Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Zozo wrote:Nie mierzylam nigdy temperatury bo nie przypuszczałam że mogę mieć w tym kierunku problem. Podczas diagnostyki progesteron wskazywał na owulacje, dopiero we wrześniu był niski i nie było owulacji. Nie wiem czy jednorazowy wyskok czy zdarzalo się to częściej. Testów nie używałam dopiero w poprzednim cyklu ale za późno zaczęłam sprawdzać i nie wiem czy przegapiłam czy też nie było jej. Bo raz pokazała się jedna kreska na drugi dzień dwie ale słabsza i na trzeci znowu jedna
o zelu słyszałam ale jeszcze nie próbowałam nam lekarka kazała kupić androvit plus dla mojego i tylko to lykal. Podczas usg wtedy co owulacji nie było miałam też cienkie endometriun nie wiem czy mam też go ciągle za mało czy to wina ze nie było owulacji.
Aha przy problemach z endo tez zalecaja lyzkac acard
Ja na endo w tym cyklu co zaszlam bralam wit b 12 bo dobrze dzila najlepiej w formie metylowanej chyba ze jestesmy pewni ze nie mamy zadnej mutacji to mozna zwyklaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 11:50
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja piłam winko i migdały jadłam
Nie wiem czy to pomogło czy nie ale endo było 11mm.
Nie zaszkodzi w każdym razie hihi
Nefre to może i te nietolerancje warto zbadać, żeby nie było stanu zapalnego... Ale to znowu wydatekNefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Zozo może w tym cyklu wcale nie miałaś owulacji. Wiec o niczym to wtedy nie świadczy. Zobaczysz jak teraz będzie. Ogólnie możesz się wspomagać serio troszkę, bo czasem clo źle działa na endo. Ale nie zawsze tak musi być
Właśnie B12 chyba dobrze działa, magnez a winko bo ma też jakiś tam składnik. Mogą być i czerwone winogrona
-
Zozo wrote:Zobaczymy teraz jak będę na usg ile będzie
jak bylam wtedy w 14dc i było 4,4 mm no to lekarz mówił że kiepskie to endo na zajscie w ciążę.. A ten acard jest na receptę?
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mi zalecano wlasnie brac acard i przed bliznikami bralam teraz tez powinnam ale mowie do meza ze jak sie nie uda to.kolejny cykl z acardem ale sie udalo..niektore dziewczyny biora tez w ciazy a niektore tylko do pozytywnego testu
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Ale z ta wit b12 mozesz sprobowac magnez z b 6 jest na wydłużenie drugiej fazy po owulacyjnej ktora powinna trwac min 10 dni nie wiem ile dni trwaja twoje cykle ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 12:10
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Zozo jesli acard to tylko do pozytywnego testu jesli nie bylo problemow z poronieniami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 12:10
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Karmelova - w 3 dniu cyklu fsh, lh, tsh, prolaktynę. Do ginekologa na usg
Z tą luteiną to są właśnie różne szkoły. Jedni dają profilaktycznie inni uważają, że nie ma potrzeby. Warto oznaczyć poziom żeby wiedzieć czy ma się problem z tym hormonem. Pewnie jak ladna owulacja to i ciałko żółte pracuje lepiej. Ale nie wiem. -
Frida91 wrote:Karmelova - w 3 dniu cyklu fsh, lh, tsh, prolaktynę. Do ginekologa na usg
Z tą luteiną to są właśnie różne szkoły. Jedni dają profilaktycznie inni uważają, że nie ma potrzeby. Warto oznaczyć poziom żeby wiedzieć czy ma się problem z tym hormonem. Pewnie jak ladna owulacja to i ciałko żółte pracuje lepiej. Ale nie wiem. -
Karmelova23 wrote:Hej jestem tu całkiem nowa. Mam takie pytanie jakie badania powinnam zrobic zeby zobaczyć czy ze mną jest wszystko ok? Jakieś z krwi wystarcza czy trzeba coś poważniej? Wiecie coś?
Całe forum jest o tym, szukanie nie boli.Pełno jest takich tematów o badaniach.
-
Karmelova23 wrote:Ale to mam sobie na własną rękę zrobic czy mogę poprosić ginekologa o wypisanie ?
Jak wolisz. A masz jakieś problemy, podejrzenia, że w ogóle coś jest nie tak?