Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefre_ ms wrote:Nie do końca rozumiem jak to działa.. Ja zawsze budzę się jak już od lekarza wyjdę W końcu nie wiem czy mi mówiła, czy nie, bo ja taka otumaniona tym jestem..Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Nefre_ ms wrote:Czekamynadzidzie
Kazał brać 10 dni Zresztą jak jajko znikło bez śladu to nie ma co się spinać w tym cykluPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry, właśnie też mi się wydaje, że ten kalkulator źle liczy i on jest do sprawdzania przyrostu na początku i to w małym odstępie czasu. Gdzieś na anglojęzycznych stronach czytałam, że to jest bardziej skomplikowane bo ten wzrost spowalnia i ciężko to później policzyć. Bardziej patrzy się na usg. No i pisało, że w prawidłowej ciąży na długim dystansie czasu średni wzrost musi być powyżej 35% i wtedy może być ok. Dla mnie to zbyt skomplikowane... Sama już nie wiem. Muszę czekać na usg bo ono najwięcej powie. Kolejną betę robię jutro. Nie wiem... raz czuję cień cienia nadzieji, a za chwilę czuję, że nie ma szans...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 08:31
-
A jeszcze mam problem z córką. Nadal jest chora, ale bardzo nie chce iść znowu do przedszkola. Na samo słowo przedszkole płacze i dostaje jakiejś histerii. Mowi: "mamo proszę cię nie oddawaj mnie", "mamo ja cię przepraszam!" (jakbym ją karała), "mamo ja chcę być z babcią w domku" i płacze tak... Jak ja to słyszę to od razu gula w gardle i też chce mi się wyć. Nie wiem w ogóle jak ją tam zaprowadzić bo ona nie da mi się ubrać i będzie się zapierać żeby nie wyjść. Masakra! Jeszcze te hormony ciążowe i stres związany z tym pustym pęcherzykiem mnie dodatkowo podkopują. Cięzko mi jest na maksa, ale muszę się trzymać, chodzić do pracy itd. Nie mam czasu sobie popłakać. A z małą na serio nie wiem co zrobić.
-
Lavende może ona potrzebuje większej troski od Pań. Jak mój płakał to go na kolana i go przytulały, tam akurat wszystkie Panie takie do serca i opiekują się. Może z nimi porozmawiaj, może też nie ma tam koleżanek jeszcze. I jak długo tam zostaje?
Nefre_ ms, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Laski mam problem. Wczoraj byłam na monitoringu i okazało się, że to cykl bezowulacyjny:( pęcherzyk zmalał,a edometrium cienutkie.
Zastanawiam się czy to nie przez podróż i leki które brałam. Vicks max, 2 apapy i raz ketonal.
Lecialam na urlop i tam dostalam po tygodniu @. Dziwna byla,bo trwała 3 dni. To mnie trochę zaniepokoilo no i potem tam dopadla mnie przeziębienie.
A może to zioła o sroki? Biorę tez witaminę B, magnez no i to tyle. Trochę mnie to podlamalo
Ciekawe ile będę czekać na @
mkwia -
Ika ja też biorę zioła ojca sroki i one raczej nie powodują takich rzeczy o których piszesz. Ale fakt dziwne. Z drugiej strony każdej kobiecie 1-2 razu w roku zdarza się cykl bez owu. I to normalne. Ja miałam teraz np. Nie wiem co Ci poradzić. A lekarz co na to?
Ika83 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Lavende a rozmawiałaś z Malutka? Bo płacz i prośby to normalne ale skąd pomysł ze powinna Cie przepraszać? Może niedopatrzenie Ty lub przedszkolanki coś powiedziałyscie. Wydaje mi się że ta kwestie należałoby wyjaśnić. Niektóre dzieci potrzebują więcej czasu na aklimatyzacje . Rodzice w poprzednich latach nam opowiadali jakie mieli jazdy przy wychodzenia z domu i zostawianiu w przedszkolu a później dziecko całe w Skowrońska h biegli do kolegów. Więc dzisiejszy krzyk o niczym nie świadczy.
Niestety przedszkole to nie jest praca 1:1, i ciężko cały czas siedzieć z placzacym dzieckiem, zwłaszcza jak jest ich kilku. A tak na prawdę wtedy większą krzywdę mu zrobimy bo dłużej będzie się przyzwyczajać. Myk polega na tym żeby dziecko zająć a nie utulic. Nie wiem czy miałaś ankietę ale w naszej było pytanie o to, czym dziecko najbardziej lubi się bawić. Zdziwiona byłam że wielu rodzicom nie chciało się na to odpowiadać, ale Ci którym się chciało ułatwili nam pracę a dziecku pobyt. Mogliśmy dostosować do niego zabawę. Może w tym kierunku pogadaj z wychowawczyniami -
czekamynadzidzie wrote:Ika ja też biorę zioła ojca sroki i one raczej nie powodują takich rzeczy o których piszesz. Ale fakt dziwne. Z drugiej strony każdej kobiecie 1-2 razu w roku zdarza się cykl bez owu. I to normalne. Ja miałam teraz np. Nie wiem co Ci poradzić. A lekarz co na to?
Byłam trochę w szoku wiec nie zapytałam dlaczego tak sie stało. Wiem , że zdarzają się cykle bezowulacyjne. Nie wiem ile takich mialam juz . To był drugi cykl z monitoringiem.
Następny cykl będzie stymulowany clo. Powiedz mi długo czekałaś na @ W tym cyklu bez owu czy przyszla w terminie?mkwia -
Arienkas83 wrote:Lavende może ona potrzebuje większej troski od Pań. Jak mój płakał to go na kolana i go przytulały, tam akurat wszystkie Panie takie do serca i opiekują się. Może z nimi porozmawiaj, może też nie ma tam koleżanek jeszcze. I jak długo tam zostaje?
-
Multiwitamina wrote:Ika ja w okresie starań zawsze miałam luteine i okres w miarę normalnie na niej. Ale to u starego lekarza. Zależy jak reagujesz. Ja przed antykoncepcja miałam dość nieregularne cykle powyżej 40dni. Nie wiem czy miałam owulacje później czy wcale. Niestety zostaje czekać. Zioła raczej nie namieszały
Przed antykoncepcja mialam tez różnie cykle. Tak od 30 do 35 dni. Po anty tak samo. Raz chyba mialam 28dni. Ciekawa jestem czy wogole mialam owulacje, bo to drugi monitoring. W poprzednim była. Po temperaturze i testach owu wskazywalo, że była. Myślę,że teraz namieszala podróż i moje mocne przeziębienie do tego leki. Pozostaje mi czekać na @ I ruszyć z tym clo. Mam wielką nadzieję,że wkoncu się uda.
Multi, a jak się czujesz:)? Wszystko ok:)? Który to miesiąc?mkwia -
A o 14 je obiad czy podwieczorek? U nas o 14 jest już podwieczorek, o 11:30 obiad a pomiędzy leżaki. I teraz na początku rodzice odbierali dzieci przed leżakami bo w ciągu tych 2,5 h już i tak nic sensownego się nie dzieje. Ale pewnie co przedszkole to inaczej
-
Lavende86 wrote:A jeszcze mam problem z córką. Nadal jest chora, ale bardzo nie chce iść znowu do przedszkola. Na samo słowo przedszkole płacze i dostaje jakiejś histerii. Mowi: "mamo proszę cię nie oddawaj mnie", "mamo ja cię przepraszam!" (jakbym ją karała), "mamo ja chcę być z babcią w domku" i płacze tak... Jak ja to słyszę to od razu gula w gardle i też chce mi się wyć. Nie wiem w ogóle jak ją tam zaprowadzić bo ona nie da mi się ubrać i będzie się zapierać żeby nie wyjść. Masakra! Jeszcze te hormony ciążowe i stres związany z tym pustym pęcherzykiem mnie dodatkowo podkopują. Cięzko mi jest na maksa, ale muszę się trzymać, chodzić do pracy itd. Nie mam czasu sobie popłakać. A z małą na serio nie wiem co zrobić.
Arienkas83 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Ika83 wrote:Byłam trochę w szoku wiec nie zapytałam dlaczego tak sie stało. Wiem , że zdarzają się cykle bezowulacyjne. Nie wiem ile takich mialam juz . To był drugi cykl z monitoringiem.
Następny cykl będzie stymulowany clo. Powiedz mi długo czekałaś na @ W tym cyklu bez owu czy przyszla w terminie?Ika83 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
malutka_mycha wrote:A o 14 je obiad czy podwieczorek? U nas o 14 jest już podwieczorek, o 11:30 obiad a pomiędzy leżaki. I teraz na początku rodzice odbierali dzieci przed leżakami bo w ciągu tych 2,5 h już i tak nic sensownego się nie dzieje. Ale pewnie co przedszkole to inaczej