X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:45

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:45

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie depilacja jest lepsza bo mi od golenia się potem stany zapalne robią jak włoski dorastają ale jak na razie w salonie, boję się sama to robić.

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy to jeszcze malutkie brzuchy macie :-P Zobaczycie za jakiś czas hihi. Pod koniec jak robiłam sobie paznokcie u nóg to był hit. Pozycje wszystkie możliwe i z dzieckiem mało co się nie pobiłam bo jej przeszkadzało że ją ugniatam :-D A golenie szło w miarę, ale ja nam wannę i jest łatwiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 22:09

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam z tym problemów :)

Ale wiem że koleżanka pod koniec na pedicure chodziła bo obciąć sobie paznokci nie potrafiła :)
    Ja się dzisiaj popłakałam bo zepsuła nam się rolka prysznicowa. A później już poleciało i płakałam o wszystko. Akurat mama przyszła, jeszcze chwila i chyba policję by wywala bo wyglądała jakby mąż conajmniej mnie bił :)

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miałaś lepsza faze niż ja :D
    Myślałam że te najgorsze hormony skończą się w 1 trymestrze :)

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w labie żeby oddać mocz małej do badania. Dziś nad ranem kaszel i pawik - standardowo. Chyba zrobię samowolkę i zacznę inhalować Nebbudem. Jutro kontrola. W dzień jest już dużo lepiej, ale w nocy kaszle sporo.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymioty na pewno od kaszlu bo czasami jak wpadnie w kaszel to aż jej się podnosi, a u dziecka wiadomo - przełyk krótki to i o haft łatwiej.
    Wczoraj wieczorem już było dużo lepiej i widać, że miała energię mimo kataru i kaszlu. Trzeba to wytrzymać. U nas pomaga na noc syrop Levopront. Daje trochę spokoju. Wg. mnie najlepszy z tych, które testowałam. Nasivin i Otrivin też psikamy. Teraz wróciłam do domu i mała śpi spokojnie. Niech się wyśpi.

A na dworze tak zimno, że brrrr. Szłam na piechotkę i mnie wypizgało. Teraz się grzeję w łóżku i korzystam z ostatnich chwil spokoju i ciszy. Mąż śpi na legowisku obok łóżka małej niczym wierny pies :-D Tyle razy tam chodził w nocu, że skapitulował i tam się położył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 07:37

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja goliłam do lustereczka ;)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Tak odnośnie wczorajszego tematu torbieli: właśnie wyczytałam niezłą historię na FB. Dziewczynie zdiagnozowano torbiel w macicy. Nic nowego, miała je często i w macicy i na jajnikach. Przez to często też nie miała okresu nawet pół roku. Po około pół roku poszła do innego ginekologa zobaczyć co z tąc torbielą a lekarka do niej że to dziewczynka...
    Tak więc z torbielami to naprawdę nigdy nic nie wiadomo hi hi hi

Frida91, malutka_mycha lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo też nie wiem jak to możliwe... Piersi mogą nie urosnąć mocno, ale przecież czułaby ruchy i w ogóle... No też nie wiem, jak to może się zdarzyć i nie bardzo mogę w to uwierzyć. Bo, że inni nie zauważą to ok, czasem brzuch mało rośnie, można to zamaskować.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Wrobel

Hahaha
    Chyba historia lekko naciągana :) Albo z serii dowiedziala,się że jest w ciąży jak odeszły jej wody..
    Wydaje mi się że mogło tak być, jak nie miała regularnie okresu, do 5 miesiąca brzuszek może być mały (jak dziewczyna przy kości i nie zwraca uwagę na kg) a ruchy dziecka jeśli się ich nie spodziewa też można przeoczyć. Nie każda ma mdłości i bóle piersi.
    My tutaj jesteśmy wyczulone na wszystkie objawy a ona też mogła sądzić że przy takich zaburzeniach bez pomocy lekarskiej dzieci mieć nie może.

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to był początek 5 miesiąca to 18 tydzień. Niektóre ruchy dziecka czują dopiero od 20. Ja czułam o wiele wcześniej ale to podobno nietypowe.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jaką miała figurę, nie pisała o tym.

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre ale wyparcie to raczej, jakby bardzo nie chciała być i udawała, że nie widzi tego... Tak mi się wydaje.
    No nie wiem, to już chyba coś musi być z kimś nie tak, żeby tego nie zauważyć i to naciągane historie dla mnie. A oglądałam takie programy że niby baba się zorientowała dopiero mając skurcze porodowe i myślała, że to jakiś atak wyrostka czy coś innego.
    Dla mnie to musi być jakaś ściema, chyba, że coś z nimi było nie tak na umyśle, albo właśnie desperacko nie chciały być w ciąży i wypierały to. Ale wyparcie a niezorientowanie się to chyba co innego.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre to jak ciąża urojona :P To akurat mnie nie dziwi. Psy często to mają ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, może i masz rację. Nie mam pojęcia co nimi musi kierować i czy w ogóle te historie to prawda. Różne głupoty czasem się słyszy.

Nefre Ty jutro na jakieś badanie idziesz tak? Dobrze pamiętam?
    My dziś do teściów jedziemy, ja na jutro wzięłam urlop a mój ma rozmowę w siedzibie firmy... Znowu będzie biedny musiał słuchać zjeby. Obyśmy tu jakoś przetrzymali chociaż do końca roku.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może na tej samej zasadzie jest jak sądzisz że nie możnesz mieć dzieci (ona o tym nie mówiła więc nie wiem czy tak było). Masz zakodowane że nie może być to, nie chcesz o tym myśleć bo to boli i wypierasz te wszystkie objawy (musi być coś innego, muszę wyluzować i pogodzić się z rzeczywistością).

malutka_mycha lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    U małej w pokoju na szczęscie bylo miejsce i mamy wstawioną dwuosobową kanapę, praktycznie cały czas jest rozścielona i bardziej służy niż samo łóżeczko. W przyszłości zamierzam wstawić w to miejsce biurko, a kanapę sprzedać, ale poki co.... nie musimy spac na podlodze :P
    Ja nadal mega przeziębiona, unikam spacerów. W sobotę jadę wymienić w koncu opony na zimowe.
    Adry, my mieliśmy identycznie jak Wy w pokoju małej. Łóżeczko i kanapa rozłożona. Jak jęczała to szłam tam do niej i czuwałam albo spałyśmy tam razem. Rok temu zrobiliśmy jej na nowo pokój i niestety kanapa wyjechała, a wjechało łóżko-domek małej. Teraz nie ma gdzie spać :-D Ona do nas do łóżka nie pójdzie choćby ją torturowali. Na szczęście ma gruby dywan :-D Mąż kładzie tam sobie koce, kołdrę i robi legowisko niczym żul :-P hihihi Kiedyś teściowa rano przyszła i pyta co to jest za barłóg, a córa ma to: "To jest łóżeczko tatusia!" :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 09:49

Frida91, Adry, Zozo lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam wiele takich historii i wydaje mi się właśnie że w wielu przypadkach (u kobiet wg. lekarzy bezpłodnych) taki właśnie mechanizm działał. Wypierały te sygnały z obawy przed rozczarowaniem i bólem.

npV2p1.png
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ