X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Daleko masz do domu ?
    Około 500 kilometrów

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, może w małych miejscowościach personel sobie tak pozwala. U nas jest szpital położniczy wojewódzki i serio nie wyobrażam sobie tam takich tekstów. Nigdy tam nic chamskiego nie usłyszałam. Teraz łatwo złożyć skargę lub obsmarować szpital w necie, a oni raczej starają się trzymać poziom. No i warunki tam też ok bo wszystko wyremontowane i nowe. Różnie bywa. W miejscowości z której pochodzę jest mały szpital i średnie ma opinie. Tam bym się trochę obawiała rodzić mimo, że koleżanki rodziły i było ok.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam, że sporo się należałam w położniczym i pacjentki też są niezłe. Niektóre są roszczeniowe i wszystko wiedzą lepiej od lekarza bo w Internetach wyczytały. Potrafią się wykłócać o CC i inne rzeczy. Niektóre ubierają się i idą w miasto na kilka godzin mimo, że nie wolno, a potem położna takiej szuka bo musi zrobić KTG. Później taka przychodzi i mówi, że są dla niej niemili. Jedna to była dobra. Przyszła skontrolować cukrzycę na 3 dni i okazało się, że musi zostać bo ma złe wyniki i spore nadciśnienie. Powiedzieli jej, że to zagraża dziecku itd, a ona do nich, że chce się wypisać na własne życzenie bo jej się w szpitalu nudzi. Ordynator przyszedł i ją przekonywał żeby została, a ona, że nie bo nie wysiedzi w szpitalu. Taka młoda - około 20 lat mogła mieć. Masakra. Oni i tak mają anielską cierpliwość. Każdy kto pracuje z ludźmi wie jakie to ciężkie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:37

hipisiątko lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:37

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę zapytać z jakiego powodu nie chcesz karmić? Pytam z ciekawości.

Moja córka nie była karmiona z piersi bo nie umiała z niej jeść mimo usilnych starań i po miesiący była już tylko na MM także ja tam nic nie powiem. Z tym, że ja chciałam katmić tylko nie wyszło. Ludziom nic do tego jak kto karmi.

A ze szpitalami to trzeba posprawdzać opinie, popytać i wybrać jakąś w miare dobrą opcję. Każdy ma inne doświadczenia.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Co Hipi, że dobrze, że nie policzyłam ile wydałam na MM przez ten czas. Ile poszło do zlewu. Nie jest to tania sprawa. No i to rozrabianie po nocach, wyparzanie butelek. Wolałabym dać cycka. Taniej i wygodniej. Są plusy i minusy. Plusem było, że każdy mógł nakarmić dziecko, mąż czy mama. No i że cycki mi nie opadły do kolan :-P

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi to był taki żarcik. Nie no, dużo koleżanek narzeka, że dzieci im cycki zjadły i zostały worki. Albo, że zanikły :-D Ja tam nie wiem...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Pieniądze są sprawą drugorzędną dla mnie. Ja już nawet przestałam liczyć ile wydałam na leczenie i co bym mogła mieć do tej pory. Niestety czasem na niektóre sprawy mamy niewielki wpływ albo wcale go nie mamy.
    Twój wybór. Znam wiele osób, które nie karmiły piersią i świat się nie skończył :-)

Krystyna123, hipisiątko lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 18 listopada 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:38

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. A moje dziecko od wczorajszego wieczora gorączka :-/ Dziś już "furczy" jej w nosie i pokaszluje. Czekamy co się z tego wykluje bo narazie to nawet nie ma sensu iść z tym do lekarza. No i wczoraj miała lekkie rozwolnienie i mówiła, że ją brzuch boli. Podejrzane bo nie zaczyna się jak przeziębienie... Ta temperatura 38,3. Ech. A mąż wyjeżdża jutro na 3 dni.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry, no właśnie trochę się martwię bo dziwne ma te objawy. Zazwyczaj był gil do pasa i niższa temperatura, a teraz jest dosyć wysoka. Przed chwilą 38,5 i już podałam Kidofen. Nie je bo mówi, że będzie wymiotować. Jak tylko zaczyna jeść to ma ataki kaszlu. Siedzi w leżaczku zmarnowana i pije herbatę z melisy. Narazie nigdzie nie idę bo co lekarz poradzi. Trzeba zobaczyć co się z tego wykluje. Na tym etapie to ciężko powiedzieć.

Już nawet podejrzewałam ZUM bo rok temu miała i jedynym objawem była właśnie gorączka, ale twierdzi, że nic jej nie boli i sika normalnie jak zwykle, bez bólu. Sama już nie wiem. Poczekam do jutra, a jak dalej będzie gorączka to do lekarza.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami drogie panie w 1 dc.:(

Lavende moje dziecko też dziś stwierdziło,że boli ją gardło i nie wiem czy wymyśla bo wyglada na zdrową.

Miłego dnia dla was ;*

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może chwilowe, a może coś się zaczyna.

Szkoda, że u Ciebie @ :-/
    U mnie chyba już po owu (jeśli była). Temperatura powoli ma się ku górze. U mnie nigdy nie ma dużego skoku tylko raczej stopniowy. W sumie w tym cyklu w ogóle mi nie zależy na ciąży. Odechciało mi się totalnie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Adry łączymy się w bólu. Ala poszła teraz na drzemkę. Zobaczymy jak to będzie. Jutro na szczęście mam tylko 6 godzin szkolenia i wracam do domu. Do przedszkola nie pójdzie, ale mąż da rade z nią posiedzieć do mojego powrotu.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam właśnie 3. część serii z Chyłką Mroza. Wkręciłam się. W końcu reaktywowałam mojego Kindla bo długi czas leżał odłogiem.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Może chwilowe, a może coś się zaczyna.

Szkoda, że u Ciebie @ :-/
    U mnie chyba już po owu (jeśli była). Temperatura powoli ma się ku górze. U mnie nigdy nie ma dużego skoku tylko raczej stopniowy. W sumie w tym cyklu w ogóle mi nie zależy na ciąży. Odechciało mi się totalnie.

Ja nigdy temperatury nie mierzyłam,nawet nie wiem zabardzo jak to robić? Powiem ci,że ja już też tak o tym nie myślę.Za każdym razem kiedy dostaje @to już mnie tak nie rani... będzie co ma być.Mi widocznie nie jest dane mieć 2 dziecka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Evell,szkoda, że znowu @. U mnie też się rozkręca i to drugi raz dużo za wcześnie niż powinna, może jakaś menopauza mnie łapie...

Też planuję zrobić nadania na IO, ale ciągle jest mi nie po drodze. Może w przyszły weekend się uda. Daj znać jak wyszły u Ciebie.

Ja jutro idę po skierowanie na IO. Bo ja mam takie przeczucie ze mogę to mieć,a przynajmniej będę wiedziała na czym stoję, który masz dc ?

Ja @ mam zazwyczaj co 28 dni ale w tym cyklu mam 30.... oby mi się @ nie przedłużyła jak w tamtym cyklu miałam prawie 8 dni ,a zazwyczaj mam 4 ehhh. ..

Wysłany: 18 listopada 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 18 listopada 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ