Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelisia wrote:Prolaktyna jest w normie, mówiła ze dobre wyniki. Testosteron też dobry. Z tego wszystkiego miałam progresteron 0.29 gdzie norma to powyżej 5. Inne hormony jak estrogen tez jest dobry. Nie wiem skąd ten problem, wszystkie mojr siostry bez problemu mają dzieci, tylko ze mns cos nie tak..
Ale to lh i fsh nie wygląda najlepiej, powinno być w okolicach 1 i wtedy jest ok. Ale nie wiem co by trzeba było z tym zrobić, żeby to wyrównać i o czym to świadczy. To już lekarz musi powiedzieć.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Angelisia wrote:Tak to moje pierwsze takie badania. Martwie sie bo widocznie nie potrzebnie meczylam sie te 3 miesisce i łudziłam na darmo ze wkoncu mi cos pomoze. Moze pora zmienić kolejny raz gin. A to juz zaczyna sie mój 17 cs..
Zasady są takie: najpierw monitoring plus badania hormonów i potem plan działania. Szukaj nowego gina jeśli chcesz, ale koniecznie musisz zacząc monitoring, żeby zobaczyć czy jajeczkujesz czy nie. I jeśli nie to dlaczego. Czy pęcherzyk nie rośnie, czy nie pęka, czy się wchłania, czy się torbielki robią itp. Taki monitoring musi potrwać z co najmniej 3 cykle żeby zobaczyć co i jak. Jak na taki etap starań (17cykl) to masz bardzo mało zrobione. Więc do dziełaPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:Miłego wypoczynku
Jest tak gorąco, że pot spływa mi po tyłku i między cyckami
alez mój 2000 post jest romantycznyPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Dziewczyny ale jestem podjarana. Byłam dzisiaj na progesteronie i mój wynik to 40 ng/ml!!!! Gdzie normalnie mam w okolicach 18. Wiem że nie powinnam się nakręcac ale to jest silniejsze ode mnie
Beatrix_, czekamynadzidzie, Paula83 lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Dziewczyny ale jestem podjarana. Byłam dzisiaj na progesteronie i mój wynik to 40 ng/ml!!!! Gdzie normalnie mam w okolicach 18. Wiem że nie powinnam się nakręcac ale to jest silniejsze ode mnie
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:nerwy to sobie zostaw na USG, jak będziesz wyniki ze średnimi sprawdzać i wciąż coś będzie za wolno a coś za szybko rosło :P:P szczególnie główka
Adry lubi tę wiadomość
-
Adry strasznie mi się właśnie podobają takie zajęcia dla maluchów. Jeżeli tylko ktoś ma czas, fundusze to jak najbardziej powinien korzystać z takich atrakcji Mamy blisko do Katowic wiek gdyby się udało to myślę że znaleźlibyśmy tam ciekawa ofertę.
Adry lubi tę wiadomość
-
Multi masz rację, że ostatnio miałam jakieś pesymistyczne podejście do wszystkiego. Miało na to wpływ wiele rzeczy: dużo pracy w pracy, przemęczenie, wyjazd męża i tym samym wszystko na mej głowie, upały, które mnie pokonały, stracony cykl, wszyscy wkoło zaciążają itd. Ale dziś był fajny dzień więc jest ok.
Dziś byłyśmy z małą na zakupach. Potem był mały torcik ze świeczkami dla rodzinki (mała się uparła - nie pamiętam kiedy miałam taki tort Nie wytrzymała i zmuchnęła moje świeczki Potem byłyśmy w takiej dużej sali zabaw z trampolinami, dmuchańcami i innymi zabawami. Na koniec pod wieczór jeszcze piaskownica z dzieciakami z bloku i spać. Cały dzień mówiła: "Wszystkiego najlepszego mamo!" Ale rano mnie zadziwiła bo przyszła złożyć mi życzenia po czym zrobiła smutną minkę i powiedziała "Nie mam dla ciebie prezentu mamo". Matko, tak mi jej było szkoda. Musiałam tłumaczyć, że zrobiła mi laurke itd, a ona nadal swoje więc wymyśliłyśmy że pojedziemy i ona kupi mi tort No i już była zachwycona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:56
Multiwitamina, Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:Nie aż taki wysoki raczej. Mi się wydaje że była owy dobrej jakości. Ale skocz na usg podgladnij
-
Adry wrote:Ciężko się nie nakręcać, właśnie sobie przypomniałam, że całą ciążę (ale nie pamietam od którego momentu) bardzo krwawiły mi dziąsła. Miałam "najmięksiejszą z najmięksiejszych" szczoteczek, ale i tak była krwawa rzeź w zlewie. I z takich dziwniejszych rzeczy, przez 9 miesięcy jeździłam co miesiąc do laryngologa bo na wciąż zatykało mi się ucho tyle było wydzieliny. Wszystko przeszło miesiąc po porodzie jak ręką odjął.
Progesteron bardzo wysoki jeśli nic nie brałaś.
A biegunka nie wystąpiła?
Poczekaj jeszcze conajmniej ze 4 dni i testuj.
Nic nie bralam.
A dlaczego miała wystąpić biegunka?
Też o tych dziąsłach słyszałam dlatego dodatkowo dało mi to nadzieję Ciężki weekend przede mną -
malutka_mycha wrote:Doczytałam że podwyższony progesteron jest przy torbielach więc dupa. Ale przez chwilkę się cieszyłamPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:Biegunki w 4 i 5 tygodniu, mdłości 8-14 tygodnia, ale nigdy nie wymiotowałam, było mi bardzo niedobrze.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:A nie, że miała byc tak tylko spytałam :)U mnie takim pierwszym objawem, który skłonił do zrobienia testu była biegunka i to po ulubionej pizzy utrzymywała się przez około 2 tygodnie. Po porodzie też. Widocznie mój organizm tak reagował na zmiany hormonalne.
-
Adry wrote:Biegunki w 4 i 5 tygodniu, mdłości 8-14 tygodnia, ale nigdy nie wymiotowałam, było mi bardzo niedobrze.