X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie chciałam chłopca i jest. Jakos nie wyobrażałam sobie dziewczynki.
    Niesamowite jest to jak u kobiety buduje sie więź z młodym dzięki odczuwanym ruchom- nie moge oglądać ani słuchać o malutkich chorych dzieciach albo o jakimś katowaniu maluszków bo od razu chce mi sie płakać. Mi. Której nigdy w życiu nic takiego nie wzruszało. Bo odrazu wyobrażam sobie, że to moje malutkie mogłoby coś takiego spotkać.

Lavende ale chyba już ten ciężki okres z młodym macie za sobą? Pamiętam jak pisałaś na początku, niezły hardcore przeszłaś.

Multi- już?:D szok :D jak ten czas leci :-)
    A co do staran to wiem o co chodzi- spontaniczny seks to miła odmiana, bo niestety przestaje być tak super jak trzeba na akord.

Orzeszku- jakby coś miało się dziać to byś czuła. Ciesz się, że ominęło cie krwawienie w ciązy co sie podobno często na początku zdarza. A mało fajne jest. Będzie wszystko okej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 23:48

OwaOrzeszkowa, Multiwitamina lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - ciężko powiedzieć. Nie jest fajnie z niejadkiem bo wiadomo, że się starasz, gotujesz, a dziecko 2 łyżki i zacisk dziąseł 😉 Średnio. No ale z perspektywy to chyba za bardzo to przeżywałam. Niepotrzebnie. Potem już jadła ok i na co to martwienie było? A mały fajnie, że je, ale nie potrafię mu uregulować posiłków bo on czasem jak noworodek by jadł co 3 godziny. W nocy czasem nie je 5 godzin, a czasami co 3,5 jak w zegarku chce mleko. W nocy daję mu tylko po 100ml żeby potem łatwiej oduczyć. I tak ile by mu nie dać to sie budzi po takim samym czasie, a ta stówa mu starcza bo zasypia. Staram się wrzucić na luz i z czasem się ureguluje.

Promyk - no hardcore zdecydowanie za nami co nie oznacza, że jest super lekko. Różnie bywa. Mały jest inny od córki. Jest wymagający (a wydawało mi się, że ona była wymagająca 😂). Trudno coś przy nim zrobić. 100% uwagi musi być na nim, a i tak często coś mu nie pasuje i potrafi jęczeć o wszystko. Musi być mocno zabawiany cały czas. Nie zadowoli go byle co. Jak jest na rękach to jest szczęśliwy. Często w dzień jest niewyspany, a nie może zasnąć. Trzeba go bujać na piłce przy głośnym szumie suszarki wtedy przyśnie, a wtedy czasem nie zdąrzę zjeść, a on już się obudzi. Drzemki po 15-30 minut. Potem za chwilę znowu ziewa i jest zmęczony i tak w kółko. Maraton. W wózku raz ok, a raz ryk. Ubieranie na dwór - wrzask i nerw. Fotelik? Zło! Ostatnio jedna vlogerga opowiadała o swojej córce i jakby mówiła o moim. Aż się poryczała biedna. Mówiła, że mała cały dzień nie śpi i stęka i jęczy i że oszaleć można. Jest tylko grzeczna jak jest pełno osób w koło i dużo się dzieje. Dokładnie jak mój. Wtedy to aniołek. Jakoś mi to pomogło, że inni też tak mają i inne dzieci też takie są. Trzeba to przeżyć. Ja już się do niego przyzwyczaiłam i cieszę się z tych chwil kiedy on jest radosny bo ich też jest wiele, a to jojczenie często ignoruję bo i tak nic nie poradzę. Nie mogę być niewolnicą. Muszę też coś porobić czasem. Łudzę się, że jak usiądzie to się bardziej zajmie zabawkami czy pobawi z młodą i nie będzie potrzebował asystentki. No i będzie wiosna to więcej na dworze, a tam dużo świata do obserwowania.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende gdzies czytałam że jak kobiety chcą oduczyć jedzenia w nocy to rozrzedzają mleko. Tzn na tą samą ilość wody dają coraz mniej miarek. I w pewnym momencie nie syci to już więc dzieci się odstawiają. Ale to już jak mały będzie miał około roku.

f1d9680377.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:

Także co by nie było będziecie kochać nad życie!

Wiadomo :)

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 11:46

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Adry Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się. Najpierw ponad godzine nie mogłam uruchomic komputera, teraz latam za podpisami z kartką dla kolegi, robota leży, chciałam Wam zrobić post o ciekawej kreatywnej książeczce...za 6 i pół złotego, która daje niesamowite pole do popisu jeśli chodzi o zabawy, postaram się ogarnąć sprzedaż i coś zredaguje na spokojnie.

malutka_mycha, OwaOrzeszkowa lubią tę wiadomość

MP7Jp2.png

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polskie urzędy to paranoja. Sprawdzam na stronie do której otwarty jest mops bo jeszcze jeden dokument musiałam dowieźć. 15:30. Wchodzę a tam kartka ze bilety sie wyczerpały więc nieczynne. Czyli kurna otwarte do 15:30 ale od 14 fajrant? Wbiłam i mówię że miałam tylko dowieźć dokument i czy bez tego biletu da się to załatwić. Na szczęście kumata babka i przyjęła. Ale krew mi się zagotowała. Ciągnę dziecko przez pół miasta a oni mi mówią że bilety się wyczerpały. Wrrr

f1d9680377.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Polskie urzędy to paranoja. Sprawdzam na stronie do której otwarty jest mops bo jeszcze jeden dokument musiałam dowieźć. 15:30. Wchodzę a tam kartka ze bilety sie wyczerpały więc nieczynne. Czyli kurna otwarte do 15:30 ale od 14 fajrant? Wbiłam i mówię że miałam tylko dowieźć dokument i czy bez tego biletu da się to załatwić. Na szczęście kumata babka i przyjęła. Ale krew mi się zagotowała. Ciągnę dziecko przez pół miasta a oni mi mówią że bilety się wyczerpały. Wrrr

Dobrze, ze was przyjęła . Kiedys w starostwie powiatowym tez sie skończyły o 9 rano i dupa juz nic zalatwic nie mozna bylo. :/ nie lubie tych biletów

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Adry Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym Wam pokazać ciekawą książeczkę na którą natrafiłam przez przypadek podczas wizyty w księgarni kilka tygodni temu. Kosztowała 6 i pół złotego. Jest to wersja dla dziewczynek. Na kilku stronach są kartonowe fragmenty sali balowej oraz gości, wszystko do samodzielnego złożenia bez kleju i nozyczek.

Ksiązeczka jest autorstwa Zbigniewa Dobosza (z tego co widziałam jest też wersja dla chłopców z samochodami i wersja świąteczna).

Wiem, że macie jeszcze maluszki w domach, ale jak natraficie przez przypadek to może byc ciekawą odmianą do zabaw, prędzej czy później może się przydać.

U nas dosyć dobrze się sprawdziła. Robimy sobie wieczorki tematyczne. Codziennie ustawiamy uczestników balu w różnych pozycjach, z różnymi partnerami ;) omawiamy ich stroje, słuchamy muzyki, którą na tym balu mogliby słuchac, czy do której mogliby tańczyć, pokazuję różne rodzaje tańca (walc wiedeński, walc angielski, ale też rumbe czy tango itd), szukamy ksiązeczek, gdzie może być taki zamek, bal, gdzie jest król, królowa czy księżniczki, rozmawiamy o tym kim jest król, królowa, jakie są ich obowiązki, o poddanych, po co w ogóle takie bale organizowano, czasem wystawiamy jakiś mini teatrzyk itd, itd. no tematów jest sporo.

Niskobudżetowa, ciekawa propozycja zabawy :)

e2ffd0405e621f2emed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 14:34

malutka_mycha, Frida91, Lavende86 lubią tę wiadomość

MP7Jp2.png

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Dobrze, ze was przyjęła . Kiedys w starostwie powiatowym tez sie skończyły o 9 rano i dupa juz nic zalatwic nie mozna bylo. :/ nie lubie tych biletów
    No, na szczęście nie kosztowało jej to dużo wysiłku bo inaczej pewnie odesłałaby mnie z kwitkiem.

f1d9680377.png

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Chciałabym Wam pokazać ciekawą książeczkę na którą natrafiłam przez przypadek podczas wizyty w księgarni kilka tygodni temu. Kosztowała 6 i pół złotego. Jest to wersja dla dziewczynek. Na kilku stronach są kartonowe fragmenty sali balowej oraz gości, wszystko do samodzielnego złożenia bez kleju i nozyczek.

Ksiązeczka jest autorstwa Zbigniewa Dobosza (z tego co widziałam jest też wersja dla chłopców z samochodami i wersja świąteczna).

Wiem, że macie jeszcze maluszki w domach, ale jak natraficie przez przypadek to może byc ciekawą odmianą do zabaw, prędzej czy później może się przydać.

U nas dosyć dobrze się sprawdziła. Robimy sobie wieczorki tematyczne. Codziennie ustawiamy uczestników balu w różnych pozycjach, z różnymi partnerami ;) omawiamy ich stroje, słuchamy muzyki, którą na tym balu mogliby słuchac, czy do której mogliby tańczyć, pokazuję różne rodzaje tańca (walc wiedeński, walc angielski, ale też rumbe czy tango itd), szukamy ksiązeczek, gdzie może być taki zamek, bal, gdzie jest król, królowa czy księżniczki, rozmawiamy o tym kim jest król, królowa, jakie są ich obowiązki, o poddanych, po co w ogóle takie bale organizowano, czasem wystawiamy jakiś mini teatrzyk itd, itd. no tematów jest sporo.

Niskobudżetowa, ciekawa propozycja zabawy :)

e2ffd0405e621f2emed.jpg
    Że tak powiem: Ty nawet z gówna zrobisz deser :)
    Większość pewnie tylko bawiłaby się w bal, nie omawiała żadnych tańców :D

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Adry Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, no co tu dużo mówić ;) uroki urzedów, ale mimo wszystko dobrze, że udało się załatwić... :)

MP7Jp2.png
  • Adry Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahah, Mycha kochana :*** ale sie uśmiałam :))

wiesz, to tez nie jest tak, że siadamy i przez dwie godziny jej opowiadam a ona siedzi grzecznie i słucha. to raczej na zasadzie, że puszczam na tablecie jakąś muzykę i ona zgaduje czy pasuje do balu czy nie, jak znam jakiś taniec (kiedyś uczyłam się tańca klasycznego) to pokazuję jej kroki i skaczemy troche razem, a to zaczynamy od pytania, w której książce jest taki zamek, a to czy pomoże mi poustawiać tancerzy, podchodzimy do tej zabawy kilka razy na wieczór po 5-10 minut na raz, w zależności od stopnia zaangażowania i cierpliwości.

ale dziękuję, no jest mi bardzo miło :) hahaha

MP7Jp2.png
  • Adry Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdziłam, ze takie książeczki mają nawet swoją nazwę - WYPYCHANKI :) takie cuda.

MP7Jp2.png
  • Adry Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:

a ja lubię :P przynajmniej porządek jest :))))

jak moj mąz kiedyś załatwiał coś w urzędznie w Palermo, to była zatrudniona taka babeczka, która jak się wchodziło pytała Cię, w jakiej sprawie przychodzisz i sama naciskała numerek :P taka robota full wypas opcja:P

MP7Jp2.png

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry domyślam się, jednak 2,5 latka nie ma za dużo cierpliwości. Ale i tak szacun:)

f1d9680377.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Adry jak zwykle pomysłowa 👍🏻😀

Adry lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    👶🏻 Synek 02. 08.2020

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    a ja lubię :P przynajmniej porządek jest :))))

jak moj mąz kiedyś załatwiał coś w urzędznie w Palermo, to była zatrudniona taka babeczka, która jak się wchodziło pytała Cię, w jakiej sprawie przychodzisz i sama naciskała numerek :P taka robota full wypas opcja:P
    Tylko na stronie mogli zaznaczyć że klienci przyjmowani są do momentu aż nie wyczerpią się bilety, wtedyaczej bym założyła ze ok 14 może ich już nie byc. A ja sie tylko godzina sugerowałam.

f1d9680377.png
  • Adry Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Tylko na stronie mogli zaznaczyć że klienci przyjmowani są do momentu aż nie wyczerpią się bilety, wtedyaczej bym założyła ze ok 14 może ich już nie byc. A ja sie tylko godzina sugerowałam.
    Mogli, ale po co się wysilać. Raczej w takich sytuacjach brakuje polotu :) hehe

malutka_mycha lubi tę wiadomość

MP7Jp2.png
  • OwaOrzeszkowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry, super ta książeczka;)
    Mi czas dzisiaj leci jak flaki z olejem;p no, ale zaraz koniec pracy i do domu;)
    Ata- jak się czujesz?

Adry lubi tę wiadomość

25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰

24.10.2022 pozytywny test, Bhcg 66,78;)
    28.10.2022 Bhcg 739,46;)
    23.01.2023 17cm i 190g pięknego chłopaczka🥰
    24.02.2022 27cm i 500g 🥰

preg.png
‹‹ 1735 1736 1737 1738 1739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ