Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida91 wrote:Wiem i to jest naprawdę słabe. Baby naprawdę potrafią być wredne dla siebie a już zwłaszcza, jak jest samo babskie towarzystwo w pracy, albo same baby i jeden rodzynek.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Lavende z drugiej strony ile nas okradają z naszych składek... Płacisz je a emerytury potem ludzie dostają śmieszne grosze. Tak samo ze składkami zdrowotnymi. Ile kasy jest nam miesięcznie obcinane z pensji. Ile kasy wydajemy na alimenciarzy, więźniów, leczenie narkomanów i pedofili... Więc chyba naprawdę zwolnienie w ciąży to nie przestępstwo.
Co innego jakieś naciąganie, oszukiwanie czy przeciąganie zwolnień latami. Ale nie ma co też generalizować, zwłaszcza w oparciu o własną sytuację, bo to naprawdę zależy od różnych rzeczy. Wiadomo każdy kij ma dwa końce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 14:13
-
To ja teraz 2 tygodnie pasożytuje ale potem zamieżam wrócić i tak przynajmniej do 8 miesiąca odciągnąć. Wściekłabym się siedząc całą ciąże w domu. No a po urodzeniu chce po roku do pracy wrócić. Zobaczymy czy wszystko się uda.
Z tą pracą w ciąży też trzeba uważać: moja znajoma pracowała, wyjazdy służbowe i utknełam w szpitalu na parę miesięcy 400 km od domu -
Nefre dokładanie... A bez przesady, że ten zus to taka biedna instytucja... A ile dostają politycy, ile kasy się wywala w błoto bez sensu...
Płacę składki zdrowotne a potem jak mam problemy to muszę wydać po 700zł w miesiacu na prywatne badania... Więc jaka tu sprawiedliwość?
Pracuję od 19 roku życia i nie widzę naprawdę w tym nic strasznego, jak pójdę na zwolnienie jeśli będę w ciąży. Jeszcze zdążę się natyrać do 65 roku życia... Albo i dłużej. Zwłaszcza przy moich warunkach w pracy jakie tu mam. Gdybym miała fajną pracę i nieszkodliwą to może postąpiłabym inaczej. -
Tylko pytanie czy naciągasz rząd czy resztę obywateli bo to nie jest kasa rządu. Taka logika typu: wszyscy kradną to ja też. Ja nie oceniam jak ktoś ma ciążką lub stresującą pracę, ale czasami jest to zwykłe lenistwo. Ja chodziłam do pracy nie dla wyższych celów i dobra państwa, ale dlatego, że nie wyobrażałam sobie tkwić w domu w izolacji. Poszłam do ludzi, popracowałam, pośmiałam się z ludźmi, wypiłam kawkę i jakoś ta ciąża szybciej zleciała. I tak poszłam po 6. miesiącu na zwolnienie bo mnie już wypychali no i miałam 3 razy w tygodniu szkołę rodzenia.
-
Lavende, w takiej sytuacji to jasne, ale nie każdy ma taką pracę i dlatego wcale mnie to nie dziwi. To nie chodzi o to, że wszyscy kradną to ja też, tylko bez przesady, że to akurat na tym państwo i podatnicy najbardziej cierpią. Ja np. wolę z moich podatków opłacać kobiety w ciąży niż np. pedofili w więzieniu, ich leczenie, żywienie itd.
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Lavende86 wrote:To zależy od pracy. Ja swoją lubię akurat.
dużo osob nie lubi swojej pracy, ma w niej stresy, beznadziejnego szefa itd itp. I stąd te różne akcje dziwnych treści.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 14:31
Frida91 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Ale mi ciśnienie podniosłyscie
niestety ciężko się nie zgodzić.
Przy okazji wyborów samorządowych tata mój się zastanawiał na kogo głosować. Zobaczył ile aktualna władza sobie premii i nagród przyznała i był zbulwersowany. A my się z mamą z jego naiwności smialysmy. Chciał głosować na opozycję to jeszcze większy śmiech, tak jakby oni nie zrobili dokładnie tego samego.
a kwestia składek do szewskie pasji mnie doprowadza. Jak sobie pomyślę ile mogłabym odłożyć gdyby mi tego nie zabierali to oczami wyobraźni na stare lata widzę się w domku we WłoszechFrida91 lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Mycha może to tylko ta jazda i bujanie tak na Ciebie zadziałało
-
Z kolei ja jakbym miala kasy w bród, gdybym wygrała w totka, to mogłabym wcale nie pracować
Mogłabym sie zajac tylko swoimi pasjami domem rodzina itd i nie miałabym z tym problemu
Mogłabym się uczyć języków, chodzić na treningu,gotować szydełkować, szyć i wcale by mi pracy nie brakowało. Nie czarujmy się ale jednak każdy pracuje głównie dla pieniędzy:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 16:21
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Chociaż u nas nawet gdybym ja siedziała w. Domu a on by zarabial to i tak mielibyśmy o czym gadać. W sumie rzadko gadamy o pracy a jest tyle innych spraw i tematów... Gadałam z nim o naszyc dzisiejszych przemysleniach i on to skwitował, ze jak ludzie sa inteligentni i maja ze sobą o czym rozmawiać to będą czy ktores siedzi w domu czy nie. I kobiecie praca w domu nie uwlacza a jak ktoras jest tępa to i chodzenie do roboty jej nie pomoże:P Hehe i coś w tym może jest
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Prawda jest taka, że każda z nas ma inne wzorce z domu, poglądy i doświadczenia życiowe. To wszystko składa się na nasze poglądy na różne sprawy. Ważne żeby tak się dobrać żeby obojgu pasowało. Nie ma jednego przepisu na udane życie i związek. Najważniejsze żeby zastanowić się czego chcę i co mnie uszczęśliwi żeby potem nie żałować.
A z L4 to gdybym nie lubiła swojej pracy to też bym rzuciła L4Tu poglądy też zależą od tego jaką ktoś ma pracę.
My dziś po przedszkolu poszliśmy do kawiarni na lody. Mała dostała taki deser, że w trójkę go jedliśmy. Ogromny. Była zachwycona. No i sukces bo mała stwierdziła, że w przedszkolu jest ekstra i jutro też chce iść. Opowiadała o fladze Polski, że jest biało-czerwona i o orle na godle. Byłam w szokuMała mądrala.
Multiwitamina lubi tę wiadomość