X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Mam pytanie. Staram się z narzeczonym o maluszka. Już 3 miesiąc teraz. Jestem w trakcie dni plodnych. Wczoraj podczas zbliżenia wszystko było ok. Dziś niestety boli mnie w lewym boku. Podczas zbliżenia musieliśmy przerwać bo ból był okropny. Co może być przyczyną tego bólu?

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • KAL Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Hej.
    Mam pytanie. Staram się z narzeczonym o maluszka. Już 3 miesiąc teraz. Jestem w trakcie dni plodnych. Wczoraj podczas zbliżenia wszystko było ok. Dziś niestety boli mnie w lewym boku. Podczas zbliżenia musieliśmy przerwać bo ból był okropny. Co może być przyczyną tego bólu?

Owulacja :)

Multiwitamina, Ika83, Paula_071 lubią tę wiadomość

Akceptacja!
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 11:44

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Stypa sie skonczyla po 18..
    Wypilam 2lyki szampama i pare lykow drinka. Nie mogłam. Odrzucalo mnie od alko..chyna przez ta luteine mnie mdli.
    Mielismy spac u mojej rodziny, ale wrocilam ja, wiec spoko. W nocy myslalam ze bede wymiotowac. Okropnie mi źle. To skutek uboczny luteiny. Generalnie czuje sie po niej ochydnie..może za duza dawka? 3x1? 5dni...
    Poza tym prawie sie poryczałam jak ktos do mnie ciągle zagadywal kiedy zrobimy rodzeństwo dla młodego...
    Generalnie sie wynudzilam i tyle..

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! To ja Arienka, mam nadzieję że któraś z Was mnie pamięta :) Nie odzywałam się, miałam dość tych niepowodzeń, walki. Podczytywałam Was.
    Evell - przykro mi że się nie udało, ale uda się znów - zobaczysz!
    Koniczynka - trzymam kciuki za laparo!

Dziś od 5tej już nie śpię, bo jestem w innej rzeczywistoci, nie wierzę w to. Ujrzałam 2 kreseczki dziś!! Tylko dlaczego druga jest bledsza :( Tak bardzo się boję. :(
    Byliśmy na wakacjach, tam nie mierzyłam i nie patrzyłam, nawet seksu nie było. Tam dostałam okres 25dc (normalnie mam co 27) i trwał 2 dni. Myślę że wpływ miała zmiana klimatu bo byliśmy na Krecie. Po powrocie od razu smutna wiadomość że zmarła mi babcia, pogrzeb itd. W tym czasie kochaliśmy się 1 raz tylko, zrobiłam jeden test owu, nawet nie był tak do końca pozytywny, podejrzewam że następnego dnia już był wiec na wykresie zaznaczyłam że dwa razy robiłam. Nie mierzyłam temp, tylko raz i była b.wysoka.

Dzis jest 34dc, okres jak mówiłam przez ostatnie 8 m-cy miałam co 27, w maju zdarzyło się raz że był 30 dni. Martwię się tą kreską że jest bledsza...:( Zaczęła pojawiać się od razu, paskowy trochę ciemniejsza. Objawy - bolą mnie piersi po zdjęciu stanika. Parę dni temu ćmiło mnie z prawej strony jakby jajnik, czasem są delikatne kłucia - niestety z lewej strony gdzie mam guzka endo po cc, swędzi mnie również blizna po cc. Jest mi często zimno, mimo że na dworze upał. I tyle z objawów.
    Czy ta kreska powinna być równie ciemna, czy to nie za jasna jak na 34dc? :(

https://zapodaj.net/c4956d37ee2ea.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 07:33

Multiwitamina, Beatrix_, Evell, czekamynadzidzie, Adry, Paula83 lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje.
    Bledsza kreska sie nie martw..zrob bete.

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi - dobrze kojarzysz.
    Z pierwszym dzieckiem też tylko raz się kochaliśmy :) Teraz jeszcze w 16dc ale to już raczej za późno było. Cieszę się razem z mężem i staram się myśleć pozytywnie. Wiem przynajmniej że mąż ma w miarę dobre żołnierzyki, że mam owu i jajowody raczej drożne. Jednak wiem że potwierdzeniem będzie następny tydzień,dwa oraz usg u lekarza. Co będzie dalej - zobaczymy. Modlę się o tego kropeczka, mam nadzieję że jest mu dobrze u mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 08:00

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Cześć dziewczyny! To ja Arienka, mam nadzieję że któraś z Was mnie pamięta :) Nie odzywałam się, miałam dość tych niepowodzeń, walki. Podczytywałam Was.
    Evell - przykro mi że się nie udało, ale uda się znów - zobaczysz!
    Koniczynka - trzymam kciuki za laparo!

Dziś od 5tej już nie śpię, bo jestem w innej rzeczywistoci, nie wierzę w to. Ujrzałam 2 kreseczki dziś!! Tylko dlaczego druga jest bledsza :( Tak bardzo się boję. :(
    Byliśmy na wakacjach, tam nie mierzyłam i nie patrzyłam, nawet seksu nie było. Tam dostałam okres 25dc (normalnie mam co 27) i trwał 2 dni. Myślę że wpływ miała zmiana klimatu bo byliśmy na Krecie. Po powrocie od razu smutna wiadomość że zmarła mi babcia, pogrzeb itd. W tym czasie kochaliśmy się 1 raz tylko, zrobiłam jeden test owu, nawet nie był tak do końca pozytywny, podejrzewam że następnego dnia już był wiec na wykresie zaznaczyłam że dwa razy robiłam. Nie mierzyłam temp, tylko raz i była b.wysoka.

Dzis jest 34dc, okres jak mówiłam przez ostatnie 8 m-cy miałam co 27, w maju zdarzyło się raz że był 30 dni. Martwię się tą kreską że jest bledsza...:( Zaczęła pojawiać się od razu, paskowy trochę ciemniejsza. Objawy - bolą mnie piersi po zdjęciu stanika. Parę dni temu ćmiło mnie z prawej strony jakby jajnik, czasem są delikatne kłucia - niestety z lewej strony gdzie mam guzka endo po cc, swędzi mnie również blizna po cc. Jest mi często zimno, mimo że na dworze upał. I tyle z objawów.
    Czy ta kreska powinna być równie ciemna, czy to nie za jasna jak na 34dc? :(

https://zapodaj.net/c4956d37ee2ea.jpg.html
    Bardzo ladna druga kreska. Nie musi byc identyczna, Zrob bete.

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi pamiętam że miałaś biochemiczną? Wtedy jak te testy u Ciebie wyszły i w którym dc?

Beatrix ja pierdziu! Teraz doczytałam że Tobie się też udało, super, gratulacje!! :D
    jesteśmy w podobnym wieku bo ja 34, za 1,5 m-ca 35.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 08:18

Beatrix_, czekamynadzidzie, Adry lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Multi, mam nadzieję że będzie dobrze.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka. Musi byc juz teraz dobrze. Jestes 3na tym wątku w tym miesiacu!!!
    Ja sie czuje okropnie. Kiedys bralam luteine poza ciąża i bylo ok..ale nie pamietam dawki...lata temu.
    Na ciaze nie ma szans przy endo 6mm

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka nie znam się na luteinie bo nigdy nie brałam. Może powiedz lekarzowi. Zobaczysz zrobią Ci laparo i w końcu zaskoczy, MUSI!!! Widać coś tam jest, usuną przyczynę i się uda. Na endo ponoć dobre jest czerwone winko i chyba magnez. Ja w tym cyklu brałam magnez+wit B6 co by przedłużyć trochę ten cykl, bo na tych wakacjach się przeraziłam że dostałam @ w 25dc. Do tego kwas foliowy a wiesiołek jak mi się przypomniało - nie miałam głowy do tego, może to pomogło, nie wiem.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migdaly jem garsciami...wiesiolek bralam przed histero..
    Mnie lyzeczkowali i dlatego jeszcze jest cienkie i luteina wywoluje@

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odbuduje się powoli :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny Arienka Ciebie również GRATULUJĘ CIĄŻY i już mamy 3 brzuchatki:)

mnie mdli coś ostatnio nie wiem,czy nie od tego antybiotyku czasami wczoraj jakoś dziwnie się czułam,głową mnie bolała i cała czerwona byłam po buzi masakra jakaś ciśnienie niskie.

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która to jeszcze zaciążyła bo musiałam przeoczyć? :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evel obserwuj sie bo moze to jakieś uczulenie?
    Co bierzesz?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Która to jeszcze zaciążyła bo musiałam przeoczyć? :)
    Wróbel.

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to przegapiłam :D Gratulacje dla Wróbel :D

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoniczynkaNaSzczęście wrote:
    Evel obserwuj sie bo moze to jakieś uczulenie?
    Co bierzesz?

Unidox solutab.prócz tego jeszcze biorę ovarin .ale jeszcze mi zostały dwie tabletki antybiotyku na wieczór i na jutro.

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ