X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    oczywiście, że dawałaś, nawet Wam pisałaś, że dawałaś :)

u nas był pierwszy miesiąc papki, BLW na stałe wprowadziłam tak około 7-7i pół miesiąca, bo wcześniej mała nie była zainteresowana (choć były próby). W zależności co miałam pod ręką dwa trzy dni w tygodniu robiłam zupkę, a w pozostałe BLW, lub odwrotnie. Długo się zeszło z owocami, bo jabłkiem się krztusiła. Jak dla mnie można lecieć samym BLW, tyle, że trzeba mieć naprawdę masę cierpliwości i czasu, bo jest dużo więcej zachodu i sprzątania. Ja osobiście dzień w dzień nie wyrabiałam fizycznie i psychicznie, dlatego dawałam mieszanie no i uznałam wtedy , że nauka jedzenia z łyżeczki też jest przydatna :)

A czy jedno z drugim się wyklucza nie umiem Ci odpowiedzieć :) jedyne co to moge się podzielić doświadczeniem jak to u mnie wyglądało.
    Tez bym chyba chciala mieszanie. Jak bedziesz miala chwilke to mozesz mi opisac jak to u Was wygladalo :) jakie warzywka na poczatek, co w papkach co z tym blw. No sama wiesz ;)

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrobel pewnie nie mozna zmuszac. Wodzialam gdzies ćwiczenia dla dzieci które nie chca lezec na brzuszku ze sie kladzie na swoich kolanach jakos i w ten sppsob cwiczy.

Mycha super z tym sluchem.

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wróbel a jak z napięciem u Małej? To może być powód tego że nie lubi leżeć na brzuszku, u nas obniżone było powodem takiego stanu rzeczy
    W czwartek zapytam pediatry. Kurczę, zmartwiłaś mnie trochę...

npV2p1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    To może być tylko jeden z powodów więc spokojnie. Może taki typ.
    U nas akurat się to sprawdziło, jak wzmocnilismy centralne napięcie to nawet sama się na ten brzuch zaczęła przekrecac. Daj znać co Ci lekarz powie

f1d9680377.png

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    eee nie ma się co martwić na zapas, co najwyżej później Wam zacznie chodzić.
    Co ma swoje plusy :D

Adry, Lavende86 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś idziemy pierwszy raz na basen :)

Frida91, Adry lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 15:13

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też upał i Mała strasznie marudzi i chce cycka co chwilę bo pewnie chce pić. Ale udało mi się zdrzemnac razem z nią chwilę.
    Trochę mam doła bo mój ma wolne tylko do końca tego tygodnia i potem do roboty. Jakoś mnie to smuci i boję się jak sobie poradzę. Wiem że po pracy będzie wracal do domu jak zwykle a czuje się jakby gdzieś wyjeżdżał na dobre. Nie wiem całe dnie jest ok a po południu / wieczorem mam jakieś straszne wahania nastroju.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    generalnie morfologia o% nie oznacza nic dobrego. być może rzeczywiście to jakas bakteria, może warunki pracy męża, może ma żylaki. kiedyś na forum była dziewczyna, której partner miał taką kiepską i po 3 latach im się udało naturalnie, brał masę suplementów, zmienił tryb życia i jakoś poszło, z tym, że ta dziewczyna była zdrowa. U Was nie dość, że kiepska morfologia to jeszcze problemy z tarczycą i prolaktyna i kto wie co jeszcze.

Moj mąż kiedyś dostał jakiś lek na poprawę nasienia, ten lek jest ponoć dobry, ale na receptę, zapytam jak wróce z pracy co to jest.

Twoj mąż miał usg jąder? ile ma lat?
    Będę wdzięczna za informacje co to za lek. Mąż jeszcze nie miał robionego USG, narazie jesteśmy tylko po 1 badaniu nasienia. Ma 29 lat.

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 15:14

Frida91, Beatrix_, IssaMelissa lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    d922e517bfbfb571med.jpg

Polecam. Czekało od grudnia . Nie wytrzymałam i język zamoczylam . Resztę skończę jak będę po lekach już
    Uwielbiam😍 Pilam namietnie przed ciąża. Multi wracasz do kp?

Multiwitamina lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi wypij też nasze zdrowie ;)

A my otworzyliśmy wspólne konto z Mężem - będę żyła, nawet gdybym teraz zaszła w ciąże i nie miałabym kolejnej umowy ;) Widzę milowy krok za nami ;) Poza tym widzę, że ładnie łyka witaminki.

malutka_mycha, Adry, Promyk89, Multiwitamina, Frida91, IssaMelissa lubią tę wiadomość

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
    15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
    28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
    16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
    11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix_ wrote:
    Dziewczyny dzien dobry. Zdrowka dla mam i dzieciaczkow. Ja samotna matka jestem w wirze macierzynstwa i ciezko mi tu do Was zagladac :( co polecacie na ząbki?
    Zdecydowanie najlepszy jest Dentinox. Jak jest źle to doraźnie Nurofen. No i ja dawałam Camilię ale to tak chyba dla ukojenia własnej psychiki bo to homeopatia. Co dziwne, wydawało mi się, że nawet pomaga.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Napięcie mięśniowe jest wrodzone i pewnie jakie ma to ma po was. Można to ćwiczyć, ale nie masz czym się martwić moim zdaniem. Moja córka nienawidziła być na brzuchu. Bardzo mało tak leżała bo nie umiałam jej katować. Byłam za miękka :-P No a potem zaczęła siadać, stawać, chodzić i już nie miało to znaczenia. Teraz nic jej nie dolega. A nawet jest typem który ruchowo dobrze sobie radzi (rowerek, pływanie, hulajnoga). Co dziwne teraz lubi spać na brzuchu :-D Rychło w czas :-D

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wiedziałam że odpowiednio to skomentuje :D

Lavende dokładnie, nie miałam pojęcia że napięcie jest wrodzone. I możne je ćwiczyć ale jak przerwie się ćwiczenia po poprawie to przy następnym skoku wzrostu, masy napięcie będzie się musiało rozłożyć na większą powierzchnię ciała i znowu będzie obniżone. I trwać to będzie tak długo aż przestanie rosnąć.
    Lavende ja myślę że takie kładzenie na siłę przybiosloby więcej szkody niż pożytku. Na siłę to parasol w tyłku można otwierac

Adry, Lavende86, Frida91 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój mały dziś płakał i stękał z przerwami cały dzień. W ogóle nie spał. Co zasnął na 5 minut to obudził się z rykiem. Momantami to darł się jakby go ze skóry obdzierali. Położna twierdzi, że to problemy z wzdęciami. Co gorsza jestem na 99% pewna że po moim mleku jest mu gorzej. Dziś pił dużo mojego i nie dość że mu buzowało w jelitach to jeszcze znowu zaczął robić te odparzające kleksy :-/ Na dodatek coś piecze mnie sutek i jest podrażniony. Mam już obrzydzenie do kp i do laktatora. Jutro mam zamiar mu dawać tylko mm i zobaczę czy mu pomoże. Już chwytam się czego mogę. On i tak już w 100% na piersi nie będzie, a z jego apetytem to nie naodciągam mu tyle ile potrzebuje. Nie mogę robić kpi bo nie dam rady. Niedługo mąż wraca do pracy i zostanę sama z dwójką. Moje życie niestety nie może się obracać wokół cycków. Mały przybrał sporo. Rośnie jak na drożdżach. A jeść to kocha.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende zrobiłaś co mogłaś, jeżeli się okaże że lepiej mu z mm to tylko się cieszyć że to toleruje. Niektóre dzieci nie chcą tego pić. Nina też sama odrzuciła moje, Jasiu pośrednio też to może robi. Najważniejsze żeby przybieral :) A Ty do siebie absolutnie pretensji nie miej

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze z tym napięciem to córka nie leżała na brzuchu i późno usiadła, a jak miała rok to już chodziła fajnie. Za to siostrzeniec uwielbiał być na brzuchu. Non stop tak leżał i bawił się będąc na brzuchu. Szybko zaczął się podnosić na rękach i do raczkowania. A teraz? Ma 15 miesięcy i dopiero od kilku dni troche chodzi bez trzymanki. A chodzi tak jakby wypił 6 piw. Zarzuca nim i ciągle upada :-D Zawsze mówię że przypomina mi moje studenckie lata i czasy akademika :-D 🤣

Multiwitamina, Frida91, malutka_mycha lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - kp na pewno jest super tylko że u nas jest problem, że mały nie potrafił od początku ssać efektywnie. Potem butelka też pewnie zrobiła swoje. Plus jego duży apetyt. Od początku tak miał. Cały czas pod górkę. Nie wspomnę o problemach typu wiecznie podrażnione sutki, ból itd. Narazie jeszcze odciągam bo i tak muszę ale schowam to mleko i zobaczę jak będzie na mm. Też nie ukrywam, że psychicznie to na mnie źle wpływa bo zamiast cieszyć się z tego wszystkiego to dołuję się karmieniem. Do tego mały non stop płacze i jest nieodkładalny. Gdyby nie moja mama to bym dziś chyba ani się nie umyła ani siku nie zrobiła. Nie wiedziałam że dziecko może tyle płakać.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaJaaa wrote:
    Multi wypij też nasze zdrowie ;)

A my otworzyliśmy wspólne konto z Mężem - będę żyła, nawet gdybym teraz zaszła w ciąże i nie miałabym kolejnej umowy ;) Widzę milowy krok za nami ;) Poza tym widzę, że ładnie łyka witaminki.
    No ! Gratuluje :-))
    To teraz spokojnie można w ciąże zachodzić :)

1szy dzien okresu dziś. Jak dobrze pójdzie za jakieś 20 dni będe już w ciąży :))

Orzeszkowa-hophop jesteś tu?co u ciebie?
    Czekamy- badania masz porobione do in vitro? Nie łapiecie sie na dofinansowanie?

Adry, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ