia ze postepujesz wbrew woli mamy ale juz nie jestes dzieckiem czasy w ktorym to ona decydowala sie skonczyly i tak jak Adry radzi rowniez musisz odciac pempowina nawet jesli mialabys sie do mamy nie odzywac przez jakis czas odpoczac to nie miej wyrzutow sumienia najlepsze w tej sytuacji to odpoczynek po prostunie odzywwsz sie jesli bedzie dzwonic i znowu mowic takie rzeczy to rozlacz sie postaw granice. Ksiadz dobrze mowi posluchaj sobie tego fragmentu o rodzicach oni chca do nas dobrze ale czasami ta dobrocia nas krzywdza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 08:10
-
pumka wrote:A mnie śmieszy fakt jak ksiądz może się wypowiadać o małżeństwie. A tym bardziej co oni mogą wiedzieć o ivf. I o emocjach jakie temu towarzyszą i przez co w głównej mierze kobieta musi przejść.
Aaa i jestem głęboko wierząca i praktykujaca jakby ktoś pytał.
Hm... wiesz co zgadzam się z Tobą. Też kiedyś tak myślałam, co ksiądz może wiedzieć o takich sprawach jak małżeństwo, związek, dzieci itp. Ale teraz myślę, że może to tak jak psycholog? Że patrzy na rzeczy z boku i widzi inną perspektywę. I łatwiej mu coś doradzić i zwrócić uwagę na pewne obiektywne sprawy. Polecam CI bardzo posłuchaj sobie kilka filmików o. Szostaka a zmienisz zdanie na temat księży!pumka lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
malutka_mycha wrote:Czekamy faktycznie dziwne te plamienie. Wydawało mi się że przy niedomodze to później się pojawia. Masz jak podejść i zbadać progesteron?
kurde nie wiem
przed owulacją też trochę plamiłam. Może to to samo? Może się goi coś tam dopiero po tym zabiegu? już sama nie wiem... no nic zobaczymy, najwyżej w przyszłym miesiącu pogadam z ginką, jak się do niej dostanę
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Konstruktorka93 wrote:Dzi3wczyny jest tu któraś która zaszła w ciążę biorąc lanette? Jak czytam ulotkę... to jestem przerażona...
nie czytaj ulotek bo zwątpisz
to tak jak ze zgodą do zabiegu
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyCzekamy te plamienia to może być jednorazowy przypadek. Miałaś dość poważny zabieg więc może być że jeszcze wszystko się goi i dlatego, albo zabieg ci namieszał tym cyklu. Ja po laparoskopii pierwszy cykl miałam bezowulacyjny, mimo że w prawie każdym ona występowała. Poobserwuj za miesiąc i wtedy skonsultuj to z lekarzem, a dla spokoju zrób sobie termin u lekarza już teraz. Odwołać go zawsze można.
Co do ulotek to też rzadko czytam skutki uboczne. Tylko jeden jedyny raz przeczytałam i nie wzięłam leku. Zachorowałam na półpaśca i dostałam silne leki przeciwbólowe na receptę, aż aptekarka zrobiła mi wywiad dla kogo owy lek. To najpierw zaniepokoiło męża(prosił żebym się zastanowiła czy go brać), a potem mnie. Pamiętam tylko że skutkiem ubocznym u 1 na 10 osób były silne krwotoki z żołądka. Przeraziłam się. Ale na szczęście przechodziłam chorobę łagodniej, więc udało mi się na ibupromie przetrwaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 08:51
-
pumka wrote:Akurat tak to może się zdarzyć. Bo przemoc to nie domena wyłącznie patologii.
Ale ksiądz raczej nie zostanie mężem by móc się wypowiadać o małżeństwie.Tak samo nie musi być matką żeby wspierać rodzica w wychowywaniu dzieci itp. Nie musi mieć za sobą wszystkich możliwych doświadczeń swoich pacjentów żeby móc ich zrozumieć i pomóc, to miałam na myśli
pumka, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
No to tu też się z wami zgodzę. Ani psycholog ani ksiądz ani nikt inny kto chce pomóc i być wsparciem nie powinien oceniać ani narzucać niczego. Bo efekt jest odwrotny do zamierzonego. Tak samo nie wymadrzac sie ze on by zrobił tak czy siak. Każdy ma swoją drogę i sam musi wybrać co zrobić.
Sama jak się starałam i zwierzyłam się koleżance że mam problemy i boje się czy kiedyś nam się uda (a warto dodać że ona na ten czas w ogóle nie chciała mieć dzieci i nie rozumiała mojego parcia) a ona powiedziała "to najwyżej nie będziesz miała, nie każdy musi mieć dzieci. Albo możesz adoptować". No rzeczywiście super rada i pocieszenie... Czasem można jeszcze bardziej dowalić komuś głupim tekstem.pumka, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość