X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Koniczynka33l Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Lista fajny pomysł :)
    Ale mamy wysyp ciąż :) aż dumna jestem :) został ktoś tu jeszcze starający się? :p

No kto jak nie ja? hahaha
    W rekordzie starań powinnam dostać wpis do ksiegi Guinessa.

Dobranoc

niedrożność jajowodów
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka Mycha masz dwa serca :)

Czekamynadzidzie ja jestem, choć coraz mniej nas zostało. Z jednej strony super, a z drugiej jakoś tak smutno dla nas.
    Ja to nawet na razie nie mogę działać... więc się wzięłam za odchudzanie i będę biegać. Kupiłam buty, legginsy, stanik sportowy. Teraz tylko zacząć. :) Tylko padam na pysk po pracy to nie wiem jak to ogarnę. :/ Może za mało sypiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 23:19

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo widok fantastyczny. I nareszcie zaczęłam się tak w pełni cieszyć. Wiem że nadal coś może być nie tak ale to bijące serduszko mnie mega uspokoił. I widziałam i słyszałam. A ciąża jest o dzień starsza niż myślałam. Więc w sumie dużo przy tych moich długich cyklach się nie pomyliłam.

Nigdy nie miałam zapalenia pęcherza a w ciąży tym bardziej więc niestety nie pomogę.

Teraz tylko czekam na umowę i zmykam na l4 bo lekarka jak usłyszała że przedszkole to stwierdziła że niezbyt korzystne miejsce na ciąże.
    Dobranoc :)

f1d9680377.png
  • Eska1234 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Mam pytanie - czy któraś z Was brała eythyrox i spóźnił jej się przez to okres ? Ja zawsze miałam regularny cykl 27-28 dni. Od ponad dwóch tygodni biorę tabletki i dzisiaj jest 31 dzień cyklu i nic. Zrobiłam test i wykluczyłam ciąże. Nie wiem do końca co teraz zrobić i czy to jest normalne .. moja gin jest na urlopie i wraca dopiero we wrześniu ., dajcie znać czy miałyście podobna sytuacje. dziękuje ! :)

Eska
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:36

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie do życia jestem. Wczoraj położyłam się spać później nic zwykle i już człowiek pogubiony. Nawet tego obiadu i sprzątania mi się nie chce. Więc popatrzę sobie na zdjęcie usg, więcej będzie z tego pożytku niż z innych rzeczy :D

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Koniczynka33l Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie deszcze od nocy...masakra...jesień..
    zbieram sie do pracy.
    Ząb odpukać przestał póki co.
    Milego dnia

Multiwitamina, Adry, IssaMelissa, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

niedrożność jajowodów
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też deszcz. Czeka nas dalszy ciąg malowania kuchni. Tzn drapanie ścian bo odłazi stara farba. Sufit już zrobiony, gdyby nie drapanie byłoby pomalowane.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:36

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eska1234 wrote:
    Cześć dziewczyny ! Mam pytanie - czy któraś z Was brała eythyrox i spóźnił jej się przez to okres ? Ja zawsze miałam regularny cykl 27-28 dni. Od ponad dwóch tygodni biorę tabletki i dzisiaj jest 31 dzień cyklu i nic. Zrobiłam test i wykluczyłam ciąże. Nie wiem do końca co teraz zrobić i czy to jest normalne .. moja gin jest na urlopie i wraca dopiero we wrześniu ., dajcie znać czy miałyście podobna sytuacje. dziękuje ! :)
    Euthyrox nie opóźnia miesiączki. Może stres, albo przeziębienie? albo coś jeszcze innego ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po eutyroxie trochę się cykle rozregulowały od 26 do 31

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Witajcie :)
    Obudził mnie najpiękniejszy odgłos od tak wielu dni... odgłos padającego deszczu, temperatura spadła, powiewa delikatny wiaterek. Mam ochotę wybiec na dwór i pobiegać :)
    Spałam 12 godzin... tak tak 12 godzin (z małą pobudką na zmianę córce pieluszki), czuję się wypoczęta jak nigdy.
    Właśnie robię listę zakupów popijając CIEPŁĄ kawę i lecimy do marketu.

cieszmy się z małych rzeczy, będziemy szczęśliwsi :)

Wieczorem pomyślę nad listą.

Pięknego dnia :)
    Adry! Pięknie powiedziane. Tak często o tym zapominamy.

Ja obudziłam się po nocce. Pora wstać i się ogarnąć. Zaraz mąż wybywa do pracy.
    Dziś rano jakby piersi mnie przestały boleć i trochę się denerwuję czy będzie ok, ale obiecałam sobie, że będę spokojna i nie będę się martwić na zapas.

Wczoraj dowiedziałam się okropnej rzeczy. Pamiętacie jak mówiłam, że moja przyjaciółka zaszła w ciążę? Ona ciągle plamiła i wczoraj okazało się, że poroniła bo na usg nic nie ma. Załapałam doła kiedy mi powiedziała. Tak mi jej szkoda. Oczywiście nie mogę jej powiedzieć o mojej ciąży. Byłoby jej przykro. Poza tym u mnie też do usg nic nie jest pewne... To jest chora sytuacja. Ona poroniła, a ja pozytywny test. Co jest z tym światem? My mamy kontakt głównie przez neta i tel bo ona jest za granicą. Narazie nic jej nie mówię. Może zajdzie znowu szybko. Mam tylko nadzieję, że nie podzielę jej losu mimo wszysyko.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:37

czekamynadzidzie, Lavende86, Adry lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Mi po eutyroxie trochę się cykle rozregulowały od 26 do 31
    naprawdę? a mnie się właśnie skróciły, ale to dlatego, że owulka wróciła. Wow. No to jak widać może być jednak różnie ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi dzięki. Wiem, że nie mam teraz na nic wpływu. Muszę czekać. W pierwszej ciazy też miałam na początku stresa przez piersi. Raz bolaly a raz były flaki i miękkie i wtedy świrowałam, macałam je czy bolą. Obiecałam sobie, że tym razem tak nie będę, ale to jest trudne :-D

To przez te wieści od koleżanki zaczęłam się trochę martwić.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:37

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś specjalnie nie urosły. I nie wiem jak długo mogę mieć nadzieję że jeszcze urosna :D są pełniejsze lecz nic ponad to.
    Ja kilka dni temu mówie do męża że mnie nie bolą i się stresuję. I on nagle z zaskoczenia mnie tak delikatnie szturchnal po nich. Zabolało :) więc chyba jak je macalam w konkretnym celu to mogłam sobie coś wkręcić a jak z zaskoczenia to prawda wyszła na jaw :)

f1d9680377.png
  • Eska1234 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam monitoring cyklu i nie było owulacji ..

Eska

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    jeżeli zdecydujesz sie na karmienie piersią to wtedy Ci urosną, bo będzie w nich mleko, a tak to raczej nie zmienią jakoś szczególnie swojego rozmiaru, może będą nieco pełniejsze, twardsze, będzie widać na nich żyłki, sutki staną się ciemniejsze i większe, jeśli masz drobny biust to z A do D nie skoczy niestety :)
    Za to te dziewczyny, które karmiły i miały nawał to wiedzą...że normalnie w playboyu można sobie sesję walnąć :P to był moment kiedy stalam przed lustrem i się oglądałam z każdej strony, bo było w końcu na czym oko zawiesic :P
    Koleżanka ostatnio zaszła i staniki w pierwszych miesiącach zmieniała bo tak jej urosły. Ja tam do D nie aspiruje ale nie pogniewal abym się na troszkę większe.
    bolące cycki nie są wyznacznikiem ale zanik objawów jest niepokojący a mnie bolą. Więc jak raz się pomacalam i nic to już czarne myśli :) i nie twierdzę że to jest racjonalne :D

Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eska1234 wrote:
    Miałam monitoring cyklu i nie było owulacji ..
    Wiec wyjaśniło się dlaczego @ Ci się spóźnia. Dostałaś coś na wywołanie czy masz czekać?

f1d9680377.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ