X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Dziękuję dziewczyny. Nic nie ma na bieliźnie ani przy podcieraniu, to dobrze.

Komu szarlotki z jabłkami i śliwkami? Właśnie zrobiłam bo zaraz moi rodzice przychodzą obadać nasze lokum po letnim remoncie :).
    21e711bb622a066emed.jpg
    Pycha ;) poprosze kawalek

Arienkas83 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Ja wam tez powiem ze boje sie ze moze cos byc nie tak z moim szczesciem to kto wiem .. haha ..ale musze miec nadzieje . Objawów malo co mam ale dopiero 6 tc więc bardzo wczesnie

To ja od piątku śpię po 10godz i ciągle mi mało. Dziś spałam od 22 do 11stej. Apetyt mały, cyce po całym dniu w staniku bolą, lepiej jak chodzę bez. Sutki zrobiły mi się ogromne, gdy nie sterczą to mają 6cm średnicy-zmierzylam. :P Gdy nie muszę jechać rano do pracy i jestem w domku to nie dźwiga mi się na zapachy, bo w sumie nic nie śmierdzi w domu. :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Lavende86 mam tak samo też czasem najdzie mnie dołek i myślę że nic nie ma sensu. Ale mam o tyle łatwiej że mam już kochana córkę mogę się do niej przytulić i wtedy łatwiej mi się podnieść. Tak mi smutno jak ona patrzy na dzieci i ciągle mówi że chciałaby rodzeństwo... Bardzo straszne to co przeżyłas nawet nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić. Nie wiem za co Bóg nas czasem tak karze...
    Zozo - ja też mam córkę i chyba tylko to mnie ratuje. Dziś dowiedziałam się, że przyjaciółka, która niedawno poroniła na samym początku ciąży znowu jest w ciąży. Oba te razy zaszła za pierwszym podejściem. Cieszę się, że chociaż jej się udało, ale mimo to jak to przeczytałam to łzy mi naszły do oczu. Jeszcze ostatnio mój mąż ciągle do nocy w pracy i albo sama siedzę w pracy albo jestem sama z dzieckiem. Czuję się samotna. Rodzina nie czai tematu i nie chce rozmawiać o moim problemie. Dla nich to nie problem i słyszę tylko, że muszę być cierpliwa.

Multi - masz racje, Bóg tak bardzo nie ingeruje. Czasami ma nas w d.... i tyle. Za to patologia płodzi dzieci na potęgę.

Arienka - świetnie cię rozumiem. Ja w takich sytuacjach zazwyczaj nie mogę się powstrzymać i włącza mi się fatalistyczne myślenie. Dlatego boję się wznowić starania. Wiem, że bym miała pietra. Nie powiem ci żebyś wyluzowała bo łatwo powiedzieć. Musisz to przeczekać. Nic nie poradzisz. Myślę, że będzie ok.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - też dziś cały dzień zapierdzielam i to z dzieckiem przy nodze bo nie ma się z kim bawić. Zakupy, gotowanie, prasowanie (przyprasowałam małej palec bo mi podłożyła pristo pod żelazko), pranie x2, a teraz mała stwierdziła, że ma wszystko w pompie i idzie spać (!!!) Będzie dziś siedzenie do nocy, oj będzie. Chyba ją zmęczyło patrzenie jak zapierdzielam. Mąż pewnie zjawi się 22:30 dopiero więc walczę sama.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    To ja od piątku śpię po 10godz i ciągle mi mało. Dziś spałam od 22 do 11stej. Apetyt mały, cyce po całym dniu w staniku bolą, lepiej jak chodzę bez. Sutki zrobiły mi się ogromne, gdy nie sterczą to mają 6cm średnicy-zmierzylam. :P Gdy nie muszę jechać rano do pracy i jestem w domku to nie dźwiga mi się na zapachy, bo w sumie nic nie śmierdzi w domu. :)
    Ja to tylko zmeczona,zimno mi non stop,nic mi sie nie chce, kawa dzis mi nie smakowala, cyce duze i pobolewaja .. a tak to nic wiecej .
    Ale na nic wiecej nie licze bo we wczesniejsyzch ciazach nigdu nie wymiotowlaam a zemdlilo mnir tylko kilka razy na cala ciaze .. wiec podejrzewam ze teraz bedzie podobnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 17:32

Arienkas83 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jutro czyli dzis w nocy przestawiamy z 3 na 2.

W ogole znowu wpadam tu i was mecze ale sie troche denerwuje. Boli mnie troche podbrzusze posrodku. Niemal bez przerwy, taki tepy bol. Miala tak ktoras? Czy to normalne? Wczoraj test Beta: 40.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 19:19

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Adry jutro się obudzimy np. o 8mej i będzie 7ma dopiero. :)

Ciacho pycha, poszło pół blachy :) Jutro wezmę je na imieniny teścia.

Xgirl w żadnej ciąży brzuch mnie nie bolał, a to moja trzecia. Jedynie czasem jakbym jajniki czuła takie kłuciabpo bokach.

Lavende ja się bałam wznowić starania. Na samą myśl że będziemy się znów chować przed synem itd to mnie skręcało, do tego strach. No i tak czekałam sobie na @ by wznowić starania i nie przyszedł. Zaszłam z jednego jedynego razu w weekend gdy synek był u babci bo myśmy byli na imprezce wieczorem dnia poprzedniego. :) No i niestety strach jest od dwóch kresek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 19:30

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - No moja teraz dopiero zasypia. Z niej to jest taki agent, że mogłabym napisać książkę z jej aforyzmami.

Jeśli chodzi o uczucia macierzyńskie to różnie to bywa. Ja też długo po pierwszym dziecku nie miałam chęci na drugie. Dopiero gdy nie wychodziło ze staraniami zaczęłam chcieć baaardzo. Może człowiek zawsze mocno chce tego czego widzi, że nie może mieć. Jeszcze to poronienie. To już w ogóle miesza w głowie i hormonach. Myślę, że jak cię najdzie instynkt maciwrzyński to nie ma mocnych.
    Czemu uważasz się za królową lodu?

Xgirl - mnie na moczątku ciąży w obu bolał brzuch tak jak na okres. W pierwszej o wiele bardziej. W drugiej obyło się bez nospy. Myślę, że to normalne.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry no bo w okolicach owu wychodziliśmy do sypialni po południu na szybki numerek. Synek w dużym pokoju a my zamknięci na klucz. Niestety synuś chodzi spać koło 21, 22giej to już nawet koło 21 mój nie ma siły tylko spać. :P Mój to ranny ptaszek i najchętniej rano gotowy. ;)

Adry lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - To też jest tak, że to forum to tylko mały wycinek naszego życia i ciężko na jego podstawie zbudować jakiś obraz. Myślę, że często wchodzimy tu w gorszych chwilach żeby się wygadać i nie truć już najbliższym. Ciul z tym, że ta gorsza chwila mija po godzinie... Wpis już zostaje. Na codzień np. jestem zwykle w bardzo dobrym nastroju i jestem szczęśliwa. Nie siedzę i nie biczuję się problemami. Nie mam na to czasu. Też mam inne hobby i zajęcia. Na pewno dobrych dni jest więcej niż złych. Może też czasami tutaj na forum trochę wzajemnie się nakręcamy... Są plusy i minusy. Nie ukrywam jednak, że rodzina i dzieci są u mnie wysoko na liście priorytetów. Tak już mam. Nie mam też już 25 lat żeby mieć kupę czasu na te sprawy. Zegar tyka. Gdybym nie miała dziecka pewnie też bym znalazła inne zajęcia na które teraz nie mam czasu lub środków. No i każdy z nas jest inny :-D

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Lavende, bo wydawało mi się, że bardzo przeżywałam niepowodzenia, ale czytając Wasze wpisy i podejście do tematu starań... to moje uczucia i emocje nie były zbliżone do Waszych nawet w 10%. Pamiętam jak było mi smutno, jak widziałam kobiety w ciąży i wyobrażałam sobie ile by nasze dziecko miało gdybym urodziła wtedy i wtedy, ale potem mijały 2-3 dni i angażowałam się w inne tematy. Układałam sobie w głowie życie jeśli w ciążę nie zajdę, nawet przeorganizowałam w wyobraźni mieszkanie :), planowałam jakieś kursy, szkolenia, podróże i szłam do przodu. Czasem bywało mi smutno, szczególnie po komentarzach teściowej, ale niepowodzenia wykorzystywalam jako jakieś tam szanse w życiu zawodowym, albo kupowałam bilety lotnicze i lecieliśmy zwiedzać.
    Teraz wchodzę na forum i czytam bez względu na to czy ktoś walczy o pierwsze czy kolejne dziecko jakie to dla Was ważne i jak życie nie ma sensu przy każdej porażce, jak ciężko Wam nieraz iść do przodu, rozmawiać z ludźmi, uśmiechać się. Dziecko to praktycznie być albo nie być. (tak zebrałam ogólnie do kupy wypowiedzi każdej z Was po trochu).
    No i sobie tak siedzę jakiś czas i rozkminiam...i wychodzi mi, że jestem jakaś nienormalna.
    to też zależy od człowieka. Nie każdy tak potrafi po porażce przejść do porządku dziennego. Mnie porażki bardzo demotywują i najchętniej wtedy się poddaję. Bardzo zła cecha, ale no cóż zrobić. Czasem ciężko z tym walczyć. Najwidoczniej nie przeżywałas braku ciąży tylko po prostu było Ci smutno. Ja np nie potrafię sobie wyobrazić, żeby nie mieć rodziny. I co wtedy ze sobą zrobić? Już mnie nie cieszą podróże, nie mam ochoty się rozwijać w pracy. Wpadam w taki marazm, bo mam totalnie inny cel i nie potrafię go w głowie zmienić. Wiem, że jeśli np się okaże, że być może nigdy się nie uda to sobie sama ze swoimi odczuciami nie poradzę :( są ludzie, dla których w życiu jest najważniejsza kariera i nie chcą mieć dzieci i to tak jakbyś im kazała zrezygnować z kariery i posadziła w domu na siłę z dziećmi. Czy będzie taka osoba szczęśliwa? Nie sądzę. Więc w drugą stronę działa to analogicznie. Nie u każdego, ale jak widać u sporej części kobiet.

Adry, Lavende86 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • shani Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze macierzynskich przezyc, dziewczyny, gratulacje ;) My 13 nieudana proba, @ w terminie, trzeba probowac dalej ;)

Lavende86 lubi tę wiadomość

👧29: PCOS, KIR Bx, problem z cytokinami, ANA 2 1:160, NK 14%.
    👦40: mSome 0%.
    Starania od 2017.
    IVF 10.2019: 21 pobranych, 6 zaplodnionych, tylko 1❄.
    Przygotowania do FET od 11.2019
    Immunosupresja 02.2020, 06.2020.
    1FET 12.08.2020. (5dniowa blastka)
    5dpt bHCG 21.6
    7dpt bHCG 71.71
    9dpt bHCG 203.38
    12dpt bHCG 784.93
    15dpt bHCG 2720.33
    19dpt bHCG 9031.00
    35dpt ❤
    14w6d córeczka 🙎😊

38w3d Iga 👶👨‍👩‍👧💕

uwo9rjjg5aebrsrl.png
  • shani Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry, tak, maz sie badal, obecnie jest po 3 niesiacach kuracji Profertilem z powodu slabej jakosci, w grudniu idziemy do kliniki, poniewaz obecny ginekolog twierdzi, ze mnie nie ma sensu badac i na pewno sie nam uda ;)

👧29: PCOS, KIR Bx, problem z cytokinami, ANA 2 1:160, NK 14%.
    👦40: mSome 0%.
    Starania od 2017.
    IVF 10.2019: 21 pobranych, 6 zaplodnionych, tylko 1❄.
    Przygotowania do FET od 11.2019
    Immunosupresja 02.2020, 06.2020.
    1FET 12.08.2020. (5dniowa blastka)
    5dpt bHCG 21.6
    7dpt bHCG 71.71
    9dpt bHCG 203.38
    12dpt bHCG 784.93
    15dpt bHCG 2720.33
    19dpt bHCG 9031.00
    35dpt ❤
    14w6d córeczka 🙎😊

38w3d Iga 👶👨‍👩‍👧💕

uwo9rjjg5aebrsrl.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 19:19

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 28 października 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 19:19

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 28 października 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 19:20

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 28 października 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Takim moim marzeniem było nie kupować przezentu na gwiazdkę swojemu tylko w końcu zapakować pod choinkę test ciążowy z dwoma kreskami :D

Też mi się to zawsze marzyło, taki wspaniały prezent na święta! Ale żeby się nie nakręcać i nie stresować, to w tym roku nie robimy sobie prezentów, tylko organizujemy jakiś wyjazd albo wakacje zimą, albo jedno i drugie, jak tylko fundusze pozwolą. A każdy wyjazd, to szansa na odpoczynek z jednej strony, z drugiej strony na wyluzowanie, a jeszcze z trzeciej na to, że zaskoczy ;)

Życzę Ci, żebyś mogła taki prezent dać na święta!

Wysłany: 28 października 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 28 października 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ