X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczorku dziewczyny i miłego weekendu. Wracam w poniedziałek :)

Multiwitamina, Adry lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:12

Frida91 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:
    Prolaktyna jest w normie, mówiła ze dobre wyniki. Testosteron też dobry. Z tego wszystkiego miałam progresteron 0.29 gdzie norma to powyżej 5. Inne hormony jak estrogen tez jest dobry. Nie wiem skąd ten problem, wszystkie mojr siostry bez problemu mają dzieci, tylko ze mns cos nie tak..
    progesteron jak nie masz owulacji - zawsze będzie niski. Bo on świadczy o tym czy owulacja była czy nie. A jakie masz tsh? Musi być mniej niż 2, max 2,5.
    Ale to lh i fsh nie wygląda najlepiej, powinno być w okolicach 1 i wtedy jest ok. Ale nie wiem co by trzeba było z tym zrobić, żeby to wyrównać i o czym to świadczy. To już lekarz musi powiedzieć.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:
    Tak to moje pierwsze takie badania. Martwie sie bo widocznie nie potrzebnie meczylam sie te 3 miesisce i łudziłam na darmo ze wkoncu mi cos pomoze. Moze pora zmienić kolejny raz gin. A to juz zaczyna sie mój 17 cs..
    A miałaś monitoring?
    Zasady są takie: najpierw monitoring plus badania hormonów i potem plan działania. Szukaj nowego gina jeśli chcesz, ale koniecznie musisz zacząc monitoring, żeby zobaczyć czy jajeczkujesz czy nie. I jeśli nie to dlaczego. Czy pęcherzyk nie rośnie, czy nie pęka, czy się wchłania, czy się torbielki robią itp. Taki monitoring musi potrwać z co najmniej 3 cykle żeby zobaczyć co i jak. Jak na taki etap starań (17cykl) to masz bardzo mało zrobione. Więc do dzieła ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Miłego wypoczynku :)

Jest tak gorąco, że pot spływa mi po tyłku i między cyckami :/

alez mój 2000 post jest romantyczny :P
    mam to samo w takie dni w pracy szczególnie, gdzie o klimie można pomarzyć :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jestem podjarana. Byłam dzisiaj na progesteronie i mój wynik to 40 ng/ml!!!! Gdzie normalnie mam w okolicach 18. Wiem że nie powinnam się nakręcac ale to jest silniejsze ode mnie

Beatrix_, czekamynadzidzie, Paula83 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dziewczyny ale jestem podjarana. Byłam dzisiaj na progesteronie i mój wynik to 40 ng/ml!!!! Gdzie normalnie mam w okolicach 18. Wiem że nie powinnam się nakręcac ale to jest silniejsze ode mnie
    Bardzo obiecujacy :)

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    nerwy to sobie zostaw na USG, jak będziesz wyniki ze średnimi sprawdzać i wciąż coś będzie za wolno a coś za szybko rosło :P:P:P szczególnie główka ;)
    Haha! Uśmiałam się. Myślałam, że tylko ja tak robiłam. Prawie siwiałam przy tym. Nie powinni dawać matkom tych wydruków :-D No... może wagę ewentualnie :-)

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry strasznie mi się właśnie podobają takie zajęcia dla maluchów. Jeżeli tylko ktoś ma czas, fundusze to jak najbardziej powinien korzystać z takich atrakcji :) Mamy blisko do Katowic wiek gdyby się udało to myślę że znaleźlibyśmy tam ciekawa ofertę.

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi masz rację, że ostatnio miałam jakieś pesymistyczne podejście do wszystkiego. Miało na to wpływ wiele rzeczy: dużo pracy w pracy, przemęczenie, wyjazd męża i tym samym wszystko na mej głowie, upały, które mnie pokonały, stracony cykl, wszyscy wkoło zaciążają itd. Ale dziś był fajny dzień więc jest ok.

Dziś byłyśmy z małą na zakupach. Potem był mały torcik ze świeczkami dla rodzinki (mała się uparła - nie pamiętam kiedy miałam taki tort ;-) Nie wytrzymała i zmuchnęła moje świeczki ;-) Potem byłyśmy w takiej dużej sali zabaw z trampolinami, dmuchańcami i innymi zabawami. Na koniec pod wieczór jeszcze piaskownica z dzieciakami z bloku i spać. Cały dzień mówiła: "Wszystkiego najlepszego mamo!" Ale rano mnie zadziwiła bo przyszła złożyć mi życzenia po czym zrobiła smutną minkę i powiedziała "Nie mam dla ciebie prezentu mamo". Matko, tak mi jej było szkoda. Musiałam tłumaczyć, że zrobiła mi laurke itd, a ona nadal swoje więc wymyśliłyśmy że pojedziemy i ona kupi mi tort :-D No i już była zachwycona :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:56

Multiwitamina, Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam że podwyższony progesteron jest przy torbielach więc dupa. Ale przez chwilkę się cieszyłam :)

f1d9680377.png

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Nie aż taki wysoki raczej. Mi się wydaje że była owy dobrej jakości. Ale skocz na usg podgladnij
    Poczekam, wizytę mam na 23 sierpnia. Nie będę się bardziej nakręcac. Ale kurcze wszystko takie obiecujace: prog, tempka, szyjka nisko, miękka i zamknięta (7dpo zawsze jeszcze wysoko była) a wczoraj mi dziąsła krwawily a nie mam ku temu skłonności. Niech mnie ktoś pieprznie, bo i tak się nakręca :D

f1d9680377.png

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Ciężko się nie nakręcać, właśnie sobie przypomniałam, że całą ciążę (ale nie pamietam od którego momentu) bardzo krwawiły mi dziąsła. Miałam "najmięksiejszą z najmięksiejszych" szczoteczek, ale i tak była krwawa rzeź w zlewie. I z takich dziwniejszych rzeczy, przez 9 miesięcy jeździłam co miesiąc do laryngologa bo na wciąż zatykało mi się ucho tyle było wydzieliny. Wszystko przeszło miesiąc po porodzie jak ręką odjął.
    Progesteron bardzo wysoki jeśli nic nie brałaś.
    A biegunka nie wystąpiła?
    Poczekaj jeszcze conajmniej ze 4 dni i testuj.

Nic nie bralam.
    A dlaczego miała wystąpić biegunka?
    Też o tych dziąsłach słyszałam dlatego dodatkowo dało mi to nadzieję :) Ciężki weekend przede mną :)

f1d9680377.png

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no tak, slyszalam że niektóre kobiety zamiast mdłości lub w pakiecie maja biegunki. A później mdłości i wymioty też Cie dopadły?

f1d9680377.png

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Doczytałam że podwyższony progesteron jest przy torbielach więc dupa. Ale przez chwilkę się cieszyłam :)
    Różnie to jest, często jest też bardzo niski. Nie wiem od czego to zależy. Wygląda fajnie trzymam kciuki mycha :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Biegunki w 4 i 5 tygodniu, mdłości 8-14 tygodnia, ale nigdy nie wymiotowałam, było mi bardzo niedobrze.
    z tą biegunką to ja tak miałam w zeszłym cyklu. 4dni pod rząd - myślę na pewno ciąża :P no i skończyło się jak zawsze :P

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    A nie, że miała byc :) tak tylko spytałam :)U mnie takim pierwszym objawem, który skłonił do zrobienia testu była biegunka i to po ulubionej pizzy :P utrzymywała się przez około 2 tygodnie. Po porodzie też. Widocznie mój organizm tak reagował na zmiany hormonalne.
    Nie wiem jak wy, ale ja często mam takie lekkie rozwolnienie z 2 dni przed okresem. A w ciąży to przez jakiś czas męczyłam się z zaparciami bo wysoki progesteron ponoć je powoduje. Na szczęście przeszło ale ile ja zjadłam siemienia i babki płesznik to tylko ja wiem ;-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Biegunki w 4 i 5 tygodniu, mdłości 8-14 tygodnia, ale nigdy nie wymiotowałam, było mi bardzo niedobrze.
    U mnie mdłości identycznie. Tylko, że były wymioty. Nie codziennie. Jak mogłam dłużej pospac to było ok. A z innych objawów to potworne zmęczenie. Zasnęłam w pracy przed kompem i kolega mnie obudził. To było jeszcze przed testem ciążowym. Potem cały 1. trymest chodziłam spać o 20:00 :-) Ogólnie 1. trymest czułam się jakbym umierała.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ