Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavende86 wrote:U mnie ten cykl po poronieniu jest dziwny. Nie mam w ogóle śluzu płodnego, a to już 18dc. Przypuszczam, że będzie to długi cykl. Pewnie bezowulacyjny. Raz tylko nie miałam śluzu i był to właśnie cykl bez owu. Wtedy widziałam to po wykresie. Teraz nie mierzę temperatury bo i tak się nie staramy i mi się nie chce.
Ja po zabiegu dostałam okres w 35dc. Nie obserwowałam śluzu, ale w tym następnym czyli 1szym już go miałam, ale nic nie mierzyłam. W drugim miałam śluz i skutek wiadomo.Jeszcze się okaże czy szczęśliwy, na razie odczucia 50/50.
Lavende86 lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Czekamy to chyba też zależy, ja przy torbielach miałam 18. To chyba trzeba połączyć z monitoringiem i kontrolować przez kilka miesięcy żeby mieć jakąś pewność.
ale nic to nie zmienia. Nawet jeśli jakimś cudem owu była to słabej jakości, więc raczej nic z tego w tym cyklu nie będziePrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Czy wam też wyskakuje ta beznadziejna reklama INVICTY?!?!!!!!!???!!Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Nefre_ ms wrote:W sumie jak się zastanowie, to nie wiem ile po owu zobiłam to badanie:PPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Malutka mycha ja na miovarian jestem chętna jak coś!
Nefre mi też raz wyszła podwyższona prolaktyna i dostałam bromergon a potem lekarz kazał mi odstawić, bo to niepotrzebne przy małym nadmiarze. I ten obecny też tak twierdzi i nie każe mi nic brać. Ciesz się dobrymi wynikami, bo to już Cię przybliża do sukcesu
A ja oczywiście pocztałam znowu w necie o tym 17ohp i to może znaczyć że i z nadnerczami mam problem. Normalnie zwariuję, już nic nie czytam aż do wizyty u lekarza bo osiwieję! -
Wróbel wrote:Ja mam dawaj adres to ci wyślę jeszcze dzisiaj.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nefre też nie wiem jak wytrzymam
Nie raczej nie miałam wielkiego wysiłku... Zresztą to nie kortyzol był badany tylko jakiś tam hydroksyprogesteron i to z niego się tworzy kortyzol. To ma coś wspólnego z niepłodnością i androgenami. Lekarz mi zalecił badanie żeby sprawdzić czy androgeny są pochodzenia jajnikowego czy z nadnerczy. Tyle wiem, ale już o interpretację tych wyników się nie pokuszę... Jeszcze czekam na wynik amh i dhea.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 14:44
-
No tak, raczej nie jestem pierwszą jego pacjentką która ma takie wyniki a mnóstwo kobiet ma i gorsze. Raczej każda z pcos ma coś nie tak z hormonami, inaczej byłaby zdrowa
Tak sobie tłumaczę.
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Hehe tak pół na pół
Ale czasem serio się pocieszam jak czytam o niektórych problemach... Wiem, że to może też głupie myślenie, oczywiście nie cieszę się, że innym jest źle! Ale nieraz trochę to pocieszające, że nie jest u mnie tak najgorzej. -
Lavende86 wrote:Nie, nie miałam jeszcze @ po poronieniu. Czekam...27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Lavende86 wrote:Młoda wcina kalafiora i ogląda bajki po angielsku z których niewiele czai, ale twardo oglada, stary odkurza
, a ja chyba zrobię sobie kawę.
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity