X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:45

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:45

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie depilacja jest lepsza bo mi od golenia się potem stany zapalne robią jak włoski dorastają ale jak na razie w salonie, boję się sama to robić.

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy to jeszcze malutkie brzuchy macie :-P Zobaczycie za jakiś czas hihi. Pod koniec jak robiłam sobie paznokcie u nóg to był hit. Pozycje wszystkie możliwe i z dzieckiem mało co się nie pobiłam bo jej przeszkadzało że ją ugniatam :-D A golenie szło w miarę, ale ja nam wannę i jest łatwiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 22:09

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam z tym problemów :)

Ale wiem że koleżanka pod koniec na pedicure chodziła bo obciąć sobie paznokci nie potrafiła :)
    Ja się dzisiaj popłakałam bo zepsuła nam się rolka prysznicowa. A później już poleciało i płakałam o wszystko. Akurat mama przyszła, jeszcze chwila i chyba policję by wywala bo wyglądała jakby mąż conajmniej mnie bił :)

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miałaś lepsza faze niż ja :D
    Myślałam że te najgorsze hormony skończą się w 1 trymestrze :)

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w labie żeby oddać mocz małej do badania. Dziś nad ranem kaszel i pawik - standardowo. Chyba zrobię samowolkę i zacznę inhalować Nebbudem. Jutro kontrola. W dzień jest już dużo lepiej, ale w nocy kaszle sporo.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymioty na pewno od kaszlu bo czasami jak wpadnie w kaszel to aż jej się podnosi, a u dziecka wiadomo - przełyk krótki to i o haft łatwiej.
    Wczoraj wieczorem już było dużo lepiej i widać, że miała energię mimo kataru i kaszlu. Trzeba to wytrzymać. U nas pomaga na noc syrop Levopront. Daje trochę spokoju. Wg. mnie najlepszy z tych, które testowałam. Nasivin i Otrivin też psikamy. Teraz wróciłam do domu i mała śpi spokojnie. Niech się wyśpi.

A na dworze tak zimno, że brrrr. Szłam na piechotkę i mnie wypizgało. Teraz się grzeję w łóżku i korzystam z ostatnich chwil spokoju i ciszy. Mąż śpi na legowisku obok łóżka małej niczym wierny pies :-D Tyle razy tam chodził w nocu, że skapitulował i tam się położył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 07:37

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja goliłam do lustereczka ;)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Tak odnośnie wczorajszego tematu torbieli: właśnie wyczytałam niezłą historię na FB. Dziewczynie zdiagnozowano torbiel w macicy. Nic nowego, miała je często i w macicy i na jajnikach. Przez to często też nie miała okresu nawet pół roku. Po około pół roku poszła do innego ginekologa zobaczyć co z tąc torbielą a lekarka do niej że to dziewczynka...
    Tak więc z torbielami to naprawdę nigdy nic nie wiadomo hi hi hi

Frida91, malutka_mycha lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo też nie wiem jak to możliwe... Piersi mogą nie urosnąć mocno, ale przecież czułaby ruchy i w ogóle... No też nie wiem, jak to może się zdarzyć i nie bardzo mogę w to uwierzyć. Bo, że inni nie zauważą to ok, czasem brzuch mało rośnie, można to zamaskować.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Wrobel

Hahaha
    Chyba historia lekko naciągana :) Albo z serii dowiedziala,się że jest w ciąży jak odeszły jej wody..
    Wydaje mi się że mogło tak być, jak nie miała regularnie okresu, do 5 miesiąca brzuszek może być mały (jak dziewczyna przy kości i nie zwraca uwagę na kg) a ruchy dziecka jeśli się ich nie spodziewa też można przeoczyć. Nie każda ma mdłości i bóle piersi.
    My tutaj jesteśmy wyczulone na wszystkie objawy a ona też mogła sądzić że przy takich zaburzeniach bez pomocy lekarskiej dzieci mieć nie może.

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to był początek 5 miesiąca to 18 tydzień. Niektóre ruchy dziecka czują dopiero od 20. Ja czułam o wiele wcześniej ale to podobno nietypowe.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jaką miała figurę, nie pisała o tym.

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre ale wyparcie to raczej, jakby bardzo nie chciała być i udawała, że nie widzi tego... Tak mi się wydaje.
    No nie wiem, to już chyba coś musi być z kimś nie tak, żeby tego nie zauważyć i to naciągane historie dla mnie. A oglądałam takie programy że niby baba się zorientowała dopiero mając skurcze porodowe i myślała, że to jakiś atak wyrostka czy coś innego.
    Dla mnie to musi być jakaś ściema, chyba, że coś z nimi było nie tak na umyśle, albo właśnie desperacko nie chciały być w ciąży i wypierały to. Ale wyparcie a niezorientowanie się to chyba co innego.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre to jak ciąża urojona :P To akurat mnie nie dziwi. Psy często to mają ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, może i masz rację. Nie mam pojęcia co nimi musi kierować i czy w ogóle te historie to prawda. Różne głupoty czasem się słyszy.

Nefre Ty jutro na jakieś badanie idziesz tak? Dobrze pamiętam?
    My dziś do teściów jedziemy, ja na jutro wzięłam urlop a mój ma rozmowę w siedzibie firmy... Znowu będzie biedny musiał słuchać zjeby. Obyśmy tu jakoś przetrzymali chociaż do końca roku.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może na tej samej zasadzie jest jak sądzisz że nie możnesz mieć dzieci (ona o tym nie mówiła więc nie wiem czy tak było). Masz zakodowane że nie może być to, nie chcesz o tym myśleć bo to boli i wypierasz te wszystkie objawy (musi być coś innego, muszę wyluzować i pogodzić się z rzeczywistością).

malutka_mycha lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    U małej w pokoju na szczęscie bylo miejsce i mamy wstawioną dwuosobową kanapę, praktycznie cały czas jest rozścielona i bardziej służy niż samo łóżeczko. W przyszłości zamierzam wstawić w to miejsce biurko, a kanapę sprzedać, ale poki co.... nie musimy spac na podlodze :P
    Ja nadal mega przeziębiona, unikam spacerów. W sobotę jadę wymienić w koncu opony na zimowe.
    Adry, my mieliśmy identycznie jak Wy w pokoju małej. Łóżeczko i kanapa rozłożona. Jak jęczała to szłam tam do niej i czuwałam albo spałyśmy tam razem. Rok temu zrobiliśmy jej na nowo pokój i niestety kanapa wyjechała, a wjechało łóżko-domek małej. Teraz nie ma gdzie spać :-D Ona do nas do łóżka nie pójdzie choćby ją torturowali. Na szczęście ma gruby dywan :-D Mąż kładzie tam sobie koce, kołdrę i robi legowisko niczym żul :-P hihihi Kiedyś teściowa rano przyszła i pyta co to jest za barłóg, a córa ma to: "To jest łóżeczko tatusia!" :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 09:49

Frida91, Adry, Zozo lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam wiele takich historii i wydaje mi się właśnie że w wielu przypadkach (u kobiet wg. lekarzy bezpłodnych) taki właśnie mechanizm działał. Wypierały te sygnały z obawy przed rozczarowaniem i bólem.

npV2p1.png
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ