X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz taką serię przeciw wypadaniu Mediceuticals. To są lecznicze kosmetyki, w Stanach zarejestrowane jako leki.
    Wcześniej używałam szamponów z Yves Rocher, szamponów z serii Babuszki Agafii, te ruskie ;) bardzo w ogóle lubię te ruskie kosmetyki. Albo też O'Herbal z korzeniem tataraku :)

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z babuszki agafii to rózne szampony są dobre i jest ich mega duży wybór. Część jest z sles a część bez. Miałam też odżywkę jajeczną do włosów, maskę do ciała, krem do rąk, krem o twarzy nie pamiętam co jeszcze :P Ale fajne są te kosmetyki. Jedynie maseczka do twarzy mi się nie sprawdziła, bo bardzo podrażniła mi skórę i używałam jej potem jako krem do rąk ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry mi się nr 1 i 2 najbardziej podoba choć wszystkie są super. :)

Ale mi się dziś nie chciało wstawać, kiepsko spałam ciągle się budziłam. Z rana żyg zaliczyłam. Muszę dziś jakiś obiad wymyśleć a zupełnie nie mam weny ani ochoty na nic tylko na spanie.

Dużo piszecie :)

Adry lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym żyganiem to różnie bo jak jestem wyspana i wstaję sobie w weekend np o 9,10 to nie żygam. No chyba że jadę na pobranie krwi to w aucie mi się dźwiga. Ale widać pobudka o 7 i gonitwa z rana to już się nie podoba i mi się dźwiga. :) Do tego jeszcze np zapach śmieci bo często pakuje je do auta bo mam śmietnik po drodze do przedszkola to żyg murowany. :P

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

A ja stwierdziłam, że nie będę badała jednak tego progesteronu. Lekarz mi nie kazał, to nie będę się stresować bez sensu potem wynikiem. Podobno czasem kobiety mają niższy progesteron i bez problemu donaszają ciążę, a można mieć wysoko a i tak nic z tego nie będzie. No chyba że ma się poronienia w wywiadzie, to nie wiem. Ale ja chyba na spokojnie już poczekam na tą betę. I przestaję też chyba mierzyć temperaturę, bo zaczęłam po owu, patrzyłam jak ładnie rośnie, ale w weekend mierzyłam jak wstawałam ok.8.30 a dziś o 6.30 była już niższa o 1,5 kreski i już znowu schiza.
    Muszę się ogarnąć i już nic nie czytać, nie badać i zostawić to, co ma być to będzie chyba.

Zozo lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre dokładnie. A poza tym, już i tak nic to nie zmieni tak naprawdę. Jakieś plamienie teraz może byłoby jednoznacznie ale jakieś wahania temp. to w sumie i tak o niczym nie przesądzają a ten stres tylko mi zaszkodzi.
    Muszę powiedzieć mężowi żeby mi schował termometr :P I dał bana na szperanie po internetach hehe ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre ja zaś cała w nerwach jestem bo za tydzień USG drugie. Jak nie wyjdzie to skoczę z mostu, po prostu tego nie wytrzymam psychicznie. Tylko synek będzie mnie trzymał bo od męża nie spodziewam się wsparcia.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre ja chyba jednak sobie daruję w tym cyklu. Jeśli teraz ciałko żółte przestanie go produkować zanim na dobre dojdzie do ciąży i się zagnieździ, to chyba i tak już nic z tego nie będzie. A niektórzy lekarze i tak nic nie dają, bo uważają, że to w niczym nie przeszkadza i ważna jest beta a nawet z niższym progesteronem ciąże kończą się powodzeniem. A jak wyjdzie mi niższy wynik a lekarz i tak powie że nie ma co podawać luteiny to tylko będę się denerwować.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NEFRE odpisze Ci na priv :)

Co do objawów to silniejsze miałam z synkiem. Ale też to było inaczej bo wstawałam o 5 rano na 6 jeździłam 30 km do pracy więc żyg w aucie. Tam też express do kawy stał za mną i śmierdzący kierowcy tirów przychodzili więc żyg ciągle w kiblu. Za to cycki mnie nie bolały, nie mrowiały i byłam mniej śpiąca czy zmęczona jak teraz. :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak przeżyję do poniedziałku?? AAA...!
    Najchętniej bym jakoś przespała ten tydzień i się obudziła w niedzielę ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre, o fajny pomysł kupić coś o domu.
    Może i my tak zrobimy teściom, ale też na razie kompletnie nie mam pomysłu... Mężowi też nie mam pomysłu co kupić, pewnie jak zwykle zostanie mi to na ostatnią chwilę :P
    Jakoś tak nigdy nie umiem się zabrać za to wcześniej.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż już kupił dla nas prezent - odkurzacz co sam jeździ i czyści. :D Można go włączać gdy się jest poza domem z aplikacji na telefonie.

Frida91 lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to lubię jednak indywidualne prezenty :) Wolę jednak dostać coś dla siebie niż dla nas, albo kupić sobie nawzajem zamiast wspólnie. A jak chcemy gdzieś wyjechać i mamy kasę na to to staramy się niezależnie od Świąt ;) Ale teściom czy rodzicom można kupić wspólnie, zależy jeszcze jak oni wolą.
    U nas nie ma żadnych dzieci w rodzinie w sumie :P Więc o tyle problem z głowy. Mojego brata na Święta w Pl nie będzie chyba, mamie i cioci robię chusty, to tylko ojcu muszę coś kupić, mężowi, teściom, siostrze męża i może dla babci jakiś drobiazg ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A ja jak przeżyję do poniedziałku?? AAA...!
    Najchętniej bym jakoś przespała ten tydzień i się obudziła w niedzielę ;)

Oj ja też Frida :)

Frida91 lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka no tak już mamy chyba, że lubimy się nakręcać i popadać w obsesję :P
    Wyluzuj - jak łatwo się to mówi, a jak trudne to do zrealizowania ;)

Arienkas83 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie koloruję mandale w ramach wyluzowania :P Nakupiłam sobie książek a na razie nie umiem ich czytać bo za mało wyluzowana jestem. :D

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też próbuję czytać ;) albo szydełkuję. Ale w pracy ciężko o to i wtedy znowu mam natłok myśli co to będzie :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre toś Ty taka wybredna? :P
    No to nie dziwię się, że tak wolisz :P
    Mój też nie zawsze trafi, ale staram się nie wybrzydzać i i tak noszę, nawet jeśli sama wybrałabym co innego. Ja właśnie chciałabym jakieś perfumy w tym roku :) Ale co jemu kupić to nie mam pojęcia. Też zwykle się podpytujemy, czy jest coś, czego akurat drugie potrzebuje albo o czym marzy :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już trochę o świętach i prezentach myślę. Dla mamy to uszyję torbę na lekarstwa bo poprzednia już zużyta, dla ukochanego coś z narzędzi pewnie, dla siostrze IC to muszę się mamy zapytać co będzie odpowiednie. Co do reszty to nie mam pojęcia. Nie wiem też jak będą te święta wyglądać i czy będę widzieć się z siostrą. Ostatnio na Wielkanoc strzeliła focha i wyjechała w cholerę. Teraz krążą plotki że też to zrobi. Zobaczymy...

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetny pomysł: kosmetyki jej kupię takie które sama lubię a żadko kupuje bo droższe trochę są hi hi hi

Frida91, Nefre_ ms lubią tę wiadomość

npV2p1.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ