X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Ja niestety musiałam zostawić dziecko w domu bo w nocy była gorączka i płacze. Rano lepiej, ale też była nie do życia. Teraz wygląda na to że tylko katar, ale ciągle leży pod kocykiem, a to do niej nie podobne. Chyba nie na energii. Do końca tygodnia będzie w domu i chciałabym żeby poszła w poniedziałek. Zobaczymy.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w nocy od ok. 4rtej płakał, ciągle pił wodę. Wczoraj wieczorem był na urodzinach na sali zabawa, może to dlatego. Rano ciężko go dobudzić ale nie miał gorączki, dziś mam nadzieję że go szybko zmorzy sen.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, co u Was nowego?
    Ja wreszcie się ogarnęłam z przeprowadzką, z nową pracą i zaczynam od nowa starania.
    Zamówiłam u zakonników zioła o. Sroki i dziś odbieram, od poniedziałku ruszamy na siłownię i od przyszłego czwartku idę do nowego lekarza. Tj ginekolog-endokrynolog to może mi pomoże bo ostatnio czuję że hormony mi szaleją... Włosy mi lecą garściami, za to pojawiają się tam gdzie nie trzeba, cera się popsuła... Można się podłamać :/ Ale zobaczymy co mi powie. Mam takie huśtawki, raz daję na luz i czekam spokojnie, niech się dzieje samo w swoim czasie, ,a raz trochę łapię doła, zwłaszcza przez te wypadające włosy. Jak zdiagnozowali mi PCOS jak miałam ok 17 lat to wypadła mi praktycznie wiekszość włosów i wyglądało to fatalnie i od tamtej pory strasznie panikuję na tym punkcie... Z tego co widzę, to teraz będzie podobnie, bo już widać dużą różnicę i już mam problem z ich ułożeniem tak, by tego nie było widać.
    A jak tam Wasze zdrówko? Mam nadzieję, że u Was wszystko ok.

malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende, współczuję. Szybko zaczęła chorować. U nas jeszcze nikt nie ma infekcji.

Ja dziś ostatni dzień w pracy, na 16 mam lekarza i l4. Dobrze mi z tą świadomością że teraz więcej zależy ode mnie. Nie złapie choróbska, dziecko krzywdy mi nie zrobi. Dzisiaj jak jeden we mnie wpakowl to ledwo się na nogach utrzymałam.

Jak tam dzień Wam mija?

f1d9680377.png

Wysłany: 6 września 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida a co wtedy zrobiłaś żeby znowu je zagescic?

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Frida a co wtedy zrobiłaś żeby znowu je zagescic?

Wtedy porobiłam różne badania, zdiagnozowali mi ten PCOS i dostałam tabletki antykoncepcyjne... I włosy zaczęły odrastać. A że teraz ich nie biorę, to nie wiem... Nic nie działa :/

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Hej dziewczynki, co u Was nowego?
    Ja wreszcie się ogarnęłam z przeprowadzką, z nową pracą i zaczynam od nowa starania.
    Zamówiłam u zakonników zioła o. Sroki i dziś odbieram, od poniedziałku ruszamy na siłownię i od przyszłego czwartku idę do nowego lekarza. Tj ginekolog-endokrynolog to może mi pomoże bo ostatnio czuję że hormony mi szaleją... Włosy mi lecą garściami, za to pojawiają się tam gdzie nie trzeba, cera się popsuła... Można się podłamać :/ Ale zobaczymy co mi powie. Mam takie huśtawki, raz daję na luz i czekam spokojnie, niech się dzieje samo w swoim czasie, ,a raz trochę łapię doła, zwłaszcza przez te wypadające włosy. Jak zdiagnozowali mi PCOS jak miałam ok 17 lat to wypadła mi praktycznie wiekszość włosów i wyglądało to fatalnie i od tamtej pory strasznie panikuję na tym punkcie... Z tego co widzę, to teraz będzie podobnie, bo już widać dużą różnicę i już mam problem z ich ułożeniem tak, by tego nie było widać.
    A jak tam Wasze zdrówko? Mam nadzieję, że u Was wszystko ok.
    wiesz co wypadające włosy to może być tsh. Ja jak miałam za wysokie tsh to włosy leciały garściami, wystarczy, że je przeczesałam ręką i w dłoni mi duża część zostawała! Bałam sie, że wyłysieję w krótkim czasie! A z tymi pryszczami to ja też mam dramat :( pryszcz pryszcza pryszczem pogania :( aż głupio mi iść z czymś takim do pracy :( i nie wiem od czego taki tragiczny stan tej cery :(

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dzisiaj równe 4 tygodnie zostały do pierwszej wizyty w klinice! Już się nie mogę doczekać...! :)

Multiwitamina, Beatrix_ lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    wiesz co wypadające włosy to może być tsh. Ja jak miałam za wysokie tsh to włosy leciały garściami, wystarczy, że je przeczesałam ręką i w dłoni mi duża część zostawała! Bałam sie, że wyłysieję w krótkim czasie! A z tymi pryszczami to ja też mam dramat :( pryszcz pryszcza pryszczem pogania :( aż głupio mi iść z czymś takim do pracy :( i nie wiem od czego taki tragiczny stan tej cery :(

Też tak myślałam, ale jeszcz w tym roku robiłam wszystkie badania Tsh, ft3, ft4, antyTPO i wszystko było w normie. Miałam też usg tarczycy i wyszło że jest bardzo mała, 8ml objętości... Ale lekarz mówił, że widocznie mała tarczyca, ale póki co daje radę. Nigdzie nie znalazłam informacji, co to może oznaczać.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:44

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 6 września 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używałam tego Jantara ale bez skutków, myślę, że na takie intensywne wypadanie na tle hormonalnym to już takie wcierki nie pomogą... Używam teraz takiej drogiej serii z USA i trochę to działało ale teraz znowu nawrót. Staram się tym nie stresować, bo to nie pomaga, ale jak mam gorszy dzień, bo wypadnie więcej to jest masakra...
    Żelazo miałam dość niskie i suplementuję...
    To mówicie, żeby jeszcze sprawdzić za jakiś czas znow tsh?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 6 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też coś miałam problem z włosami jakiś czas, bodajże rok temu. W sumie teraz sobie uzmysłowiłam że już po umyciu na szczotce zostaje już mało. :) Nie wiem co pomogło. Generalnie od początku starań od grudnia biorę kwas foliowy z wit. B6 i B12 i wiesiołek. Jak zaszłam w czerwcu to dołączyłam magnez i witaminę D3 i nadal biorę.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na biotebal jestem uczulona, kiedyś próbowałam. Ja już w zasadzie od roku stosuję suplementy (cynk, kwas foliowy, wit D, B6 B12 i żelazo) i wcierki, raz jest lepiej, obecnie gorzej. Ale i cykle mam teraz coraz dłuższe, więc myślę, że to powiązane...
    Może tą kozieradkę jeszcze dołączę, chociaż zapach jest mocno kontrowersyjny.
    Ja od lat mam z tym problem, tak że wypróbowałam już masę rzeczy, więc to nie tak, że wszystko neguję, ale naprawdę mało co u mnie skutkuje, skrócenie raczej też nie, bo wtedy co mi tak wypadały miałam sporo krótsze, zresztą jak mam teraz dłuższe to chociaż łatwiej mi je jakoś zaczesać a przy krótszych jak wisiały tak smętnie to już nic się nie dało zrobić, żeby to ukryć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 15:52

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na wizycie. Widać na usg pęcherzyk i to bardzo mały. Jest pusty. To powinien być już 6 tydzień 4 dzień. Niby mogłam później zajść, ale wg. mnie to niemożliwe. Kazała przyjść 18. jeszcze. Wydaje mi się, że nic z tego nie będzie :-(

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 6 września 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

belly_love, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 6 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 6 września 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie, 15 mm, wg tego usg równe 8 tyg a nie 8+2. Kwestia innego lekarza, umiejętności, sprzętu czy za słabo się rozwija?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:47

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi mój ma 8,3mm

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ