Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Nas ostatnio na SORze tak szybko załatwili, że byłam w szoku. Dzieci brali przed dorosłymi do segregacji. Mała miała 37,5, duszności i wyglądała niemrawo no i lekarz wziął ją poza kolejką. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Dostała wtedy zastrzyk z Dexavenu i było jej lepiej.
Normalnie to bym na SOR nie jechała tylko na nocną opiekę, ale to właśnie tam nas tak lekarka załatwiła bo byliśmy w ten sam dzień wcześniej i złe inhalacje dała małej co spowodowało skurcz oskrzeliTa lekarka jest znana ze swojej nieudolności. Lekarz na SOR pytał kto nam kazał to podać. Jak mu powiedziałam to zrobił minę i stwierdził wkurwiony że już wszystko wie.
-
Frida91 wrote:Czekamynadzidzie każdy temat walkowany w nadmiarze robi się nudny... Tak samo jak spotkasz się z koleżanką z pracy i całe spotkanie gadacie tylko o pracy... Trzeba mieć umiar we wszystkim. Sama mimo ciąży jak się z kimś spotykam to już nie bardzo mam ochotę o tym gadać, bo mam wrażenie że mam to na codzień i już ile można ciągle to wałkować. Ale jak coś nas nie dotyczy to już tym bardziej dobijające.
Może przydałoby Ci się więcej nowych znajomych, związanych z jakimś nowym hobby itp? -
Primyk89 udanego urlopu! Wyszalej sie tam i wymęcz Męża, bo to Wasz ostatni urlop w takim składzie, wiec wiesz korzystaj
A ja mam ostatnio wrażenie, ze jak juz kiedyś zajdę, to nawet pogadać z kim nie bede miała, no u nas to Ci co chcieli to maja po 1 albo 2 dzieci, a Ci co nie chca to nie maja i miec raczej nie beda... wiec wspólne spacerki z wózkami raczej nie dla mnie... a troche szkoda... ale co zrobic, bedziemy chodzić z Mężem albo sama i tyleSamosiowa88 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Lavende86 wrote:No. Gadanie o pracy też jest dobre. Non stop o pracy. Można sobie strzelic w łeb.
Lavende86, OwaOrzeszkowa lubią tę wiadomość
-
NowaJaaa - też nie miałam z kim chodzić na spacery. A nawet później jak kumpela miała dziecko to ciężko było się zgadać bo nasze dzieci miały totalnie różne plany dnia. Spały i jadły tak, że nigdy nie był dobry moment. Chodziłam sama bo mąż w pracy. Chyba, że siostra miała wolne.
-
Ja chyba muszę zaplanować sobie wolne bo w tym roku miałam tylko 3 dni chorobowego. Niedziele już mi nie wystarczaja- wcale nie czuje się wypoczęta...jeszcze ciągle coś w domu i starania, teraz w srode idę do lekarza, a nie mam zastępstwa do pracy...za duże tempo.25.11.2019 pozytywny test:)
26.11.2019 - Bhcg 87,88;)
28.11.2019 - Bhcg 295,92;)
03.12.2019 - Bhcg 2924,65;D
12.12.2019 - 💓
27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
24.10.2022 pozytywny test, Bhcg 66,78;)
28.10.2022 Bhcg 739,46;)
23.01.2023 17cm i 190g pięknego chłopaczka🥰
24.02.2022 27cm i 500g 🥰
-
Cześć laski. Lavende Frida jeszcze nie rozpakowane widzę.
Malutki się zaczął do mnie uśmiechać i to mi wynagradza niewyspanie i pompowanie cycków. Jak go dostawiam to dalej tak jak było-przysypia i mało ssie i za płytko do tego rozwala mi to schemat drzemek i ilości wypijanego i odciągniętego mleka. Ale lubię to przystawianie i chciałabym tak karmić ale już się nie da. Przeważnie też jestem pogryziona bo nie zawsze dobrze złapie.Ja właśnie robię power pumping czyli pompowanie przez godzinę jak mi pozwoli.
Starszy pojechał z moimi rodzicami na wakacje na 3 tygodnie. Jedno dziecko mniej i tak dziwnie.Bardzo mi pomaga przy braciszku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 11:41
-
Multi ja mam wrażenie że on sobie ciumka sam sutek choć słyszę połykanie. A ile twój śpi po karmieniu piersią? Mój po moim w butli śpi w dzień tak 1,5-2h w dzień. Po cycku właściwie wcale tylko puszcza otwiera nadal buzię denerwuje się i potem wypija tak z 60,80 a normalnie bez cycka to tak 120 130. Więc mało wysysa z tych cycków.
Mój robi kupę raz albo kilka na 2 dni. Rzadko codziennie. Właśnie mi się obudził w kołysce. Kurde niecałe 1,5h od karmienia to znów głodny...? Bujam go nogą bo jeszcze 10 min pompowania. Godzinna sesja 1-3 razy przez 3 dni zwiększa laktację. Do tego piję 3,4 razy łyżkę słodu jęczmiennego i pompuje po każdym karmieniu. Niby powinnam 10-14 razy co 2h ale ledwo daje rade 7,8 razy na dobę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 12:25
-
Promyk89 wrote:Czekamy a gadałaś ostatnio z rodzicami? Czy zupełnie sie nie odzywacie?
generalnie na razie ograniczyłam kontakt. Muszę dojść do siebie.
Mój mąż mi wczoraj powiedział, że nie może przetrawić zachowania moich rodziców. Że bardzo się zawiódł i że nie spodziewał się, że można się tak zachować w stosunku do własnej córki... i że nie może się z tym pogodzić.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Dziewczyny, to prawda ze cycki maleją po karmieniu piersią? w sensie, że jak się karmi to są większe wiadomo, ale jak się skończy karmić to są mniejsze niż przed ciążą. To prawda? Koleżanki moje przeżywały i się zastanawiam czy każda tak ma czy to zależy :>
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 12:56
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
No chyba nie ma ze mną o czym pogadać, bo nie znosze gadania o robocie no i gadanie o dzieciach zaczyna mnie męczyć już tak dość mocno
naprawde, jakby tylko dwa tematy istniały na świecie do rozmowykoszmar.
Na szczęście mam jeszcze takich znajomych którzy nie mają dzieci, więc po prostu trzeba się z nimi częściej spotykać a z dziaciatymi mniejSamosiowa88 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Arienka może po prostu nie nauczył się dobrze chwytać i ssać skoro od początku praktycznie jest na butelce? Skoro ładnie rośnie to ja bym nie liczyła aż tak tych mililitrow
A jak mąż? Zajmuje się malutkim? Jak wasze relacje?
-
Czekamy ja po pierwszym synku mam takie wyciągnięte B opadły mi. Też wtedy odciągałam. Teraz są super takie pełne duże C lub D.
Multi wędzidełko miał już podcięte w szpitalu.
Naprawdę nie mam siły na to przestawienie na kp. Musiałabym sie umówić do doradcy. Sano przejście na tylko kp to byłby sajgon. Wczoraj o 4rtej byłam taka śpiąca że podałam pierś. Myślałam że sobie poje i zaśnie choć na godzinę i potem butle. Efekt taki że jedną nie ssał tylko się odrywał ciągle i tak 15 minut a drugą possał pół godziny potem się odrywał ja nieprzytomna on płacze buzie otwiera dałam z butli. Jadł ją kolejne pół godziny zanim beknął usnął pół godziny potem odciąganie i tak dobiła prawie 7ma a ja nadal nieprzytomna. Po odciąganiu spał jeszcze z poł godziny i od nowa. Aż mi niedobrze było z niewyspania.Nic nie odespałam potem. Także naprawdę nie dam rady karmić samą piersią.
Dziś w sumie też padam, teraz marudzi po karmieniu i mam dylemat czy iść na spacer wtedy uśnie czy położyć się z nim a w sumie musiałabym zaś odciągnąc.
-
Arienkas83 wrote:Frida mąż nie zajmuje się malutkim chyba że poproszę. Jesteśmy jakby obok siebie. Za to przejął starszaka. Robi mu jeść i kąpie.
Arienkas83, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Multi to tak jak masz to super. Mój butle je z odbiciem min. pół godziny więc to też czas zabiera. A właśnie jak dołożę pierś to taka masakra się robi.
Właśnke na dworze jestem. Synek usnął na przewijaku w końcu to go wzięłam i na dwór. W sklepie spał a teraz nie śpi. Oczy jak talerze ale nie płacze bo chmury ogląda.Przysiadłam na osiedlu na ławce i cole pije. Przy chodniku parę huśtawek i piaskownica. Siadłam i jakas baba z balkonu mówi "ja pierdole". Coś tam sprzątała na balkonie myśle sobie że może jej ptaki nasrały. Zaraz wychodzi ze śmieciami idzie i gapi się na mnie i stuka w czoło. Ja na to o co jej chodzi a ona że: " są inne placyki zabaw ja nie jestem małpą w zoo" 😂 A ja na to że coooo??? Ale się nawet nie odwróciła. Jakaś chora psychicznie.