Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZozo wrote:U nas tez ciagle byla masakra z upalem, dzisiaj sie ochlodzilo ale np na plaze to juz za chlodno.
Mala leci do taty swojego do Islandii na niecaly tydzien
A tak poza tym to co u ciebie? Jak się miewasz?
Promyk WIEEELKIE KCIUKI✊🏻✊🏻✊🏻 Modlę się z całych sił żeby i twoja kruszynka została z tobą przez najbliższe 9 miesięcy. Dbaj o siebie tam kochana i poproszę o relację na bieżąco z samopoczucia
Dziewczyny co tam u was? Witam też nowe koleżanki 😊 -
nick nieaktualnyCzekamy najblizsza Twojemu sercu osoba ta 1 jest maz zaraz potem dzieci a potem rodzice takze dbaj o swojego meza rodzice swoja role juz spelnili ja juz zupelnie nie moge liczyc na tate a on na mnie bedzie musial liczyc role w pewnym momencie sie obracaja rodzic zawsze dla nas byl autorytetem a potem nie zgadzamy sie z nim w wielu kwestiach i jesli ktos nie mial racji to pozniej ciezko to przyznac wiele ludzi zyje z rodzicami na dystans teraz juz wiem czemu zeby relacje byly lepsze.
Ja dzisiaj w pracy mialam.pozegnanie myslslam ze sie rozplacze ale silna bylam babka bo nie wzruszylam sie zalamal mi sie glos fakt ze kupione ciasto cale mi sie wywalilo zlamal sie karton czyste nieszczescie ale jakos je uratowalismy z mezem mowie Wam totalna klapa naszczescie bylo i juz nie wroci zaczynam nowy rozdzial w zyciu. Czasami mam wrazenie ze jak sie cos zlego dzieje to idzie to sznurkiem. -
Promyk trzymam kciuki napewno się uda 😊01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Straszne to jest z tymi słowami rodziców, my np chwilowo mieszkamy z rodzicami ( moimi) i ciągle słysze teksty że jak się ni3 wezme za schudniecie to nigdy się dzieci nie doczekamy.... No fajne pocieszenie, dobrze że.nie wiedzą o problemach jakie mamy z dzieckiem bo już wg byłabym najgorsza
To mega przykre bo zamiast wspierać to kopia dolki sami o tym nie wiedząc;(Starania od 2018
💃93
🤵91
2018-2020: 3x CB❌❌❌
2021: 3x IUI ❌❌❌
2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
2024:
°4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
°11/24: transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
°Badania po nieudanym transferze:
--> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
--> Cytokiny rozjechane 🆘
--> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
--> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
--> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
--> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘
18/02/2025 ❄️4AA. 6dpt beta 6,7. 8dpt beta 33.8. 10dpt beta 111.9, 13dpt beta 399.80, 15dpt 810,20 17dpt 1545 20dpt 4214 22dpt 6464 27dpt 15553,50 30dpt mamy serducho ❤️ 8t2d aniołek 😢 -
Mi dzisiaj ciśnienie teściowa podniosła, pierwszy raz. Przyjechała zabrać mała na spacer, u bralam ja tylko w pieluszke bo upał nieziemski. A ona ze mam ją ubrać bo wieje wiatr (CIEPŁY!!!) i że wstyd z gołym dzieckiem jeździć. Powiedziałam że nie. Trzy raz z poważna mina i odpowiednim tonem to powtórzyłam. Na co ona stwierdziła że sama ja ubierze. Przed samym wyjściem jeszcze raz powtórzyłam że ma jej nie ubierać, właśnie idę je sprawdzić bo wiem gdzie poszły. Jak mnie nie posłuchała to będzie dym
-
Malutka - zapomnialam napisac- strasznie sie ciesze że takie dobre diagnozy są
) bardzo bardzo
)
Ja już w dwupakulezę w domu dzis i mam zamiar czytać ksiązkę i oglądać filmy. No stres.
Sam transfer to odczucia takie jak przy wydluzonej do 5 min cyyologii- przyjemne nie jest ale nie boli.
Ja myslalam ze takie rzeczy tylko w filmach ale po wszystkim płakałam jak głupiaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:14
czekamynadzidzie, malutka_mycha, Lavende86, Arienkas83, Aqu lubią tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Multiwitamina wrote:Czekamy serio? Przecież to aż mnie boli jak to czytam... co im do końca już odbiło? Cholera serio myślałam że Cię w końcu zrozumią i jakoś to przełkną ale to jakiś cyrk.. przykro mi że tak zostałaś potraktowana ;( nie powinni tak gadać , nawet z czystej przyzwoitości . .
także od dziś co by się nie działo to staramy sie naturalnie i odstawiam wszystkei leki (wersja dla nich). Nie mam już siły z nimi walczyć, prosić, tłumaczyć. Oni nie chcą słuchać. Zafiksowali się w swoich racjach i nie widzą nic poza czubkiem własnego nosa
A ja bardzo źle psychicznie znoszę starcia z nimi. Nie ma nic gorszego niż szantaż emocjonalny. Ogólnie jest mi cieżko z całą tą moją sytuacją zdrowotną. Nie potrzebuję rodzicow na karku. Może i to chowanie głowy w piasek, ale nie mam już siły. Tak jestem bardzo związana emocjonalnie z rodziną, dlatego to wykorzystują. Mam jeszcze siostrę, która baaaaardzo nas wspiera
dzięki wszystkim Wam dziewczyny za słowa wsparcia :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:24
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Promyk89 wrote:Malutka - zapomnialam napisac- strasznie sie ciesze że takie dobre diagnozy są
) bardzo bardzo
)
Ja już w dwupakulezę w domu dzis i mam zamiar czytać ksiązkę i oglądać filmy. No stres.
Sam transfer to odczucia takie jak przy wydluzonej do 5 min cyyologii- przyjemne nie jest ale nie boli.
Ja myslalam ze takie rzeczy tylko w filmach ale po wszystkim płakałam jak głupiaPromyk89 lubi tę wiadomość
-
Promyk
idziesz do pracy po transferze czy bedziesz odpoczywała na L4?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Frida91 wrote:Trzymam kciuki! Brzuchy zwolnione więc masz kilka do wyboru do koloru
nie żeby coś
tak tylko przypominam
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:czekamy, a może nie rób nic. wszystko jest teraz w emocjach. poczekaj az ochłoniesz i wtedy pomyslicie z męzem co robic, mówić czy nie mówić.
Nikt w emocjach dobrej decyzji nie podejmiePrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Malutka ja też sie ciesze ze u Ninki wszystko w porzadku! A zdązyliście do tych wszystkich lekarzy ostatecznie czy trzeba bylo kogoś odwołać?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:Promyk
idziesz do pracy po transferze czy bedziesz odpoczywała na L4?od poniedzialku wracam do pracy
Znikam na kilka dni coby się nie nakręcać że to na pewno ciąża
Myslę o was wszystkich ciepłoczekamynadzidzie lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Promyk kciuki mocno trzymam!!!! ❤️ ❤️ ❤️
Adry to już na pewno zdecydowaliscie że w przyszłym roku się staracie?
Czekamy rada żeby poczekać jest dobradaj sobie kilka dni
teściowa na razie jest mocna tylko w gębie. I nic straconego, w końcu nadejdzie ten moment gdy się zetrzemyna szczęście z nią będzie szybki szpil bo ta babka zazwyczaj nie ma swojego zdania. A jak jeszcze wparuje mój mąż który się nie pierdoli w tańcu no to cóż, żałuję kobity
gadałam z mama na ten temat, musiałam to z siebie wyrzucić, a ta się pyta czy powiedziałam to ze "swoją mina i swoim tonem". Mówię że tak, to zdziwiona była że teściowej przyszło do głowy dyskutować że mną. Więc możecie sobie wyobrazićczekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
czekamynadzidzie wrote:Malutka ja też sie ciesze ze u Ninki wszystko w porzadku! A zdązyliście do tych wszystkich lekarzy ostatecznie czy trzeba bylo kogoś odwołać?
A Nina stanęła na wysokości zadania i nie marudzila. Świetnie zniósł ten maraton. Trochę żartuję że ona u lekarzy się już jak u siebie czuje, śmieje się albo śpi
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Mój mąż po wczorajszej wizycie u genetyka doznał szoku. Po wyjściu stwierdził że po co robić te badania, przecież drugiego dziecka nie będzie. Na co mu mówię że nie wykluczam, jeżeli wyniki byłyby ok. Stał ładnych kilka sekund z otwarta buzia
A później podsumował że jeszcze rozumie że ktoś się decyduje na jedno dziecko - w końcu nie wie jak to jest. Ale trzeba być niespełna rozumu żeby już wiedzieć na co się piszemy a nadal do tego dążyć
🤣🤣🤣🤣
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość