X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Koniczynka33l Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Lista fajny pomysł :)
    Ale mamy wysyp ciąż :) aż dumna jestem :) został ktoś tu jeszcze starający się? :p

No kto jak nie ja? hahaha
    W rekordzie starań powinnam dostać wpis do ksiegi Guinessa.

Dobranoc

niedrożność jajowodów
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka Mycha masz dwa serca :)

Czekamynadzidzie ja jestem, choć coraz mniej nas zostało. Z jednej strony super, a z drugiej jakoś tak smutno dla nas.
    Ja to nawet na razie nie mogę działać... więc się wzięłam za odchudzanie i będę biegać. Kupiłam buty, legginsy, stanik sportowy. Teraz tylko zacząć. :) Tylko padam na pysk po pracy to nie wiem jak to ogarnę. :/ Może za mało sypiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 23:19

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo widok fantastyczny. I nareszcie zaczęłam się tak w pełni cieszyć. Wiem że nadal coś może być nie tak ale to bijące serduszko mnie mega uspokoił. I widziałam i słyszałam. A ciąża jest o dzień starsza niż myślałam. Więc w sumie dużo przy tych moich długich cyklach się nie pomyliłam.

Nigdy nie miałam zapalenia pęcherza a w ciąży tym bardziej więc niestety nie pomogę.

Teraz tylko czekam na umowę i zmykam na l4 bo lekarka jak usłyszała że przedszkole to stwierdziła że niezbyt korzystne miejsce na ciąże.
    Dobranoc :)

f1d9680377.png
  • Eska1234 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Mam pytanie - czy któraś z Was brała eythyrox i spóźnił jej się przez to okres ? Ja zawsze miałam regularny cykl 27-28 dni. Od ponad dwóch tygodni biorę tabletki i dzisiaj jest 31 dzień cyklu i nic. Zrobiłam test i wykluczyłam ciąże. Nie wiem do końca co teraz zrobić i czy to jest normalne .. moja gin jest na urlopie i wraca dopiero we wrześniu ., dajcie znać czy miałyście podobna sytuacje. dziękuje ! :)

Eska
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:36

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie do życia jestem. Wczoraj położyłam się spać później nic zwykle i już człowiek pogubiony. Nawet tego obiadu i sprzątania mi się nie chce. Więc popatrzę sobie na zdjęcie usg, więcej będzie z tego pożytku niż z innych rzeczy :D

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Koniczynka33l Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie deszcze od nocy...masakra...jesień..
    zbieram sie do pracy.
    Ząb odpukać przestał póki co.
    Milego dnia

Multiwitamina, Adry, IssaMelissa, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

niedrożność jajowodów
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też deszcz. Czeka nas dalszy ciąg malowania kuchni. Tzn drapanie ścian bo odłazi stara farba. Sufit już zrobiony, gdyby nie drapanie byłoby pomalowane.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:36

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eska1234 wrote:
    Cześć dziewczyny ! Mam pytanie - czy któraś z Was brała eythyrox i spóźnił jej się przez to okres ? Ja zawsze miałam regularny cykl 27-28 dni. Od ponad dwóch tygodni biorę tabletki i dzisiaj jest 31 dzień cyklu i nic. Zrobiłam test i wykluczyłam ciąże. Nie wiem do końca co teraz zrobić i czy to jest normalne .. moja gin jest na urlopie i wraca dopiero we wrześniu ., dajcie znać czy miałyście podobna sytuacje. dziękuje ! :)
    Euthyrox nie opóźnia miesiączki. Może stres, albo przeziębienie? albo coś jeszcze innego ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po eutyroxie trochę się cykle rozregulowały od 26 do 31

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Witajcie :)
    Obudził mnie najpiękniejszy odgłos od tak wielu dni... odgłos padającego deszczu, temperatura spadła, powiewa delikatny wiaterek. Mam ochotę wybiec na dwór i pobiegać :)
    Spałam 12 godzin... tak tak 12 godzin (z małą pobudką na zmianę córce pieluszki), czuję się wypoczęta jak nigdy.
    Właśnie robię listę zakupów popijając CIEPŁĄ kawę i lecimy do marketu.

cieszmy się z małych rzeczy, będziemy szczęśliwsi :)

Wieczorem pomyślę nad listą.

Pięknego dnia :)
    Adry! Pięknie powiedziane. Tak często o tym zapominamy.

Ja obudziłam się po nocce. Pora wstać i się ogarnąć. Zaraz mąż wybywa do pracy.
    Dziś rano jakby piersi mnie przestały boleć i trochę się denerwuję czy będzie ok, ale obiecałam sobie, że będę spokojna i nie będę się martwić na zapas.

Wczoraj dowiedziałam się okropnej rzeczy. Pamiętacie jak mówiłam, że moja przyjaciółka zaszła w ciążę? Ona ciągle plamiła i wczoraj okazało się, że poroniła bo na usg nic nie ma. Załapałam doła kiedy mi powiedziała. Tak mi jej szkoda. Oczywiście nie mogę jej powiedzieć o mojej ciąży. Byłoby jej przykro. Poza tym u mnie też do usg nic nie jest pewne... To jest chora sytuacja. Ona poroniła, a ja pozytywny test. Co jest z tym światem? My mamy kontakt głównie przez neta i tel bo ona jest za granicą. Narazie nic jej nie mówię. Może zajdzie znowu szybko. Mam tylko nadzieję, że nie podzielę jej losu mimo wszysyko.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:37

czekamynadzidzie, Lavende86, Adry lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Mi po eutyroxie trochę się cykle rozregulowały od 26 do 31
    naprawdę? a mnie się właśnie skróciły, ale to dlatego, że owulka wróciła. Wow. No to jak widać może być jednak różnie ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi dzięki. Wiem, że nie mam teraz na nic wpływu. Muszę czekać. W pierwszej ciazy też miałam na początku stresa przez piersi. Raz bolaly a raz były flaki i miękkie i wtedy świrowałam, macałam je czy bolą. Obiecałam sobie, że tym razem tak nie będę, ale to jest trudne :-D

To przez te wieści od koleżanki zaczęłam się trochę martwić.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:37

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś specjalnie nie urosły. I nie wiem jak długo mogę mieć nadzieję że jeszcze urosna :D są pełniejsze lecz nic ponad to.
    Ja kilka dni temu mówie do męża że mnie nie bolą i się stresuję. I on nagle z zaskoczenia mnie tak delikatnie szturchnal po nich. Zabolało :) więc chyba jak je macalam w konkretnym celu to mogłam sobie coś wkręcić a jak z zaskoczenia to prawda wyszła na jaw :)

f1d9680377.png
  • Eska1234 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam monitoring cyklu i nie było owulacji ..

Eska

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    jeżeli zdecydujesz sie na karmienie piersią to wtedy Ci urosną, bo będzie w nich mleko, a tak to raczej nie zmienią jakoś szczególnie swojego rozmiaru, może będą nieco pełniejsze, twardsze, będzie widać na nich żyłki, sutki staną się ciemniejsze i większe, jeśli masz drobny biust to z A do D nie skoczy niestety :)
    Za to te dziewczyny, które karmiły i miały nawał to wiedzą...że normalnie w playboyu można sobie sesję walnąć :P to był moment kiedy stalam przed lustrem i się oglądałam z każdej strony, bo było w końcu na czym oko zawiesic :P
    Koleżanka ostatnio zaszła i staniki w pierwszych miesiącach zmieniała bo tak jej urosły. Ja tam do D nie aspiruje ale nie pogniewal abym się na troszkę większe.
    bolące cycki nie są wyznacznikiem ale zanik objawów jest niepokojący a mnie bolą. Więc jak raz się pomacalam i nic to już czarne myśli :) i nie twierdzę że to jest racjonalne :D

Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eska1234 wrote:
    Miałam monitoring cyklu i nie było owulacji ..
    Wiec wyjaśniło się dlaczego @ Ci się spóźnia. Dostałaś coś na wywołanie czy masz czekać?

f1d9680377.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ