Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry - ja czekam w laboratorium na badanie bety. Czy jeśli jest puste jajo to już powinna spadać? W środę mam robić znowu.
Adry - co do temperamentu dziecka w brzuchu to moja w brzuchu była baaardzo spokojna. Aż za bardzo. Po urodzeniu też - tylko spała i spała. Natomiast teraz to jest taki piorun i iskra, że masakra. Pani w przedszkolu po 2 dniach powiedziała, że mała jest charakterna. -
Lavende86 wrote:Dzień dobry - ja czekam w laboratorium na badanie bety. Czy jeśli jest puste jajo to już powinna spadać? W środę mam robić znowu.
Adry - co do temperamentu dziecka w brzuchu to moja w brzuchu była baaardzo spokojna. Aż za bardzo. Po urodzeniu też - tylko spała i spała. Natomiast teraz to jest taki piorun i iskra, że masakra. Pani w przedszkolu po 2 dniach powiedziała, że mała jest charakterna.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Hej dziewczyny. Mi się wydaje że już czuję malutkie kopnięcia. Mogę się mylić bo to bardzo wcześnie ale takie mam wrażenie. Dziś mykam do internisty i zobaczymy czy dostanę L4. Wyczerpana po tym wszystkim się czuję.
Multiwitamina, malutka_mycha, Evell, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNefre_ ms wrote:czekamynadzidzie:
co to castangusa, lekarz powiedział że brać 2 spokojnie. Jedna z dziewczyn na forum napisała, że lekarz jej przepisywał już 2 , jak ważyła 48 kg.
Weź 2 i obserwuj swoje ciało.. Ja czekam jaki będę miała teraz PMS, to odpowiem Ci, czy coś pomogło. Potem zbadam prolaktynę i sama jestem ciekawa czy to coś pomogło. Największy PMS miałam w miesiącu, w którym castangusa odstawiłam na 1 przerwy, ale jadłam wtedy 1 tabletke.
Ja słyszałam , że te ojca sroki zioła były tylko 1 recepturą. Nie było numerów mieszanek tylko była jedna oryginalna. teraz są mieszanki na 1 fazę, na II, nr 3 etc.. Ja mam tą nr 3 - jak zamówiłam myślałam, że nr 3 jest na płodność a no. 1 u 2 na zgagę no ale mam tą 3 i będę to grzecznie pić. Podejście mam raczej na poziomie - zaszkodzić nie zaszkodzi, ale nie wiem czy pomoże. Castangus też miał być cudowny i miałam zajść w ciąże od razu
Dzisiaj idę sprawdzić czy jajko pękło. Temperatura bez zmian. Bóle - są.
Jakie masz bóle ? I kiedy mniej więcej od owulacji są jakieś objawy u mnie chyba była w sobotę owulacja bo strasznie bolał mnie brzuch hmm,coś mi się wydaje,że nic z tego nie będzie -
Ja to mam trudne chwile ostatnio bo nie dość, że sytuacja z ciążą to mała nadal chora i dziś rozmawiałam z nią o przedszkolu to prawie płakała. Mówi, że chce być już zawsze w domku. Tuli się i mówi: "Mamo! Nie oddasz mnie?". Aż mi się ryczeć zachciało.
-
Nefre_ ms wrote:czekamynadzidzie:
co to castangusa, lekarz powiedział że brać 2 spokojnie. Jedna z dziewczyn na forum napisała, że lekarz jej przepisywał już 2 , jak ważyła 48 kg.
Weź 2 i obserwuj swoje ciało.. Ja czekam jaki będę miała teraz PMS, to odpowiem Ci, czy coś pomogło. Potem zbadam prolaktynę i sama jestem ciekawa czy to coś pomogło. Największy PMS miałam w miesiącu, w którym castangusa odstawiłam na 1 przerwy, ale jadłam wtedy 1 tabletke.
Ja słyszałam , że te ojca sroki zioła były tylko 1 recepturą. Nie było numerów mieszanek tylko była jedna oryginalna. teraz są mieszanki na 1 fazę, na II, nr 3 etc.. Ja mam tą nr 3 - jak zamówiłam myślałam, że nr 3 jest na płodność a no. 1 u 2 na zgagę no ale mam tą 3 i będę to grzecznie pić. Podejście mam raczej na poziomie - zaszkodzić nie zaszkodzi, ale nie wiem czy pomoże. Castangus też miał być cudowny i miałam zajść w ciąże od razu
Dzisiaj idę sprawdzić czy jajko pękło. Temperatura bez zmian. Bóle - są.
jajka nie ma? A widać płyn w zatoce Douglasa? Płyn swiadczy o tym, że owulacja była. Bo jak nie ma płynu to pęcherzyk się mógł równie dobrze wchłonąć zamiast pęknąć. Nie mowiła Twoja dr nic o tym płynie??Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Nefre_ ms wrote:Byłam na monitoringu i jajka nie ma, śluzówka ok i nic więcej nie można powiedzieć.
Tak sobie myślę, że dobrze, że nie zrobił się torbiel , bo to chyba dosyć popularne. A jak znikło to chyba raczej pękł?
Tak czy siak, zobaczymy Śluzówka gotowa..
A co do bólów, to ja już sama nie wiem. Czasami czuję macicę, i myślę, że to boli od właśnie owu, a potem idę na kibel i wiem czemu boli Ja mam tyłozgięcie więc, jak idę na kibelek, to macica też boli Wczoraj przy seksie też bolało, czyli szyjka wysunięta i gotowa..Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyNefre_ ms wrote:Byłam na monitoringu i jajka nie ma, śluzówka ok i nic więcej nie można powiedzieć.
Tak sobie myślę, że dobrze, że nie zrobił się torbiel , bo to chyba dosyć popularne. A jak znikło to chyba raczej pękł?
Tak czy siak, zobaczymy Śluzówka gotowa..
A co do bólów, to ja już sama nie wiem. Czasami czuję macicę, i myślę, że to boli od właśnie owu, a potem idę na kibel i wiem czemu boli Ja mam tyłozgięcie więc, jak idę na kibelek, to macica też boli Wczoraj przy seksie też bolało, czyli szyjka wysunięta i gotowa..
No nic, działaliśmy więc szansa jest
Teraz wykupuje receptę i biorę dupka, mam nadzieje że plamienia znikną...
Czyli bierzesz Dupka od dziś tak ? Ja biorę luteine dziś rano pierwszą tabletkę 16 dc jest nie boli mnie nic tylko jajniki kują no zobaczymy a jeśli chodzi o seks to tak zapytam czy każdy dzień próbowaliście? -
Lavende ja miałam jakoś 5tc, robiłam bete tydzień po terminie @ Już dokładnie nie pamiętem, bo to nieważne już. U mnie kluczowe było że pęcherzyk urósł tylko 1mm po tygodniu gdzie tyle rośnie w ciągu 1 dnia.
Dziewczyny ruchy czuć na początku takie delikatne łaskotanie, smyranie, jakby przelewanie. Dopiero później są kopniaki. Uczucie cudowneAdry, Multiwitamina, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMultiwitamina wrote:Evell z takim podejściem nie wolno. Nie nastawiam się anty bo się zblokujesz. A Ty przy clo kiedy masz usg, dziś?
Wróbelku całkiem możliwe że czujesz , dlaczego nie. Ja widziałam jak moje już łapkami macha , nawet jak tego nie czuje to dzidzia się rusza , przeciąga. Jak wiesz gdzie jest to możesz miała nie czuć, delikatne
Wiem kochana,ale ci mam zrobić jakoś skupić się nie mogę bez przerwy o tym myślę czy coś zaskoczy czy nie ? -
nick nieaktualnyMulti miałam monitorING w piątek pęcHerzyk był ładny wiec gin mówił ze owu będzie albo w piątek lub sobotę. .. Teraz mam do niego iść za dwa tygodnie z tymi moimi wynikami autoimmunologicznymi dopiero będą w tym tygodniu .
Lawenda ja nie miałam zabiegu samo się oczyścilo. ..