Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Adry wrote:A co dokladnie Cię martwi? Może się temu przyjrzymy i zobaczymy czy powinno Cię wpędzać w aż tak zły nastrój.
Coś takiego mnie łapie wieczorami jakis taki lęk i smutek. Ogólnie chyba martwię się jak sobie poradzę będąc sama z małą tyle godzin dziennie... I czasem trochę przeraża że już się zaczął ten kierat i już prędko nie skończy choć oczywiście niczego nie żałuję
Ale trzeba trochę czasu żeby się przyzwyczaić.
-
Promyk89 to odliczanie do ciąży czas zacząć! Oby w tym cyklu u Ciebie wszystko ładnie poszło i juz bez niespodzianek!
Zozo ciesz sie jeszcze swoimi wakacjamiale mysle, ze bedzie Ci dobrze w pracy, taka odmiana.
Multi a chociazby i sikacz to grunt, ze Tobie smakuje i było Ci przyjemniemy wczoraj opijalismy wspólne konto piwem 0% bo takie tylko mieliśmy
Pochwale sie, zrobiłam wczoraj na obiad tartę z burakiem, serem feta, smierdziuchami, prażonymi orzechami i miodemale to było pyszne! Przemycam warzywa w obiadach, bo tak poza nimi to Maz średnio je je...
Ostatnio chce mi sie bardzo spac i chodzę zmęczona, na co moj Maz- „Moze Ty w ciąży jestes?” Moja odpowiedz- „nie, nie ma szans”, czyli role w nakręcaniu sie widze u nas odwróciłyja czekam na pazdziernik, po lekarzu od Męża bedziemy decydować co dalej, czy jest sens isc w stymulacje, czy lepiej np. Odrazu z inseminacja ruszać, albo w ogóle zbierać na in vitro (tak, zaczynam sie łamać w tym temacie)...
Właśnie Czekamy jak tam? U mnie 20/15 dc bo jak to liczyć mam to nie wiem... wole ta opcje z 20tym i juz bliżej do okresu i moze normalnego tym razem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 06:51
Adry lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Adry wrote:NowaJaa starego na badanie wyślij migiem.
Gratulacje nowego konta. Ależ się u Ciebie dzieje. Wszystko idzie w dobrą stronę.
A co to są smierdziuchybadanie zrobimy mysle w październiku zeby było na świeżo do lekarza, to juz bedzie nasze 3cie, wiec jakis obraz juz powinien byc.
Adry lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Ja używam tych pleśniowych do np. Potraw ze szpinakiem , czasem jemy do wina - chociaz teraz staram sie samo wino pic, zeby juz dodatkowych zbędnych kalorii nie przyjmować.
Raczej watpię juz w moje schudnięcie, ale chociaz żebym nie przytyła ...Adry lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
No nie ma wyjścia będę musiała dać radę. Wiem że nie ja jedna no j jeszcze parę dni razem będziemy.
Dziś jedziemy do urzędu zarejestrowac małą. Musimy razem bo w szpitalu podałam jedno imię a chcieliśmy 2 a nie wiedziałam że to już takie wiążące i podadzą to do urzedu. Trzymajcie kciuki żeby się udało załatwić bez awantury -
Adry wrote:Mycha, jak basen?
Frida91, Adry lubią tę wiadomość
-
Lavende86 wrote:Mycha - kp na pewno jest super tylko że u nas jest problem, że mały nie potrafił od początku ssać efektywnie. Potem butelka też pewnie zrobiła swoje. Plus jego duży apetyt. Od początku tak miał. Cały czas pod górkę. Nie wspomnę o problemach typu wiecznie podrażnione sutki, ból itd. Narazie jeszcze odciągam bo i tak muszę ale schowam to mleko i zobaczę jak będzie na mm. Też nie ukrywam, że psychicznie to na mnie źle wpływa bo zamiast cieszyć się z tego wszystkiego to dołuję się karmieniem. Do tego mały non stop płacze i jest nieodkładalny. Gdyby nie moja mama to bym dziś chyba ani się nie umyła ani siku nie zrobiła. Nie wiedziałam że dziecko może tyle płakać.
-
Frida91 wrote:Właśnie dokładnie to nie wiem
Coś takiego mnie łapie wieczorami jakis taki lęk i smutek. Ogólnie chyba martwię się jak sobie poradzę będąc sama z małą tyle godzin dziennie... I czasem trochę przeraża że już się zaczął ten kierat i już prędko nie skończy choć oczywiście niczego nie żałuję
Ale trzeba trochę czasu żeby się przyzwyczaić.
Frida91 lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Pewnie ze dasz sobie radę, mądra babka jesteś. Z kieratem niestety tak jest, musisz się przyzwyczaić do nowej roli, nowego rozkładu dnia (albo jego braku) itd. Ale to jest to o czym marzyła więc to najpiękniejszy czas-marzenia się spelniaja
Kiedyś tak chciałam być młodą mama i wyrobić się do 25r.ż. a teraz myślę że dobrze się stało
Bo to już jednak koniec wolności.
malutka_mycha, Adry lubią tę wiadomość
-
Promyk89 wrote:No ! Gratuluje
)
To teraz spokojnie można w ciąże zachodzić
1szy dzien okresu dziś. Jak dobrze pójdzie za jakieś 20 dni będe już w ciąży)
Orzeszkowa-hophop jesteś tu?co u ciebie?
Czekamy- badania masz porobione do in vitro? Nie łapiecie sie na dofinansowanie?naprawdę jestem niesamowicie "zadowolona" z obecnych rządów. Co pomysł to lepszy
Nie mam pojęcia co trzeba zrobić do in vitro, we wtorek mamy wizytę, wszystkiego się dowiemy. Specjalnie umówiłam się miesiąc wcześniej niż było mówione, żeby w razie czego zdążyć to wszystko ogarnąćtak czy siak, planuję zrobić jeszcze jeden cykl stymulowany (chociaż jedziemy na urlop i nie wiem czy znowu się nie pokitwasi
).
Trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!a Orzeszkowa nie pojechała na jakieś wakacje?
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Adry wrote:ale zazdro wakacji!!!!! gdzie jedziecie? przyśleś fotki?
podania o urlop juz poszły a my nie mamy pomysłu
może jakiegoś lasta złapiemy... no sama nie wiem
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:Czekamy,
a tak z innej beczki... jak Twoje relacje z mamą? tatą? jak to wszystko wygląda?
Będziecie im coś mówić o invitro, czy dopiero jak zajdziesz?
A mąż jaki ma stosunek do tego, co Was moze czekać?
mhm... za trudne pytania zadajesz
z mamą jest jak jest. Ograniczyłam z nią kontakt póki co. Nie rozmawiamy o in vitro. Ona mi tylko gada, że mam się modlić, a ja jej w odwecie, żeby szła do kościoła w takim razie jak chce wnuki mieć. No i takie głupie gadanie, bardziej pół żartem pół serio z mojej strony, bo już nie mam siły do tego tematu. O in vitro nic nie będe mówić. Zreszta już mówiliśmy wtedy, że podchodzimy za 3 miesiące i nie odwoływałam tego w żaden sposóbale chyba liczy, że zmieniłam zdanie. No nie wiem? serio? w ogóle zastanawiam się czy komukolwiek o tym in vitro później mówić, boję się napiętnowania takiego dziecka ze strony rodziny, znajomych czy nawet obcych ludzi... nie jestem chyba na tyle silna, żeby całe życie iść pod prąd
więc po co inni mają wiedzieć. Mąż wie, że musimy liczyć tylko na siebie i że pewnych rzeczy po prostu nie przeskoczymy. Daje mi duże wsparcie w tym ciężkim okresie.
EDIT: tata jest jakby w tym wszystkim obok. Nie wtrąca się, nie interesuje, nie zna się na tym totalnie, ale jednak trzyma zawsze stronę mamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 11:56
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Oj jak mi się marzą wakacje morze plaża itd. Może za rok.
Multi powiem Ci że coś mało tego mleka ściągasz za dnia. Ja mam ponad 900-1000ml dziennie A synek teraz zjada tak koło 600-700. Trochę mniej niż wcześniej kiedy zjadłał 800ml. Za tydzień idę znów go zważyć. Przesypia noce to może dlatego tak wychodzi że mniej je? Ja muszę budzik nastawiać na 2gą bo inaczej o tej 5tej czy 6tej to mnie piersi bolą i leci 2/3 mleka wodnistego 1 fazy i pompuje długo żeby leciało to tłuste.Jeszcze zastój puszcza dopiero po dłuższym czasie pompowania. Efekt taki że niewyspana znowu chodzę ale dam radę choć do końca 6m-ca.Adry lubi tę wiadomość
-
Czekamy ja bym chyba nie mówiła już o tym in vitro. Jak dziecko się urodzi to po prostu że zaszłaś po intensywnym leczeniu i tyle. Potem jeszcze mama by Ci gadała jakieś bzdury albo maila uprzedzenia do dziecka.
Frida a Tobie jak idzie kp?
Ja nie wiem jak tak można tylko kp. Ja dziś mu podałam pierś przy przytulania na łóżku. Bawił się gryzł akrobacje robił i się uśmiechał patrząc mi w oczy. 🤪 Też kiedyś nie ssał efektywnie teraz mu się zdarza. Ale karmienie co godzinę nawet w nocy no nie wyobrażam sobie.
Dlatego Lavende jakbym o sobie czytała to co piszesz. Jedynie różnica taka że mój mały jest spokojny odkładalny od początku. Ale tak samo jadł bardzo dużo ssał nie efektywnie tylko brzuszek go raczej nie bolał. Teraz jedynie codziennie jest histeria przed i po kąpieli a cały dzień aniołek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 13:24
Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość