X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zawsze Mikołaj wkładał prezent do buta a nie po poduszkę ;)

Zozo lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie dzieci to przeżywają :) jak są w domu to całkiem inaczej te święta się przeżywa :)

Zozo lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak byłam mała i jechaliśmy na wigilię do wujka, zostawiając pusty dom, widziałam jak rodzice zamykali na klucz itd. A jak wróciliśmy od nich to w domu były prezenty ;) Pewnie rodzice poprosili o podrzucenie ich sąsiadkę, ale dla mnie to już był niepodważalny dowód, że w takim razie św. Mikołaj na pewno istnieje i musiał wejść przez komin albo przez dziurkę od klucza :D hehe

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dzieci bardzo przeżywają to i można im sp.... w ten sposób częściowo życie jak rodzina w święta zachowuje się parszywie. Mój mąż ma już 40 lat i nienawidzi świąt przez to co się działo w dzieciństwie. Zawsze w grudniu ma koszmary związane ze swoją matką i innymi członkami rodziny. Nie wiem czy kiedykolwiek zdołam to przełamać. Może Nastusia tego dokona kto wie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 14:16

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 09:38

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi to nie chodzi o Mikołaja i prezenty i otoczkę religijną. Tylko że jak ktoś widzi że siostra lub brat dostał prezent a on nie (ot tak sobie bez szczególnej przyczyny) że rodzina się że sobą kłuci, awanturują, dokucza sobie, życzenia są sztuczne i fałszywe jest alkoholizm i wszystko to kumuluje się podczas świąt to można się wstrętu nabawić.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To od Anastazja :)

Multiwitamina, Beatrix_ lubią tę wiadomość

npV2p1.png

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś dostałam obierki - skórki z ziemniaków. A za telewizorem był prawdziwy prezent :D ale nie miałam z tego powodu traumy bo szybko rodzice nas wprowadzili z błędu :) do teraz się z tego śmiejemy :)

Ja Wielkanocy jako świat też aż tak nie lubię, nie mają takiej magii. Ale lubię te nasze spotkania rodzinne, ciocia z córką 3 razy do roku tylko zjeżdżają. A na Wielkanoc chowamy prezenty albo na ogródku, a jak pogoda nie dopisuje to w Domu. Jak byłyśmy mniejsze to były to proste schowki a teraz i 1,5h godz możemy szukać :)

f1d9680377.png

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Multi to nie chodzi o Mikołaja i prezenty i otoczkę religijną. Tylko że jak ktoś widzi że siostra lub brat dostał prezent a on nie (ot tak sobie bez szczególnej przyczyny) że rodzina się że sobą kłuci, awanturują, dokucza sobie, życzenia są sztuczne i fałszywe jest alkoholizm i wszystko to kumuluje się podczas świąt to można się wstrętu nabawić.
    Niestety nie wszyscy mają mile wspomnienia i wtedy nie ma się co dziwić że w dorosłym życiu aż tak nie chce się tego celebrować. Może właśnie dzieciątko pozwoli Wam odkryć magię świat :)

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką nadzieję :D

npV2p1.png

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze nigdy nie spotkałam osobiście z tym imieniem ale bardzo ładne :) pamiętam taka bajkę z dzieciństwa :)

f1d9680377.png

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Ja to się zastanawiałam nad fenomenem tego imienia, jak obejrzałam Greya kilka dni temu, to zrozumiałam dlaczego :D (to taki żart wróbel, nie bierz tego do siebie :))
    A faktycznie, nie skojarzylam :D

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dziwnie ale niestety słyszałam już o takich sytuacjach że rodzice wybierają sobie dzieci z którymi spędzają 100% swojego wolnego czasu a reszta schodzi na dalszy plan :/

f1d9680377.png

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    a u Ciebie Nina :) rozważałam to imię dla córki ;)
    A ja oprócz Julii, Leny i Magdaleny rozwazalam równiez Maja :) chyba mamy podobny gust jeżeli chodzi o imiona :)
    więc dziewczynki możemy z mężem plodzic, są pomysły :)

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    To jest tak że oni niby czekają aż przyjedziemy Jak nie ma nas raz w tygodniu to się pytają co się stało...
    Nie przyjeżdżają sami praktycznie nigdy bez zaproszenia i pół godziny i już chcą uciekać..
    Trudno mi też nas porównywać do reszty bo brat kawaler z nimi mieszka jedna córka z rodziną też a druga też ma dzieci...
    I tak sobie tłumacze że oni głównie odwiedzają te wnuki a nie swoje dzieci a u nas nie ma wnuków więc nie ma o co zabiegać...
    Inna też jest relacja z córkami Zawsze córka to córka a symowa obcy człowiek Ja to wyjątkowo odczuwam od teściowej =) mąż mówi że przesadzam
    I często się zdarza że ta córka przyjeżdża na obiad a nas nigdy na obiad nie proszą A z drugiej strony ja też nie wiem czy ja zapraszają czy sama przyjeżdża do mamusi...
    Wiecie że na wigilię też się sami wpraszalusmy? Tzn mąż bo mi jednak nie po drodze heh
    Z drugiej strony to nie warto tym się stresować Niektórzy marża żeby ich teściów odwiedzały tak rzadko jak mnie =)
    Że nie przyjeżdżają bez zaproszenia to tylko się cieszyć :D zbyt częste naloty nie byłyby zbyt dobre. Tylko mężowi teraz może być przykro bo zobaczył że jesteście inaczej traktowani. A to na pewno nie jest mile.
    A teściowa na pewno będzie Cie inaczej traktować, to całkowicie naturalne. Rzadko się zdążą że aż tak się dwie obce babki zzyja. Ja ostatnio byłam w chwilowym szoku jak mnie teściowa spytała czy w ciąży urosły mi piersi :) niby całkowicie normalne pytanie ale na chwilę się zacielam.
    Ale z tego co mówisz nie macie jakiś toksycznych relacji, może to była taka jednorazowa wpadka :)

f1d9680377.png

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi brzusio śliczny :)

Multiwitamina lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi brzusio cudny :)

Multiwitamina lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Lavende, odezwij się co tam u Ciebie?
    Sorki, że się nie odzywałam, ale u mnie ostatnio ciężkie chwile. Nie chciałam zalewać forum moimi złymi fluidami. Byłam dziś na wizycie i na ten moment jest niby ok. Ciąża bardzo wczesna i za dużo nie można powiedzieć. Pęcherzyk 4mm w macicy i wczoraj o 14:30 wyszło hcg 1749. Przyrost narazie ok. Pytałam o to nieszczęsne endometrium i niby faktycznie nie jest grube, ale lekarka stwierdziła, że na tym etapie już się za bardzo tego nie bierze pod uwagę. Nie wiem czy jej wierzyć, ale chyba nie mam wyboru. Powiedziała, że nic nie zrobię tylko muszę czekać. Tak więc będę czekać 2 tygodnie do następnej wizyty. Boję się bo w tamtej ciąży niby też na początku było ok. Nie wiem co to będzie, ale mam zamiar zachować spokój bo i tak nic nie zrobię. Mam zamiar nie nastawiać się ani w jedną ani w drugą stronę. Niepotrzebnie naczytałam się, że przy takim endo jest spore ryzyko poronień i teraz mam. Co się zobaczyło to się nie odzobaczy niestety.

A poza tym życie płynie. Dziś mała zadowolona bo Mikołaj ją odwiedził. Staram się cieszyć moją córą i ona mnie podnosi na duchu.

Adry, Nefre_ ms, Multiwitamina, malutka_mycha, Arienkas83, Frida91 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ