Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Adry spoko luz.Rozumiem
Ty codziennie szykujesz tyle jedzenia?
u nas kolejny ząb. PO jedynkach idzie dwójka.Moje dziecko nie zna litosci.Chyba postanowiła miec do roku wszystkie zębyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 08:26
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Adry ale mnie pocieszyłaś ... ja też mam takie gabarytowe paczki z żarciem na wynos Ogólnie jak zaczynam jeść o 6 (bo pobudka o 5 rano) to potem całe żarcie na dzień musze już targać ze sobą (z reguły 3 pudełka + koktail) ... pół życia w kuchni
Po wczorajszej motywacji od Was Dziewczyny umówiłam się już do podobno super hiper Pani doktor od planowania bobasów, wizyta za 2 tyg, może po drodze zobaczę dwie kreski.
Ciekawa jestem jaki nam ustali plan działania.
P.S. Podziwiam Was że ogarniacie prasowanie i do tego jeszcze przy dzieciaczkach. Ja nie pamiętam kiedy ostatnio prasowałam Jak wieszam pranie to na maxa wszystko rozciągam na drutach żeby było "wyprasowane" a do reszty jak już naaaaaaprawdę muszę to parownica wkraczaMultiwitamina, Promyk89, Adry lubią tę wiadomość
-
Motylek a w jakim jesteście wieku? Parownica mi sie marzy...Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Lavende nie mów o bólu krzyża. W ciąży mnie nie bolał tylko jakoś od 2,3 mcy po nocy nawalał tak rano że nie mogłam się ruszyć. Mieliśmy wyleżany materac normalnie góry i doliny, za miękki i dupa mi się zapadała. Po ostrych negocjacjach z mężem stwierdziłam że muszę mieć nowy materac. On teraz śpi w salonie, ja z małym w sypialni ale raczej prędko tu nie wróci bo chrapie tak że szyby drżą. Kupiłam nowy materac w Agacie już jakiś prawie miesiąc temu. Na początku było super, nic nie bolało, mogłam w końcu zasypiać na plecach bez bólu. Od tygodnia zaś ból ale całych pleców, boków. Mam dość, chyba muszę iść do ortopedy. A może to kwestia przyzwyczajenia się do nowego materaca? Jest dość twardy ma w środku matę kokosową. Były też twardsze od niego ale też inne zdawały się za miękkie i dupa mi się zapadała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 10:06
-
Adry wrote:No własnie też się zastanawiam teraz. Raczej brzmiało wiarygodnie, ale wiadomo, że i tak jeszcze się z kimś będę konsultować decydując się na taki zabieg. A słabe dni trafiają się każdemu, nie ma szans funkcjonowac zawsze na 100%. Z prasowaniem to robię tak, że zbieram pranie kilka dni i potem ustawiam deskę i lecę kompleksowo z całą sterta.
najlepsze ze jakiejś kontuzji się nabawilam. Na rękach i plecach mam zakwasy, luz. Ale przy karku tak mnie boli ze ręką ruszyć nie potrafię i chodzę taka polamana. -
Motylek_007 wrote:33 piękne lata parownica mega rzecz. Ja mam taką małą Philipsa Steam & Go i bardzo się sprawdza. I na kiecki i na płaszcze i na materace (podobno niszczy roztocza).
Motylek_007, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja dziś w planach salatka z gruszką i gorgonzolą (tam są jeszcze orzechy włoskie, winogrono, jakas sałata, figi jak będą i sos cytrynowy) na wieczór plus nowy sezon Chyłki Pomimo tego że nudności jakby mniejsze to wizyty w sklepach z racji dużej ilości bodźców zapachowych dalej mnie drażnią no ale
Motylku fajnie, że już wizyta już za 2 tygodnieMotylek_007 lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Arienkas83 wrote:Lavende nie mów o bólu krzyża. W ciąży mnie nie bolał tylko jakoś o 2,3 mcy po nocy nawalał tak rano że nie mogłam się ruszyć. Mieliśmy wyleżany materac normalnie góry i doliny, za miękki i dupa mi się zapadała. Po ostrych negocjacjach z mężem stwierdziłam że muszę mieć nowy materac. On teraz śpi w salonie, ja z małym w sypialni ale raczej prędko tu nie wróci bo chrapie tak że szyby drżą. Kupiłam ten materac w Agacie już jakiś prawie miesiąc temu. Na początku było super, nic nie bolało, mogłam w końcu zasypiać na plecach bez bólu. Od tygodnia zaś ból ale całych pleców, boków. Mam dość, chyba muszę iść do ortopedy. A może to kwestia przyzwyczajenia się do nowego materaca? Jest dość twardy ma w środku matę kokosową. Były też twardsze od niego ale też inne zdawały się za miękkie i dupa mi się zapadała.
-
Adry wrote:O Motylek, przybijam piątaka, jestes w moim pięknym wieku czarnobyla
Podobno to widać po mnie ;P (Świece w ciemności trochę) Czasami słyszę że jestem nienormalna Ale wiesz .. to taki komplement, nienormalne = inne ciekawe zwariowaneAdry lubi tę wiadomość
-
Arienkas83 wrote:Lavende nie mów o bólu krzyża. W ciąży mnie nie bolał tylko jakoś od 2,3 mcy po nocy nawalał tak rano że nie mogłam się ruszyć. Mieliśmy wyleżany materac normalnie góry i doliny, za miękki i dupa mi się zapadała. Po ostrych negocjacjach z mężem stwierdziłam że muszę mieć nowy materac. On teraz śpi w salonie, ja z małym w sypialni ale raczej prędko tu nie wróci bo chrapie tak że szyby drżą. Kupiłam nowy materac w Agacie już jakiś prawie miesiąc temu. Na początku było super, nic nie bolało, mogłam w końcu zasypiać na plecach bez bólu. Od tygodnia zaś ból ale całych pleców, boków. Mam dość, chyba muszę iść do ortopedy. A może to kwestia przyzwyczajenia się do nowego materaca? Jest dość twardy ma w środku matę kokosową. Były też twardsze od niego ale też inne zdawały się za miękkie i dupa mi się zapadała.
-
Arienkas83 wrote:Mycha taki sam na obu stronach.
Lavende takie klocki, jak się to objawiało u Ciebie?
Adry jestem bardzo ciekawa co tam masz w tuch pudełkach dla siebie. -
Adry zajebiste jedzenie pomijam tylko hummus do ktorego mam uraz po sylwestrze. Czucie hummusu dwa razy nie jest fajne
Na weekend mysle ze spacer, dzis kolacja z naszą ulubioną fancy sałatką+grzanki. Powoli staram sie rozruszac kondycjnieAdry lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
31.10 - koniec leżingu !
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
Bhcg 472 -
Adry wrote:Dziękuję Promyk:* Uraz rozumiem, mam tak samo z kiełbaską wiejską, zaraz potem przeszłam grypę żołądkową i mimo, że to nie była wina kiełbasy to masz racje dwa razy to samo na wyjściu i wejściu nie zostawia dobrych wspomnień .
grzanki sama robisz czy kupowane?
już zacząl sie drugi trymestr? jak się czujesz? leci szybko ani się obejrzymy to będziesz nam machać z porodówki
Sama robie. Najpierw podpiekam pieczywo a potem scieram na nich czosnek i poleje troche oliwą
Jeszcze kończe ostatnie dni pierwszego. Nudnosci mniejsze, brzuch mnie troche bardziej ciagnie ale to pewnie dlatego że rośnie macica.
Ale fakt-szybko leci..i przyznam sie ze panicznie boje sie poroduAdry lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
31.10 - koniec leżingu !
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
Bhcg 472 -
Ja mam w planach sprzątanie i czytanie książki Maz juz mi obiecał że zajmie się małą i będę miała jutro trochę czasu dla siebie 🥰
Adry narobilas mi smaka na hummus. Jak zjem pasztet od teściowej to na pewno sobie zrobię! 😋malutka_mycha lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Adry wrote:eee nie ma co się bać, idź na zywioł moze zrobią Ci cesarkę, jestes taka chuda i drobna więc jest jakas szansa, nie wiem co wolisz ;P
Patent na te grzaneczki super mężowi robię podobnie do zupki ogórkowej, hmm, juz dawno jej nie robiłam.
dałaś mi własnie inspirację,
juz masz wybrany szpital, gdzie chcesz rodzić?
A cesarki niestety nie chce- mam jeszcze dwa zarodki a chce je wszystkie zabarć. Każda ingerencja chirurgiczna zmniejsza moje szanse więc niestety wiem, że rodze naturalnie i nie jestem zachwycona. Ale postaram sie ugadać zewnątrzoponoweStarania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
31.10 - koniec leżingu !
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
Bhcg 472