X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry - ja czekam w laboratorium na badanie bety. Czy jeśli jest puste jajo to już powinna spadać? W środę mam robić znowu.

Adry - co do temperamentu dziecka w brzuchu to moja w brzuchu była baaardzo spokojna. Aż za bardzo. Po urodzeniu też - tylko spała i spała. Natomiast teraz to jest taki piorun i iskra, że masakra. Pani w przedszkolu po 2 dniach powiedziała, że mała jest charakterna.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Dzień dobry - ja czekam w laboratorium na badanie bety. Czy jeśli jest puste jajo to już powinna spadać? W środę mam robić znowu.

Adry - co do temperamentu dziecka w brzuchu to moja w brzuchu była baaardzo spokojna. Aż za bardzo. Po urodzeniu też - tylko spała i spała. Natomiast teraz to jest taki piorun i iskra, że masakra. Pani w przedszkolu po 2 dniach powiedziała, że mała jest charakterna.
    nadrabia stracony czas ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:50

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi beta rosła z ok. 800 na 900 i potem 1000 więc malutko. Po zabiegu spadła do 80 i potem do zera.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mi się wydaje że już czuję malutkie kopnięcia. Mogę się mylić bo to bardzo wcześnie ale takie mam wrażenie. Dziś mykam do internisty i zobaczymy czy dostanę L4. Wyczerpana po tym wszystkim się czuję.

Multiwitamina, malutka_mycha, Evell, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta dzisiejsza beta raczej nic nie powie. Czytałam nawet historie że beta rosła aż do zabiegu mimo, że dobrze nie było. Sama jestem ciekawa.

Arienkas a który to był tc?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    czekamynadzidzie:

co to castangusa, lekarz powiedział że brać 2 spokojnie. Jedna z dziewczyn na forum napisała, że lekarz jej przepisywał już 2 , jak ważyła 48 kg.

Weź 2 i obserwuj swoje ciało.. Ja czekam jaki będę miała teraz PMS, to odpowiem Ci, czy coś pomogło. Potem zbadam prolaktynę i sama jestem ciekawa czy to coś pomogło. Największy PMS miałam w miesiącu, w którym castangusa odstawiłam na 1 przerwy, ale jadłam wtedy 1 tabletke.

Ja słyszałam , że te ojca sroki zioła były tylko 1 recepturą. Nie było numerów mieszanek tylko była jedna oryginalna. teraz są mieszanki na 1 fazę, na II, nr 3 etc.. Ja mam tą nr 3 - jak zamówiłam myślałam, że nr 3 jest na płodność a no. 1 u 2 na zgagę :D no ale mam tą 3 i będę to grzecznie pić. Podejście mam raczej na poziomie - zaszkodzić nie zaszkodzi, ale nie wiem czy pomoże. Castangus też miał być cudowny i miałam zajść w ciąże od razu :D

Dzisiaj idę sprawdzić czy jajko pękło. Temperatura bez zmian. Bóle - są.

Jakie masz bóle ? I kiedy mniej więcej od owulacji są jakieś objawy u mnie chyba była w sobotę owulacja bo strasznie bolał mnie brzuch hmm,coś mi się wydaje,że nic z tego nie będzie :(

Wysłany: 10 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:50

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam trudne chwile ostatnio bo nie dość, że sytuacja z ciążą to mała nadal chora i dziś rozmawiałam z nią o przedszkolu to prawie płakała. Mówi, że chce być już zawsze w domku. Tuli się i mówi: "Mamo! Nie oddasz mnie?". Aż mi się ryczeć zachciało.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell to miałaś zabieg po tym pustym jaju, bo nie pamiętam...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 10 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e7f3f9fbc774e517med.jpg

Tak autentycznie śpi pieseł

czekamynadzidzie, Arienkas83, Frida91, Adry lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 10 września 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    czekamynadzidzie:

co to castangusa, lekarz powiedział że brać 2 spokojnie. Jedna z dziewczyn na forum napisała, że lekarz jej przepisywał już 2 , jak ważyła 48 kg.

Weź 2 i obserwuj swoje ciało.. Ja czekam jaki będę miała teraz PMS, to odpowiem Ci, czy coś pomogło. Potem zbadam prolaktynę i sama jestem ciekawa czy to coś pomogło. Największy PMS miałam w miesiącu, w którym castangusa odstawiłam na 1 przerwy, ale jadłam wtedy 1 tabletke.

Ja słyszałam , że te ojca sroki zioła były tylko 1 recepturą. Nie było numerów mieszanek tylko była jedna oryginalna. teraz są mieszanki na 1 fazę, na II, nr 3 etc.. Ja mam tą nr 3 - jak zamówiłam myślałam, że nr 3 jest na płodność a no. 1 u 2 na zgagę :D no ale mam tą 3 i będę to grzecznie pić. Podejście mam raczej na poziomie - zaszkodzić nie zaszkodzi, ale nie wiem czy pomoże. Castangus też miał być cudowny i miałam zajść w ciąże od razu :D

Dzisiaj idę sprawdzić czy jajko pękło. Temperatura bez zmian. Bóle - są.
    wzięłam dzisiaj juz 2 tabl, idę za chwilę po nowe 2 op zeby mi starczyło na kolejny miesiąc :)
    jajka nie ma? A widać płyn w zatoce Douglasa? Płyn swiadczy o tym, że owulacja była. Bo jak nie ma płynu to pęcherzyk się mógł równie dobrze wchłonąć zamiast pęknąć. Nie mowiła Twoja dr nic o tym płynie??

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 10 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Byłam na monitoringu i jajka nie ma, śluzówka ok i nic więcej nie można powiedzieć.

Tak sobie myślę, że dobrze, że nie zrobił się torbiel , bo to chyba dosyć popularne. A jak znikło to chyba raczej pękł?
    Tak czy siak, zobaczymy :) Śluzówka gotowa..

A co do bólów, to ja już sama nie wiem. Czasami czuję macicę, i myślę, że to boli od właśnie owu, a potem idę na kibel i wiem czemu boli :) Ja mam tyłozgięcie więc, jak idę na kibelek, to macica też boli :) Wczoraj przy seksie też bolało, czyli szyjka wysunięta i gotowa..
    wiesz co ja nie wiem czy to tyłozgęcie to nie jest hasło wytrych. Bo ja też mam tyłozgięcie, a nic mnie nie boli. Prócz jajników ;) Przy seksie czasem zdarza się tylko jeden dzień owulacyjny, kiedy cos tam mnie troche pobolewa. Tak to nie mam żadnych bóli macicy. WIęc nie wiem skąd to u Ciebie...

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta: 11829

27 sierpnia była 991,80

Wg. kalkularora przyrost nieprawidłowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 11:36

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może źle to interpretuje. Te wyniki są oddalone od siebie dosyć sporo. Czy przyrost bety późniek spowalnia?

Multiwitamina lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Byłam na monitoringu i jajka nie ma, śluzówka ok i nic więcej nie można powiedzieć.

Tak sobie myślę, że dobrze, że nie zrobił się torbiel , bo to chyba dosyć popularne. A jak znikło to chyba raczej pękł?
    Tak czy siak, zobaczymy :) Śluzówka gotowa..

A co do bólów, to ja już sama nie wiem. Czasami czuję macicę, i myślę, że to boli od właśnie owu, a potem idę na kibel i wiem czemu boli :) Ja mam tyłozgięcie więc, jak idę na kibelek, to macica też boli :) Wczoraj przy seksie też bolało, czyli szyjka wysunięta i gotowa..

No nic, działaliśmy więc szansa jest :D :D

Teraz wykupuje receptę i biorę dupka, mam nadzieje że plamienia znikną...

Czyli bierzesz Dupka od dziś tak ? Ja biorę luteine dziś rano pierwszą tabletkę 16 dc jest nie boli mnie nic tylko jajniki kują no zobaczymy a jeśli chodzi o seks to tak zapytam czy każdy dzień próbowaliście?

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja miałam jakoś 5tc, robiłam bete tydzień po terminie @ Już dokładnie nie pamiętem, bo to nieważne już. U mnie kluczowe było że pęcherzyk urósł tylko 1mm po tygodniu gdzie tyle rośnie w ciągu 1 dnia.

Dziewczyny ruchy czuć na początku takie delikatne łaskotanie, smyranie, jakby przelewanie. Dopiero później są kopniaki. :) Uczucie cudowne :)

Adry, Multiwitamina, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 10 września 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:51

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Evell z takim podejściem nie wolno. Nie nastawiam się anty bo się zblokujesz. A Ty przy clo kiedy masz usg, dziś?
    Wróbelku całkiem możliwe że czujesz , dlaczego nie. Ja widziałam jak moje już łapkami macha , nawet jak tego nie czuje to dzidzia się rusza , przeciąga. Jak wiesz gdzie jest to możesz miała nie czuć, delikatne

Wiem kochana,ale ci mam zrobić jakoś skupić się nie mogę bez przerwy o tym myślę czy coś zaskoczy czy nie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi miałam monitorING w piątek pęcHerzyk był ładny wiec gin mówił ze owu będzie albo w piątek lub sobotę. .. Teraz mam do niego iść za dwa tygodnie z tymi moimi wynikami autoimmunologicznymi dopiero będą w tym tygodniu .

Lawenda ja nie miałam zabiegu samo się oczyścilo. ..

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ