X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eska1234 wrote:
    Miałam monitoring cyklu i nie było owulacji ..
    nie martw sie, w normalnym cyklu kobiecym 1-2 razy w roku zdarzają sie cykle bezowulacyjne i jest to całkiem normalne ;) może akurat teraz CI się trafił, a to Twój pierwszy cykl z monitoringiem?

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    U każdej zdrowej kobiety 1-2 razy w roku może się trafić cykl bezowulacyjny i nie jest to powodem do niepokoju.
    Haha to samo napisałyśmy niemal słowo w słowo :P

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende każda na początku wariuje ale nie martw się co do twojej koleżanki to widać od początku były problemy. U ciebie będzie wszystko dobrze.
    Nawiasem mówiąc ja też ostatnio wariuje i podejmuje złe decyzje. Miotam się histerycznie zamiast spokojnie pomyśleć.

npV2p1.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Koleżanka ostatnio zaszła i staniki w pierwszych miesiącach zmieniała bo tak jej urosły. Ja tam do D nie aspiruje ale nie pogniewal abym się na troszkę większe.
    bolące cycki nie są wyznacznikiem ale zanik objawów jest niepokojący a mnie bolą. Więc jak raz się pomacalam i nic to już czarne myśli :) i nie twierdzę że to jest racjonalne :D
    to chyba różnie jest. NIektórym po Duphastonie też piersi się powiększają, a u mnie nic a nic nie zadziałał :( a szkoda :(
    za to po tabletkach antych miałam fajne <3 jakby mi się udało w końcu zajść w tą ciążę to mogłyby też pójść o jeden rozmiar w górę :P nie obrażę się :) dziewczyny dziś mam okres okołoowulacyjny, muszę nałapać tych wirusów od Was, bo jak nie teraz to kiedy! :D może przyjdą i do mnie tylko z małym opóźnieniem, może złapię wreszcie w te moje dziurawe ręce :P

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    mam się niepokoić :P:P:P???

Może randka jakaś :P
    z Tobą zawsze <3 <3 <3

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    U każdej zdrowej kobiety 1-2 razy w roku może się trafić cykl bezowulacyjny i nie jest to powodem do niepokoju. Jeśli podejrzewasz, że problem może być poważniejszy, to trzeba do lekarza, bo my tutaj niewiele pomożemy.
    Natomiast nie mam pojecia kiedy przyjdzie @ w takiej sytuacji.
    Ja bym tam narazie nie próbowała wywoływać, jesli to się jeden raz przydarzyło, bo to też cenna informacja jak organizm sam się wyreguluje i czy się wyreguluje. A tak ze wspomaganiem to nic się nie dowiesz :)
    Esia ja ostatnio miałam kilka takich cykli gdzie przy 35, 40 dc jeszcze owulacji nie było. W końcu przyszła, @ też. Też nie jestem za żadnymi wspomagać ami chyba że cykl ciągnie się w nieskończoność. Jeżeli zacznie się to powtarzać częściej konieczna będzie diagnostyka. U mnie to wynikało z pcos.

Ale mam koleżankę która 5 lat nie miała @ i jeszcze nie trafiła na lekarza który potrafiłby jej pomóc. Brała wszelkie możliwe leki na wywołanie i nic. Strasznie jej współczuję bo chciała by dziecko a tutaj nawet nie ma po co na razie się starać. Masakra jak kobiety pod górkę maja

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zajebiste cycki przy karmieniu. Z rozmiaru D skoczyły chyba do D. ;) Jak były wypełnione mlekiem rano to myślałam że eksplodują. :P Póki synek się nie zabrał za nie albo laktator to bolały i ciekły same. Ale wtedy mogłabym się na nie gapić i oglądać, tylko szkoda że takie nie zostały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 14:14

Adry lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dawno temu wyczytałam że zanik objawów nie jest ok. Ale dam radę :-) Co ma być to będzie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie laski.U mnie deszcz rano padał teraz się uspokoiło i wiaterek jest,jutro mam dostać @trzymajcie kciuki żeby nie przyszła,wiecie co dziwne to bo troszkę czuje piersi jak chodzę i to jest dziwne,nie bo nigdy nie bolą przed @chyba ze to wina progesteronu ?

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell a przy tym pustym jaju jakie miałaś objawy? Beta dobrze rosła? Jak to było?

Evell lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    A to mnie cycki nie bolały wcale przez całą ciążę i nawet nie pomyślałam, że coś może być nie tak. W drugim trymestrze czułam się tak super, że gdyby nie rosnący brzuszek to nie pomyślałabym, że jestem w ciąży.
    Jedyne momenty, kiedy się martwiłam to oglądając pomiary na USG, kiedy coś odbiegało od przyjętej normy.
    Toś szczęściara. Ja już niestety mało pamietam. Drugi trymest też miałam spoko, ale nie pamiwtam tego początku do usg. Moja siostra twierdzi że marudziłam, że nie mam objawów.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie mam złego humoru :-) A charekter, fakt, czasem ciężki ;-)

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende mi cały czas objawy znikają a potem się pojawiają. Ostatnio jak się trochę zaniepokiłam to 5 min później wymiotowałam i (na pewno nie z nerwów bo ja tak nie reaguje na stres). Cycki mi trochę urosły i przytyłam nieco.

Adry, Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skontaktowałam się że swoją lekarką, dostałam lekki ochrzan ale obiecała przyjąć mnie w poniedziałek.

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trochę mnie tu nie było i widze zmiany - gratulacje Lavende!
    Ja ostatnio miałam sporo na głowie, szkolenie w nowej pracy i nie miałam już siły tu zaglądać. Mam trudny okres teraz życiowo i co za tym idzie trochę stresów... Ale mam nadzieję, że niedługo już się wszystko poukłada.
    Poszukałam już gina w nowym mieście i umówiłam się wstępnie na 27 września. Na razie już prawie 50 dni mam obecny cykl... Ale nie mam nawet głowy o tym ostatnio myśleć przez te wszystkie rewelacje. Postaram się częściej tu zaglądać :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Evell a przy tym pustym jaju jakie miałaś objawy? Beta dobrze rosła? Jak to było?

Sory niechcący dałam Lubie to.
    U mnie nie było praktycznie objawów żadnych prócz ostrego bólu brzucha jak jeszcze nie wiedziałam no i cykci mnie bolały dosyć mocno ...beta na początku była super potem jak juz nie było zarodka to poleciała strasznie na łeb na szyję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy chodziło mi o to,że spadła drastycznie lavendo. .. źle to napisałam.

Lavende86 lubi tę wiadomość

• Eska1234 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Haha to samo napisałyśmy niemal słowo w słowo :P
    W sumie to tak :)

Eska
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na temat zanikajacych objawow sie nie wypowiadam. U mnie to dopiero mozna sie przekrecic ze stresu;) Powiem Wam czy jest ok juz w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam leniwie pijąc kawę z Budapesztu. Buziaki

Evell, Lavende86, malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix_ wrote:
    Ja to na temat zanikajacych objawow sie nie wypowiadam. U mnie to dopiero mozna sie przekrecic ze stresu;) Powiem Wam czy jest ok juz w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam leniwie pijąc kawę z Budapesztu. Buziaki
    Jak sie ich nie ma wcale od początku to raczej soko :-) Hihi Ty już daleko jesteś więc nie ma co sie stresować :-)

Beatrix_ lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ