Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny. Ostatnio robiłam badania i wyszło mi tsh 0,9. Wiec wszystko spoko, ale dziś przypadkowo zobaczyłam wypis ze szpitala ze stycznia i tam jest tsh 2. Możliwe ze samo tak się obniżyło ? ;o3 cs o I myszkę
PCOS
Długie nieregularne cykle, faza lutealna 12-14 dni.
Tsh 0,895 norma 0,350-4,94
Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
Lh 9,74 norma 1,8-11,78
Estradiol 35 norma 21-251
Prolaktyna 12,33 norma 1,2-29,93
Testosteron robiłam rok temu- w normie -
Dziewczyny opowiem wam kawał który usłyszałam od ratowników medycznych. Jak pierwsze dziecko połknie 2 zł to jedzie się na pogotowie, przy drugim daje się środki przeczyszczające, przy trzecim - potrąca z kieszonkowego.
Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
belly_love wrote:Czekamynadzidzie no i zadzwonilam do mojego gina i powiedzial, ze moznaby jakies male dawki wprowadzić na ta prolaktyne i TSH, ale czy jest sens bo tez takimi malymi dawkami leczenie to jakie to leczenie.. zapytalam go o niepokalanek i powiedzial, ze jak najbardziej moge brac nawet z Ovarinem nie wiem moze sprobuje ale boje sie ze kolejne miesiace bede czekac bez skutku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 22:23
belly_love lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Nefre_ ms wrote:Widzisz, ona twierdzi, że prolaktyna byłaby problemem, gdyby owulacja nie występowała,a ona raczej wystąpi.. Progesteron twierdzi, że jest też teoretycznie ok.. Ale tu się sprowadza znowu teoria że sam poziom o niczym nie świadczy, tylko objawy.. Bo ktoś pisał tu, że miał plamienia przy poziomie 18, a znikały przy 20.. A laski mają 11 i nie mają plamień..
Śluzówka wszystko ok. Nic tylko działać. I pytała się, czemu mam czerwone kolano ( trzymałam nogę na nogę), skąd mam te siniaki i co mi się stało w oko ( pękła żyłka). Zaczęłam się śmiać, żeby nigdzie nie dzwoniłaTaki zbieg okoliczności..
Ja jej jeszcze zaufam, bo w sumie jest przekonująca - ja nie mam objawów wysokiej prolaktyny - tylko PMS, a tak libido ok, cycki ok - nigdy nie bolą, ale jak nie znikną plamienia po tym duphastonie i niepokalanku x2, a ona nie będzie miała innych pomysłów to szukam innego lekarza, żeby znaleźć przyczynę, bo jeśli wszystko byłoby okej to nie byłoby plamień..Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:no ja miałam tesh skaczące, więc dostałam tsh, ale mnei sie wahało raz 4, 3 , 2 i dlatego dostałąm, po leczeniu spadło do 1,9 bodajże. wiec ok. idę zrobić jeszcze raz badania niedługo. Powtórzę tą prolaktynę i zrobie tsh jeszce raz
Ostatnio nie dość, że jestem przemęczona to jeszcze same niewiadome
Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Nefre_ ms wrote:no ale powiedz mi , nie boisz się, że jak powiesz to zaczną CI wszyscy pomagać? Przynosić dobre rady w stylu wyluzuj i pojedź na wakacje + milion historii o ludziach, którzy jak zaadoptowali dziecko to zaszli w ciąże? Czuję się czasami jakby mi ktoś opowiadał bajkę o czerwonym kapturku i mam ochotę powiedzieć, że znam zakończenie i nie muszę tego słuchać.. Otwierasz się dopiero przy ludziach, którzy przeżyli to co Ty, bo nie pierdolą tak jak cała reszta, tylko mówią konkrety. Polacy znają się na wszystkim, na polityce, na chorobach, na piłce nożnej i na budownictwie. Kazdy jest specem od wszystkiego i jak mu opowiesz swoją historię, to się stanie specem od Twojej macicy. A ja nie mam ochoty słuchać dobrych rad.. MOja teściowa wie co nam się przydażyło i dwa miesiące po zabiegu przyniosła mi namiary na lekarzy. Takiej pomocy też nie potrzebuje. Dopiero co wtedy uwierzyłam,że nic się nie stało, a ona mnie wysłała do specjalisty..
belly_love lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:Kochana a opłaca się? Zaraz przecież będziesz miała wizytę w klinice...
Gadam, a sama sporo badań robiłama tam ile na to wydam. 50zł. a pewnie w klinice to już sie beda czym innym zajmować (tak myślę, taką mam nadzieję)
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Ja już padam po dzisiejszym dniu! Jestem całkowicie wykończona! Miłego czytania Adry!
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Nefre_ ms wrote:no ale powiedz mi , nie boisz się, że jak powiesz to zaczną CI wszyscy pomagać? Przynosić dobre rady w stylu wyluzuj i pojedź na wakacje + milion historii o ludziach, którzy jak zaadoptowali dziecko to zaszli w ciąże? Czuję się czasami jakby mi ktoś opowiadał bajkę o czerwonym kapturku i mam ochotę powiedzieć, że znam zakończenie i nie muszę tego słuchać.. Otwierasz się dopiero przy ludziach, którzy przeżyli to co Ty, bo nie pierdolą tak jak cała reszta, tylko mówią konkrety. Polacy znają się na wszystkim, na polityce, na chorobach, na piłce nożnej i na budownictwie. Kazdy jest specem od wszystkiego i jak mu opowiesz swoją historię, to się stanie specem od Twojej macicy. A ja nie mam ochoty słuchać dobrych rad.. MOja teściowa wie co nam się przydażyło i dwa miesiące po zabiegu przyniosła mi namiary na lekarzy. Takiej pomocy też nie potrzebuje. Dopiero co wtedy uwierzyłam,że nic się nie stało, a ona mnie wysłała do specjalisty..
Wróbel ku trzymaj się kochana, dobrze że z dzieckiem wszystko w porządku
-
Ja nawiałam wczoraj z soru. Z dzidzią wszystko ok. a ja po paru godzinach czekania lada chwila znowu zaczęła bym mdleć. Pójdę w poniedziałek do przychodni.
Przy okazji potwierdziło się że obu naszych dyrektorów (pracujemy w jednej instytucji) ma empatię na poziomie płyty chodnikowej. Nie dość że ukochanemu nie pozwolili jechać za mną do szpitala to jeszcze zastępca zrobił mu awanturę że jak zasłabłam to zajmował się mną a nie pracą. No ale wtedy usłyszał że dla mojego rodzina zawsze będzie najwżniejsza i jak chce to go może wylać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 07:28
-
Multiwitamina wrote:Właśnie miałam pisać o tym tsh, że cholerstwo lubi skakać...
Adry dzięki, u mnie ok.
Wy jak wczoraj padalyscie to ja już dawno komara gryzlam. Może i dosłownie bo mi jeden latał słyszałam...łam
Tylko sobie koronę królów wczoraj narobiłam... cholera niby Polski mizerny serial a mnie wciągnął...Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Uu miał być grill a tu pada
ciekawe czy do popołudnia się rozpogodzi.
Adry nie kombinuje za dużo, nie wymyślaj co by tu zrobić tylko odpoczywaj
Multi a ja właśnie dylemat ostatnio miałam, w 1 trymestrze można farbę? Bo wyglądam już trochę jak wsiok
Adry lubi tę wiadomość