Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Multiwitamina wrote:Adry jak coś to ja swoją dziewczynę nazwę Adriana A Ty Anna . Jeżeli razem w ciąży będziemy i będą dziewczynki. Taki myk 😛😅
problem w tym, że ja jestem przez jedno N :D:D taki myk... ale na 90% dyplomów, różnych pamiątek itd. wszedzie bezmyślnie pisali Adrianna praktycznie tylko w dokumentach mam dobrze
nie mogę dac Anny, bo w rodzinie męża, bliskiej rodzinie są już dwie Anny z tym samym nazwiskiem, to byłaby trzeciaMultiwitamina lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:Myślę że mija największa blokada jest brak snu i ewentualny początek ciąży . Tego najbardziej się obawiam. Zmęczenia. Bo naprawdę w 90% czasu jestem z małym ja.
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Adry - ja właśnie tak jak Ty, poświęcałam małej dużo czasu, wymyślałam kreatywne zabawy, wychodziłam w różne miejsca no i wydawało mi się, że mając drugie ona będzie pokrzywdzona bo dzidzia zabierze jej mamę. No i trochę tak jest. Nie oszukujmy się. Myślałam, że lepiej da się to pogodzić, ale niestety mam mniej czasu dla córki. Takie są fakty. Dobrze, że ona już to rozumie. Rozmawiamy o tym dużo. Gdyby była młodsza na pewno by to bardziej przeżyła. Teraz jednak więcej bawi się sama. Wyciągnie te swoje lalki LOL i siedzi i się bawi. Albo bajkę poogląda i już nie mam wyrzutów, że jej puszczam. Niestety takie są fakty, że przy niemowlaku starsze trochę idzie w odstawkę. Mi na początku było przykro, że córa co chwilę słyszy: "poczekaj", "za chwilę", "później" i tak w kółko. A mały był taki, że to "później" nigdy nie przychodziło bo zastawał nas wieczór. Ale z czasem jest coraz lepiej. Będzie jeszcze lepiej jak mały usiądzie.
Wczoraj było bardzo fajnie. Mały całą imprezę spał tylko pół godziny. Wszyscy w szoku, że on tak długo wytrzymuje. Był cały w skowronkach bo pełno ludzi i tylko z rąk do rąk szedł. Nawet tańczył na parkiecie 😁 Bardzo mu się podobało. No i nawet w aucie nie było źle. Tylko na początku się darł, a potem pospał i posiedział. Tyle, że ja byłam zmęczona bo impreza z dziećmi to wiadomo... 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 11:01
Adry lubi tę wiadomość
-
Spuścić was z oka a wątek już sie znowu powoli staraniowy robi szok !
Ja sie ze staraniami odezwe przed końcem macierzyńskiego ale najpierw- muszę pierwsze donosić i urodzić.
2 czekają w zamrażarce :,PLavende86, OwaOrzeszkowa lubią tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Ja też miałam tak, że chciałam wrócić do pracy, być fair wobec pracodawcy, kierownika. A jak wróciłam to głupio mi było od razu znowu zajść w ciążę bo wiadomo jak to jest widziane. Ledwo wróciła, a już znowu... Teraz bym nie miała chyba takich rozkmin. No ale jednak inaczej jak się tą pracę pewną ma i co miesiąc kasa na konto wpływa. Ja bym nie mogła inaczej.
Multi - ja w tym roku skończę 34. A kręgosłup mam jak 70tka dzięki małemu 😂 -
Lavende86 wrote:Adry - zrezygnowaliście z łóżka domku?
domek jest bardzo ładny, ale trochę niepraktyczny tak perspektywicznie. jak mała ma gorszą noc to pasuje się koło niej jakoś położyć na chwilę, czasem coś poczytać. Szukam łóżka, które jest niby jednoosobowe , ale ma niżej szufladę, która też jest z materacem (więc może nocować i koleżanka i ktokolwiek inny) i które ma jeszcze dwie szuflady na pościel czy inne pierdoły. po złozeniu w 10 sekund robi się dużo miejsca. jak zdecydujemy się na kolejne dziecko, to już kwestia łóżka też jest rozwiązana. ja miałam takie z siostrą za czasów prl i bardzo dobrze się sprawdzało.
o coś takiego:
Lavende86 lubi tę wiadomość
-
-
Adry wrote:domek jest bardzo ładny, ale trochę niepraktyczny tak perspektywicznie. jak mała ma gorszą noc to pasuje się koło niej jakoś położyć na chwilę, czasem coś poczytać. Szukam łóżka, które jest niby jednoosobowe , ale ma niżej szufladę, która też jest z materacem (więc może nocować i koleżanka i ktokolwiek inny) i które ma jeszcze dwie szuflady na pościel czy inne pierdoły. po złozeniu w 10 sekund robi się dużo miejsca. jak zdecydujemy się na kolejne dziecko, to już kwestia łóżka też jest rozwiązana. ja miałam takie z siostrą za czasów prl i bardzo dobrze się sprawdzało.
o coś takiego:
Wiem ze nie lubisz mebli z ikea, ale my wlasnie tez patrzymy na takie lozko dla corki i chyba sie zadecydujemy na ikea hemnes . Jest tak funkcyjne jak ty szukasz tylko wizualnie nie wiem czy twoj typ👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Adry wrote:
Hehehe ale siara 😂🙊👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
O kurde- ja dopiero wstałam i przegapiłam kawkę z miłymi paniami🙁
Niech ten wątek znów będzie staraczkowym! Super! Ja to jeszcze nie myślę o następnym bo pierwsze się nawet nie wykluło;p chciałabym małą różnice wieku, ale zobaczymy w praniu;)
Adry słój piękny;) ja też mam- dostałam od małży. Bardzo dobrze się trzyma, mało wymagajacy i ma te same roślinki co ty;) filmik z Dudą😲 dotrwałam tylko do " disis disis aj aj" i wyłączyłam z zażenowania;p
Ja dzisiaj robię obiad, wczoraj mój mąż zrobił carbonarke, a ja dzisiaj kurczaka tikka masala. Powoli wracam do mięsa, ale tylko w potrawach na które mam akurat chęć;pPromyk89 lubi tę wiadomość
25.11.2019 pozytywny test:)
26.11.2019 - Bhcg 87,88;)
28.11.2019 - Bhcg 295,92;)
03.12.2019 - Bhcg 2924,65;D
12.12.2019 - 💓
27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
24.10.2022 pozytywny test, Bhcg 66,78;)
28.10.2022 Bhcg 739,46;)
23.01.2023 17cm i 190g pięknego chłopaczka🥰
24.02.2022 27cm i 500g 🥰
-
Ja też az tak się nie nastawiam na jakąś różnice wieku między dziećmi. Jednak dziecko sie robi dka siebie a nie jako pupilek dla tego starszego Nie wiem kiedy będę już tak na pewno gotowa. Ale jakbym zaciążyła pod koniec tego roku i różnica byłaby 2 lata to myślę że w maire ok. Zobaczymy. A kiedy trzecie to juz w ogóle nie wiem
Każda decyzja ma swoje plusy i minusy.
Ale dziś paskudna pogoda. Byliśmy właśnie na spacerze ale zimno, mokro i wieje... Zaraz zjemy rosołek na rozgrzanie 😊Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:Ja też az tak się nie nastawiam na jakąś różnice wieku między dziećmi. Jednak dziecko sie robi dka siebie a nie jako pupilek dla tego starszego Nie wiem kiedy będę już tak na pewno gotowa. Ale jakbym zaciążyła pod koniec tego roku i różnica byłaby 2 lata to myślę że w maire ok. Zobaczymy. A kiedy trzecie to juz w ogóle nie wiem
Każda decyzja ma swoje plusy i minusy.
Ale dziś paskudna pogoda. Byliśmy właśnie na spacerze ale zimno, mokro i wieje... Zaraz zjemy rosołek na rozgrzanie 😊
Żadna z nas nie ma bliźniaków na kogoś musi paść!Frida91 lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Cześć dziewczyny, doradźcie coś bo już nie mam siły. Mieszkam w UK, te które tu mieszkają w wiedzą jak jest z niektórymi GP. Od roku i trzech miesięcy staramy się o dziecko, Mam 25 lat, mój facet 26, nasienie zbadane wszystko OK, moja tarczyca okej. Ale mam takie objawy że jestem pewna że coś jest nie tak. Praktycznie co miesiąc po owulacji czuję takie ciągnięcie w jajnikach, jest to uczucie jakbym miała dostać zaraz okres. Często plamie na jasnobrązowo, mega bolał mnie brzuch kilka razy a raz to myślałam że będę musiała trafić do szpitala nie mogłam wytrzymać z bólu, nie wiem czy mogło to być spowodowane tym że miałam torbiele, dość często się one u mnie pojawiają, po kilku miesiącach albo miesiącu znikają i pojawiają się nowe. Ostatni skan miałam 2 miesiące temu i wtedy nie było żadnego torbiela, ale aktualnie tak naprawdę nie wiem bo sama nie mogę pójść na skan tylko musi mnie wysłać mój lekarz prowadzący z Anglii. A dokładnie co do lekarza, to według niego jak na razie luzik, w UK zaczynają dopiero interesować się niepłodnością po dwóch latach. Ostatnio wyprosilam skierowanie na badania hormonów ale jeszcze nie wiem jak wyszły. Co mogłabym zbadać jeszcze na własną rękę w Polsce? nie wiem co mi jest a wiem że na pewno jest jakiś powód tego że nie mogę zajść w ciążę, bo nawet teraz zostało 5 dni do okresu a ja plamię na jasnobrązowo i mam to charakterystyczne ciągnięcie w jajnikach. Obawiam się czy to nie jest endometrioza, ale jak miałabym to sprawdzić skoro oni uważają jak narazie, że na wszystko jest czas?
-
Adry - fajne to łóżko. Bardzo praktyczne. U nas narazie ten domek (też ma 2 szyflady pod spodem), ale w przyszłości nie wiem czy nie pójdziemy w piętrowy domek bo moja mała o tym marzy żeby braciszek spał na dole a ona na górze 😃 Nie wiem... zobaczymy. Mąż chciałby dom i żeby mieli osobne pokoje, ale mi na samą myśl się odechciewa.