X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Daleko masz do domu ?
    Około 500 kilometrów

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, może w małych miejscowościach personel sobie tak pozwala. U nas jest szpital położniczy wojewódzki i serio nie wyobrażam sobie tam takich tekstów. Nigdy tam nic chamskiego nie usłyszałam. Teraz łatwo złożyć skargę lub obsmarować szpital w necie, a oni raczej starają się trzymać poziom. No i warunki tam też ok bo wszystko wyremontowane i nowe. Różnie bywa. W miejscowości z której pochodzę jest mały szpital i średnie ma opinie. Tam bym się trochę obawiała rodzić mimo, że koleżanki rodziły i było ok.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam, że sporo się należałam w położniczym i pacjentki też są niezłe. Niektóre są roszczeniowe i wszystko wiedzą lepiej od lekarza bo w Internetach wyczytały. Potrafią się wykłócać o CC i inne rzeczy. Niektóre ubierają się i idą w miasto na kilka godzin mimo, że nie wolno, a potem położna takiej szuka bo musi zrobić KTG. Później taka przychodzi i mówi, że są dla niej niemili. Jedna to była dobra. Przyszła skontrolować cukrzycę na 3 dni i okazało się, że musi zostać bo ma złe wyniki i spore nadciśnienie. Powiedzieli jej, że to zagraża dziecku itd, a ona do nich, że chce się wypisać na własne życzenie bo jej się w szpitalu nudzi. Ordynator przyszedł i ją przekonywał żeby została, a ona, że nie bo nie wysiedzi w szpitalu. Taka młoda - około 20 lat mogła mieć. Masakra. Oni i tak mają anielską cierpliwość. Każdy kto pracuje z ludźmi wie jakie to ciężkie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:37

hipisiątko lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:37

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę zapytać z jakiego powodu nie chcesz karmić? Pytam z ciekawości.

Moja córka nie była karmiona z piersi bo nie umiała z niej jeść mimo usilnych starań i po miesiący była już tylko na MM także ja tam nic nie powiem. Z tym, że ja chciałam katmić tylko nie wyszło. Ludziom nic do tego jak kto karmi.

A ze szpitalami to trzeba posprawdzać opinie, popytać i wybrać jakąś w miare dobrą opcję. Każdy ma inne doświadczenia.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Co Hipi, że dobrze, że nie policzyłam ile wydałam na MM przez ten czas. Ile poszło do zlewu. Nie jest to tania sprawa. No i to rozrabianie po nocach, wyparzanie butelek. Wolałabym dać cycka. Taniej i wygodniej. Są plusy i minusy. Plusem było, że każdy mógł nakarmić dziecko, mąż czy mama. No i że cycki mi nie opadły do kolan :-P

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi to był taki żarcik. Nie no, dużo koleżanek narzeka, że dzieci im cycki zjadły i zostały worki. Albo, że zanikły :-D Ja tam nie wiem...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Pieniądze są sprawą drugorzędną dla mnie. Ja już nawet przestałam liczyć ile wydałam na leczenie i co bym mogła mieć do tej pory. Niestety czasem na niektóre sprawy mamy niewielki wpływ albo wcale go nie mamy.
    Twój wybór. Znam wiele osób, które nie karmiły piersią i świat się nie skończył :-)

Krystyna123, hipisiątko lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 18 listopada 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:38

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. A moje dziecko od wczorajszego wieczora gorączka :-/ Dziś już "furczy" jej w nosie i pokaszluje. Czekamy co się z tego wykluje bo narazie to nawet nie ma sensu iść z tym do lekarza. No i wczoraj miała lekkie rozwolnienie i mówiła, że ją brzuch boli. Podejrzane bo nie zaczyna się jak przeziębienie... Ta temperatura 38,3. Ech. A mąż wyjeżdża jutro na 3 dni.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry, no właśnie trochę się martwię bo dziwne ma te objawy. Zazwyczaj był gil do pasa i niższa temperatura, a teraz jest dosyć wysoka. Przed chwilą 38,5 i już podałam Kidofen. Nie je bo mówi, że będzie wymiotować. Jak tylko zaczyna jeść to ma ataki kaszlu. Siedzi w leżaczku zmarnowana i pije herbatę z melisy. Narazie nigdzie nie idę bo co lekarz poradzi. Trzeba zobaczyć co się z tego wykluje. Na tym etapie to ciężko powiedzieć.

Już nawet podejrzewałam ZUM bo rok temu miała i jedynym objawem była właśnie gorączka, ale twierdzi, że nic jej nie boli i sika normalnie jak zwykle, bez bólu. Sama już nie wiem. Poczekam do jutra, a jak dalej będzie gorączka to do lekarza.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami drogie panie w 1 dc.:(

Lavende moje dziecko też dziś stwierdziło,że boli ją gardło i nie wiem czy wymyśla bo wyglada na zdrową.

Miłego dnia dla was ;*

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może chwilowe, a może coś się zaczyna.

Szkoda, że u Ciebie @ :-/
    U mnie chyba już po owu (jeśli była). Temperatura powoli ma się ku górze. U mnie nigdy nie ma dużego skoku tylko raczej stopniowy. W sumie w tym cyklu w ogóle mi nie zależy na ciąży. Odechciało mi się totalnie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Adry łączymy się w bólu. Ala poszła teraz na drzemkę. Zobaczymy jak to będzie. Jutro na szczęście mam tylko 6 godzin szkolenia i wracam do domu. Do przedszkola nie pójdzie, ale mąż da rade z nią posiedzieć do mojego powrotu.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam właśnie 3. część serii z Chyłką Mroza. Wkręciłam się. W końcu reaktywowałam mojego Kindla bo długi czas leżał odłogiem.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Może chwilowe, a może coś się zaczyna.

Szkoda, że u Ciebie @ :-/
    U mnie chyba już po owu (jeśli była). Temperatura powoli ma się ku górze. U mnie nigdy nie ma dużego skoku tylko raczej stopniowy. W sumie w tym cyklu w ogóle mi nie zależy na ciąży. Odechciało mi się totalnie.

Ja nigdy temperatury nie mierzyłam,nawet nie wiem zabardzo jak to robić? Powiem ci,że ja już też tak o tym nie myślę.Za każdym razem kiedy dostaje @to już mnie tak nie rani... będzie co ma być.Mi widocznie nie jest dane mieć 2 dziecka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Evell,szkoda, że znowu @. U mnie też się rozkręca i to drugi raz dużo za wcześnie niż powinna, może jakaś menopauza mnie łapie...

Też planuję zrobić nadania na IO, ale ciągle jest mi nie po drodze. Może w przyszły weekend się uda. Daj znać jak wyszły u Ciebie.

Ja jutro idę po skierowanie na IO. Bo ja mam takie przeczucie ze mogę to mieć,a przynajmniej będę wiedziała na czym stoję, który masz dc ?

Ja @ mam zazwyczaj co 28 dni ale w tym cyklu mam 30.... oby mi się @ nie przedłużyła jak w tamtym cyklu miałam prawie 8 dni ,a zazwyczaj mam 4 ehhh. ..

Wysłany: 18 listopada 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 18 listopada 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ