X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja z tym mrożeniem, nie wpadłam na to... Myślałam, że można mrozić tylko zarodki.

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 19:41

Nefre_ ms, Adry lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie nawet nie wiedziałam, że tak można :P Całe życie człowiek się uczy ;)

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 19:41

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To odpocznij Multi :)
    W ogóle przez tą zmianę czasu to już tak szybko ciemno się robi :/

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja wam opowiem moje poranne przeżycia. Może to was trochę rozbawi - mnie teraz śmieszy ale wtedy...

Idziemy do sklepu kupić do pracy coś na mikro imprezkę w moim dziale z okazji naszego ślubu . Jest rano, ja jestem jak zwykle nieprzytomna i całkowicie niezdolna do szybkiego działania i szybkiego podejmowania decyzji. Próbuję się zmobilizować i kupić to co trzeba. W tym momencie Paweł zaczyna wrzucać do koszyka na szybko ciastka, mam wrażenie że coś koło mnie eksplodowało, udaje mi się zarejestrować że ich nie lubię i że dużo i że nie potrafię go powstrzymać. Z wrażania zapominam co miałam kupić. Rozpaczliwie próbuję uruchomić swój mózg który uparcie odmawia współpracy. Jestem trochę wściekła ale nie będziemy się przecież kłócić o ciastka więc mobilizuje swoje wszystkie siły żeby nie powiedzieć nic nie miłego. Po przyjściu ze sklepu odkrywam że kupiłam zupełnie co innego niż powinnam (ciastek za dużo i nie takie, soku i wody nie ma) nie poprawia mi to nastroju. Paweł proponuje pizze na śniadanie na która zupełnie nie mam ochoty ale zgadzam się żeby nie robić mu przykrości , ciągle walcząc ze sobą żeby nie chlapnąć czegoś niemiłego w sumie skutecznie tyle że zdenerwowanie trochę było widać. Na koniec słyszę że jestem zrzęda. ... Hormony też nie pomagają więc jak wyszedł to sobie popłakałam chwilę na poprawę nastroju.

Frida91, Nefre_ ms lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha przeżył ale mało brakowało. Nawet jak już mi odeszły emocje i wyjaśniłam tak bardziej humorystycznie sytuację - przeprosił.

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Czekamy aktywny czas, ale fajny. Ja też bardzo lubię urządzać mieszkanie, coś zmieniać :) gorzej z funduszami. Już sobie wymyśliłam kuchnie na którą będzie mnie stać może za dwa lata :D i też już bym wiele zmieniła a mieszkamy tu dwa lata :)

Co robisz z trądzikiem? Zawsze chętnie przygarnela jakieś inspiracje.

Dlaczego odwołali wakacje?
    nie wiem na razie walczę. Od jakichś 4 miesięcy mam taki wysyp, nie pomagaja antybiotyki nic, dermatolog rozkłada ręce, a mnie wstyd wyjsć do ludzi z czymś takim na twarzy. Na razie czytam i nakupowałam jakichś delikatnych płynów micelarnych i żeli do twarzy i bede próbować :) a i wzielam też serum i krem z tej biochemii urody co polecała Lavende. Zobaczymy co po tym będzie :D nie wiem skąd taki wysyp, nagle z dnia na dzień i teraz nie mogę się tego dziadostwa pozbyć :/ a niby hormony w nomie. Nie wiem czy jest sens sprawdzać ponownie po 1,5 roku. Moja gin powiedziała, że bez sensu.
    Odwołali to był jakiś błąd na stronie i się okazało, że zabookowaliśmy coś czego już dawno nie ma w ofercie. I taka sytuacja :/

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula83 wrote:
    Dziewczyny nie wiem co napisać. Wpadłam w martwy ciąg. Mam tak złe wyniki, że dyskwalifikują mnie nawet do refundacji do stymulacji. Dr powiedziała że uda że nie widziała wszystkich wyników i nie wpisze w system. Dr nie widzi sensu inseminacji. Wg niej nie ma to sensu i przy tych wynikach sukces inseminacji = naturalne starania. Namawia nas na in-vitro. Tutaj mamy cień szansy. Za pół roku nie będzie mowy o niczym. Problem polega na tym że mój nie chce o tym słyszeć. Ja się poryczałam a on się nie odzywa. Pojechałam do pracy, siedzę co chwila uciekam do WC i nie mogę się na niczym skupić. Nie wiem co robić.
    Paula a ta immunologia? Może ona by coś wniosła? jesteś pod opieką immunologa?

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Powiedz to Lavende to dostaniesz po głowie kapciem :P
    Haha! Dobre :-D Też tak mówiłam, że drugie to już na luzaku będzie, ale nie spodziewałam się, że aż tyle przyjdzie mi czekać :-D Fakt faktem, że dziś akurat mam lepszy dzień i wydaje mi się, że jest bardzo ok :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem u rodziców. Wszyscy siedzą w salonie, a mnie wzięło zmęczenie i leżę koło siostrzeńca, który ma drzemkę :-D Mały i ciotka - dwa leniwce. Ale ponosiłam go dziś, wybawiłam, słuchałam jak non stop kwęka i coś mu nie pasuje (typowy chłop ;-) ) i powiem Wam, że nasyciłam się dzieckiem i mi starczy :-P Też dobra terapia hihi

Arienkas83, malutka_mycha lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kompan:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8989abd8cf8e.jpg

Frida91 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    nie wiem na razie walczę. Od jakichś 4 miesięcy mam taki wysyp, nie pomagaja antybiotyki nic, dermatolog rozkłada ręce, a mnie wstyd wyjsć do ludzi z czymś takim na twarzy. Na razie czytam i nakupowałam jakichś delikatnych płynów micelarnych i żeli do twarzy i bede próbować :) a i wzielam też serum i krem z tej biochemii urody co polecała Lavende. Zobaczymy co po tym będzie :D nie wiem skąd taki wysyp, nagle z dnia na dzień i teraz nie mogę się tego dziadostwa pozbyć :/ a niby hormony w nomie. Nie wiem czy jest sens sprawdzać ponownie po 1,5 roku. Moja gin powiedziała, że bez sensu.
    Odwołali to był jakiś błąd na stronie i się okazało, że zabookowaliśmy coś czego już dawno nie ma w ofercie. I taka sytuacja :/
    A moze zjadasz cos na co jestes uczulona ja np.nie mam.tradizku sporadycznie jakas krostke ale jak np zjem orzeszki ziemne solone to po kilku dniach mam wysyp najpier nie wiedzialam od czego to dopiero jak mi zeszlo i znow zjadlam orzeszki wiedzialam ze to po nich .
    Bo skoro mowisz ze hormony sa ok, a moze jakis produkt cie zapycha pamietam jak kiedys testowalam kilka podkladow i właśnie czasem cos lubialo sie pojawic .. poprostu wiedzialam ze ti po nich nie pamietam juz firmy ale zaraz ni sie cos robilo dlatego staram sie uzywac jednego sprawdzonego choc ostatnio sie strasznie popsul kolor nie taki jak byl przez to zaczelam szykac innego .. jestem mega bladziochem raczej z sucha skora wiec najlepsze sa jakies rozswietlajace nawilzajace

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 17:02

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy - używaj tej biochemii. Płyny micelarne akurat nie pomogą. Tu potrzebna jest porządna pielęgnacja. Ja używam teraz tej biochemii i effaclara i dziś mama spytała co zrobiłam, że cera mi się tak poprawiła. Także efekty są.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na wypłatę mam nadzieję ze jutro będzie i pozamawiam kosmetyki z tej biochemii ;) Dam znać jak wrażenia;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jest duży trądzik to raczej nie przez złą dietę tylko przez hormony. To że zbadałaś kilka hormonów nie znaczy, że wszystkie są w normie. Badałaś androgeny? Oczywiście zła dieta zaburza hormony i koło się zamyka, ale to byś musiała cały czas bardzo źle jeść... Wątpię, że o to chodzi.

Kiedy moja skóra była w tragicznym stabie pamiętam, że stosowałam środek o nazwie Zineryt. On mi najbardziej pomagał chociaż jeśli od środka jest coś nie tak to ciężko o cuda.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - no właśnie, jak zjesz coś złego to COŚ wychodzi. Tak ma większość osób. Na zasadzie, że wyskoczy kilka pryszczy. Nie jest to jednak w stanie spowodować takiego poważniejszego trądziku, który trwa niezależnie od diety. Jeśli nie są to hormony to dlaczego większości kobiet mija wszystko gdy zaczną brać tabletki anty? Ja cudowałam z dietą, jadłam cynk, drożdże, piłam bratka i NIC. A po wzięciu hormonów nagle cera jak pupa niemowlaka nie zmieniając diety. Dieta ma znaczenie, ale czasami nie jest głównym powodem.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trochę tak jak z tym moim wypadaniem włosów... Jak to przez hormony i nadmiar androgenow to żadne witaminki i wcierki nie zdzialaja cudów. Mogą ew.zminimalizowac objawy albo działać wspomagająco. Warto zbadać jeszcze inne hormony. Zależy właśnie od nasilenia tego problemu.

Lavende86 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabletki anty nie leczą hormonów i po odstawieniu niestety wracają one do swojego stanu sprzed ich brania. Dlatego często trądzik wraca.

Nietolerancje pokarmowe to odrębna sprawa i gdy ktoś je ma to często ma tego jakieś inne objawy. Nie mówię, że takich przypadków nie ma. Wszystko jest możliwe. Piszę o moich doświadczeniach.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    To trochę tak jak z tym moim wypadaniem włosów... Jak to przez hormony i nadmiar androgenow to żadne witaminki i wcierki nie zdzialaja cudów. Mogą ew.zminimalizowac objawy albo działać wspomagająco. Warto zbadać jeszcze inne hormony. Zależy właśnie od nasilenia tego problemu.
    Różnie bywa. Ja cierpiałam na trądzik, a włosy zawsze rewelacyjne i bardzo gęste :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: