Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Mycha - czyli mała nie ma tego zespołu genetycznego o którym wcześniej była mowa? Jest 100% zdrowa? No to wychodzi, że Was nastraszyli bez potrzeby?
Ja bez małej się relaksujeByłam w Rossmanie skompletować kosmetyki miniaturki do szpitala.
Promyk - trzymam kciuki! Nawet sobie nie wyobrażam co teraz czujeszPewnie emocje sięgają zenitu
Kiedy beta?
Czekamy - to przykre co usłyszałaś od rodziny. Jak w ogóle można takie coś mówić. Mam nadzieję, że nie są wierzący bo jeśli są to jestem w szoku. Jak można z Boga robić skurczybyka, który złośliwie tylko czeka żeby zesłać na kogoś karę w postaci chorego dziecka za to, że się leczy. Endometriozę leczą nawet osoby, które nie planują dzieci. Po to by poprawić komfort życia, nie cierpieć w bólach. Jak można mieć takie średniowieczne myślenie. Faktycznie bardzo to katolickie - potępiać każdego kto ma inne poglądy niż my i straszyć tym mściwym wg nich skurczybykiem - BogiemNo super!
-
Adry - nie gadaj, że instynkt macierzyński dobrał Ci się do tyłka
hihihi No ładnie ładnie
Mycha - mój mąż kiedyś prawił, że najlepiej dzieci jedno po drugimPo pierwszym zmienił zdanie stwierdzając, że jedno go w zupełności zadowala
Hahaha! No ale fakt faktem, że on się zawsze dużo zajmował małą. Nie jest tym typem ojca co to chwile się pobawi i znika. Także on wie z czym to się wiąże niestety
-
Lavende86 wrote:Mycha - czyli mała nie ma tego zespołu genetycznego o którym wcześniej była mowa? Jest 100% zdrowa? No to wychodzi, że Was nastraszyli bez potrzeby?
Ja bez małej się relaksujeByłam w Rossmanie skompletować kosmetyki miniaturki do szpitala.
Promyk - trzymam kciuki! Nawet sobie nie wyobrażam co teraz czujeszPewnie emocje sięgają zenitu
Kiedy beta?
Czekamy - to przykre co usłyszałaś od rodziny. Jak w ogóle można takie coś mówić. Mam nadzieję, że nie są wierzący bo jeśli są to jestem w szoku. Jak można z Boga robić skurczybyka, który złośliwie tylko czeka żeby zesłać na kogoś karę w postaci chorego dziecka za to, że się leczy. Endometriozę leczą nawet osoby, które nie planują dzieci. Po to by poprawić komfort życia, nie cierpieć w bólach. Jak można mieć takie średniowieczne myślenie. Faktycznie bardzo to katolickie - potępiać każdego kto ma inne poglądy niż my i straszyć tym mściwym wg nich skurczybykiem - BogiemNo super!
Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Lavende ma, prawdopodobnie. Ale żeby mieć pewność trzeba zrobić badania z krwi za 4 tys. A my wolimy to teraz przeznaczyć na rehabilitację, neurologopede itd. A może za rok, dwa się to badanie zrobi. Bo potwierdzenie nie jest nam do niczego potrzebne i tak musi skupić się na objawach, już nic nowego nie wyskoczy
Wszystko się układa
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Promyk89 wrote:L4 do jutra
od poniedzialku wracam do pracy
Znikam na kilka dni coby się nie nakręcać że to na pewno ciąża
Myslę o was wszystkich ciepłoPrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
malutka_mycha wrote:Zdążyliśmy
A Nina stanęła na wysokości zadania i nie marudzila. Świetnie zniósł ten maraton. Trochę żartuję że ona u lekarzy się już jak u siebie czuje, śmieje się albo śpi
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Powiem Wam, że dzień po tej całej rozmowie. Wcale nie jest mi lepiej. Mój umysł został zatruty jadem
No i ciągle plamięa coś mi się pomyliło i sprawdziłam - dopiero dzisiaj jest 6dpo. A od 4dpo plamię
może za mało progesteronu? Chyba od przyszłego miesiaca dupka wezme. Został mi jeszcze z leczenia kiedyś. Jak go się brało bo już nie pamiętam? Jedna tabl rano, druga wieczorem? i tak przez 10 dni??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 20:22
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:Powiem Wam, że dzień po tej całej rozmowie. Wcale nie jest mi lepiej. Mój umysł został zatruty jadem
No i ciągle plamięa coś mi się pomyliło i sprawdziłam - dopiero dzisiaj jest 6dpo. A od 4dpo plamię
może za mało progesteronu? Chyba od przyszłego miesiaca dupka wezme. Został mi jeszcze z leczenia kiedyś. Jak go się brało bo już nie pamiętam? Jedna tabl rano, druga wieczorem? i tak przez 10 dni??
Tak wlasnie dzialaja komflikty nieporozumienka jak jad toksyna mam tak zle spalam niedobrze mi bylo i leoiej ich unikac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 21:11
-
Samosiowa ciężkie te relacje rodzinnePrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualny
-
Czekamy - wcześniej też miałaś te plamienia? Może zbadaj progesteron? Miałaś wcześniej problemy z niedomogą? Troche wcześnie te plamienia. Jesteś pewna co do terminu owulacji? Może to plamienia owulacyjne? Chociaż znam przypadki że przy plamieniach kobiety zachodziły w ciążę to jednak jest to trochę niepokojące. Ja takie plamienia miałam przed pierwszą ciążą. Lekarka wtedy twierdziła, że to po owulacji i nic niepokojącego. Ja wtedy dużo ćwiczyłam i od tego mi się takie cyrki porobiły. Castagnus mi wtedy pomógł. Potem zaszłam w ciążę bez problemu. Wtedy nawet już nie brałam Castagnusa bo nie było potrzeby.
-
Zozo wrote:Wow serio to wyczyn
ze ci sie chcialo
Nie wiem dlaczego.
-
Mój synuś właśnie fika jak szalony w brzuchu. Cały dzień był bardzo spokojny i miałam chwile lekkiego stresiku czy wszystko ok. Ta końcówka jest takim rollercosterem emocjonalnym! Już tak blisko i czasami pojawia się stres, żeby coś się nie stało na koniec. Tfu tfu! Nawet nie chcę o tym myśleć. Brak ciąży = stres, a ciąża - też stres o to maleństwo... My kobiety lekko nie mamy
-
Samosiowa88 wrote:Ksiadz Adam Szostak wypowiada sie o relacjach w rodzinie w malzenstwie itp uwielbiam go na youtobie posluchaj sobie go mowi bardzo ciekawie jak rozwiazywac konflity
moje niedawne odkrycie
nawet słuchałam na temat co mówi o in vitro itp
i bardzo mi się podobały jego argumenty przeciw. Chociaż sama jestem za in vitro. Bardzo rozsądnie podszedł do tematu.
Nie słuchałam na temat relacji w małzeństwie. On duuuużo ma tych filmików bardzo
Lavende nie mialam wcześniej plamieńraz czy dwa mi się zdarzyły przed @. Może po tej laparoskopii się coś poprzestawiało?
na pewno to nie owulacyjne, bo nigdy nie plamilam podczas owulki. Chyba, że się torbiel mogła zrobić i pękła kilka dni później i stąd te plamienia. Też tak mogło być. I by się nawet zgadzało z czasem... Ciężko stwierdzićnie byłam na monitoringu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 22:02
Samosiowa88 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Lavende ponoć taka dola matki ciągle się martwić o swoje dzieciaczki
Lavende86 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Zozo wrote:A moja mala tak sie stresuje tą podroza, ze zasnac nie moze hehe juz paznokcie wymeczyla mnie zeby jej pomalowac to przynajmniej z lozka nie wyjdzie bo boi sie ze jej sie lakier rozmaze moze zdarzy zasnac w tym czasie
planujecie coś podczas jej nieobecność? Jakieś wspólne wakacje czy choćby krótki wyjazd?
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Lavende86 wrote:Nie miałam wyboru. Jest lato i stopy są non stop widoczne. Ja mam jakieś zboczenie, że nigdy nie byłam na pedicure w salonie. Na samą myśl, że ktoś obcy ma mi grzebać przy stopach mam jakąś krępację. Stopy mam raczej zawsze zadbane i nie wstydzę się ich ale jakoś mnie to odrzuca
Nie wiem dlaczego.
to byłby ciekawy widok gdybym jej oko podbiła
Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość