Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Multiwitamina wrote:Po za tym cześć Dziewczynki i miłego dnia wszystkim.
Mnie wczoraj wzięły ciążowe dolegliwości ale już jest lepiej. Herbatka z imbirem działa cuda...Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
belly_love wrote:Ponoć do starań najlepiej aby TSH było poniżej 2 a wiele dziewczyn pisalo, ze lekarz kazal utrzymywac na poziomie okolo 1 Czekamynadzidzie widze w opisie, ze przyjmujesz jakies leki, rozumiem ze to nie na te hormony tylko na owu?Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny;*
Multi to już u Ciebie 12 tydzień super i zazdroszczę rośnie cie zdrowo ;*
Lavende skarbie głową do góry,niestety tak się czasami dzieje,chociaż tego nie chcemy...wierzę, że będzie dobrze !!!
U mnie dobrze dziś idę do giną sprawdzić czy jest owulacja lub czy była już i coś pękło,dziś mój 13 dc trzymcie kciukimalutka_mycha, czekamynadzidzie, Adry lubią tę wiadomość
-
Nefre_ ms wrote:Dziewczyny z tym catangusem pogadam dzisiaj z moim ginem. Wizyte mam na 9.30 więc dowiem się co i jak myśli o większych dawkach.
Ja po ostatnim pms biorę dwie rano, bo jedna nic nie pomogła, a nawet ostatnio miałam taką jazdę że głowa mała..
Znalazłam gdzieś jakiś artykuł lekarza w którym pisał, że zbyt małe dawki mają odwrotne skutki i prolaktyna może się podnosić zamiast opadać. Pytanie ile to jest dużo? ( jak znajdę to wyśle Wam linka).
Na rynku są normalnie dostępne preparaty z ilością 400, a catangus ma 45, cyclodynon 40..
Nie mam pojęcia czy można to przedawkować.. Ale zapytam dziś lekarza.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
czekamynadzidzie wrote:ja mam identyczne wyniki! moja ginka mówiła, że wszystko w normie, owulacja była, jest git
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Nefre_ ms wrote:A lekarz też Ci tak powiedział czy narazie tylko Twoje obliczenia? Odniósł się jakoś do wielkości pęcherzyka?
Wiadomo jakaś szansa jest ale robiąc wykresy tyle miesięcy, znając swoje cykle i organizm trudno mi w to uwierzyć. No ale nic nie zrobię z tym. Trzeba czekać. Tylko boję się, że w pracy mnie chwyci. Ten miesiąc jest okropny. Ten rollercoster przedszkolny, choroba małej i teraz to. -
Nefre_ ms wrote:Ja też tak miałam, że jak poszłam chyba w 5 tygodniu to nic nie było widać.. ALe lekarz stwierdził, że macica nie wygląda jeszcze na ciążową, rozmiar pęcherzyka pasuje na 4 tydzień i kazała przyjść za 2. W ogóle babka mówiła, że 1 dzień dla takiej ciąży to jest już dużo - jednego dnia nie widać, a na drugi już czasami tak.. A tydzień to w ogóle kosmos..
W ogóle różne aparaty mają różną czułość - wczesna ciąża nie w każdym gabinecie może być zdiagnozowana..
Kurcze to jest tak wcześnie, że nic nie wiadomo.. Trzeba czekać.. I wiem,że to marne pocieszenie. -
Lavende86 wrote:Dziewczyny byłam na wizycie. Widać na usg pęcherzyk i to bardzo mały. Jest pusty. To powinien być już 6 tydzień 4 dzień. Niby mogłam później zajść, ale wg. mnie to niemożliwe. Kazała przyjść 18. jeszcze. Wydaje mi się, że nic z tego nie będzie
Lavende mój miał w 5tc ok. 4mm. Tylko mi te beta nie rosła. Jak przyrost bety?
-
Lavende, nie wiem dokładnie co się stało, ale ściskam Cię mocno. Nawet jeśli tym razem nie wyjdzie, to już jest jakiś postęp i tak i może bliżej do celu...
Ja od wczoraj z mężem pijemy ziółka o. Sroki. Dostaliśmy mieszankę przygotowaną dla nas i nie spodziewałam się, że aż tyle tego wyjdzie - 3litrowy pojemnik + słoik! Nawet niezłe to w smaku i jestem dobrej myśli a akurat jestem w 3 dniu cyklu więc może zbliża się nowa szansa.
Miłego dnia życzę Wam wszystkimMultiwitamina lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Lavende mi ta beta nie rosła, do tego pęcherzyk urósł 1mm w przeciągu tygodnia (pon-pon), gdzie normalnie rośnie tyle w ciągu doby. W sobotę jechaliśmy na wakacje więc lekarz stwierdził, że jak chce mieć wakacje bez stresu to zabieg od razu, po co czekać na poronienie, jechać z wolną głową na wakacje i nie myśleć już o tym. Przyjęłam to na klatę choć nie powiem - 2 dni ryczenia było. Jednak mówiłam sobie że tam nic nie było, żadnego zarodka tylko COŚ, a wręcz potem chciałam żeby to ze mnie wyjęli bo się naczytałam o zaśniadzie itp. Potem się obawiałam wyników histopatologicznych.
Jak się jednak nie uda to pomyśl że zaszłaś w 2 cyklu po usunięciu polipa. Toż to super wynik! Teraz znów szybko zajdziesz bo organizm sobie przypomniał jak to jest, tak ja sobie też tłumaczę. Nie wiem ile będziesz musiała czekac, może wcale. Ja do października jeszcze czekam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 10:03
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:Piłam piłam;) polecam . W szczęśliwym cyklu do owulacji . Wcześniej 3miesiace ciurkiem
Mogę zapytać czy miałaś stymulowana owulacje w pcos ? Czy stosowałaś tylko suplement i zioła ?3 cs o I myszkę
PCOS
Długie nieregularne cykle, faza lutealna 12-14 dni.
Tsh 0,895 norma 0,350-4,94
Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
Lh 9,74 norma 1,8-11,78
Estradiol 35 norma 21-251
Prolaktyna 12,33 norma 1,2-29,93
Testosteron robiłam rok temu- w normie