Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Adry wrote:Chciałabym Wam pokazać ciekawą książeczkę na którą natrafiłam przez przypadek podczas wizyty w księgarni kilka tygodni temu. Kosztowała 6 i pół złotego. Jest to wersja dla dziewczynek. Na kilku stronach są kartonowe fragmenty sali balowej oraz gości, wszystko do samodzielnego złożenia bez kleju i nozyczek.
Ksiązeczka jest autorstwa Zbigniewa Dobosza (z tego co widziałam jest też wersja dla chłopców z samochodami i wersja świąteczna).
Wiem, że macie jeszcze maluszki w domach, ale jak natraficie przez przypadek to może byc ciekawą odmianą do zabaw, prędzej czy później może się przydać.
U nas dosyć dobrze się sprawdziła. Robimy sobie wieczorki tematyczne. Codziennie ustawiamy uczestników balu w różnych pozycjach, z różnymi partneramiomawiamy ich stroje, słuchamy muzyki, którą na tym balu mogliby słuchac, czy do której mogliby tańczyć, pokazuję różne rodzaje tańca (walc wiedeński, walc angielski, ale też rumbe czy tango itd), szukamy ksiązeczek, gdzie może być taki zamek, bal, gdzie jest król, królowa czy księżniczki, rozmawiamy o tym kim jest król, królowa, jakie są ich obowiązki, o poddanych, po co w ogóle takie bale organizowano, czasem wystawiamy jakiś mini teatrzyk itd, itd. no tematów jest sporo.
Niskobudżetowa, ciekawa propozycja zabawy
Adry lubi tę wiadomość
25.11.2019 pozytywny test:)
26.11.2019 - Bhcg 87,88;)
28.11.2019 - Bhcg 295,92;)
03.12.2019 - Bhcg 2924,65;D
12.12.2019 - 💓
27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
24.10.2022 pozytywny test, Bhcg 66,78;)
28.10.2022 Bhcg 739,46;)
23.01.2023 17cm i 190g pięknego chłopaczka🥰
24.02.2022 27cm i 500g 🥰
-
Adry - u nas ostatnio naklejki wielorazowego użytku z Melissa&Doug. Takie, że ubiera się dziewczynki w różne ubranka. Kupiłam za 2 dychy w Lidlu. Ale ten zamek super. Moja mała na pewno by go chciała. Szkoda że pokój ma ograniczoną powierzchnię i nie ma już wiele miejsca.
Dziś do kaszki dodałam trochę banana. Małemu mało oczka nie wyszły. Zjadł dużo. Kaszka kukurydziano-ryżowa z tapioką.Adry lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny bardzo to miłe wszystko co piszecie. Postaram się Wam częściej cos zaprezentować, ale kurcze nie za bardzo mam czas to wszystko ogarniac z taka czestotliwoscia z jaką bym chciala
Ja coś podupadłam na zdrowiu, nie wiem czy coś mnie bierze, czy po prostu wyładowały mi się baterie. Wczoraj wróciam w pracy to praktycznie przesiedziałam/przeleżałam cały wieczór, w nocy spałam już nawet nie bede wam mowic ile i dzisiaj dalej jestem jakaś wypruta. Dzisiaj mam o 15 te warsztaty, a tak to bede sie bawic z mala i odpoczywać. Trudno, poogarniam innym razem. Bardzo nie lubię takiego stanu, ale widocznie to sygnał, że trzeba zwolnić.
Tak ostatnio rozmawiałam z mężem, że chyba wolałabym jeździć na wakacje w zimie niż w lato. Ta przerwa w braku słońca bardzo mi doskwiera. Wychodzę praktycznie codziennie wieczorem na spacer... ale wiadomo jak to w zimie.
A w pracy dalej nic nie wiadomo, im wiecej ludzi tym wiecej plotekwiem tylko, że jeśli dam radę warto poczekać na koniec, bo dostane odprawe w wysokosci 3 pensji no i o ile to sie zadzieje w ciagu pol roku to spoko, ale potem nie wiem, bo moj maz zaczyna coraz czesciej pytac o kolejnego bobasa...
Pięknej soboty! -
Adry z tymi wakacjami to dobry pomysl, mi tez strasznie brakuje słona . Jak miala bym jak to sama bym wyskoczyla w jakies ciepłe kraje
i zdrowka zycze oby to jednorazowy spadek mocy a nie choróbsko .
Ja musze sie za sprzatanie wziasc tez, jeszcze moj zaprosił dzisiaj na wieczor znajomych do domua ja sie od rana z nim kłócę bo mnie wnerwia a oni tez tacy nie kumaci beda siedziec ile wlezie a ja bede zasypiać na stojąco
Adry lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Adry wrote:
moj maz zaczyna coraz czesciej pytac o kolejnego bobasa...
Pięknej soboty!
No wlasnie a wy kiedy działacie ? Czy jeszcze nie czujesz tego momentu ?👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Zozo też ostatnio mieliśmy takich gości a że Nina ostatnio gorzej sypia to byłam zmęczona. Ale ja ogólnie w nosie mam co sobie pomyślą, więc pomimo tego że siedzieli to poszłam spać. I dobrze bo siedzielijeszcze 2,5h. Mąż mówił później że też miał dość ale co miał zrobić.
-
Ja taki spadek mocy że bym zemdlała w supermarkecie -.- zostałam odstawiona do domu, mąż pojechal dalej na zakuoy spożywcze i wieczorem też mamy znajomych.
Wczoraj w nocy i dzis rano Mieszko kopnał mnie chyba w szyjke albo pęcherz, nie wiem w co ale nie było to przyjemne. Chyba robi mu sie powoli ciasno. Przykro mi Młody, siedzisz tam jeszcze ładnych pare miesięcyStarania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Promyk - ciasno to dopiero mu będzie. Niestety. Jak sobie przypomnę ten ból w ostatnim miesiącu... brrrrr Głowa w pachwine, gwiazdy w oczach. Mi też dziś się kręci w głowie. No ale pół nocy trzymałam młodego na rękach bo wył co chwilę. Jedziemy na imprezę rodzinną. Mam nadzieję, że przeżyjemy.
-
Promyk pamiętaj że jak młode jest energiczne to możesz się porzygać jak kopnie w żołądek (ja) albo posikać jak kopnie w pęcherz (przyjaciółka) tak więc dalsze wyprawy wyłącznie samochodem z kierowcą. No chyba że nie da się to wtedy ciuch na zmianę.
No i jak kopie po żebrach i w ich okolicy to naprawdę mocno boli. U mnie i u Mychy chyba na tyle że dotyk w to miejsce nawet lekki bolał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 14:24
-
U nas chyba włącza się powoli lęk separacyjny. Przyjechała do nas moja ciocia w odwiedziny i mała zaczęła płakać na widok nowej osoby. Po jakimś czasie oswoiła się ale jak wzięła ją na rece to znowu w płacz. A 1,5mca temu na chrzcinach dawała się brać na rece wszystkim i jak dotąd nigdy nie płakała na niczyj widok. Hmm...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Zozo wrote:No wlasnie a wy kiedy działacie ? Czy jeszcze nie czujesz tego momentu ?
Nie wiem właściwie, im więcej czasu upływa tym mniej mam ochotę. Jak widzę małe dzieci to rzeczywiście instynkt się pojawia i wspominam sobie jak to jeszcze niedawno było, ale potem szybko odganiam te myśli. Może rzeczywiście nie jestem gotowa. Jak nie wpadniemy to świadomej decyzji chyba nie podejmęprzynajmniej na chwilę obecną, ale wiadomo, że zawsze się może jeszcze pozmieniać.
Za miesiąc mamy ślub i wesele chrześniaka męża (dług historia rodzinna) byli nas dzisiaj prosić. chrześniak ma 22 lata, narzeczona też jakoś tak. Ma 9 rodzeństwa (ta narzeczona), najstarsza siostra ma 29 lat, najmlodszy brat 6 lat. Mama lat 46
tego 6 letniego brata karmila przez 5 lat piersią, wszystkie dzieci urodziła naturalnie. To jest dopiero matka polka z powołania. Chylę czoła. No ale każdy jest inny
-
Frida, z małą wszystko w normie. Normalny etap w rozwoju. Na pocieszenie dodam, że moja się darła zawsze jak przychodził ktoś w odwiedziny i sporo czasu musiało upłynąć zanim się przyzwyczaiła.
Dzisiaj czekała już na "dzidzię", przygotowała jej zabawki,mówiła jej, że jest słodka, podawała jej piłkę itd. Potem jak goście sobie idą to zawsze jest smutna.
My jutro jedziemy oglądać łóżka do jej pokoju, może coś wybierzemy
aaa i ogólnie takie zaskoczenie na maksa, mała wzieła dzisiaj wyprany, nadal mokry ręcznik do ręki i mówi "wet", aż mnie zamurowałohehe
Frida91, malutka_mycha, OwaOrzeszkowa lubią tę wiadomość