Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za rady dziewczyny.
Na pewno domowe sposoby nie zaszkodzą ale qiadomo trzeba najpierw zlikwidować wewnętrzną przyczynę. Podobno te pęcherzyki co sie namnazaja na jajnikach tez wydzielaja hormony androgenowe i to może miec wplyw na cerę, włosy itd... Chociaz dla lekarzy zwykle to jest błahy problem. Może Chociaz zaradzi coś na te mojw cykle i owulacje i to mi pomoże...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
Multi chyba nie 20mm, tyle to w 9 tyg.
Lavende postaraj się nie stresować, wczoraj czytałam o dziewczynie której lekarz też powiedział że puste i przekręcić głowice a tam piękny zarodek. A jeżeli teraz go tam nie ma to nie znaczy jeszcze ze się nie pojawi, jest maciupenki i musisz w niego wierzyć, bo sam sobie nie poradzi wszystkie tu w niego wierzymy, a z taką kumulacja wiary to da radęMultiwitamina, Beatrix_, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja zaczelam sie badac i juz troche wiem czemu wszystko idzie nie tak.. bardzo Was proszę o pomoc, chodzi o to, zew tym cyklu pierwszy raz monitorowalam owulacje i wszystko ok, odbyla sie i pecherzyk pekl. Pierwszy raz tez zbadalam hormony (na wlasna reke bo zaden lekarz nie widział takiej potrzeby po DOPIERO 8 miesiacach staran no i oczywiście prolaktyna powyzej normy tylko ja sie na tym nie znam i nie wiem czy to juz sie kwalifikuje do leczenia). Dzis 7 dpo, 22 dc i tak:
TSH - 2,210 (norma wiadomo ponizej 2.5 a najlepiej ponizej 2)
PROLAKTYNA - 29,92 (norma:5,18-26,53)
PROGESTERON- 10,50 ng/ml (brak podanych norm)
I co teraz?Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Tsh jak dla staraczki za wysokie, jeżeli chodzi o prolaktyne to trzeba spełnić szereg wytycznych, wyspać się, nie jest obfite kolacji, nie stymulować skutków nawet do 3 dni przed badaniem, nie uprawiać intensywnego sportu dzień przed. Spełniłas je?
A progesteron niby w normie, bo lekarze przyjmują że wynik powyżej 10 wskazuję że owulka się odbyła ale na utrzymanie niski.
ale wszystko idzie łatwo wyprowadzić, na Tsh euthyrox lub Letrox, na prolaktyne gdyby dalej była wysoka bromek a na proga luteina/duphaston -
Ja wam powiem coś śmiesznego. Jestem najgorsze kierowcą świata. Próbowałam ruszyć samochodem,wcisnełam sprzęgło, wrzuciłam bieg, dodałam gazu, zwolniła ręczny i nigdzie nie pojechałam. Wiecie dlaczego? Bo zapomniałam że powinnam odpuścić to cholerne sprzęgło...
Multiwitamina, Adry lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie. Progesteron w fazie lutealnej wyszedl mi tylko 1,08. Problem w tym, ze w tym dniu juz rozkrecal mi sie okres, mialam lekkie plamienie, ale na dobre ruszyl za dwa dni. Czy ten wynik 1,08 jest wiatrygodny jesli juz troche plamilam? Lekarza mam dopiero 1.10 i tak sobie myslalam, ze was sie spytam, moze ktoras z was miala podobna sytuacje. DZieki. Porazka z tymi staraniami. Kiedys myslalalm, ze to takie latwe..