X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apetycznie wyglądają. Też bym pierożków zjadła.

npV2p1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Multi :) wyskoczyłas na wyższy poziom :)

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Bellisima Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mniamm i mi przyszła ochota na pierogi ;)

Ok. 2 lata starań o pierwsze dziecko
    Niedoczynność tarczycy
    PCO
    08.12.2018 pozytywny test ciążowy -nasz mały-wielki CUD❤
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi wyglądają obłędnie :P ja uwielbiam pierogi z kapustą i grzybami :P przyślij mi kilka :D

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobilas smaka :) Wygladaja pieknie.

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Multi. Do Was ciężarne - przemęczcie się jeszcze trochę, a energia wam wróci i nie będziecie nawet czuły, że jesteście w ciąży ;-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj dopadł syndrom wicia gniazda. Cały dzień siedziałam w necie i ogladalam mebelki :)

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:32

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    oj też pamiętam ile było dyskusji :) My zdecydowaliśmy się na kolekcję mebelków dziecięcych Bellamy, sporo kosztowały, ale solidnie zrobione i nie trzeba było przykręcać do ścian, dzięki czemu matka często może przestawiac :)
    U nas dyskusji nie będzie, mąż się w takie rzeczy nie wtrąca :)

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajajajaj współczuję dziewczyny, obu wam. Adry dobrze chociaż że back na niego masz. Dkacórci dużo zdrowia. Ty na pewno dasz radę - zawsze dajesz. Multi kopnij w zadek tego swojego - jak nie umie to niech się nauczy albo będzie głodny chodził.

Adry lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do mebelków itp. to wiem na razie tylko jedno: nic różowego.

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    A u mnie mąż lustro zawiesił w łazience...10cm za wysokie inaczej się nie da. Wybrał kupił zawiesił. Nie mam siły się kłócić. Aha niżej się nie da przez kontakty i peszel które są w płytkach

Poprasowałam sobie w czasie kiedy on te lustro zawieszał, 3 prania co dziś zrobiłam. Resztkami sił bieliznę składam i słyszę że jest zsjebiscie głodny. Zrobił 250 km i lustro zawiesił i taki biedny. Mi kurwa 4 godziny przy pierogach zeszło 3 przy prasowaniu ale kij przecież leżała i spałam ...I to mnie obudził żebym zobaczyła jak te lustro ...o chyba tylko bardziej się wnerwiła bo niżej się nie da. .nogi mi do dupy włażą idę robić żreć.
    Tak to jest jak się maminsynka za męża weźmie co kanapki nie umie zrobić...
    Multi jak się urodzi dziecko lepiej nie będzie ;-) Wtedy dopiero zobaczysz co znaczy zmęczony facet :-D haha Mój na szczęście pedant i wszystko sam robi. Nie pozwala mi nawet włożyć jego koszulek do jego szafy bo źle mu układam :-D Sam sobie pierze, prasuje, sprząta i jeszcze papu zrobi. No ale po narodzinach małej oj dopadło go zmęczenie. Wcześniej nigdy nie marudził ;-)

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:32

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Hahahahaha, jakbym o moim czytała :P
    Ale ostatecznie bardzo dużo przy dziecku pomaga więc jakoś mu to wybaczyłam, że start byl ciężki :P
    No mój też wszystko przy małej robił. Wstawał robić mleko itd. Teraz też często cały dzień są razem i super sobie radzi. Pomijając że daje małej słodycze, a ta zawsze mi wypapla. Dziś wracam z pracy i pierwsze co słyszę: "Mamo! Zjadłam dużo takich gum specjalnych dla dzieci! Takich owocowych! Tatuś mi dał". A mąż mina niewiniątka i do niej, że umawiali się, że miała nie mówić ;-) Padłam! On na to że zjadła 3 mamby i umył jej zęby :-D hehe

Adry, Paula83 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę innej opcji pod uwagę, musi pomagać. To też jego dziecko. Wiadomo, że jak ja będę siedzieć w domu a on zapierniczac do pracy i (tfu tfu) nie trafi nam się jakieś mega wymagające dziecko to nie będę wymagać żeby usypial cała noc. Ale odciazyc facet musi, siedzenie w domu z dzieckiem i fizycznie i psychicznie wykancza. Chwila dla siebie jest potrzebna.

f1d9680377.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja nie biorę innej opcji pod uwagę, musi pomagać. To też jego dziecko. Wiadomo, że jak ja będę siedzieć w domu a on zapierniczac do pracy i (tfu tfu) nie trafi nam się jakieś mega wymagające dziecko to nie będę wymagać żeby usypial cała noc. Ale odciazyc facet musi, siedzenie w domu z dzieckiem i fizycznie i psychicznie wykancza. Chwila dla siebie jest potrzebna.
    ja również mam podobne zdanie, nie wyobrażam sobie niańczyć dziecka i jeszcze dodatkowo męża, bo ten przy sobie nic nie zrobi. Już przy samym dziecku jest kupa roboty! No ale mój powiedział, że będzie pomagał - zobaczymy na ile mu starczy sił :] o ile w ogóle coś nam kiedys zaskoczy :P

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Bellisima Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co by te nasze chłopiska bez nas zrobiły ;) ale powiem Wam że bardzo dużo zależy od wychowania, ja widzę po moim bracie jak wszystko że tak powiem robi sobie wokół siebie sam a widzę jak mojemu mężowi wszystko było pod nos podkładane. To mamusie są wszystkiemu winne

Niedoczynność tarczycy
    PCO

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Mój mąż, jak zamieszkalismy razem to też mało co robił. Ale powolutku, pewnie nawet nie wiedząc kiedy dużo przejął. Tylko nie gotuję, ale nie wymagam. Ani tego nie lubi, ani nie umie. Ideałem nie musi być :)
    Ale teściowa go rozpuscila strasznie.

f1d9680377.png
  • Bellisima Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką sytuację z racji jego zawodu, że czasem jest zmuszony sobie sam gotować, ale jak już jesteśmy razem to chyba się nie zdarzyło żeby zaproponował że zrobi cot do jedzenia. Tak naprawdę to teściowe nie zdają sobie sprawy źe zrobiły im krzywdę

Niedoczynność tarczycy
    PCO
  • IssaMelissa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta. Witam się wykończona i sflaczała po pierwszym dniu pracy po urlopie :-P

Bellisima witaj :-)

Adry cierpliwości dla małża kochana i zdrówka dla Majusi. Kochana pamiętaj że po takich wojnach godzenie się jest przyjemniejsze, więc może warto choć troszkę odpuścić ;-)

Co do wychowania mężów przez teściowe to mój akurat na początku wykazywał dużą dozę lenistwa, pomimo że w domu rodzinnym był uczony pracy. Z czasem jednak zaczął mi bardzo pomagać i dziś nie mogę złego słowa powiedzieć. No właściwie nie gotuje, bo ja to robię lepiej i szybciej, ale za to pomaga obrać czy pokroić warzywa i sprząta to co nabrudzę, ale jak trzeba to i coś upichci. Wiem też że przy dziecku nie będzie problemu żeby mi pomógł. Jedyne czego się do dziś nie dotyka to żelazko, bo teściowa namiętnie mu wszystko prasowała, nawet skarpetki. Ale ja żalu o to nie mam, bo ja właściwie bardzo mało prasuję. Mam na to inną metodę.

Adry lubi tę wiadomość

01.2019 udało się
    02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
    05.2019 będzie córeczka
    09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ