X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • IssaMelissa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    ja mam taką nadzieje, ze coś wreszcie ruszy jak pójdziemy do kliniki :D już nie mogę się doczekać, ale chcę zeby było chociaż te 7 miesięcy z owulacją, więc tylko niecierplwie odliczam :) [aczkolwiek wcześniej też nie wiadomo jak było bo nikt tego nie sprawdzał]

Lavende ja tez uważam, że powinnaś iść na monitoring. Długo już się starasz - dziwne, że nie miałaś monitoringu tylko od razu Cię wysłali na histeroskopie (czy laparo?). Bo monitoring bardzo dużó wnosi, przede wszystkim to czy jest owu, czy pęcherzyki rosną, czy pękają itp. Bo może tu gdzieś jest problem. Różnie to bywa.

Ja od tego cyklu zaczynam brać Castagnusa, podchodzę drugi raz do Inofemu i ziół o. Sroki :) może zdziałają jakies cuda... takie małe jedno cudeńko <3 no zobaczymy
    Czekamynadzidzie może te zioła zdziałają to małe cudeńko, czego naprawdę ci życzę. A jak nie to do wizyty w klinice już nie jest tak daleko. Wierzę że tam się uda.

Ja od dziś też zaczynam brać metforminę, boję się skutków ubocznych, ale jeśli ma mi to pomóc w zajściu w ciążę, to jestem w stanie to wytrzymać. Jejku ten wczorajszy dzień natchnął mnie naprawdę jakąś wiarą. Nawet nie zdołowała mnie tak bardzo informacja, że kuzyna dziewczyna jest w ciąży,wpadka im się trafiła. Mam swoją nadzieję której się usilnie złapałam i nie puszczam

01.2019 udało się
    02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
    05.2019 będzie córeczka
    09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:26

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Koniczynka33l Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi wszystko naraz...juz nawet nie chodzi o ivf itp....ale po prostu taka bezradność na wszystko co się dzieje wokoło..
    Miłego dnia laski❤
    Niech dzidzie zdrowo rosną

niedrożność jajowodów
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa wrote:
    Czekamynadzidzie może te zioła zdziałają to małe cudeńko, czego naprawdę ci życzę. A jak nie to do wizyty w klinice już nie jest tak daleko. Wierzę że tam się uda.

Ja od dziś też zaczynam brać metforminę, boję się skutków ubocznych, ale jeśli ma mi to pomóc w zajściu w ciążę, to jestem w stanie to wytrzymać. Jejku ten wczorajszy dzień natchnął mnie naprawdę jakąś wiarą. Nawet nie zdołowała mnie tak bardzo informacja, że kuzyna dziewczyna jest w ciąży,wpadka im się trafiła. Mam swoją nadzieję której się usilnie złapałam i nie puszczam
    no to długo już się staracie. Metforminę się bierze na cukrzycę, no nie? Chyba nie ma po tym jakichś strasznych skutków ubocznych, tak jak np po euthyroxie? DUżo osob bierze i raczej jest luz, także nie martw się, będzie dobrze! A jaki u Ciebie jest problem? Czy tzw możliwy z najgorszych czyli tak jak u mnie "nie wiadomo"?

IssaMelissa lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Rozchmurz się, cale Zycie nie może być pod górkę ...
    Fajne hasło :) też się nim często pocieszam jak mi źle ;)

Multiwitamina, Koniczynka33l lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka33l wrote:
    Multi wszystko naraz...juz nawet nie chodzi o ivf itp....ale po prostu taka bezradność na wszystko co się dzieje wokoło..
    Miłego dnia laski❤
    Niech dzidzie zdrowo rosną
    ja też się czekoladą zawsze pocieszam :)
    pomyśl, że po każdej burzy wychodzi słońce. Teraz jest trochę gorzej, ale kiedyś musi być lepiej! ;) miłego dnia Koniczynko! i wszystkim dziewczynom też!

IssaMelissa, Koniczynka33l lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • IssaMelissa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    no to długo już się staracie. Metforminę się bierze na cukrzycę, no nie? Chyba nie ma po tym jakichś strasznych skutków ubocznych, tak jak np po euthyroxie? DUżo osob bierze i raczej jest luz, także nie martw się, będzie dobrze! A jaki u Ciebie jest problem? Czy tzw możliwy z najgorszych czyli tak jak u mnie "nie wiadomo"?
    U mnie zdiagnozowano w młodości pcos, okresy co pół roku, problemy hormonalne. Z biegiem czasu wszystko zaczęło się normować. Zmieniłam dietę, obniżyłam poziom stresu, wróciła owulacja i okresy co 28 dni i się udało w biochemiczną zajść. Teraz mam wyrównane hormony i niestety ciąży brak czyli właściwie nie wiadomo dlaczego. Liczę na tę metforminę jeszcze, bo wielu dziewczynom z pcos ona pomogła. A jak nie to lekarz chce zrobić mi laparoskopię w najbliższym czasie.
    Co do metforminy to trochę czuję się słaba, mam lekkie nudności i biegunkę, ale słyszałam żeby przetrwać pierwsze 2 tygodnie i potem się unormuje. Oby...

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

01.2019 udało się
    05.2019 będzie córeczka
  • IssaMelissa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    No najgorzej jest nie wiedzieć z czym się walczy. To jak wymachiwać mieczem na oślep licząc że smok sam się nadzieje. Dobrze że zdecydowaliście się na klinikę, tam powinni zrobić wam jeszcze raz kompleksowe badania. Może znajdą coś co lekarz do tej pory przeoczył lub się nie zainteresował. W klinice nie zawsze sprowadzają do ivf, czasami pomagają doraźnie lekami.

01.2019 udało się
    05.2019 będzie córeczka
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa wrote:
    U mnie zdiagnozowano w młodości pcos, okresy co pół roku, problemy hormonalne. Z biegiem czasu wszystko zaczęło się normować. Zmieniłam dietę, obniżyłam poziom stresu, wróciła owulacja i okresy co 28 dni i się udało w biochemiczną zajść. Teraz mam wyrównane hormony i niestety ciąży brak czyli właściwie nie wiadomo dlaczego. Liczę na tę metforminę jeszcze, bo wielu dziewczynom z pcos ona pomogła. A jak nie to lekarz chce zrobić mi laparoskopię w najbliższym czasie.
    Co do metforminy to trochę czuję się słaba, mam lekkie nudności i biegunkę, ale słyszałam żeby przetrwać pierwsze 2 tygodnie i potem się unormuje. Oby...

Issa trzymam kciuki, u mnie glucophage zdzialal cuda. Faktycznie początek może trochę we znaki się dać, ale do przeżycia. Wierzę, że to dobry trop i już niedługo będziesz się cieszyć dwoma kreskami!
    I fajnie że trafiłaś na kompetentnego gina, to podstawa. Trzymam kciuki :)

IssaMelissa, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • IssaMelissa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Issa trzymam kciuki, u mnie glucophage zdzialal cuda. Faktycznie początek może trochę we znaki się dać, ale do przeżycia. Wierzę, że to dobry trop i już niedługo będziesz się cieszyć dwoma kreskami!
    I fajnie że trafiłaś na kompetentnego gina, to podstawa. Trzymam kciuki :)
    Dzięki Mycha. Mam taką nadzieję że Metformina zadziała podobnie jak u ciebie.
    Co do lekarza to chyba mój pierwszy taki konkretny jest. Nigdy nie udało mi się na żadnego spoko trafić. Moja pierwsza ginka to wogóle mi pcos nie zdiagnozowała pomimo powiększonych jajników od ogromnej ilości pęcherzyków. A swoją drogą to wariatka była. Taka anegdotka o niej: poszłam do niej po tabletki anty(tylko po receptę bo już wcześniej je dostawałam) i ona pyta ile opakowań. Ja mówię że ile się da bo nie wiedziałam ile można. Jej odpowiedź, uwaga, uwaga: "Nie wpiszę ci trzech, wpiszę ci 2 bo nie mam czasu" Hahaha... Myślałam że się przewrócę z wrażenia

01.2019 udało się
    05.2019 będzie córeczka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam probke tego jak wpływają na mnie hormony. Rodzice wyjechali na wakacje, bez psa bo boi się nowych miejsc. Mieszkam w tej samej klatce więc często będzie miała towarzystwo ale i tak się rozryczalam jak sobie pomyślałam że ma siedzieć sama. I nie potrafiłam nad tym zapanować. Już wystraszylam babcie i siostrę bo do nich dzwoniłam żeby się podzielić opieka i oczywiście bek od nowa. Masakra.
    I racjonalna cześć mnie wie że krzywda jej się żadna nie stanie, bo jak rodzice są w pracy to też siedzi sama. No ale nie przegadasz :D

Multiwitamina lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa wrote:
    Dzięki Mycha. Mam taką nadzieję że Metformina zadziała podobnie jak u ciebie.
    Co do lekarza to chyba mój pierwszy taki konkretny jest. Nigdy nie udało mi się na żadnego spoko trafić. Moja pierwsza ginka to wogóle mi pcos nie zdiagnozowała pomimo powiększonych jajników od ogromnej ilości pęcherzyków. A swoją drogą to wariatka była. Taka anegdotka o niej: poszłam do niej po tabletki anty(tylko po receptę bo już wcześniej je dostawałam) i ona pyta ile opakowań. Ja mówię że ile się da bo nie wiedziałam ile można. Jej odpowiedź, uwaga, uwaga: "Nie wpiszę ci trzech, wpiszę ci 2 bo nie mam czasu" Hahaha... Myślałam że się przewrócę z wrażenia
    Dzięki Issa rozbawilas mnie. Miała kobieta poczucie humoru :D

f1d9680377.png

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

IssaMelissa lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • IssaMelissa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Co do hormonów to masakra bez ciąży dają się we znaki, a z ciążą jest pewnie kilka razy gorzej. Dziewczyny, ale przynajmniej po porodzie będzie się z czego pośmiać.

01.2019 udało się
    05.2019 będzie córeczka
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie - moja lekarka uparcie twierdzi że jest ok i to za krótko żeby coś badać. Moja sister była u niej wczoraj i poprosiła ją żeby mi napisała na kartce jakie hormony zrobić bo chcę zbadać to się pytała po co. No ale w końcu napisała. Ja miałam histero przez polipa, także inna historia. No i pare razy jak byłam u niej na usg to oglądała i może widziała że jest po owu? Raz mówiła że płyn w zatoce jest po owu i miałam progesteron 23 wtedy. No ale po zbadaniu hormonów mam w planach monitoring.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Koniczynka33l Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry ahhh kij mu w oko...mniejsza o to bo bym mogla opowiadac i opowiadać...
    Powiedzialam mu tylko ze to ze ma stopień inż nie swiadczy o zdobytej wiedzy czy inteligencji...gdzie często osoba po podstawówce ma więcej w głowie niż typowy Ą Ę...
    Masz racje...karma wraca..

Tak zapisalam sie pewnie - jak daja to sie korzysta...na szczęście można było przez bank złożyć wniosek.

niedrożność jajowodów
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ukochany jest właśnie po zawodówcę i też dość często spotykamy się z lekceważenie go przez osoby którym się wydaje że bez studiów to jesteś na poziomie żula spod sklepu. Najgorsza jest moja siostra pod tym względem.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu matka nie pozwoliła, stwierdziła że ona go utrzymywać nie będzie, za mieszkanie i jedzenie ma jej płacić i won do roboty, liceum prubował robić zaocznie ale pracodawca mu to uniemożliwił. Ale uprawnień zawodowych ma bardzo dużo i jest tak zdolny że potrafi naprawić pralkę, komputer, kibel, samochód, zaprojektować akwarium, system nawadniające w ogrodzie i od cholery jeszcze innych rzeczy.

Ika83 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z racji że miał ojca alkoholika to jest niemal abstynentem...

npV2p1.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ