Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavende ja mojego posyłam. Chyba że ma katar żółty i temperaturę/źle się czuje. To też zależy od przedszkola. Są takie że absolutnie nie przyjmują dziecka z najmniejszym katarem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 17:50
Adry, Lavende86 lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się z Adry i jeżeli chodzi o socjalizacji i katar.
posłanie dziecka do Przedszkola, żłobka to najlepsze co można zrobić. Dużo większą krzywdę zrobimy jak dziecko nie będzie miało kontaktu z dziećmi, innymi dorosła i, zasadami i regułami które obowiązują w przedszkolu. Nauczy się dyscypliny. Więc absolutnie się nie stresuj że wyrodna matka jesteś, jesteś świadoma potrzeb swojego dziecka. Nawet jeżeli teraz wygląda z tego powodu na niezadowolona to szybko jej przejdzie.
Też słyszałam że niektóre przedszkola nie tolerują nawet kataru, ale serio jeszcze się z takim nie spotkałam. Dyr nie może sobie pozwolić na taką absencji, wtedy 3/4 dzieci by nie chodziło. U nas z katar em normalnie przychodzą. -
dzięki dziewczyny, wiem, że to nie koniec świata i dużo osób ma pcos... Ale ten rok jest dla mnie jakiś masakryczny.
Lavende86, też miałam wszystko, nie mogłam się nadziwić czym sobie zasłużyłam na takie szczęscie i już nie muszę się dziwić ;]3 cs o I myszkę
PCOS
Długie nieregularne cykle, faza lutealna 12-14 dni.
Tsh 0,895 norma 0,350-4,94
Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
Lh 9,74 norma 1,8-11,78
Estradiol 35 norma 21-251
Prolaktyna 12,33 norma 1,2-29,93
Testosteron robiłam rok temu- w normie -
Dzięki za info malutka_mycha. Wiadomo, że przedszkole jest na plus dla dziecka. Ja zawsze myślałam, że to żaden problem, ale inaczej jak samemu trzeba to przeżyć na własnej skórze. Emocje są. Wolałabym żeby mąż ją odprowadzał, ale jak na złość ma teraz non stop na 6:00 rano
Wusia - ja jeszcze niedawno płakałam, że nigdy nie zajdę i byłam zrezygnowana tym wszystkim, a tu nagle bum - dwie krechy na teście. Był to 11 cykl starań. Drugi po usunięciu histeroskopowo polipa o którym wcześniej nie wiedziałam. Także nigdy nie wiadomo. Może niedługo będziesz w ciąży.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Multi nie panikuj. Dobrze wszystko wyszło. Zdarzają się naprawdę złe wyniki a potem dzidzia zdrowa. To pokazuje tylko prawdopodobieństwo. Zrobiłaś papa to dobrze - będziesz spokojniejszy. I jeszcze jedno jakby podejrzewał coś naprawdę to zasugerował badania genetyczne NIFTY, HARMONY czy jeszcze inne.
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:Już po wszystkim. Ogólnie dobrze. Zapłaciłam 180zl ,sluchalam serduszka i widziałam dzidziaka. Nosek i uszka na miejscu.
Mogło być lepiej, bo jesteśmy w górnej granicy normy na mój wiek. Nie mógł dobrze zmierzyć przezornosci, najpierw było 1.9, potem 2 i tak wpisał w program. Wyjściowo wyszło 1do 750, ale skończyło się na 1 do 590. Tragedia nie ma. Jutro podskoczę na krew i mu SMS wyniki podeślę i dopisze. Oboje jesteśmy uspokojeni i pappe zrobimy dla świętego spokoju. Jak każda chciała bym mieć lepszy wynik niż w górnej normie, ale tej normy nie przekroczyłam. A mąż był że mną i powiedział że by sobie dupe zawracał jakby wyszło 1:20 I mam się nie martwić i zrobić krew.
Te cyfry nic mi nie mówią, czuje że dzidziuś jest zdrowy i tak ma być. Zdjęcie niewyraźnie, ale w aucie jedziemy
Ile Twoja dzidzia juz mierzy? A plec sie udalo podejrzec?
Super ze wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 19:43
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
wusia wrote:Dziewczyny właśnie wróciłam od lekarza i becze. Powiedział ze ewidentnie są to policystyczne jajniki. Mam masę pęcherzyków. A poprzedni ginekolog mówił ze wszystko jest świetnie, ze absolutnie pcos.... straciłam już 4 miesiące.... a co by było dalej. Czekałabym na cud. Jestem załamana. Ten rok jest dla mnie okropny. Dopiero co zaakceptowałam i poradziłam sobie z jedna choroba, teraz kolejny problem. A taka miałam nadzieje, ze dziecko Doda mi siły i przywróci radość życia. Mam poczekać o zeobic progesteron jeszcze... czyli jeszcze jakieś 30 dni do okresu mam... i potem mi przepisze clo... czekają mnie monitoringi, bo mówi ze owulacji raczej nie ma(mimo pięknej temperatury ) czyli pewnie długa droga przede mną... poradzicie coś nie mam siły.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
malutka_mycha wrote:Psieckojanka świetne. Ja właśnie największy problem mam że zrozumieniem co poniektorychPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Nefre_ ms wrote:hej dziewczyny
czekamynadzidzie: oczywiście znowu wstałam z bólem.. Kiedyś słyszałam, że ludzie płuczą wieczorem gardło olejem i od tego się lepiej wysypiają, ale chyba nie dam rady
Byłam na pilatesie wczoraj - bardzo fajnie się odprężyłam
A dzisiaj streching zobaczymy co będzie..Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱