Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak jest najprościej zwalić na stres...
W zeszłym roku byłam u lekarza bo też wypadały mi włosy garściami i nie dostałam skierowania na badanie hormonów, tylko poleciła mi łykać witaminki... No to są jaja naprawdę. Potem się okazało ze testosteron podwyzszony itd. Ale nie oczywiscie to wina stresu więc luzik i witaminki załatwią sprawę.
A jakoś wcale nie wszystkie dziewczyny które zachodzą w ciążę są takie "wyluzowane"Sama jestem przykładem
Ile dziewczyn lata co 2 dzien na monitoringi, myślą o tym non stop i jakoś w końcu im się udaje. To by było zbyt proste i zbyt piękne żeby wyluzowanie i "niemyślenie o tym" leczyło wszystkie choroby.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 09:48
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Nefre_ ms wrote:Adry
Mysle że jak można naciągnąć chorych na raka na terapię gownem i wszyscy skorzystają to druga grupa to są kobiety które chcą mieć dzieci...człowiek sie wszystkiego chwyta byleby tylko dojsc do upragnionego celu
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Zozo dokładnie... Wypadanie włosów to dla nich żaden problem, choćby mi wszystkie wypadły to mają to gdzieś. Ew. morfologię zlecą, ale jak wyjdzie ok to się nie zainteresują nawet. Tak samo problem nadmiernego owłosienia. Lepiej porobić badania na własną rękę.
A jak tam się czujesz na clo? Już 4 dzień dziś? -
Zozo no to super
Może akurat coś się ruszyło
Ja jeszcze pomagałam sobie ziółkami, żeby podtuczyć pęcherzyki hehe
Oby się udało. A intensywne starania już zaczęliśmy na następny dzień po odstawieniu, bo nigdy nie wiadomo kiedy to zadziała
-
Nefre zależy chyba od ubezpieczenia. Te grupowe zwykle są korzystniejsze niż indywidualne. Myślę, że ok. miesiąca... Ale lepiej sprawdź.
Zozo no tak to kochajcie się jak tylko będzie okazja2-3 dni to też szansa że się trafi.
-
Nefre ale koncerny farmaceutyczne robią to samo... Też niektóre leki jeszcze bardziej dobijają i niszczą inne organy, ale jak sie boisz to nie zaryzykujesz? Mało kto patrzy na dobro pacjenta a wyleczony pacjent to brak kasy od niego. Więc nie opłaca się wyleczyć do końca wielu chorób. Smutne ale prawdziwe. Choć nie wszyscy w to wierzą, mówią, że to teorie spiskowe itd. Ale nie będę już rozwijać tematu szczepień itd.
Nie wiadomo już tak naprawdę w co wierzyć.
W grupowych są lepsze warunki bo wiem, że np za urodzenie dziecka w indywidualnych jest karencja 10mcy a w grupowych kolezanka juz w ciąży się zapisała i normalnie jej wypłacili kasęWięc podejrzewam, że z chorobami jest analogicznie.
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Zozo myśmy od grudnia, no właściwie od stycznia do czerwca jechali w plodne co dwa dni i co - gówno! Wychodziło tak z 5,6 razy w płodne, raz nawet zdarzało się rano i wieczorem. W niepłodne też.
W lipcu było dwa razy w cyklu chyba w piątek czy sobotę a potem środa dopiero i ciąża. Co prawda pusta a jednak.
We wrześniu raz! było i Maluch w brzuchu. Co prawda nie wiem kiedy mąż sobie pomógł bo na pewno rączka idzie w ruch także tego nie wiem jaka była przerwaTak samo było z synem, 1 raz i synek
Nawet nie wiedziałam czy płode czy nie, po prostu skończył w środku a 90% seksów było zawsze z wyskokiem i tuż przed miesiączką (cykle miałam regularne). Nie stosowałam antyków, jedynie w czasach narzeczeństwa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 10:42
Nefre_ ms, Frida91, Zozo lubią tę wiadomość
-
Nefre możesz mieć i 10 ubezpieczeń, każde w innej firmie. Kto bogatemu zabroni?
To akurat nie ma żadnego znaczenia. Możesz nawet zadzwonić i pytać wprost jakie są karencje, od czego byłabyś ubezpieczona itd. To chyba normalne pytania jak się chce wykupić płatne ubezpieczenie
Powinni odpowiedzieć. Są też wykazy chorób od jakich to przysługuje itd. Ja przynajmniej tak miałam, ale my mamy indywidualne.
-
A z ciaza nigdy nic nie wiadomo to moja 5 ciaza kazda byla inna..
Naprawde.
Ostatnio przy infekcji i sie udalo mialam zaczac leczyc mowie do meza jesli sie nie uda teraz to po @ lecze a @ nie przyszla i fakt czasem mi daje o sobie znac .. bede 28 w Pl to ide na wymaz ..
Wiem ze nieodpowiedzialanie postapilam bo infekcja grozi np pustym jajem..ale na szczescie jest dzidzia w brzuszku ..
Kiedys lekarz mi mówił ze dlugo nie leczona infekcja chociazby grzybicza moze powodowac roznego rodzaju zrostyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 11:18
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Zozo wrote:No u nas też wychodzi ze kochamy się w dni płodne w owulacji i dupa. Ale pytanie czy w ogóle była to owulacja hehe. Zobaczymy teraz po monitoringu czy mam te owulacje czy nie. Ja się zastanawiam czy mój nie powinien sobie jezzcze raz zbadać nasienia na wyniku nie ma nawet morfologii bo nie widzę takiego słowa a to chyba ważne. Nie wiem czemu myślałam że badanie nasienia to badanie a nie coś dodatkowo trzeba jeszcze.
Zozo kup mezowi fertil mann Pluss drogi jest bo okolo 180 zl ale tam bierze sie chyba 4 tab dziennie .. warto spróbować..a uzywacie zelu? Jest specjalny zel conceive plus ktory robi ze plemniory dluzej zyja i robi im środowisko korzystneWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 11:21
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja też mam ochotę na wino...
Lubię też gin z tonikiem a ostatnio w sklepie widziałam jakiś nowy pink gin truskawkowy i aż mi trochę smutno się zrobiło, że sobie nie mogę wypić
W sumie to odkąd zaczęłam w ogóle pić alkohol to nigdy nie miałam 9 mcy przerwy... -
Haha widziałam kiedyś i się śmiałam że będę w końcu mówiła że wypiłam jedna lampkę hihi
Frida91 lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020