Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavende spełnienia marzeń Ci życzę :*
Lavende86 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Lavende sto lat kochana wszystkiego co najpiękniejsze
Adry grunt to zrobić plan ja uwielbiam w ogóle wszelkie planety itd.
Tylko pytanko mam, o której chodzisz spać? Bo teraz raczej odchodzi się od sztywnych godzin, do której można jeść a raczej patrzy się na godzinę snu. Tak, żeby głodny nie kłaść się spać bo później silna wola pryska. 3 godzinki przed snem to taki optymalny czas więc jeżeli kladziesz się koło północy to możesz sobie ten czas wydłużyćAdry, Lavende86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Dzis gin jak ogladala moje wyniki stwierdziła ze to moze byc PCOS ale na 100 % dopiero wyjdzie na usg ktore mam w srode. Zastanawiam sie jak to możliwe czy to przychodzi od tak? W listopadzie mialam robipne usg i tam nic nie bylo widac, bylo wszystko wporzadku. A teraz wyniki wskazuja ze to moze byc to. -
Jak tam dziewczynki?
Wysłałam ostatnio prośbę do sióstr Dominikanek o pasek św. Dominika. Dziś przyszedł i będziemy się z mężem modlić. Ale bez spiny
Jutro jedziemy na parę dni nad morze i zamierzam sobie zrobić odwyk od internetu, nawet w telefonie. Zamierzamy naprawdę odpocząćCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyMultiwitamina wrote:Jaki masz stosunek lh do fsh? Ja miałam ponad 2.
Pewnie chce zobaczyć czy tworzą się pierścienie z pęcherzyków na jajnikach. Ponoć czasami pojawiają się w cyklu i znikają, a właśnie czasami zostają.
Po za tym warto zrobić io i krzywe , bo często się przypląta
W sumie to ona sama nie wiedziala czy to jest 1:3 czy 3:1. Lh mialam cos powyżej 6 a fsh 22 cos. Nie pamiętam juz dokladnie bo wyniki zostały u niej -
Multiwitamina wrote:Mam pas poprosiłam o niego po cb. Na początku obwiazywalam się modlilam codziennie. Potem tak już bez spiny do św. Dominika albo tą modlitwą albo swoimi słowami. Teraz pas wisi na ramie łóżka nad nami i się przypomina żeby się pomodlić mi pomógł psychicznie dużo
Super Właśnie o to chodzi. Wierzę, że modlitwa ma wielką moc i zmienia człowieka. Chcę właśnie umieć "odpuścić" to sobie i przyjąć, że odpowiedni czas sam nadejdzie. Pasek pewnie będę nosiła na noc, bo tak non stop to raczej chyba byłoby ciężko...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyMultiwitamina wrote:Lh dzielisz przez fsh. O.27 przy tym co pisałaś. To bardziej w niedoczynność przysadki, ale się nie znam na tym.
Aby zdiagnozować zespół policystycznych jajników, trzeba wykluczyć inne nieprawidłowości, np. nadmierne wydzielanie hormonów przez korę nadnerczy (tam m.in. wytwarzane są androgeny) czy przysadkę mózgową (produkuje prolaktynę, której nadmiar może hamować owulację). Lekarz ustala też, czy występują co najmniej 2 z 3 wymienionych niżej kryteriów:
nieregularny okres lub jego brak – dlatego ważne jest, byś prowadziła kalendarzyk
wiele torbieli na jajnikach – by je wykryć, lekarz skieruje cię na USG dopochwowe. Badanie całkowicie bezbolesne. Pozwala zobaczyć (na ekranie komputera) pęcherzyki w różnych fazach dojrzewania. W przypadku PCOS widoczne są liczne małe torbiele – czasem jest ich tak dużo, że przypominają skupiony wewnątrz jajnika sznur koralików
objawy nadmiernego poziomu androgenów – stwierdza się je nie tylko na podstawie objawów zewnętrznych (np. nadmierne owłosienie), ale przede wszystkim przez zbadanie stężenia hormonów we krwi: testosteronu i androstendionu
By ostatecznie upewnić się, że chodzi o zespół policystycznych jajników, a także dobrać jak najlepszą terapię, lekarz może zlecić dodatkowo badanie krwi, na podstawie którego ustali poziom:
hormonów związanych z cyklem owulacyjnym (LH i FSH, E2, PRG),
prolaktyny,
DHEA,
białka wiążącego hormony płciowe (SHBG),
cholesterolu,
insuliny.
Nowością w Polsce jest badanie AMH – hormonu antymullerowskiego. Badanie pozwala ustalić stopień nasilenia zespołu i ilość niedojrzałych pęcherzyków przez co można oszacować szanse na zajście w ciążę.
przygotowania-do-ciazy-artykul,8862,r1p1.html
Prolaktyna jest w normie, mówiła ze dobre wyniki. Testosteron też dobry. Z tego wszystkiego miałam progresteron 0.29 gdzie norma to powyżej 5. Inne hormony jak estrogen tez jest dobry. Nie wiem skąd ten problem, wszystkie mojr siostry bez problemu mają dzieci, tylko ze mns cos nie tak.. -
nick nieaktualnyMultiwitamina wrote:prog taki niski bo nie było owulacji, u mnie nie raz się zdarzał 0.5 0.2. Dopiero unormowanie tsh mi coś pomogło bardziej.
Ale przecież może sie zdarzyc raz na jakis czas cykl bez owulacji i to chyba normalne jest. Bralam przez 3 miesiące cyclo progynove. A ona podobno pomaga zajść w ciążę, normuje homorny. A u mnie jest chyba jeszvze gorzej niz bylo te 3 miesiące przed. -
nick nieaktualnyMultiwitamina wrote:tak u zdrowej kobiety ,normalny jest cykl bez owulacji- tak raz w roku.
Ja na 9 miesięcy miałam 2 owulacje w 100%, i może jedną albo 2 nie potwierdzone.
Pomaga monitoring cyklu. Ty robiłaś tylko raz ten prog, znaczy się w jednym cyklu? to może nie masz się co martwić, jak masz w miarę te wyniki.
A czy jesteś na stymulacji ? Często ona pomaga.
Tak to moje pierwsze takie badania. Martwie sie bo widocznie nie potrzebnie meczylam sie te 3 miesisce i łudziłam na darmo ze wkoncu mi cos pomoze. Moze pora zmienić kolejny raz gin. A to juz zaczyna sie mój 17 cs..