X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - czyli mała nie ma tego zespołu genetycznego o którym wcześniej była mowa? Jest 100% zdrowa? No to wychodzi, że Was nastraszyli bez potrzeby?
    Ja bez małej się relaksuje :-D Byłam w Rossmanie skompletować kosmetyki miniaturki do szpitala.

Promyk - trzymam kciuki! Nawet sobie nie wyobrażam co teraz czujesz :-D Pewnie emocje sięgają zenitu :-D Kiedy beta?

Czekamy - to przykre co usłyszałaś od rodziny. Jak w ogóle można takie coś mówić. Mam nadzieję, że nie są wierzący bo jeśli są to jestem w szoku. Jak można z Boga robić skurczybyka, który złośliwie tylko czeka żeby zesłać na kogoś karę w postaci chorego dziecka za to, że się leczy. Endometriozę leczą nawet osoby, które nie planują dzieci. Po to by poprawić komfort życia, nie cierpieć w bólach. Jak można mieć takie średniowieczne myślenie. Faktycznie bardzo to katolickie - potępiać każdego kto ma inne poglądy niż my i straszyć tym mściwym wg nich skurczybykiem - Bogiem :-D No super!

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - nie gadaj, że instynkt macierzyński dobrał Ci się do tyłka :-D :-P hihihi No ładnie ładnie :-)

Mycha - mój mąż kiedyś prawił, że najlepiej dzieci jedno po drugim :-D Po pierwszym zmienił zdanie stwierdzając, że jedno go w zupełności zadowala :-D Hahaha! No ale fakt faktem, że on się zawsze dużo zajmował małą. Nie jest tym typem ojca co to chwile się pobawi i znika. Także on wie z czym to się wiąże niestety :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Mycha - czyli mała nie ma tego zespołu genetycznego o którym wcześniej była mowa? Jest 100% zdrowa? No to wychodzi, że Was nastraszyli bez potrzeby?
    Ja bez małej się relaksuje :-D Byłam w Rossmanie skompletować kosmetyki miniaturki do szpitala.

Promyk - trzymam kciuki! Nawet sobie nie wyobrażam co teraz czujesz :-D Pewnie emocje sięgają zenitu :-D Kiedy beta?

Czekamy - to przykre co usłyszałaś od rodziny. Jak w ogóle można takie coś mówić. Mam nadzieję, że nie są wierzący bo jeśli są to jestem w szoku. Jak można z Boga robić skurczybyka, który złośliwie tylko czeka żeby zesłać na kogoś karę w postaci chorego dziecka za to, że się leczy. Endometriozę leczą nawet osoby, które nie planują dzieci. Po to by poprawić komfort życia, nie cierpieć w bólach. Jak można mieć takie średniowieczne myślenie. Faktycznie bardzo to katolickie - potępiać każdego kto ma inne poglądy niż my i straszyć tym mściwym wg nich skurczybykiem - Bogiem :-D No super!
    Lavende ma, prawdopodobnie. Ale żeby mieć pewność trzeba zrobić badania z krwi za 4 tys. A my wolimy to teraz przeznaczyć na rehabilitację, neurologopede itd. A może za rok, dwa się to badanie zrobi. Bo potwierdzenie nie jest nam do niczego potrzebne i tak musi skupić się na objawach, już nic nowego nie wyskoczy

Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Lavende ma, prawdopodobnie. Ale żeby mieć pewność trzeba zrobić badania z krwi za 4 tys. A my wolimy to teraz przeznaczyć na rehabilitację, neurologopede itd. A może za rok, dwa się to badanie zrobi. Bo potwierdzenie nie jest nam do niczego potrzebne i tak musi skupić się na objawach, już nic nowego nie wyskoczy
    To źle zrozumiałam. No faktycznie drogie te badania. Lepiej chyba kasę wydać na pomoc jej, a potwierdzenie faktycznie nie jest najważniejsze w tym momencie. Dobrze, że z tą krtanią wszystko ok. Dużo takich rzeczy mija z wiekiem. No i fajnie, że przybiera :-) Wszystko się układa :-)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    kiedy zaczynasz nową pracę? od poniedziałku?
    Tak poniedzialek ruszam :D

Adry lubi tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam pedicure - to było nie lada wyzwanie z tym brzuchem :-D Aż się zasapałam. Nie wiem czy kolejny raz dam radę. A jeszcze dziś muszę u rąk ogarnąć.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 wrote:
    L4 do jutra :-) od poniedzialku wracam do pracy
    Znikam na kilka dni coby się nie nakręcać że to na pewno ciąża
    Myslę o was wszystkich ciepło :-)
    Trzymamy mocno kciuki! Chcemy tu widzieć piękną betę za nieco ponad tydzień! :)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 27 czerwca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Zdążyliśmy :) A Nina stanęła na wysokości zadania i nie marudzila. Świetnie zniósł ten maraton. Trochę żartuję że ona u lekarzy się już jak u siebie czuje, śmieje się albo śpi :)
    złote dziecko <3

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 27 czerwca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że dzień po tej całej rozmowie. Wcale nie jest mi lepiej. Mój umysł został zatruty jadem :P

No i ciągle plamię :( a coś mi się pomyliło i sprawdziłam - dopiero dzisiaj jest 6dpo. A od 4dpo plamię :( może za mało progesteronu? Chyba od przyszłego miesiaca dupka wezme. Został mi jeszcze z leczenia kiedyś. Jak go się brało bo już nie pamiętam? Jedna tabl rano, druga wieczorem? i tak przez 10 dni??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 20:22

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Powiem Wam, że dzień po tej całej rozmowie. Wcale nie jest mi lepiej. Mój umysł został zatruty jadem :P

No i ciągle plamię :( a coś mi się pomyliło i sprawdziłam - dopiero dzisiaj jest 6dpo. A od 4dpo plamię :( może za mało progesteronu? Chyba od przyszłego miesiaca dupka wezme. Został mi jeszcze z leczenia kiedyś. Jak go się brało bo już nie pamiętam? Jedna tabl rano, druga wieczorem? i tak przez 10 dni??
    Czekamy Adry Ci w sedno napisala ze masz 30 lat mamy identyczny problem bo dla mnie rowniez rodzina sie liczy ja zdystanswoalam sie po prostu ucielam rozmowe przestalam sie tlumaczyc ze wszystkim na tym polega doroslosc ze sami musimy decydowac rodzice moga doradzic ale krytyki no nie lubie ... i dlatego moja decyzja o wyptowadzce bo mam wrazenie ze tata traktuje mnie jak dziecko a meza jak obca osobe.
    Tak wlasnie dzialaja komflikty nieporozumienka jak jad toksyna mam tak zle spalam niedobrze mi bylo i leoiej ich unikac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 21:11

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa ciężkie te relacje rodzinne ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Samosiowa ciężkie te relacje rodzinne ;)
    Ksiadz Adam Szostak wypowiada sie o relacjach w rodzinie w malzenstwie itp uwielbiam go na youtobie posluchaj sobie go mowi bardzo ciekawie jak rozwiazywac konflity ;)

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy - wcześniej też miałaś te plamienia? Może zbadaj progesteron? Miałaś wcześniej problemy z niedomogą? Troche wcześnie te plamienia. Jesteś pewna co do terminu owulacji? Może to plamienia owulacyjne? Chociaż znam przypadki że przy plamieniach kobiety zachodziły w ciążę to jednak jest to trochę niepokojące. Ja takie plamienia miałam przed pierwszą ciążą. Lekarka wtedy twierdziła, że to po owulacji i nic niepokojącego. Ja wtedy dużo ćwiczyłam i od tego mi się takie cyrki porobiły. Castagnus mi wtedy pomógł. Potem zaszłam w ciążę bez problemu. Wtedy nawet już nie brałam Castagnusa bo nie było potrzeby.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Wow serio to wyczyn :D ze ci sie chcialo :)
    Nie miałam wyboru. Jest lato i stopy są non stop widoczne. Ja mam jakieś zboczenie, że nigdy nie byłam na pedicure w salonie. Na samą myśl, że ktoś obcy ma mi grzebać przy stopach mam jakąś krępację. Stopy mam raczej zawsze zadbane i nie wstydzę się ich ale jakoś mnie to odrzuca :-D Nie wiem dlaczego.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś właśnie fika jak szalony w brzuchu. Cały dzień był bardzo spokojny i miałam chwile lekkiego stresiku czy wszystko ok. Ta końcówka jest takim rollercosterem emocjonalnym! Już tak blisko i czasami pojawia się stres, żeby coś się nie stało na koniec. Tfu tfu! Nawet nie chcę o tym myśleć. Brak ciąży = stres, a ciąża - też stres o to maleństwo... My kobiety lekko nie mamy :-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Ksiadz Adam Szostak wypowiada sie o relacjach w rodzinie w malzenstwie itp uwielbiam go na youtobie posluchaj sobie go mowi bardzo ciekawie jak rozwiazywac konflity ;)
    też go uwielbiam <3 moje niedawne odkrycie :) nawet słuchałam na temat co mówi o in vitro itp :) i bardzo mi się podobały jego argumenty przeciw. Chociaż sama jestem za in vitro. Bardzo rozsądnie podszedł do tematu.
    Nie słuchałam na temat relacji w małzeństwie. On duuuużo ma tych filmików bardzo :)

Lavende nie mialam wcześniej plamień :/ raz czy dwa mi się zdarzyły przed @. Może po tej laparoskopii się coś poprzestawiało? :P
    na pewno to nie owulacyjne, bo nigdy nie plamilam podczas owulki. Chyba, że się torbiel mogła zrobić i pękła kilka dni później i stąd te plamienia. Też tak mogło być. I by się nawet zgadzało z czasem... Ciężko stwierdzić :/ nie byłam na monitoringu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 22:02

Samosiowa88 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ponoć taka dola matki ciągle się martwić o swoje dzieciaczki :)

Lavende86 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    A moja mala tak sie stresuje tą podroza, ze zasnac nie moze hehe juz paznokcie wymeczyla mnie zeby jej pomalowac to przynajmniej z lozka nie wyjdzie bo boi sie ze jej sie lakier rozmaze moze zdarzy zasnac w tym czasie :D
    mozecie wykorzystać ten wolny czas dla siebie :) planujecie coś podczas jej nieobecność? Jakieś wspólne wakacje czy choćby krótki wyjazd?

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Nie miałam wyboru. Jest lato i stopy są non stop widoczne. Ja mam jakieś zboczenie, że nigdy nie byłam na pedicure w salonie. Na samą myśl, że ktoś obcy ma mi grzebać przy stopach mam jakąś krępację. Stopy mam raczej zawsze zadbane i nie wstydzę się ich ale jakoś mnie to odrzuca :-D Nie wiem dlaczego.
    Ja mam bardzo wrażliwe i jak dotyka ich ktoś inny niż mąż to kopie :) to byłby ciekawy widok gdybym jej oko podbiła :)

Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy faktycznie dziwne te plamienie. Wydawało mi się że przy niedomodze to później się pojawia. Masz jak podejść i zbadać progesteron?

f1d9680377.png
‹‹ 1167 1168 1169 1170 1171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ