X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Jelita mnie nie bolą, chciałabym się im bliżej przyjżeć i dowiedzieć się cos wiecej o funkcjonowaniu.
    Bliżej przyjrzeć się jelitom🤣🤣🤣🤣 widzę ambitne plany masz :)

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha no to dziwne moim zdaniem, też bym nie była zadowolona w tej sytuacji.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    generalnie jestem zdania, że trzeba zwracac uwage od razu a nie tłumic w sobie, bo w koncu frustracja Ci tak narośnie, że ją zalejesz hejtem :P hahaha
    Ale ja jej powiedziałam że wg mnie to nie było ok. Ale mi nie ulzylo :) byłam zbyt dyplomatyczna. A miałabym ochotę dosadniej jej to powiedzieć :) ja tam się raczej nie pieprze w tańcu ale do teściów jeszcze jakiś dystans pod tym względem czuje. Ale pewnie szybko mi przejdzie :D

f1d9680377.png

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    bardzo poprawiłam sobie cerę, ogólnie mam lepszą przemianę materii oraz zniknął mi cellulit (szok), domyślam się dlaczego, ale nie rozumiem mechanizmu działania. może ta książka da mi odpowiedź.

w piątek czeka mnie samotna podróż PKS 2 godziny, pierwszy raz od 10 lat :P jestem mega podekscytowana, mam nadzieję, że trafi mi się rozlatująca się "bomba" , która umili mi lekturę.
    No niestety w jelitach gromadzi się najgorszy syf. Właśnie coś oczyszczającego bym chciała wprowadzić ale jakoś nie mam smaka na owoce i warzywa. Martwi mnie to, ale kupuje a później to leży póki nie zgnije. Więc przestałam kupować. Po ciazy i porodzie dużo preferencji mi się zmieniło. Kiedyś warzywa i owoce były codziennie, jajka w dużych ilościach. A teraz patrzeć na to nie mogę. Ogólnie słaby apetyt mam

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha też jestem zdania że trzeba zwrócić uwagę póki nie robi się z tego spory konflikt. Później może się za dużo uzbierać i przy próbie zmiany może wyjść z tego niezła kłótnia.

Adry dla małej to potrzebuję tylko ciuszki na wyjście że szpitala i fotelik, bo tu wszystko dają. A co do reszty spraw to mam je poplanowane i poumawiane, tylko czekam na terminy. Obym doczekała

malutka_mycha, Adry lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry sama bym poczytała tę książkę bo u mnie ciągle problemy od strony żołądka i jelit. Streść jak przeczytasz 😉

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i miałam pokazać kuchnię. No to się chwalę. Tylko nie cytujcie. Potem usunę

Po prawej chcemy tylko powiesić półki, ale jeszcze nie mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 12:12

Frida91, Adry, Multiwitamina, malutka_mycha, Zozo lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    to co jesz? duzo kg zostało z ciąży?
    Nie mam wagi, więc nie wiem :) zawsze się mierzył am i wszędzie jestem chudsza niż zanim zaszłam tylko brzuszek delikatnie został. Muszę się za ćwiczenia zabrać.
    Jem jogurt na śniadanie, na obiad ryz/makaron/ziemniaki i mięso a wieczorem różnie. Albo coś smieciowego, albo slonecznik/orzechy. Czasami robimy Hot dogi/hamburgery /zapiekanki. Ogólnie dramat.
    Trochę mnie to męczy więc już na dziś zrobiłam rybę i fasolke szparagowa. Muszę się wziąć w garść z tym jedzeniem

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    ale masz kurna wielgachną kuchnnie, szok!!!!!!!!!! bardzo ładna
    Adry to na zdjęciu tak tylko wygląda, aparat podkręcił. Kuchnia ma jakieś 4m x 3m, ale teraz jest mega funkcjonalna

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa super! No, metraż konkretny :)

IssaMelissa lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 15:13

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo to niezła heksa z tej twojej teściowej. Często musisz tam chodzić? I twój daje jej kasę tak bez problemu?

Co do cyklu to rozumiem. Ja nie dość że wariowałam w każdym cyklu na punkcie ciąży to jak się cykl przedłużał to już wogóle dostawałam do głowy.

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa piękna. Aż poszłam zmierzeć swoją hi hi hi. Ma 1,5/3 ale bez okna jest.

W czwartek do pediatry i zapytamy o rozszerzanie diety. Malutka nadal miewa gazy, czasem problem z wypróżnieniem (co 3/4 dni) więc najpierw kontrola, rady a potem startujemy. Boję się tego trochę.

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaJaaa wrote:
    Witaj! :)
    Nie jestem ekspertem, ale walczymy z Mężem o wystarczające do zapłodnienia nasienie ;) u nas po pierwszym badaniu było kiepsko... wszystkie parametry poniżej normy... morfologia 2%... Maz zaczął brać suplementy, więcej sie ruszać, zdrowiej jeść, po 5 miesiącach kolejne badanie i wszystkie parametry poszły wysoko w gore (ponad normy) oprócz morfologii, która spadła do 1%... robiliśmy tez posiew i było czysto. Nie wiem skąd zatem ta niska morfologia, ale w październiku robimy kolejne badania i idziemy do urologa-androloga zeby skonsultować plus zrobic usg jąder. Takze poki co taka historia u nas ;) mysle ze jak badania sa do 3 miesięcy to wystarcza te co macie. Zreszta lekarz Was pokieruje co dalej, moze byc kwestia jakies bakterii, albo żylaki porwozka nasiennego, ale nie ma co sie nakręcać, lekarz Wam wszystko powie. Powodzenia! A u Ciebie tez jakis problem oprócz tych w stopce? Owulacje swoją masz? Gdybys z nami nie została, to wróć proszę i daj znać co Wam lekarz powiedział, ok? :) powodzenia!
    Wizyta u lekarza dopiero 19 wrzesnia, jeszcze podzwonie dzisiaj i może uda się coś szybciej. Pewnie wstrzymamy się z dalszymi badaniami w zobaczymy co powie lekarz. Ja jestem przebadana, może nie tak całkowicie bo nie miałam żadnego hsg czy histeroskopii ale lekarz mówi że u mnie jest ok owulacja jest, hormony już też uregulowane i teraz trzeba się skupić na mężu. Oczywiscie dam znać jak cos będzie wiadomo.
    Andry może jeszcze ty coś podpowiesz?

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam mojej nie pokaże hi hi hi bo widać po niej że od 30 lat nie było remontu poważniejszego. 10 lat temu tylko ściany odmalowałam. Podłgi nie ma prawdziwej tylko gumoleum leży na betonie.

npV2p1.png

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też przymierzam do wymiany. Ale ani kasy ani pomysłu. Chciałabym jak najwięcej wcisnąć, żeby właśnie jak najbardziej funkcjonalna była i w związku z tym nie potrafię się na nic zdecydować. Czasami jak nie potrafiłam zasnąć (teraz nie mam z tym problemu :D) to rozmyslalam i kombinowal am.

Wróbel ja też już chce rozszerzać :) ale łyżeczki nie mam :D i chce jechać na giełdę gdzie rolnicy sprzedają swoje produkty. Naiwnie wierzę że jest to lepsze niż w marketach. Kupię więcej i pomroze.
    Wczoraj się dowiedziałam że można wekowac bez cukru, zna się któraś? Babcia mi zawsze mówiła że bez cukru się nie utrzyma więc od razu ten sposób przechowywania żywności dla Małej odrzuciłam. Ale gdyby się dało to chętnie tak bym to robila

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na cholerę cukier? Nigdy nie wekowałam słodkiego. Gotujesz, wlewasz na gorąco do pełna i szybko zakręcasz. Jak się zassie to zawekowane jak nie to po tygodniu będzie pleśń.

npV2p1.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzien dobry. Zdrowka dla mam i dzieciaczkow. Ja samotna matka jestem w wirze macierzynstwa i ciezko mi tu do Was zagladac :( co polecacie na ząbki?

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ