X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostań zostań. Uda Ci się! Faktycznie szczęśliwe forum :-)

Ja teraz zaklinam rzeczywistość żeby czasem nie zobaczyć spóźnionej @. Boję się tych historii o poronieniach, ciążach biochemicznych itd. Tfu tfu... nie myślę nawet o tym. Teraz wszystko w rękach Boga.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam drugi test nie ma nawet cienia ... No nic czekamy na nowy cykl.

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Dziewczyny zrobiłam drugi test nie ma nawet cienia ... No nic czekamy na nowy cykl.
    ;(

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • IssaMelissa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Evell ale teraz wieczorem? Poczekaj może do rana. Wtedy jest większe stężenie hcg

01.2019 udało się
    02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
    05.2019 będzie córeczka
    09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa wrote:
    Evell ale teraz wieczorem? Poczekaj może do rana. Wtedy jest większe stężenie hcg

Tak,ale myślę,že to jakiś błąd bo nie czuje nic prócz bólu brzucha i obstawiam niestety ze jutro @Przylezie niestety...

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa wrote:
    otóż to. Najlepiej z porannego moczu. A nie zawsze człowiek czuje sie jak w ciąży. Spójrz na Lavende ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 21:35

Evell lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Szkoda. Może następny będzie szczęśliwy. Raz już zaskoczyłaś więc teraz to tylko kwestia czasu. Naprawdę tak myślę :-*

Evell lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Tak,ale myślę,že to jakiś błąd bo nie czuje nic prócz bólu brzucha i obstawiam niestety ze jutro @Przylezie niestety...
    Też za bardzo nic nie czuję. Mam się martwić?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jeszcze powtórzę najpóźniej w niedziele bo w ciągu tych trzech dni mam dostać @

Lavende nie masz się czym martwić wszystko będzie dobrze uwierz mi ;*

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Wy dziewczyny czułyście w terminie @? Ja już nie pamiętam jak to było za pierwszym razem. Wydaje mi się, że mnie piersi bolały i brzuch, ale kiedy to było nie pamiętam. Ja czuję, że piersi mam lekko ciężkie, ale nie bolą bardzo. No i brzuch boli mnie rano a potem przestaje o dziwo. Nie chcę sobie wmawiać objawów. Ale pamiętam że jak byłam na 1. usg w 6 tyg. to chwaliłam się lekarce, że czuję się super i nie jak w ciąży to tylko się uśmiechnęła.... w 8. już inaczej śpiewałam.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Dziewczyny! Pobiegłam do sklepu bo stwierdziłam, że nie dam rady myśleć nad tym. Zrobiłam niedawno test (nie z porannego moczu) i... POZYTYWNY!!!!!! Nie wiem co się dzieje. Poryczałam się strasznie i nie wiem co dalej. Teraz boję się, że to sen i zaraz dostanę @. To jest zbyt piękne żeby było prawdą! Nie wierzę w to. Co mam robić? Nigdy nie byłam za betą ale ten pozytyw jest tak wyczekany, że chyba polecę jutro rano.
    O i wiruski naszego forum dzialaja :) :) tylko trzeba troche cierpliwosci i prosze :)

Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwość! O tak! Cecha z którą u mnie krucho. Aczkolwiek marzę o niej dniami i nocami :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Evell zrob dla pewności rano jeszcze. Ja tez nic nie czulam tylko jak na @ bol brzucha. Zresztą do tej pory nic nie czuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 22:08

Evell lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix_ wrote:
    Evell zrob dla pewności rano jeszcze. Ja tez nic nie czulam tylko jak na @ bol brzucha. Zresztą do tej pory nic nie czuje.
    Nie bolały cię piersi? Nie bolą? To mnie pocieszyłaś bo moje lekko ociężałe, a większość osób bolą bardzo. Masz szczęście że tak dobrze to znosisz. A drugi trymestr jest the best.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • palmaa Debiutantka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :) udało się po 10 mieś starań zaskoczyłam po pierwszym cyklu stymulacjii z Clo obecnie jestem w 8 tyg Ciąży, życze tego i Wam nie poddawajcie się :*

• Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Nie bolały cię piersi? Nie bolą? To mnie pocieszyłaś bo moje lekko ociężałe, a większość osób bolą bardzo. Masz szczęście że tak dobrze to znosisz. A drugi trymestr jest the best.
    Moze troche na początku w okolicaxh @ bolaly piersi i brzuch . Wszystko jak u mnie standardowo na @ zrobilam test bo mialam za tydzień laparo. Tylko dlatego bo nic nie wskazywalo wiec jako takie uczucie "na ciąże" chyba nie zawsze się sprawdza. Teraz nie bolą mnie piersi, nie mam mdlosci, zgagi, nie jestem wrazliwa na zapachy. Czasem boli mnie brzuch jak na @. Martwię sie czasem czy tam z dzidzia wszystko dobrze skoro nie czuje nic ale w 10 tygodniu bylo ok a objawów tez nie bylo wiec wierzę ze nadal jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 22:39

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja w obu ciążach w terminie @ nic nie czułam. Ale ja nigdy przed @ nie mam żadnego bólu brzucha itp. W obu jednak miałam ślinotok na sushi przed terminem @. W szczęśliwej 1 ciąży po terminie @ bolały mnie dość mocno piersi po bokach.
    W ciąży pustej nie bolały. W obu po terminie @ byłam wrażliwa na zapachy, dźwigało mi się gdy wsiadałam do nagrzanego auta. To takie początkowe objawy. Potem w pierwszej ciąży się to rozwinęło.

Lavende86 lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende powiedziałas już mężowi? :) jak zareagował? :)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Lavende powiedziałas już mężowi? :) jak zareagował? :)
    Powiedziałam. Był w lekkim szoku. Na początku zaczął gadać, że marwi się jak my damy radę z 2 dzieci, że moja mama już będzie miała trzeciego wnuka do opieki. Potem jak przetrawił to się cieszył. Powiedział, że chce drugą dziewczynkę i że teraz on wybiera imię (o zgrozo!). Może nie wymarzona reakcja, ale on tak ma. Musi przetrawić. Narazie czekamy na usg bo nie wiadomo czy zarodek będzie i tętno... wiadomo. Dziś rano czułam się fatalnie. Zaczynają mnie boleć piersi coraz częściej, mdłości, ból brzucha. Teraz jest ok. Rozchodziłam to.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende piękna wiadomość. Czekamy na piękną bete no i później usg. A sama wodzisz objawy juz masz wiec wszystko w porządku ;)

Lavende86 lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ