X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała wyzdrowieć :-/ Leżę z katarem i bólem gardła, a mąż śmiga z wałkiem i maluje przedpokój. W domu totalny nieład. Wszędzie worki z rzeczami. Dziś jeszcze trzeba zamówić mable...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo sam miovarian tylko.
    Evell wysyłam wiruski ;)

No właśnie to mój tak dygał, żeby nie seksic... Ale wyszlo ze mialam rację jak zawsze hehe.
    Za karę będzie teraz sprzątał kotom kuwetę. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 20:48

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem co z sobą zrobić. Godzinę temu stwardnial mi brzuch po jednej stronie i klulo mnie w tym miejscu. Położyłam się na boku i wzięłam nospe. Przeszło. Teraz odczuwam dyskomfort w dole brzucha, jest cały spiety. Nie wiem czy to normalne?

f1d9680377.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A ja nie wiem co z sobą zrobić. Godzinę temu stwardnial mi brzuch po jednej stronie i klulo mnie w tym miejscu. Położyłam się na boku i wzięłam nospe. Przeszło. Teraz odczuwam dyskomfort w dole brzucha, jest cały spiety. Nie wiem czy to normalne?
    Ja mialam podobne twardnienia zaczely sie okolo 20tc .. normalnie brzuch jak kamień sie robil .. i jak to sie czesto powtarzalo lekarz mówił ze to te co macica cwiczy ..
    Ale jeśli cie to niepokoi to wizyta u lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 20:51

malutka_mycha lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:53

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Lavende ja jak nie wiedziałam że jestem w ciazy to mnie dopadło też przeziębienie :p i cała uwagę skupilam na tym że jesyem chora a tu niespodzianka i ciąża :D
    Czyli byłaś przeziębiona robiąc test? No faktycznie teraz nie w głowie mi ciąża tylko gluty i umieranie :-D Choruję jak facet, ze stękaniem :-P

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Norma. To skurcze przepowiadające. Przyzwyczaisz się i potem nawet nie będziesz zwracać na nie uwagi. Pomaga odpoczynek. Możesz brać nospę i magnez. Jeśli nie masz tego co chwilę i nie są silne to jest ok. Mi się tak działo bez powodu ale też wtedy gdy mała kopnęła mocniej czy jak za dużo chodziłam i się przemęczyłam.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam że to mogą być te przepowiadajace. Ale cholera wie.
    U mnie niby też to nie jest uciążliwe tylko się trochę wystraszylam bo pierwszy raz mi się tak zrobiło. W środę mam polowkowe, jak nie będzie gorzej to doczekam i wtedy spytam.
    Dzięki dziewczyny, dobrze wiedzieć że tak się może zdazyc. Czas się zgadza, właśnie koncze 20 tydz

f1d9680377.png

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja popijam sobie zakwas z buraka ktory sama zrobilam i powiem Wam ze nawet smaczne to :) pachnie gorzej niz smakuje.
    Tez czuję sie tak dziwnie glowa mnie pobolewa i mi gorąco az mam wypieki. A jednocześnie nic mi nie dolega jak przy przeziębieniu.
    Tak ze Lavende kto wie, moze to nie tylko przeziębienie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 21:26

Zozo lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo to u ciebie były ciążowe objawy. U mnie to typowa choroba. Gardło strasznie boli i nos zawalony. Nie wiem czy nie iść do lekarza... Poczekam i zobaczę jak będzie jutro.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ciąży - robiłyście prenatalne USG i test Pappa czy tylko USG? Ja na pewno USG zrobie ale Pappy raczej nie bo za dużo stresu. Oczywiście przekopuję neta i są opinie np że USG wychodziło dobrze, Pappa źle i stres ogromny i potem amiopunkcja która jednak pokazała że jest dobrze. To po co w ogóle ta Pappa-żeby dodać stresu tylko chyba. Nawet jacys tam ginowie móqili że jak USG dobrze to nie robic Pappa bądź tu mądry.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 27 listopada 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre żebyś wiedziała. Poszłam spać o 22 i rano i tak nieprzytomna :P Wczoraj zasnęłam w samochodzie jak wracaliśmy z pracy ;)
    Ruch zawsze pomaga trochę uporządkować myśli. To czekamy na Twój plan ;)
    Dziś dojechaliśmy do roboty a tu taka piękna tęcza, wielka aż było widać całe półkole :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Dziewczyny w ciąży - robiłyście prenatalne USG i test Pappa czy tylko USG? Ja na pewno USG zrobie ale Pappy raczej nie bo za dużo stresu. Oczywiście przekopuję neta i są opinie np że USG wychodziło dobrze, Pappa źle i stres ogromny i potem amiopunkcja która jednak pokazała że jest dobrze. To po co w ogóle ta Pappa-żeby dodać stresu tylko chyba. Nawet jacys tam ginowie móqili że jak USG dobrze to nie robic Pappa bądź tu mądry.
    Ja robiłam usg lacznie z papa byby one razem polaczone i opracowane .. wszystko wyszło ok ..

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam ze papa trzeba robic w tej samej klinice i lekarz opracowuje razem z usg tak jak ja mialam bo jak osobno sie robi to moga glupoty wyjsc.
    Ja robilam bo ogolnie przy bliznikach jest duze ryzyko zd .. ale na szczęście wszystko wyszlo dobrze .

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ostatnio siostra bratowej robiła Pappa, wyszło jej wysokie bardzo ryzyko.. Więc robili punkcję i wszystko ok.

Trudno powiedzieć jak się tymi wynikami sugerować..

Frida a Ty jak się czujesz dzisiaj? Już dotarło do Ciebie czy jeszcze nie? :) Jak to jest , od 12 tc można L4 brać?
    Nefre co do L4 zalezy od lekarza zazwyczaj w polsce juz nawet dwaja 8 tc jesli np by okropnie sie zle czula wymioty itd .. chyba ze ma taka prace ze nie jest ciezka

07.06.2019 synek

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel Beatrix Malutka Mycha Lavende Adry jak było u was z tymi prenatalnymi? Ja z synem robiłam tylko usg i wyszło mi 2,1 i to było ok, mówił że ryzyko jest powyżej 2,5, testu z krwi nie robiłam.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Nefre nawet od początku lekarze dają L4 :P Ale ja wezmę jak już dopiero od stycznia. Wczesniej nie chcę nic w pracy mówić, a grudzien nie bedzie ciezki, bo święta itd :) Dziś już trochę do mnie dociera. Ciekawe co jutro wyjdzie jak zrobię powtórkę.

Co to tych blogów jeśli mogę Ci coś doradzić - na bank znasz bloga Qchenne Inspiracje. Brałam od niej dietę i nie bardzo to polecam. Nie dość że ciężko w ogóle się z nią skontaktować, każe Ci zrobić masę badań, czekasz na dietę parę miesięcy... Moja koleżanka z zupełnie innymi problemami zamówiła też i dostałyśmy praktycznie kopiuj wklej to samo. Niby dieta na 4 tygodnie a ciągle coś się powtarza. Też mówiłam, że chcę 4 posiłki max. bo więcej nie dam rady zjeść ani przygotować a dała mi 5 i wszystko praktycznie do gotowania. Zaczęłam dietę siedząc na bezrobociu a i tak ledwo się wyrabiałam z gotowaniem - ledwo zjesz a zaraz znowu trzeba iść do garów pitrasić. No cholera mnie brała. Na te wyniki ona w ogóle nie patrzy i tak dostajesz to samo co inni. I ciągle jakies egzotyczne rzeczy typu komosa, mleczko kokosowe itd.
    Ja się bardzo zniechęciłam do tego bo to było nierealne u mnie do pogodzenia z życiem.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam usg i pappa i mam mieszane uczucia :) z usg wszystko wyszło super a pappa gorzej więc zwiększył szansę na zd. Ale nie na tyle żebym kwalifikowala się do amnio. Trochę z tego powodu nocy przeplakalam. Ale później jak zaczęłam czytać, a moja lekarka mi to potwierdziła to jeden wynik z krwi mi tak namieszal, ale on wcale nie potwierdza zd tylko późniejsze problemy z łozyskiem. Więc w sumie dobrze ze to zrobiłam bo od razu dostałam acard. Lekarka mówiła że lek zazywany już przed 16tc znacząco zmniejsza szansę na hipotrofie i niewydolne łożysko. Gdybym tych testów nie zrobiła to może jutro na polowkowych bym się dowiedziała że coś jest nie tak ale to już by było 7 tyg później. Więc w sumie dobrze ze zrobiłam pełen pakiet.

Arienkas83 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ