Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć laski niedawno wróciłam z urlopu:) wypoczelismy:) moj zrobił badania nasienia i wyszły bdb:) czyli ja się muszę nadal badać. To 8 cykl starań. Wiem,że to nie długo. W następnym cyklu bede miała stymulacje owulacji i zastrzyk. Do tego badanie drożności jajowodow. Az mnie zmrozilo jak mi gin o tym powiedział.mkwia
-
Ika to dobrze, lekarz się angażuje a nie każe czekać. Będziesz wiedzieć czy plemniczki docierają na miejsce Chciałabym mieć kilka miesięcy takiego energicznego lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 13:05
Ika83, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Multi jeszcze nie wiem. Nie pójdę do szpitala tylko w gabinecie zrobi, bo ma taki sprzęt. Nie wiem ile to nawet kosztuje, ale nie ważne. Chcę mieć pewność, że wszystko jest ok.
Od drugiego cyklu byłaś na stymulacji do momentu aż zaszlas w ciąże? Ile to trwało?mkwia -
Ika83 wrote:Cześć laski niedawno wróciłam z urlopu:) wypoczelismy:) moj zrobił badania nasienia i wyszły bdb:) czyli ja się muszę nadal badać. To 8 cykl starań. Wiem,że to nie długo. W następnym cyklu bede miała stymulacje owulacji i zastrzyk. Do tego badanie drożności jajowodow. Az mnie zmrozilo jak mi gin o tym powiedział.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Adry wrote:Ja zapisałam się na tą drożność i musiałam odwołać bo byłam w ciąży do szpitala chyba bym się nie odważyła. Ika 2 lata temu to jakoś 500-600 PLN w Warszawie ale teraz nie wiem ile . Podobno sono hsg jest mniej bolesne.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
No dokładnie ja też nie wiem gdzie ta sprawiedliwość ale... już dawno jej nie szukam
jak się tu rejestrowałam to nie sądziłam że na tak długo tu utknę, a możliwe że to dopiero początekPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:teraz coś koło 700-800zł zależy od kliniki (ale nie wiem jak ceny w Warszawie, moga być większe niż w innych częściach Polski). Też czytałam, że sono mniej bolesne, bo dają piankę która się tak nie rozpręża mocno i nie powoduje takiego ciśnienia a tym samym takiego bólu