X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Konstruktorka93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzi3wczyny jest tu któraś która zaszła w ciążę biorąc lanette? Jak czytam ulotkę... to jestem przerażona...

Starania od 2018
    💃93
    🤵91

2018-2020: 3x CB❌❌❌
    2021: 3x IUI ❌❌❌
    2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
    ° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
    2024:
    °4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
    °11/24: transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
    °Badania po nieudanym transferze:
    --> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
    --> Cytokiny rozjechane 🆘
    --> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
    --> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
    --> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
    --> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘
    18/02/2025 ❄️4AA. 6dpt beta 6,7. 8dpt beta 33.8. 10dpt beta 111.9, 13dpt beta 399.80, 15dpt 810,20 17dpt 1545 20dpt 4214 22dpt 6464 27dpt 15553,50 30dpt mamy serducho ❤️ 8t2d aniołek 😢
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka wrote:
    A mnie śmieszy fakt jak ksiądz może się wypowiadać o małżeństwie. A tym bardziej co oni mogą wiedzieć o ivf. I o emocjach jakie temu towarzyszą i przez co w głównej mierze kobieta musi przejść.
    Dodam że całe życie byłam przeciwna invitro. To wielki wyczyn się zdecydować i podjąć ten trud.

Aaa i jestem głęboko wierząca i praktykujaca jakby ktoś pytał.
    Rozne sa podejscia ale ksiadz jest fo rany przyloz polecam zobaczyc sobie na przyklad taki:
    https://youtu.be/jUoiLz3aSMc
    Mozna sie czasem usmiac :D ma wiele racji szkoda ze tak malo takich ksiezy jest ;)
    Ma wiele porad
    Czekamy a o in vitro nie sluchalam zobacze jutro dzisiaj z me,em sluchalam i mezowi tez sie podobalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 22:59

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spotkanie od tego ksiedza z checia bym pojechala ;) mysle ze po obejrzeniu tego inna energia w nas wstapila ogladalam tez jego film o toskycznych relacjach z rodzicami i to co dziewczyny radzilyscie on wszystko dokladnie mowi wyjasnia tak po ludzku ;) oczywiscie Wy t ekstra zrobilyscie ;) ale fakt polecam nie wiem jaka ma tez inna tematyke bo nie dawno go odkrylam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 10:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Klapki okazały się porażką, nawet rozmiar większy jest po prostu albo uszyty źle, albo nie na moją stopę.
    Jutro odsyłam i poszukam czegoś innego.
    Nie zawsze na internecie mozna cos fajnego kupic ja sie troche zrazilam do internetu kilka razy takie wtopy zaliczylam nawet kiedys w pamietniku pisalam zrobilam sobie liste czego nie kupowac :D

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    ja nie brałam, ale jak mam lek który musze wziąć bez dyskusji to nie czytam ulotek :)
    Też nie czytam bo zaraz mam wszystkie skutki uboczne :-D Nawet na zwykłym antybiotyku jest tego tyle, że człowiek ma wrażenie, że umrze :-D Nie wspominając o antydepresantach. Lista działań niepożądanych bez endu i to takie hardcorowe, a jak brałam to nic mi nie było z tego co tam wypisali...

czekamynadzidzie, Adry lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    a podobno niektórzy tak mają :) jak dla mnie nie należy się tym kompletnie przejmować, robisz sobie stópki sama i jest cacy,

ja z kolei mogę być poddawana wszelkim zabiegom i jest mi zawsze bardzomiło i przyjemnie :P począwszy od robienia stópek u kosmetyczki po depilację laserową rowka :P
    Może to kwestia przyzwyczajenia. Kiedyś muszę spróbować :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze czytam ulotki. Regulaminy, umowy itd. Mama np przynosi do mnie bo ona do tego cierpliwości nie ma a ja to lubie :)

Adry Ty jesteś chyba smakoszka. A ja wolę jak najslodsze, prawie jak soczek. Tylko z procentami :)

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy - to obserwuj jak to się będzie rozwijać i jakby nie minęło to ja bym chyba skonsultowała to z lekarzem. Może to jednorazowy wyskok po zabiegu i samo minie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka wrote:
    A mnie śmieszy fakt jak ksiądz może się wypowiadać o małżeństwie. A tym bardziej co oni mogą wiedzieć o ivf. I o emocjach jakie temu towarzyszą i przez co w głównej mierze kobieta musi przejść.
    Dodam że całe życie byłam przeciwna invitro. To wielki wyczyn się zdecydować i podjąć ten trud.

A czy psycholog który pomaga ofiarom przemocy musi sam w przeszłości być ofiarą, żeby pomóc i móc zrozumieć te emocje?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu wstałam o 3 do łazienki na siku i już pewnie nie zasnę do rana... I już dzień zwalony. Uwielbiam to :P

Też nie przepadam za rożnymi zabiegami. Lubię mieć robione paznokcie albo jakieś zabiegi na twarz ale stóp bym nie dała bo mam łaskotki :P Ja nawet do fryzjera w ogóle nie chodzę, bo nie cierpię jak ktoś mnie dotyka po głowie. Nawet bliska osoba ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Zamówiłam sobie też balerinki na promocji z 139 na 69 i jestem mega zadowolona :D
    Czasem wtopy się zdarzają, ale ja mam bardzo mało czasu na latanie po sklepach więc podejmuje ryzyko zakupów online :)
    Ja to rozumiem sama wiele rzeczy przez internet kupowalam ale od jakiegos czasu jestem nie zadowolona z takich zakupow wole jechac przymierzyc na obrazku sie podobaja a juz na sobie czasami nie koniecznie... ograniczylam zakupy ciuchowe kosmetykowe bo zauwazylam ze wiele rzeczy do szczescia mi nie potrzebne i z wielu nie korzystam

Czekamy a co do relacji rodzinnych no to napewno poczulas sie zraniona przez mame niestety ludzie czesto rania nas ale starszych jak to mowi ten ksiadz lisow nie da sie zmienic i nie probuj bo szkoda Twojej energii na to czujemy sie wtedy gorsi a przeciez nie jestes gorsza to ze teraz nie masz dziecka nie pozwol zeby nawet mama zabrala Ci sile do walki ona nie wie jakby sie zachowala jakby to ona byla w takiej sytuacji jak Ty nie staraj sie przekonywac do swojej racji ja bym nawet nie mowila ze rezygnujesz zleczenia po co masz glowe w piasek chowac Bog taki nie jest kocha wszystkie dzieci a straszenie nim jest nie na miejscu wybacz swojej mamie ale juz wiecej nie zwracaj sie do niej z tym tematem sama zauwazy ze blad zrobila sa inne tematy wiem ze teraz tym zyjesz ale moze lepiej pogadac z nia o pierdolach albo sama niech opowiada a Ty sluchaj jesli bedziesz ciagnac to to uwierz mi ze rany beda powstawac wieksze Ty w koncu bedziesz miala wyrzuty sumienia ze postepujesz wbrew woli mamy ale juz nie jestes dzieckiem czasy w ktorym to ona decydowala sie skonczyly i tak jak Adry radzi rowniez musisz odciac pempowina nawet jesli mialabys sie do mamy nie odzywac przez jakis czas odpoczac to nie miej wyrzutow sumienia najlepsze w tej sytuacji to odpoczynek po prostunie odzywwsz sie jesli bedzie dzwonic i znowu mowic takie rzeczy to rozlacz sie postaw granice. Ksiadz dobrze mowi posluchaj sobie tego fragmentu o rodzicach oni chca do nas dobrze ale czasami ta dobrocia nas krzywdza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 08:10

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:21

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka wrote:

mnie się wydaje, że podejście ludzi do in vitro zmienia się w momencie kiedy dotyka Cię wieloletnia niepłodność. Ja np. byłam bardzo przeciwna adopcji. A teraz po tych dwóch latach biorę ją już pod uwagę ;)

Hm... wiesz co zgadzam się z Tobą. Też kiedyś tak myślałam, co ksiądz może wiedzieć o takich sprawach jak małżeństwo, związek, dzieci itp. Ale teraz myślę, że może to tak jak psycholog? Że patrzy na rzeczy z boku i widzi inną perspektywę. I łatwiej mu coś doradzić i zwrócić uwagę na pewne obiektywne sprawy. Polecam CI bardzo posłuchaj sobie kilka filmików o. Szostaka a zmienisz zdanie na temat księży! :)

pumka lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Czekamy faktycznie dziwne te plamienie. Wydawało mi się że przy niedomodze to później się pojawia. Masz jak podejść i zbadać progesteron?
    No właśnie dzisiaj już nie bardzo :/ kurde nie wiem :( przed owulacją też trochę plamiłam. Może to to samo? Może się goi coś tam dopiero po tym zabiegu? już sama nie wiem... no nic zobaczymy, najwyżej w przyszłym miesiącu pogadam z ginką, jak się do niej dostanę :P

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Dzi3wczyny jest tu któraś która zaszła w ciążę biorąc lanette? Jak czytam ulotkę... to jestem przerażona...
    tu chyba po Clo są tylko ciąże. Ale wiem, że w pamiętnikach dziewczyny zachodziły po lamette ;) nie czytaj ulotek bo zwątpisz :P to tak jak ze zgodą do zabiegu ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy te plamienia to może być jednorazowy przypadek. Miałaś dość poważny zabieg więc może być że jeszcze wszystko się goi i dlatego, albo zabieg ci namieszał tym cyklu. Ja po laparoskopii pierwszy cykl miałam bezowulacyjny, mimo że w prawie każdym ona występowała. Poobserwuj za miesiąc i wtedy skonsultuj to z lekarzem, a dla spokoju zrób sobie termin u lekarza już teraz. Odwołać go zawsze można.

Co do ulotek to też rzadko czytam skutki uboczne. Tylko jeden jedyny raz przeczytałam i nie wzięłam leku. Zachorowałam na półpaśca i dostałam silne leki przeciwbólowe na receptę, aż aptekarka zrobiła mi wywiad dla kogo owy lek. To najpierw zaniepokoiło męża(prosił żebym się zastanowiła czy go brać), a potem mnie. Pamiętam tylko że skutkiem ubocznym u 1 na 10 osób były silne krwotoki z żołądka. Przeraziłam się. Ale na szczęście przechodziłam chorobę łagodniej, więc udało mi się na ibupromie przetrwać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 08:51

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka wrote:
    Akurat tak to może się zdarzyć. Bo przemoc to nie domena wyłącznie patologii.
    Ale ksiądz raczej nie zostanie mężem by móc się wypowiadać o małżeństwie.
    Może się zdarzyć,ale chodziło mi o to że nie jest to konieczne żeby mógł nas zrozumieć :) Tak samo nie musi być matką żeby wspierać rodzica w wychowywaniu dzieci itp. Nie musi mieć za sobą wszystkich możliwych doświadczeń swoich pacjentów żeby móc ich zrozumieć i pomóc, to miałam na myśli :)

pumka, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten ksiądz to Szustak nie Szostak i też bardzo go lubię 😊

Multiwitamina, Samosiowa88, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:21

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tu też się z wami zgodzę. Ani psycholog ani ksiądz ani nikt inny kto chce pomóc i być wsparciem nie powinien oceniać ani narzucać niczego. Bo efekt jest odwrotny do zamierzonego. Tak samo nie wymadrzac sie ze on by zrobił tak czy siak. Każdy ma swoją drogę i sam musi wybrać co zrobić.

Sama jak się starałam i zwierzyłam się koleżance że mam problemy i boje się czy kiedyś nam się uda (a warto dodać że ona na ten czas w ogóle nie chciała mieć dzieci i nie rozumiała mojego parcia) a ona powiedziała "to najwyżej nie będziesz miała, nie każdy musi mieć dzieci. Albo możesz adoptować". No rzeczywiście super rada i pocieszenie... Czasem można jeszcze bardziej dowalić komuś głupim tekstem.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ