X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry - ja czekam w laboratorium na badanie bety. Czy jeśli jest puste jajo to już powinna spadać? W środę mam robić znowu.

Adry - co do temperamentu dziecka w brzuchu to moja w brzuchu była baaardzo spokojna. Aż za bardzo. Po urodzeniu też - tylko spała i spała. Natomiast teraz to jest taki piorun i iskra, że masakra. Pani w przedszkolu po 2 dniach powiedziała, że mała jest charakterna.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Dzień dobry - ja czekam w laboratorium na badanie bety. Czy jeśli jest puste jajo to już powinna spadać? W środę mam robić znowu.

Adry - co do temperamentu dziecka w brzuchu to moja w brzuchu była baaardzo spokojna. Aż za bardzo. Po urodzeniu też - tylko spała i spała. Natomiast teraz to jest taki piorun i iskra, że masakra. Pani w przedszkolu po 2 dniach powiedziała, że mała jest charakterna.
    nadrabia stracony czas ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:50

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi beta rosła z ok. 800 na 900 i potem 1000 więc malutko. Po zabiegu spadła do 80 i potem do zera.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mi się wydaje że już czuję malutkie kopnięcia. Mogę się mylić bo to bardzo wcześnie ale takie mam wrażenie. Dziś mykam do internisty i zobaczymy czy dostanę L4. Wyczerpana po tym wszystkim się czuję.

Multiwitamina, malutka_mycha, Evell, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta dzisiejsza beta raczej nic nie powie. Czytałam nawet historie że beta rosła aż do zabiegu mimo, że dobrze nie było. Sama jestem ciekawa.

Arienkas a który to był tc?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    czekamynadzidzie:

co to castangusa, lekarz powiedział że brać 2 spokojnie. Jedna z dziewczyn na forum napisała, że lekarz jej przepisywał już 2 , jak ważyła 48 kg.

Weź 2 i obserwuj swoje ciało.. Ja czekam jaki będę miała teraz PMS, to odpowiem Ci, czy coś pomogło. Potem zbadam prolaktynę i sama jestem ciekawa czy to coś pomogło. Największy PMS miałam w miesiącu, w którym castangusa odstawiłam na 1 przerwy, ale jadłam wtedy 1 tabletke.

Ja słyszałam , że te ojca sroki zioła były tylko 1 recepturą. Nie było numerów mieszanek tylko była jedna oryginalna. teraz są mieszanki na 1 fazę, na II, nr 3 etc.. Ja mam tą nr 3 - jak zamówiłam myślałam, że nr 3 jest na płodność a no. 1 u 2 na zgagę :D no ale mam tą 3 i będę to grzecznie pić. Podejście mam raczej na poziomie - zaszkodzić nie zaszkodzi, ale nie wiem czy pomoże. Castangus też miał być cudowny i miałam zajść w ciąże od razu :D

Dzisiaj idę sprawdzić czy jajko pękło. Temperatura bez zmian. Bóle - są.

Jakie masz bóle ? I kiedy mniej więcej od owulacji są jakieś objawy u mnie chyba była w sobotę owulacja bo strasznie bolał mnie brzuch hmm,coś mi się wydaje,że nic z tego nie będzie :(

Wysłany: 10 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:50

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam trudne chwile ostatnio bo nie dość, że sytuacja z ciążą to mała nadal chora i dziś rozmawiałam z nią o przedszkolu to prawie płakała. Mówi, że chce być już zawsze w domku. Tuli się i mówi: "Mamo! Nie oddasz mnie?". Aż mi się ryczeć zachciało.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell to miałaś zabieg po tym pustym jaju, bo nie pamiętam...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 10 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e7f3f9fbc774e517med.jpg

Tak autentycznie śpi pieseł

czekamynadzidzie, Arienkas83, Frida91, Adry lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 10 września 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    czekamynadzidzie:

co to castangusa, lekarz powiedział że brać 2 spokojnie. Jedna z dziewczyn na forum napisała, że lekarz jej przepisywał już 2 , jak ważyła 48 kg.

Weź 2 i obserwuj swoje ciało.. Ja czekam jaki będę miała teraz PMS, to odpowiem Ci, czy coś pomogło. Potem zbadam prolaktynę i sama jestem ciekawa czy to coś pomogło. Największy PMS miałam w miesiącu, w którym castangusa odstawiłam na 1 przerwy, ale jadłam wtedy 1 tabletke.

Ja słyszałam , że te ojca sroki zioła były tylko 1 recepturą. Nie było numerów mieszanek tylko była jedna oryginalna. teraz są mieszanki na 1 fazę, na II, nr 3 etc.. Ja mam tą nr 3 - jak zamówiłam myślałam, że nr 3 jest na płodność a no. 1 u 2 na zgagę :D no ale mam tą 3 i będę to grzecznie pić. Podejście mam raczej na poziomie - zaszkodzić nie zaszkodzi, ale nie wiem czy pomoże. Castangus też miał być cudowny i miałam zajść w ciąże od razu :D

Dzisiaj idę sprawdzić czy jajko pękło. Temperatura bez zmian. Bóle - są.
    wzięłam dzisiaj juz 2 tabl, idę za chwilę po nowe 2 op zeby mi starczyło na kolejny miesiąc :)
    jajka nie ma? A widać płyn w zatoce Douglasa? Płyn swiadczy o tym, że owulacja była. Bo jak nie ma płynu to pęcherzyk się mógł równie dobrze wchłonąć zamiast pęknąć. Nie mowiła Twoja dr nic o tym płynie??

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 10 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Byłam na monitoringu i jajka nie ma, śluzówka ok i nic więcej nie można powiedzieć.

Tak sobie myślę, że dobrze, że nie zrobił się torbiel , bo to chyba dosyć popularne. A jak znikło to chyba raczej pękł?
    Tak czy siak, zobaczymy :) Śluzówka gotowa..

A co do bólów, to ja już sama nie wiem. Czasami czuję macicę, i myślę, że to boli od właśnie owu, a potem idę na kibel i wiem czemu boli :) Ja mam tyłozgięcie więc, jak idę na kibelek, to macica też boli :) Wczoraj przy seksie też bolało, czyli szyjka wysunięta i gotowa..
    wiesz co ja nie wiem czy to tyłozgęcie to nie jest hasło wytrych. Bo ja też mam tyłozgięcie, a nic mnie nie boli. Prócz jajników ;) Przy seksie czasem zdarza się tylko jeden dzień owulacyjny, kiedy cos tam mnie troche pobolewa. Tak to nie mam żadnych bóli macicy. WIęc nie wiem skąd to u Ciebie...

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta: 11829

27 sierpnia była 991,80

Wg. kalkularora przyrost nieprawidłowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 11:36

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może źle to interpretuje. Te wyniki są oddalone od siebie dosyć sporo. Czy przyrost bety późniek spowalnia?

Multiwitamina lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Byłam na monitoringu i jajka nie ma, śluzówka ok i nic więcej nie można powiedzieć.

Tak sobie myślę, że dobrze, że nie zrobił się torbiel , bo to chyba dosyć popularne. A jak znikło to chyba raczej pękł?
    Tak czy siak, zobaczymy :) Śluzówka gotowa..

A co do bólów, to ja już sama nie wiem. Czasami czuję macicę, i myślę, że to boli od właśnie owu, a potem idę na kibel i wiem czemu boli :) Ja mam tyłozgięcie więc, jak idę na kibelek, to macica też boli :) Wczoraj przy seksie też bolało, czyli szyjka wysunięta i gotowa..

No nic, działaliśmy więc szansa jest :D :D

Teraz wykupuje receptę i biorę dupka, mam nadzieje że plamienia znikną...

Czyli bierzesz Dupka od dziś tak ? Ja biorę luteine dziś rano pierwszą tabletkę 16 dc jest nie boli mnie nic tylko jajniki kują no zobaczymy a jeśli chodzi o seks to tak zapytam czy każdy dzień próbowaliście?

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja miałam jakoś 5tc, robiłam bete tydzień po terminie @ Już dokładnie nie pamiętem, bo to nieważne już. U mnie kluczowe było że pęcherzyk urósł tylko 1mm po tygodniu gdzie tyle rośnie w ciągu 1 dnia.

Dziewczyny ruchy czuć na początku takie delikatne łaskotanie, smyranie, jakby przelewanie. Dopiero później są kopniaki. :) Uczucie cudowne :)

Adry, Multiwitamina, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 10 września 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:51

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Evell z takim podejściem nie wolno. Nie nastawiam się anty bo się zblokujesz. A Ty przy clo kiedy masz usg, dziś?
    Wróbelku całkiem możliwe że czujesz , dlaczego nie. Ja widziałam jak moje już łapkami macha , nawet jak tego nie czuje to dzidzia się rusza , przeciąga. Jak wiesz gdzie jest to możesz miała nie czuć, delikatne

Wiem kochana,ale ci mam zrobić jakoś skupić się nie mogę bez przerwy o tym myślę czy coś zaskoczy czy nie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi miałam monitorING w piątek pęcHerzyk był ładny wiec gin mówił ze owu będzie albo w piątek lub sobotę. .. Teraz mam do niego iść za dwa tygodnie z tymi moimi wynikami autoimmunologicznymi dopiero będą w tym tygodniu .

Lawenda ja nie miałam zabiegu samo się oczyścilo. ..

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ